Ωραιο ματς σημερα, δεν διαβασα και καθολου που επρεπε:p αλλα χαλαλι…
Επιτελους παγκο Χαριστεας και ο Οτο ξεκολλησε λιγο το καφκαλι του και εβαλε μεσα μερικους παιχτες που δεν επρεπε να λειπουν απο την ενδεκαδα ουτε στο πρωτο ματς…
Καλα μας εκατσε και η αποβολη,γιατι πριν αυτην προσωπικα εβλεπα να τρωγαμε κανα-δυο τεμαχια ακομα,σκορποχωρι το στρουμφοχωριο μας…
Ομως γουσταρα που μετα την αποβολη,επαιξαν επιτελους με παθος και ψυχη,διχως καμια τακτικη και παλι (εκτος αν οι γιομες και οι σεντρες στο πουθενα θεωρουνται πετυχημενα δειγματα τακτικης) αλλα επιτελους ειδα οτι το ηθελαν οντως το ματς και τα εδωσαν ολα…ειδικα μερικοι που τους κραζω με καθε ευκαιρια,ασχετως αν τους βοηθησε λιγακι και η συγκυρια με τον παιχτη λιγοτερο,εδωσαν τον καλυτερο τους εαυτο-με πρωτο πρωτο το Τζιολη…
Επισης,επικος Τοροσιδης,δευτερο σερι ματς πολυ καλο-οπως και στο πρωτο,ο καλυτερος μας παιχτης ηταν,οπου δυστυχως στο β’ μερος παρασυρθηκε απο τη γενικοτερη αθλια εικονα μας- και σταθερα τιμιος Σαλπι…ολοι πανω κατω δλδ,ηταν εξαιρετικοι(ολοι πλην του Τζορβα,που γελαω γιατι τον βλεπω χεσμενο πανω του σε καθε φαση-αν και εσωσε το τετατετ του Γιακουμπου απροσμενα- και του Σαμαρα,για τον οποιο συνεχιζω να εχω την ιδια γνωμη,συμπαθητικο παιχτακι,αλλα δυστυχως αδερφη:( )
Πολλες χαρες οπως και ναχει,πρωτη νικη,πρωτο γκολ σε Μουντιαλ,πανυγηρισαμε και μεις οι πικραμενοι εδω του εξωτερικου,που απο προχτες με τη Κορεα εχω βαρεθει να ακουω κραξιμο απο καθε μαλακα καθε φυλης εδω περα(αν και απο μερικους πηρα το αιμα μου πισω τις τελευταιες μερες:p)…
Για τον Οτο τα γνωστα,η προσφορα και η χαρα του EURO 2004 δεν ξεχνιεται ουτε απαξιωνεται και δεν ειμαι απο αυτους που πιστευουν ουτε τωρα πως ‘κοιμηθηκε ο Θεος’ τοτε και μας εκατσε…πιστευω ακομα οτι το πηραμε γιατι παιξαμε με ενα πολυ λειτουργικο στυλ παιχνιδιου συγκριτικα με τις δυνατοτητες μας,εκμεταλευτηκαμε οσες αδυναμιες αντιπαλων εντοπισαμε με το καλυτερο τροπο και εκει που χρειαστηκε και λιγο τυχη-που χρειαζεται καθε ομαδα σχεδον που κατακτα ενα μεγαλο τροπαιο- την ειχαμε…αναγεννησε την Εθνικη,την συσπηρωσε,την εκανε να το πιστεψει,εβγαλε και απο τον πιο αχρηστο παιχτη το οποιο πλεονεκτημα διεθετε-Χαριστεα πχ- και πετυχαμε οτι πετυχαμε…
Ομως ανετοτατα,6 χρονια μετα μπορουμε να κριτικαρουμε και τις επιλογες του και το τροπο παιχνιδιου του…περασαμε σε 2 μεγαλα τουρνουα απο τοτε,γιατι οπως τα ειπατε πριν και με προλαβατε,πεσαμε σε καλες κληρωσεις λογω καταταξης και αυτο που ειπε ο Κρισπ,πολλες χωρες του πρωην μπλοκ εχουν πεσει σε αποδοση αισθητα τα τελευταια χρονια…χασαμε απο τραγικες φαινομενικα ομαδες,πηραμε κουλα αποτελεσματα και γενικοτερα βαση του υλικου μας,αθλος που περασαμε και παλι…
Μεσα σε ολο αυτο ομως,ο Οτο δεν εχει αλλαξει τακτικη,δεν εχει στειλει παλτα και
πρωην ποδοσφαιριστες σπιτια τους,εχει καποιες παραλογες εμμονες,οι αλλαγες του προχτες ηταν για γελια και γενικοτερα εχει κανει παρα πολλα-και κανει ακομα- τα οποια τα λετε σε καθε σελιδα εδω οπωτε δεν το συνεχιζω…
Επρεπε να φυγει πολυ καιρο τωρα και ελπιζω να το κανει με το τελος του Μουντιαλ…τον ευχαριστουμε για τις ομορφες στιγμες(ειδικα εγω,που το καλοκαιρι του Euro ηταν ιδιαιτερα δυσκολο για μενα και η πορεια μας ηταν μια οαση μεσα στις σκοτουρες μου) αλλα enough is enough, μαλακιζεται επικινδυνα και εκτιθεται συνεχως…υπερανω κριτικης δεν ειναι κανεις…
Προκριση θα πρεπει να κοιμηθει ο Θεος για να την παρουμε,αφενως μεν γιατι η Αργεντινη δεν εχει ακομα προκριθει και θελει το ματς κα αφενως γιατι η Ν. Κορεα ειναι πολυ δυνατη ομαδα και θα ειναι μεγαλη εκπληξη να μην κερδισει στο επομενο ματς…α και τελευταια,λογω και της ιδιας της ομαδας μας,η οποια μπορει να εχει παθος(οπωτε της καπνισει) αλλα δεν παιζει σοβαρη μπαλα…δεν εχει παιχτες,δεν εχει παγκο,δεν εχει τιποτα…ειδικα με Οτο αναμενωμενο κοουτσαρισμα,το πιο πιθανο θα ειναι κλεισιμο πισω,διωχτε ποδαρακια μου και αμα κατσει καμια στημενη φαση ή καμια αντεπιθεση,βαραμε οπου βρουμε…ε και με Μεσιδες κτλ,κατι τετοιες τακτικες συνηθως δεν βοηθανε(μονο αμα εισαι Μουρινιο και εχεις και 5 σοβαρους παικτες:p)
Η προκριση απο μονη της και μονο ηταν τεραστιος αθλος για αυτη την Εθνικη…το γκολ ενας ακομα μικρος αθλος,η νικη υπερανω σχολιασμου και χαρακτηρισμου κατορθωμα…εγω ειμαι απολυτα ευχαριστημενος,διοτι και μου εφτιαξε τη μερα και επειδη δουλεψα εναν Νιγηριανο φιλο στη σχολη:p
αυτα τα ομορφα,παμε για εστω αξιοπρεπη εμφανιση με Αργεντινα και μετα ολα ακομα πιο ομορφα:hippy:
υγ1.Τζορβας,Βιντρινιο,Κατσουρανης…α ρε βαζελε…
υγ2.Τοροσιδης,μεγαλες εμφανισεις,χαζες δηλωσεις που τον κανουν πολυ μικρο και βλακα
υγ3.Ωραιος ο Παπασταθο:D
υγ4.Δεν ξερω αν την ειχαμε ή οχι την Κορεα στο πρωτο ματς αμα παιζαμε ετσι,ξερω πως και μας πιποκωλιασε ευκολα και απο την Αργεντινη εχασε με μεγαλη δυσκολια…αστειο να μιλαμε για χειροτερη ομαδα απο εμας μου φαινεται…
ΥΓ.5 Δεν περιμενω απο Οτο να βγαλει ξυγκι απο ξερωγω 15 μετριοτατους παιχτες…περιμενω να δωσει χρονο και χωρο σε μερικους ταλαντουχους και εξελιξιμους,να συννηδητοποιησει οτι ετσι οπως παιζει μας εχουν μαθει οι παντες και να αλλαξει κατι και τελος να ξεκολλησει απο καποιες αδικαιολογητες εμμονες…