Συναυλιες στο εξωτερικο

Μην το σκέφτεσαι καν, αδιανόητα καλή live μπάντα

3 Likes

Μιλάμε για τοπ λαηβ μπάντα. Μην το χάσεις λόγω σετλιστ (ειδικά αν δεν τους έχεις δει)

1 Like

Το πρώτο ισχύει για όλα τα φεστιβάλ (και όλες τις συναυλίες με ζήτηση), αν θες να έχεις το κεφάλι ήσυχο, αλλά αν δεν τα καταφέρεις, και από τα επίσημα sites επαναπώλησης, θα βρεις με κάποια προσπάθεια. Είτε από κάποιο waiting list, είτε από Facebook Group/Reddit, αλλά η συναλλαγή μόνο από το επίσημο resale.

Φίλος που θα πάμε μαζί στο Hellfest αυτή την εβδομάδα, κατάφερε και βρήκε…χθες.

Το 4ημερο εισιτήριο είναι 350αρι, βάλε κάτι αντίστοιχο τα αεροπορικά, βάλε το ξενοδοχείο, έχεις φτάσει σχεδόν το 2χιλιαρο με αυτά.

Όσον αφορά τους QOTSA, προσεύχομαι στους Θεούς του ροκ να ανέβει και ο Grohl να παίξει έστω ένα τραγούδι στα ντράμς (παίζουν πριν από τους Foo την τελευταία μέρα).

1 Like

Φίλε είμαι ακόμα Βέλγιο από το Graspop που μόλις τελείωσε, μπορώ να σου δώσω πολύ αναλυτικές πληροφορίες αλλά υπομονή λίγες μέρες!

Προς το παρόν αυτά…

3 Likes

Γύρισα χθες από το Hellfest, είδα καμιά 15αρια μπάντες (και 3-4 ακόμα ξόφαλτσα), την Παρασκευή την έκανα skip τελείως, για να αντέξω καλά το ΣΚ.

Πρώτη φορά σε φεστιβάλ τέτοιου μεγέθους, ήταν τρομερή εμπειρία. Η οργάνωση των Γάλλων υποδειγματική, όπου και να είχε ουρά, τελείωνες εντός 2-3 λεπτών (εκτός από το Merch, εκεί γινόταν πανικός).

Ένα σύντομο sum, A7X θα μπορούσαν καλύτερα νομίζω, Dropkick Murphys έκαναν πανικό (μάλλον έχει να κάνει και με το οτι οι ντόπιοι εκεί θεωρούν τοςυ εαυτούς τους …Κέλτες). Megadeth τους είδατε οι περισσότεορι εδώ, δεν έχω να προσθέσω κάτι.

Malmsteen για τον χάβαλο οκ, Chelsea Wolfe, την οποία την είχα ακούσει από 1-2 thread εδώ πέρα, μπορώ να πω οτι μου άρεσε αρκετά (έμοιαζε με το dark alter ego της Florence). Mass Hysteria, ενώ δεν είχα ακούσει ιδιαίτερα, με ενθουσίασαν, την ώρα του Dickinson έριχνε την μάνα του και τον πατέρα του και έτσι προσπαθούσαμε να βρούμε μια κάλυψη για να επιβιώσουμε τους Metallica.

Ήχος είχε θέματα, (το ίδιο και η εικόνα στο video wall) στα μισά και πλέον τραγούδια έψαχνα τον Kirk. Και από ότι έχω διαβάσει και από άλλους φέτος, δεν ήμουν ο μόνος. Κατά τα άλλα τυπικοί Metallica.

Royal Blood ΓΑΜΩ, προτείνω ανεπιφύλακτα όπου τους πετύχετε, είναι τρομερό πως 2 άνθρωποι και χωρίς κιθάρα βγάζουν τέτοιο ήχο. QOTSA έσπειραν και περιμένω να δούμε εδώ τι θα γίνει, Offspring τα ίδια με την Αθήνα, Foo αψεγάδιαστοι, με τον Φριζ να έχει δέσει καλά. Παίζουν και ολόκληρο το teacher που είναι ψυχεδέλεια.

Γενικό σχόλιο για το κοινό: Ήταν meh. Δεν γίνεται στο Creeping death να φωνάζουμε 5 άνθρωποι Die και να το παλεύει ο δόλιος ο Papa να το τραβήξει. Το ίδιο και στο best of you στους foo, το sing a long να κράτησε 10".
Ενώ σε Dropkick/Offspring είχε θεωρώ καλύτερο παλμό (και Mass Hysteria αλλά αυτοί είναι και ντόπιοι). Στις μικρότερες σκηνές ήταν καλύτερα τα πράγματα θεωρώ.

Ναι, θα το ξανακανα πάντως, είδα σε ένα 2ημερο Metallica/Foo που η 16 χρονη εκδοχή του εαυτού μου λογικά μου κάνει standing ovation σε κάποιο παράλληλο σύμπαν. Ο όγκος/ποιότητα καλλιτεχνών καλύπτει τα κάπως πετσοκομμένα setlists (Aurora για σένα μιλάω).

Κάτι Jazz Metal τύποι με έκαναν να ματώσω από τα αυτιά, Οι Γιαπωνέζες που έπαιζαν Kawai( Leonard?) Metal είχαν ένα Α ενδιαφέρον, Kerry King επίσης καλός.

14 Likes

Δε βγήκε πέρσι το Primavera που έπαιζαν, φέτος με το που ανακοινώθηκε ήμουν πάνω απ’ το κιν και τα έκλεισα να δω τους Turnstile στη Βαρκελώνη, και καλύτερα γιατί η μπάντα αυτή είναι για κλειστό και όχι φεστιβάλ. Razzmatazz, 2000 κόσμος, ένα καλούτσικο support αλλά όλοι ήρθαν γι’ αυτούς.

Don’t believe the hype έλεγε ο Alex το 2006, αλλά κούνια που τον κούναγε. 1 ωρίτσα, 17 τραγούδια, αδιανόητη απόδοση, ό,τι βλέπετε στο youtube είναι αληθινό. 1 ωρίτσα, και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χρειαζόταν το drum solo και το ALIEN LOVE CALL για να πάρουμε 2 ανάσες. Α Π Ι Θ Α Ν Η Ε Ν Ε Ρ Γ Ε Ι Α, δεν μπορώ να ξεχωρίσω highlight, ήξερα ότι θα ανοίξουν με το TLC και λέω θα κάτσω πίσω να το τραβήξω, και έχω μλκες αδιανόητο βίντεο, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γινόταν. Real Thing? WILD WRLD? Το γκρόυβι παρτ στο UNDERWATER BOI? Το No Future και καπάκι το Drop με τη ριφάρα? Νιώθω πραγματικά ευλογημένος που τους πέτυχα στην Glow On, το αγαπημένο μου live που έχω δει. Είμαι ανυπόμονος για το νέο τους άλμπουμ, αλλά δεν ξέρω πως μπορούν να το ξεπεράσουν αυτό και ποια μπορεί να είναι η συνέχεια τους. Το είπα και στο topic πως ανέβηκα πάνω στο Holiday, πήρα αγκαλιά τον Brendan, μου έδωσε τη μπαγκέτα του και του είπα “Come to Greece!!”, έχω κάνει και request στο site, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω παιδιά, πραγματικά οι τύποι τα σάρωσαν όλα.

…και αφού αποφασίστηκε να πάμε Turnstile, ψάξαμε και για άλλο live και πήγαμε και QOTSA. Το μέρος λίγο έξω απ’ τη Μάλαγα, πάνω σε μια παραλία. Όταν λέμε πάνω σε μια παραλία, κάναμε μπάνιο στη θάλασσα, περπατήσαμε 30 μέτρα και μπήκαμε στο χώρο. Δεύτερη φορά που τους βλέπω, αλλά αυτή τη φορά ήταν καλύτερη. Αν και φεστιβάλ (όπως και την πρώτη), εδώ είχαν φουλ σετ με 19 τραγούδια, μακάρι να είναι έτσι κι εδώ στην Ελλάδα. Καμία σχέση με την από πάνω, πολύ διαφορετική συναυλία, αλλά…Josh fuckin Homme. Αδυνατισμένος, ασπρομαλλιάς, λουλουδάτος και πάντα ο πιο κουλ μαν του γαλαξία. My God Is the Sun, Smooth Sailing, Sick Sick Sick, The Sky Is Falling, δεν παίζεται η μπάντα. Συμβουλή μου, cocktailάκια και από μακρυά, σπέρνουν αλλά είναι έτσι η φάση τους για μένα. Πως έχει καταφέρει αυτή η μπάντα να έχει το καλύτερο opener και το καλύτερο closer είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Ειδικά στο κλείσιμο, κάνουν άλλο ένα γύρισμα στο Song for the Dead, σβήνουν τα φώτα, και σε 1’’ έχουν εξαφανιστεί απ’ τη σκηνή, ήρθαμε σας πήραμε τα σώβρακα και γεια σας.

7 Likes

Να ρωτήσω τους βετεράνους εδώ μια γνωμούλα. Δεν έχω πάει ποτέ σε κάποιο από τα μεγάλα φεστιβάλ (π.χ. Wacken, Hellfest κλπ), θέλω να ζήσω αυτήν την εμπειρία και πλησιάζουν οι μέρες που θα βγουν τα εισιτήρια για το 2025. Ποιο από αυτά θα προτείνατε περισσότερο (ανεξαρτήτως lineup);

Ιδανικά θα προτιμούσα κάτι σε κεντρική Ευρώπη να πάω με το αμάξι (από Άμστερνταμ) και ιδανικά να μένω σε κανά ξενοδοχείο/airbnb κοντά, δεν την βλέπω την ακέφαλη καβαλάρισσα να ψήνει μέταλ κάμπινγκ.

Απο δικια μου εμπειρια, το μεγαλυτερο θεμα ειναι ο χωρος και το πως διαχειριζεται ο κοσμος.
Προσωπικα ο τοσος κοσμος με αποτρεπει λιγο πλεον, κ προτιμω μικροτερα φεστιβαλακια με μεγαλυτερο μεσο ορο ηλικιας :stuck_out_tongue:

Τα Αγγλικα (Download, Bloodstock) φεστιβαλ εχουν τον κινδυνο του κακου καιρου, κρυου και υψηλων εξοδων, αλλα ειναι πολυ οργανωμενα κλπ
Το Γαλλικο Hellfest μου αρεσε πολυ, με καλο καμπινγκ, ωραια φαγακια και installations εκτος του φεστιβαλ αλλα απο τοτε που ειχα παει (2013) εχει γιγαντωθει οποτε ας μας πουν αλλα παιδια που πηγαν προσφατα τα μειον. Clisson ειναι η κοντινο πολη αλλα φανταζομαι οτι θα ξεπουλαει αμεσα.
Το Γερμανικο Rock Am Ring ηταν το πιο ανετο απο αποψη χωρου κ οργανωσης, αλλα το βραδυ στο καμπινγκ τον ειχα δαγκωσει λιγο. Δε θυμαμαι να εχει πολυ κοντα πολη - αλλα ολο κατι θα εχει χτιστει απο το 2014 που ειχα παει, μιας και τοτε ηταν στη πιστα του Nurburgring.

Aν θελεις κατι ποιο οικονομικά και είσαι του ποιο ακραιου ηχου καλυτερη λυση απο brutal assault , εδω τσεχια θεωρω δεν υπαρχει. Tickets / Brutal Assault

2 Likes

Εγώ έχω εμπειρία μόνο από το Graspop και έχω να πω ότι για τα κυβικά μου ήταν ιδανικό πρώτο φεστιβάλ, είναι Βέλγιο οπότε νομίζω σχετικά κοντά σου και στο inferno έχει επιλογές διαμονής που λογικά θα σε καλύψουν, εφόσον δε θες metal κάμπινγκ, σε πολύ οκ τιμές.

1 Like

Το Hellfest νομίζω φέτο έκανε στροφή και σε πιο mainstream καταστάσεις όπως οι Foo (κάτι που για μένα ήταν κουτί), σε άλλους μπορεί να ξενίζει. Είχε μπάντες για όλα τα γούστα πάντως.

Στην οργάνωση δεν έχω να προσάψω τίποτα, γενικά πεντακάθαρα, είχε καμιά 20αρια stands για φαγητό, πλανώδιους να σου γεμίζουν τις μπύρες, όλα ήταν cashless με το βραχιολάκι κλπ, καλό έλεγχο στην είσοδο. Υπήρχε χώρος να έχεις την άπλα σου, αν δεν ήθελες να είσαι μέσα στο μπούγιο μόνιμα. Για το camping δεν έχω εικόνα, δεν είμαι του αθλήματος.

Όπως είπε ο @eviL το Clisson είναι μικρό και ζόρικο να βρεις να μείνεις, ωστόσο πολλοί (και εγώ μαζί), πηγαινοερχόμασταν από τη Νάντη που είναι 15’ με το απευθείας τραίνο και 30’ με τον τύπου προαστιακό που κάνει 4-5 στάσεις ενδιάμεσα. Έμενα δίπλα στον σταθμό του τραίνου στη Νάντη και ήταν μια χαρά. Το φεστιβάλ από τον σταθμό του Clisson είναι σκάρτο 1.5 χλμ, αλλά έχει λεωφορεία που σε πάνε και σε φέρνουν αν δεν θες να περπατήσεις. Στο πήγαινε μηδεν αναμονή, στο έλα ήταν αρκετή οπότε το κόβαμε με τα πόδια. Από τη στιγμή που έφευγα από το φεστιβάλ, μέχρι το ξενοδοχείο ήμουν περίπου 45’-60’. Είχαν τραίνα όλη την ημέρα (και τη νύχτα).

EDIT: Προσωπικά το εισιτήριο το έκλεισα στον 2ο γύρο που είχε βγει το lineup. Ο φίλος το πήρε από το επίσημο resale 5 μέρες πριν πάμε. Πολλοί αλλάζουν πλάνα και τα πουλάνε, βρίσκεις δηλαδή.

Ήταν μεγάλος ο χώρος.

5 Likes

Κ εδώ το ολοκληρωμένο lineup για το Oslo Deathfest. Γεροί να είμαστε κ θα το τιμήσουμε…

2 Likes

Κοντεύει δίωρο και ακόμα ούτε ένα σχόλιο για τα unreadable logo, κατάντια…

2 Likes

Αφου γραφει απο κατω τι ειναι το καθενα. Ποσο πιο φωλς πια…

3 Likes

Γράφει κι ένα NO στις μπάντες που δεν προτείνει ο γραφίστας

2 Likes

Πειτε με μπουμερ, οπισθοδρομικο, ο,τι θελετε, αλλα θα ρωτησω. Μαζευτηκαν τα μελη μιας μπαντας, αναρωτηθηκαν πώς θα ονομάσουμε το συγκροτημα, προτεινε καποιος “Gorgon Vomit” και μετα ειπαν ολοι μαζι “ναι ρε μλκς, αυτο σημαινει “εμπνευση””;

Σε δευτερη σκεψη, για εναν φιλο ρωταω, οχι για εμενα. Μην με πειτε μπουμερ ή οπισθοδρομικο.

5 Likes

Το Μαρτη ανεβηκα με ενα φιλο στο Οσλο για το Inferno,γνωρισα τα παιδια απτους Celestial Scourge,ηταν ιδιαιτερως ευχαριστοι και οταν τους ειδα στα πλαισια του φεστιβαλ επαθα πλακα,πολυ δεμενη μπαντα στα χναρια των Suffocatio και Immolation!Πιστευω θαναι τρομερη φαση αυτο το Deathfest

1 Like

Α μπράβο, τώρα σας αναγνωρίζω.

2 Likes

Πολύ δυνατό lineup γενικά αλλά με Dead Congregation μέσα έχει εκτοξευτεί. Πως σου φάνηκε το φεστιβάλ? Δεν πήγα εγώ, μου φάνηκε απογοητευτικό το lineup…

Ειχε μπαλα πριν ρε μλκ, τωρα που (δεν) παιζουν Πορτογαλια και Γαλλια, ειχαμε περιθωριο να ασχοληθουμε. Δωσε μας λιγο χρονο, μην μας πιεζεις.

1 Like