Εθνική Ελλάδος

αυτό με τις γιόμες όμως ειδικά σήμερα δεν ίσχυσε σε μεγάλο βαθμό. ναι, δεν έχουμε ποιότητα σαν ομάδα, αλλά σε αρκετές φάσεις παίξαμε με τη μπάλα κάτω, ή έστω με σέντρα από τα πλάγια και όχι yoma-style.

π.χ. η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του σαλπιγγίδη στο πρώτο ημίχρονο, όπου με 3-4 πάσες έξω από τη μεγάλη περιοχή έφτασε τετ-α-τετ παίκτης μας, με τον κατσουράνη να κόβει από το ημικύκλιο στην μπάλα στον σαλπι, τον οποίον έχει δει από πριν… ή στο γκολ του σαλπιγγίδη, όπου πάλι έχουμε κάθετη κίνηση.

επίσης, στο 2ο γκολ και σε αρκετές (για ματς της εθνικής) ακόμα φάσεις, είδαμε αξιολογότατα σουτ από τον άξονα. αυτό βέβαια σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουνε τις γιόμες με την πρώτη ευκαιρία και να παίζουνε περισσότερο passing game με ταυτόχρονη κίνηση, τέσπα.

για το ματς με την αργεντινή πάντως, εγώ δε θέλω την εθνική να βγαίνει για να χτυπήσει το ματς. πρώτα πρώτα γιατί δεν ξέρει να παίζει έτσι. μέσα σε 5 μέρες θα μάθει τέτοιου είδους ποδόσφαιρο? μη μου πείτε για σήμερα, γιατί πλην του αριθμητικού πλεονεκτήματος, οι νιγηριανοί ήταν γενικά πολύ πεσμένοι. κατά δεύτερον, αν ανοιχτεί η εθνική, θα μετρήσει πολλά παστέλια. δείτε τι έγινε με τους κορεάτες, οι οποίοι μετά το 2-1 κινδύνευαν σε κάθε φάση να φάνε γκολ. επίσης, το Χ πιθανότατα να μη μας χαλάει…

ψ. το ξέρω χορρορ, γενικά εντοπίσω με την πρώτη λάθη. ο μπαμπάς της γιαγιάς μου έκανε μια τέτοια δουλειά σε εφημερίδα, μπορεί να είναι στα γονίδια, τι να πω…

Συγγνώμη, αλλά μύθος αυτό για τις πολύ πιο δύσκολες κληρώσεις προ Ρεχάγκελ. Μόνο μία φορά είχαμε όμιλο που ήταν όντως πολύ πιο δύσκολος από αυτούς του Ρεχάγκελ μετά το 2004 και ήταν ο όμιλος που ανέλαβε ο Ρεχάγκελ, με την Εθνική να βγαίνει 4η και στην επόμενη κλήρωση να πέφτει με Ισπανία και με Ουκρανία (όπου ξεκίνησε η πορεία της ομάδας του 2004)

προκριματικά για μουντιάλ:

1994:
Greece
Russia
Iceland
Hungary
Luxembourg

1998
Δανία
Κροατία
Ελλάδα
Βοσνία
Σλοβενία

2002 (ο πιο δύσκολος όμιλος, όπου όμως η ομάδα του Ρεχάγκελ, στο 2ο της ματς, έστειλε το σκατό στην κάλτσα των Άγγλων με το 2-2)

Αγγλία
Γερμανία
Φινλανδία
Ελλάδα
Αλβανία

προκριματικά για euro:

1996
Russia
Scotland
Greece
Finland
Faroe Islands
San Marino

2000
Norway
Slovenia
Greece
Latvia
Albania
Georgia

ακομα χειροτερα…

Και πες μας τώρα και τις κληρώσεις μετά το Euro 2004 και κάνε τις συγκρισεις.

Το '94 που λες η κλήρωση περιείχε και Γιουγκοσλαβία, αλλά ήμασταν κωλόφαρδοι και την απέκλεισαν. Βέβαια στον όμιλο βγήκαμε πρώτοι αλλά όλοι θυμούνται τα ρεζιλίκια του Παναγούλια στις ΗΠΑ και όχι τις θαυμάσιες εμφανίσεις στα προκριματικά, όπου κερδίσαμε του καθόλου ευκαταφρόνητους τότε Ρώσους και Οούγγρους.

Το '98 αποκλειστήκαμε γιατί η μπάλα δεν έμπαινε μέσα σε ένα ματς που είχαμε καμιά δεκαριά κλασικές ευκαιρίες αλλά ας όψονται ο Σμάιχελ, τα δοκάρια και η αστοχία του Αλεξανδρή. Τότε η μας απέκλεισαν η Δανία την οποία νίκησε στα προημιτελικά με τα χίλια ζόρια η Βραζιλία με 3-2 και η Κροατία που βγήκε τρίτη. Μεγάλη αποτυχία όντως.

r u talking to me???

Με εξαίρεση το 2002 (δύσκολη) και το 2010 (εύκολη), όλες οι άλλες ήταν παρόμοιας δυσκόλιας. Οι προπονητές μας ήταν για τα μπάζα (Δανιήλ, Πολυχρονίου, Ρουμάνος που δε θυμάμαι όνομα, κλπ)

2008:
Greece
Turkey
Norway
Bosnia and Herzegovina
Moldova
Hungary
Malta

2006:
Ukraine 12 7 4 1 18 7 +11 25
Turkey 12 6 5 1 23 9 +14 23
Denmark 12 6 4 2 24 12 +12 22
Greece 12 6 3 3 15 9 +6 21
Albania 12 4 1 7 11 20 −9 13
Georgia 12 2 4 6 14 25 −11 10
Kazakhstan

2010
Switzerland 10 21
Greece 10 20
Latvia 10 17
Israel 10 16
Luxembourg 10 5
Moldova

+Μπαράζ με Ουκρανία

Iordaneskou

Το 2008 ήταν ένας όμιλος παρόμοιας δυσκολίας με το 2000 ας πούμε και προφανώς δεν υφίσταται σύγκριση μεταξύ Ρεχάγκελ και Δανιήλ/Ιορντανέσκου/Πολυχρονίου (αν και για τον τελευταίο, επιμένω ότι είχε παρουσίασει πολύ καλή εθνική στα προκριματικά του '98).

Το 2006 όπως είδες που είχαμε έναν δυνατό όμιλο τον ήπιαμε πανηγυρικά και σκοτώναμε αλβανούς απ’ τα νεύρα μας. :slight_smile:

Τώρα σε έναν όμιλο με Ελβετία και κάτι τυχαίους βγήκαμε δεύτεροι και πάλι κινδυνέψαμε κάπως. Με την μετριότερη Ουκρανία ταμπούρια όλοι και αν μας κάτσει. Και έκατσε. Μαγκιά του ξαναλέω, αλλά ας μην τον κάνουμε άλλο εικόνισμα.

Dr Love, no I’m not talking to you, εσύ είσαι ικανός να πεις ότι ο Όττο είναι τέλειος αλλά θα ήταν πιο τέλειος αν έβαζε τον Σισέ να παίξει.

ειναι τεχνικως αδυνατον, οποτε μπορουμε μονο να ονειρευτουμε την εθνικη με εναν φορ τετοιας κλασης…

Πειτε ο,τι θελετε για το ρεχαγκελ, κολλημενος η οχι αυτο που πετυχε το 2004 ηταν ισως η μεγαλυτερη επιτυχια προπονητη σε τουρνουα. Εβερ. Η μεγαλυτερη επιτυχια αμυντικης -προσαρμοστκης τακτικης στην ιστορια της ευρωπης.

Εντωμεταξυ ναι μετα ετυχε σε ομιλους της πλακας, μπορουσε αλλωστε μετα το ευρωπαικο να πετυχει τετοιες κληρωσεις, αλλα το πως καταφερε μια ομαδα που δεν υπηρχε στο χαρτη να την παει σε 2 ευρωπαικα με 1 κατακτηση και ενα παγκοσμιο κυπελο ειναι τεραστια επιτυχια…τωρα το ποσο ευκολος η δυσκολος ειναι ο εκαστοτε ομιλος των προκριματικων ειναι εντελως υποκειμενικο.
Εννοειται χωραει πολυ κριτικη στο ρεχαγκελ ως προς επιλογες παικτων κτλ αλλα η εθνικη ελλαδας και με το χιντινγκ προπονητη επιθετικα δεν μπορει να παιξει, αφου ολοι οι παικτες μεγαλωνουν στη νοοτροπια του μισο-μηδεν (οπως και να τυχει και αμα τυχει μπροστα) και μετα βαστα τοιχο γιατι μας σπρωχνουν πισω .
Οποτε οσοι δεν γουσταρετε την μπαλα που παιζει μην την βλεπετε και ολα καλα (σαν και μενα πχ που γενικα τη σιχαινομαι σαν ομαδα και σιχαινομαι και αυτον τον τροπο παιχνιδιου-κλεφτοπολεμος).

Πραγματικα ας πει καποιος που δεν θελει το ρεχαγκελ ποιος εχει τη δυνατοτητα να τον αντικαστησει και τι θα περιμενει ακριβως απο τον επομενο. Δεν ειναι τυχαιο πως ολοι τον Σαντος περιμενουν!!!

Κι αυτό είναι ένα ακόμη μου point προς RedRum. Ο Δανιήλ, που είναι ο πλέον πολυνίκης προπονητής του ΠΑΟ (κι όχι του ΠΑΣ), που είχε καταφέρει σημαντικές ευρωπαϊκές επιτυχίες στα 80ς (αποκλεισμός Γιούβε) και ήξερε απ’έξω κι ανακατωτά όλους τους Έλληνες παίκτες, είχε φτιάξει μια Εθνική ομάδα που έχανε με κάτω τα χέρια, εντός έδρας, από τη Γερμανία, γιατί οι Γερμανοί έπαιζαν με … παίκτη λιγότερο!

Κι εγώ εκνευρίστηκα πολύ με την 11άδα του Ρεχάγκελ το Σάββατο και με την ομάδα που κατέβασε στο Euro το 2008. Δε δίνω όμως πάνω από 5-10% πιθανότητες να βρούμε προπονητή, που θα αλλάξει ριζικά την ομάδα και θα καταφέρει έστω τις προκρίσεις του Ρεχάγκελ. Για αυτό κι ο Σάντος είναι μεγάλη ευκαιρία.

Έλα ρε κάρβου, μην υπερβάλλεις. Ίσα ίσα, αν η εθνική είναι να διαλυθεί μετά Ρεχάγκελ, τότε δεν κατάφερε παρά μια φούσκα (μεγάλη, αλλά φούσκα). Εγώ νομίζω ότι έχουν μπει πλέον οι βάσεις για προκρίσεις και στο μέλλον, όχι συνέχεια αλλα σε ικανοποιητικό βαθμό.

Βασικά λίγο ήρεμα στο ρεσιταλ ανάλυσης και μετά πάλι ανάλυση για να δικαιολογήσουμε την αμπαλοσύνη μας.
Κανα δυο έχουν πει κάτι σοβαρό σε 50 σελίδες.Έλεος!
Αν συνεχίσει δεν ξαναδιαβάζω :stuck_out_tongue:
Λιιιιγο πιο χαλαρά τα ρεσιταλ αν γίνεται γιατί κουράσατε.
Ευχαριστώ.

Υ.Γ. Πανικός στη θάλασσα μετά τα γκολ.Έκανα και δεύτερη βουτιά,αμε.

Ωραιο ματς σημερα, δεν διαβασα και καθολου που επρεπε:p αλλα χαλαλι…

Επιτελους παγκο Χαριστεας και ο Οτο ξεκολλησε λιγο το καφκαλι του και εβαλε μεσα μερικους παιχτες που δεν επρεπε να λειπουν απο την ενδεκαδα ουτε στο πρωτο ματς…

Καλα μας εκατσε και η αποβολη,γιατι πριν αυτην προσωπικα εβλεπα να τρωγαμε κανα-δυο τεμαχια ακομα,σκορποχωρι το στρουμφοχωριο μας…

Ομως γουσταρα που μετα την αποβολη,επαιξαν επιτελους με παθος και ψυχη,διχως καμια τακτικη και παλι (εκτος αν οι γιομες και οι σεντρες στο πουθενα θεωρουνται πετυχημενα δειγματα τακτικης) αλλα επιτελους ειδα οτι το ηθελαν οντως το ματς και τα εδωσαν ολα…ειδικα μερικοι που τους κραζω με καθε ευκαιρια,ασχετως αν τους βοηθησε λιγακι και η συγκυρια με τον παιχτη λιγοτερο,εδωσαν τον καλυτερο τους εαυτο-με πρωτο πρωτο το Τζιολη…

Επισης,επικος Τοροσιδης,δευτερο σερι ματς πολυ καλο-οπως και στο πρωτο,ο καλυτερος μας παιχτης ηταν,οπου δυστυχως στο β’ μερος παρασυρθηκε απο τη γενικοτερη αθλια εικονα μας- και σταθερα τιμιος Σαλπι…ολοι πανω κατω δλδ,ηταν εξαιρετικοι(ολοι πλην του Τζορβα,που γελαω γιατι τον βλεπω χεσμενο πανω του σε καθε φαση-αν και εσωσε το τετατετ του Γιακουμπου απροσμενα- και του Σαμαρα,για τον οποιο συνεχιζω να εχω την ιδια γνωμη,συμπαθητικο παιχτακι,αλλα δυστυχως αδερφη:( )

Πολλες χαρες οπως και ναχει,πρωτη νικη,πρωτο γκολ σε Μουντιαλ,πανυγηρισαμε και μεις οι πικραμενοι εδω του εξωτερικου,που απο προχτες με τη Κορεα εχω βαρεθει να ακουω κραξιμο απο καθε μαλακα καθε φυλης εδω περα(αν και απο μερικους πηρα το αιμα μου πισω τις τελευταιες μερες:p)…

Για τον Οτο τα γνωστα,η προσφορα και η χαρα του EURO 2004 δεν ξεχνιεται ουτε απαξιωνεται και δεν ειμαι απο αυτους που πιστευουν ουτε τωρα πως ‘κοιμηθηκε ο Θεος’ τοτε και μας εκατσε…πιστευω ακομα οτι το πηραμε γιατι παιξαμε με ενα πολυ λειτουργικο στυλ παιχνιδιου συγκριτικα με τις δυνατοτητες μας,εκμεταλευτηκαμε οσες αδυναμιες αντιπαλων εντοπισαμε με το καλυτερο τροπο και εκει που χρειαστηκε και λιγο τυχη-που χρειαζεται καθε ομαδα σχεδον που κατακτα ενα μεγαλο τροπαιο- την ειχαμε…αναγεννησε την Εθνικη,την συσπηρωσε,την εκανε να το πιστεψει,εβγαλε και απο τον πιο αχρηστο παιχτη το οποιο πλεονεκτημα διεθετε-Χαριστεα πχ- και πετυχαμε οτι πετυχαμε…

Ομως ανετοτατα,6 χρονια μετα μπορουμε να κριτικαρουμε και τις επιλογες του και το τροπο παιχνιδιου του…περασαμε σε 2 μεγαλα τουρνουα απο τοτε,γιατι οπως τα ειπατε πριν και με προλαβατε,πεσαμε σε καλες κληρωσεις λογω καταταξης και αυτο που ειπε ο Κρισπ,πολλες χωρες του πρωην μπλοκ εχουν πεσει σε αποδοση αισθητα τα τελευταια χρονια…χασαμε απο τραγικες φαινομενικα ομαδες,πηραμε κουλα αποτελεσματα και γενικοτερα βαση του υλικου μας,αθλος που περασαμε και παλι…

Μεσα σε ολο αυτο ομως,ο Οτο δεν εχει αλλαξει τακτικη,δεν εχει στειλει παλτα και
πρωην ποδοσφαιριστες σπιτια τους,εχει καποιες παραλογες εμμονες,οι αλλαγες του προχτες ηταν για γελια και γενικοτερα εχει κανει παρα πολλα-και κανει ακομα- τα οποια τα λετε σε καθε σελιδα εδω οπωτε δεν το συνεχιζω…
Επρεπε να φυγει πολυ καιρο τωρα και ελπιζω να το κανει με το τελος του Μουντιαλ…τον ευχαριστουμε για τις ομορφες στιγμες(ειδικα εγω,που το καλοκαιρι του Euro ηταν ιδιαιτερα δυσκολο για μενα και η πορεια μας ηταν μια οαση μεσα στις σκοτουρες μου) αλλα enough is enough, μαλακιζεται επικινδυνα και εκτιθεται συνεχως…υπερανω κριτικης δεν ειναι κανεις…

Προκριση θα πρεπει να κοιμηθει ο Θεος για να την παρουμε,αφενως μεν γιατι η Αργεντινη δεν εχει ακομα προκριθει και θελει το ματς κα αφενως γιατι η Ν. Κορεα ειναι πολυ δυνατη ομαδα και θα ειναι μεγαλη εκπληξη να μην κερδισει στο επομενο ματς…α και τελευταια,λογω και της ιδιας της ομαδας μας,η οποια μπορει να εχει παθος(οπωτε της καπνισει) αλλα δεν παιζει σοβαρη μπαλα…δεν εχει παιχτες,δεν εχει παγκο,δεν εχει τιποτα…ειδικα με Οτο αναμενωμενο κοουτσαρισμα,το πιο πιθανο θα ειναι κλεισιμο πισω,διωχτε ποδαρακια μου και αμα κατσει καμια στημενη φαση ή καμια αντεπιθεση,βαραμε οπου βρουμε…ε και με Μεσιδες κτλ,κατι τετοιες τακτικες συνηθως δεν βοηθανε(μονο αμα εισαι Μουρινιο και εχεις και 5 σοβαρους παικτες:p)

Η προκριση απο μονη της και μονο ηταν τεραστιος αθλος για αυτη την Εθνικη…το γκολ ενας ακομα μικρος αθλος,η νικη υπερανω σχολιασμου και χαρακτηρισμου κατορθωμα…εγω ειμαι απολυτα ευχαριστημενος,διοτι και μου εφτιαξε τη μερα και επειδη δουλεψα εναν Νιγηριανο φιλο στη σχολη:p

αυτα τα ομορφα,παμε για εστω αξιοπρεπη εμφανιση με Αργεντινα και μετα ολα ακομα πιο ομορφα:hippy:

υγ1.Τζορβας,Βιντρινιο,Κατσουρανης…α ρε βαζελε…
υγ2.Τοροσιδης,μεγαλες εμφανισεις,χαζες δηλωσεις που τον κανουν πολυ μικρο και βλακα
υγ3.Ωραιος ο Παπασταθο:D
υγ4.Δεν ξερω αν την ειχαμε ή οχι την Κορεα στο πρωτο ματς αμα παιζαμε ετσι,ξερω πως και μας πιποκωλιασε ευκολα και απο την Αργεντινη εχασε με μεγαλη δυσκολια…αστειο να μιλαμε για χειροτερη ομαδα απο εμας μου φαινεται…
ΥΓ.5 Δεν περιμενω απο Οτο να βγαλει ξυγκι απο ξερωγω 15 μετριοτατους παιχτες…περιμενω να δωσει χρονο και χωρο σε μερικους ταλαντουχους και εξελιξιμους,να συννηδητοποιησει οτι ετσι οπως παιζει μας εχουν μαθει οι παντες και να αλλαξει κατι και τελος να ξεκολλησει απο καποιες αδικαιολογητες εμμονες…

bold 1 : προσεξε πως στο 1ο γκολ ο τζορ(ελ) φευγει μακρυα απο την μπαλα λες και ειναι κρυπτονιτης

bold 2 : προσεξε πως πριν μπει στο ματς ο σαμ, φτιαχνει το μαλλι του λες κ ετοιμαζεται για πασαρελα σε next top model …μα ποσο φλωρος εισαι ρε παλουκαρι μ !!!

επισης ειναι φουλ αμπαλος,το βλεπα με το girlfriend και οποτε επιανε μπαλα γελαγαμε κ λεγαμε τωρα θα κανει την τσαφια

ειναι ασχετος κ αμπαλος αλλα βγαζει γελιο-κατι σαν τον κλουζο στους ροζ πανθηρες

υγ σκατα στους γαλλους παρτε τα @@ μου βατραχοι που μου περασατε στο μουντιαλ με πετσινο γκολ-χερι

Ο awake μας προέκυψε ποδοσφαιρόφιλος, βάζει και το γκερλφρεντ να δει μπάλα!

τι θες να πεις για κατσού? :-s
άσε που ότι και να λέγεται είναι αεκ, το 21 γιατί το φοράει στην εθνική? :lol:

Και η τελευταία φορά που η εθνική έπαιξε με πραγματικά κόντρα διαιτησία… :roll:

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι προσπαθούμε να βγάλουμε με το να συγκρίνουμε τους αντιπάλους στα προκριματικά πριν τον Ρεχάγκελ και μετά τον Ρεχάγκελ; Τι ακριβώς; Ότι ο Ρεχάγκελ στις κληρώσεις ήταν κωλόφαρδος και ο καημένος ο Πολυχρονίου άτυχος; Το 2004 όμιλος με Ισπανία-Ουκρανία, μιλάμε για μεγάλη τύχη. Το 2006 με Τουρκία, Δανία, Ουκρανία, επίσης πολύ μεγάλη τύχη. Το 2008 με Τουρκία, Νορβηγία, πανεύκολες ομάδες θα έλεγα. Για το 2010 όντως είχαμε μόνο μια καλή ομάδα, την Ελβετία του Χίτσφελντ και αντί να τερμάτισουν από πάνω της (λες και είναι χειρότερη ομάδα από εμάς) τερμάτισαν δεύτεροι και έπεσαν πάνω στην Ουκρανία και πέρασαν με διπλό. Εύκολα πράγματα για όλους του προπονητές μωρε, ο Δανιήλ με τον Παναγούλια θα είχαν 4 στις 4 προκρίσεις και με την Ουκρανία θα έκαναν και δυο νίκες. Βασικά δεν θα έπαιζαν καν με την Ουκρανία τωρα που το σκέφτομαι γιατι θα είχαν καταφέρει να καθαρίσουν το συνοθύλευμα του Χίτσφελντ.

οι γαυρικες εφημεριδες εχουν πρωτο θεμα το νερι κ το μιραλας…:lol::lol::lol:

ποσα γραφικοι μπορουν ακομα να γινουν, κλειστε τις να ησυχασουμε…
αφιερωσαν στη μεγαλη νικη της εθνικης το 1/20 απο το πρωτοσελιδο, ποσο τους ποναει που η 11αδα ειναι πρασινη… το μονο που εγραψαν ειναι οτι καθαρισε ο τοροσιδης…