Πρώτη ακύρωση για μένα για 2022.
Είχα αγοράσει εισιτήρια για Kvelertak + Planet of Zeus για μέσα Φλεβάρη και ήδη την ακύρωσαν (με επιστροφή χρημάτων και χωρίς πλάνο για νέα ημερομηνία).
Πρώτη ακύρωση για μένα για 2022.
Είχα αγοράσει εισιτήρια για Kvelertak + Planet of Zeus για μέσα Φλεβάρη και ήδη την ακύρωσαν (με επιστροφή χρημάτων και χωρίς πλάνο για νέα ημερομηνία).
Δεν είμαι σίγουρος αν θεώρησαν ότι θα πάνε άπατοι οι MF ή αν απλά υπήρξαν logistics θέματα που κόλλησαν την όλη διαδικασία. Οι διοργανωτές δεν μοιράζονται εύκολα τέτοιες πληροφορίες - και καλά κάνουν γιατί είναι η δουλειά τους και είναι επαγγελματίες - αλλά έχω συναντήσει πολλών ειδών λόγους που για πολλές καταστάσεις, που δεν είναι οι πρώτοι που έρχονται στο νου κάποιου που είναι εκτός χώρου (και χορού).
Θα μου φαινόταν αφελές να κάνουν κάτι τέτοιο χωρίς σοβαρό λόγο, διότι από επίπεδο ονομάτων είναι το μόνο για το οποίο υπάρχει δυσαρέσκεια και κράξιμο. Γιατί να μπουν σε αυτή τη φασαρία; Πόσο λιγότερο κόσμο θα μάζευαν το 2022 αντί για το 2020;
Τι να σου πω, στο μυαλό μου όταν το 2020 είχε μονό PRIEST αν δεν κάνω λάθος, ενώ τώρα έχει ακόμα MAIDEN, MANOWAR ακόμα και GUARDIAN, μου φαίνεται μάλλον αυξημένος ο ανταγωνισμός και δεν νομίζω ότι οι FATE είναι κάνα εμπορικό όνομα πλέον στην Ελλάδα ή οπουδήποτε. Υπάρχει ένα σκληροπυρηνικό κοινό που περίμενε να τους δει και μετά ότι μάζευαν από περιφερειακό μέταλ ακροατήριο που ενδεχομένως να ενδιαφερόταν, αν δεν υπήρχε κάτι “καλύτερο”.
Τώρα αν φταίνε τα logistics που δεν βρέθηκε έστω μια ημερομηνία μέσα στον Ιούλιο, ΟΚ,shit happens. Προσωπικά τα σκατά τους τα ρίχνω επειδή είναι ματζίρηδες και πατάνε τόσο ευλαβικά στο νομικό πλαίσιο που τους έστρωσε ο Κούλης για να μη δώσουν τα χρήματα νωρίτερα από το τελικό όριο της 30/11/2022.
Και πάλι, δεν θα μπω στην διαδικασία να κρίνω κάποια επιχείρηση για θέματα οικονομικής φύσης (οποιαδήποτε εταιρεία/promoter), διότι δεν μπορώ να έχω τα δεδομένα για να κρίνω. Πολύ ενδεικτικά, δεν γνωρίζω αν πχ η εταιρεία έχει δώσει ή όχι μεγάλα ποσά σε προκαταβολές καλλιτεχνών τα οποία επίσης δεν της επεστράφησαν λόγω κάποιου άλλου νόμου (ο οποίος ενδεχομένως να οδήγησε στην ψήφιση του εν λόγω νόμου που δίνει το συγκεκριμένο δικαίωμα). Επίσης, δεν γνωρίζω αν τα λεφτά που έχουν δοθεί για προκαταβολές των καλλιτεχνών (και των λοιπών εξόδων που προκαταβάλλονται) είναι μεγαλύτερα των εισπράξεων από την προπώληση, αλλά δεν θα μου φανεί περίεργο.
Όλα τα παραπάνω είναι εικασίες, καθότι δεν έχω τρέξει ποτέ μου διοργάνωση συναυλίας ή φεστιβάλ ώστε να έχω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του επιχειρηματικού κομματιού. Αλλά από τα λίγα που έχω αντιληφθεί προϋποθέτει σημαντικά κόστη in advance, τα οποία βέβαια δεν ξέρω ποιος επιβαρύνεται και σε τι ποσοστό.
Καταλαβαίνω, όμως, ότι για κάποιον πελάτη που πλήττεται είναι δυσάρεστο όλο αυτό, αλλά υπάρχει και μια μεγαλύτερη εικόνα νομίζω.
Βέβαια, αν υπάρχουν αυθαίρετες αποφάσεις (όπως μου έχουν μεταφερθεί για άλλες διοργανώσεις, χωρίς όμως να έχω τσεκάρει ή μπορεί να υπάρχουν κι εδώ και να μην τις γνωρίζω) φυσικά και είναι λόγος ενόχλησης κι αντίδρασης. Ακόμα και οι συμπεριφορές θα μπορούσαν να είναι τέτοιος λόγος.
Κατά τα λοιπά, θα κρίνω την οργάνωση, τις υποδομές, την ασφάλεια, τον προγραμματισμό κι όλα αυτά που μπορώ να κρίνω ως θεατής/πελάτης.
Η μεγαλύτερη εικόνα ποια είναι;
Εγώ ως πελάτης λέω να κρίνω το ότι δε θα μου παραδοθεί το προϊόν για το οποίο εχω πληρώσει και παραλαυτά τα χρηματά μου παρακρατούνται για έναν ακόμα χρόνο.
Ούτε εγώ έχω τρέξει συναυλία (με σκοπό το κέρδος) αλλά έχω τρέξει σημαντικότερα έργα και δεν νομίζω το ποσό που θα προέκυπτε από εθελοντική επιστροφή των χρημάτων συγκεκριμένα σε όσους αγόρασαν εισιτήριο FATE και δεν θέλουν να το ανταλλάξουν με κάποια άλλη συναυλία του 2022 να ορίζει την επιβίωση ή μη της εταιρείας. Δεν είπα να δίνανε εξαρχής υποχρεωτικά τα χρήματα πίσω όταν και δεν ξέρανε τι τους ξημερώνει.
Η μεγαλύτερη εικόνα είναι ότι έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες μπορεί κάποια εταιρεία με καλές προθέσεις (φαντάζομαι κάποιοι θα έχουν καλές προθέσεις - δεν προσπαθούν όλοι να εξαπατήσουν) να έχει σημαντικότερο πρόβλημα από τους μεμονωμένους πελάτες της. Και εδώ μπορεί να είναι λίγο πιο ιδιαίτερα τα πράγματα, αλλά γενικώς συναντάται σε πολλούς κλάδους να μετακυλίονται υποχρεώσεις μιας εταιρείας στους πελάτες της.
Αυτό δεν αναιρεί την ενόχλησή σου και τον εκνευρισμό και το δίκιο σου, που προφανώς βλέπεις να έχουν δεσμευτεί τα λεφτά σου σε κάτι που δεν θα πάρεις τελικά, αλλά προσπαθώ να δω και την άλλη πλευρά ή την ευρύτερη οπτική του όλου θέματος.
Πάντως, θα ήταν σίγουρα καλύτερα, όταν ανακοινώθηκε ότι η συναυλία δεν θα γίνει, να βρεθεί ένας τρόπος για άμεση επιστροφή όσων το επιθυμούσαν (από ότι είδα δίνει full refund αλλά μετά το πέρας του φεστιβάλ). Βέβαια, και πάλι δεν ξέρω τι παραμέσα διαδικαστικά μπορεί να σημαίνει αυτό (σε λογιστικό ή νομικό επίπεδο πχ).
Μιας και ασχοληθήκατε με τους Volbeat, να σας πω και ένα ωραίο:
Το όνομα του ηχολήπτη τους είναι Mads Mikkelsen… ΝΑΙ ΝΑΙ, ακριβώς το ίδιο με τον πλέον διάσημο ηθοποιό.
Πως το ξέρω;;;
Στην συναυλία τους στην Μαλακάσα ήμουν δίπλα στο booth του και είδα ότι χρησιμοποιεί το Software SMAART για να ρυθμίζει και να ελέγχει το ηχοσύστημα.
Μετά το τέλος της συναυλίας του συστήθηκα και του είπα ότι έχω υπάρξει διοργανωτής του σεμιναρίου στην Ελλάδα και χάρηκα που τον είδα να το χρησιμοποιεί.
Με αγνόησε παντελώς λες και ήταν καμμιά πριμαντόνα.
Όταν ξαναέγινε το σεμινάρια μετά από μερικούς μήνες, πήγα στον εισηγητή και του είπα:
Αυτά για τον ηχολήπτη των Volbeat
Τάφος ήσουν, δικέ μου.
Περίμενα να δω ποιός θα το σχολίαζε!!!
Δε με νοιάζει, πλέον δεν εργάζομαι στον χώρο.
Χθες έπεσε ακύρωση των Bmth για την ευρωπαϊκή tour του Φλεβάρη, τα πήγαν όλα ίδιες ημερομηνίες για 2023, φαντάζομαι ότι αυτόματα ανανεώνονται και τα εισιτήρια μας για το 23, η λέω μαλακιες?? Έχει κανείς ιδέα τι ισχύει? Σας έχει συμβεί?
Για το πρώτο ερώτημα δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά τι μπορεί να ισχύει, αλλά εφόσον έχουν ανακοινώσει νέα ημερομηνία (έστω και ένα χρόνο μετά) δεν βρίσκω κάποιο λόγο να μην συνεχίζει να ισχύει το εισιτήριο σου.
Σε εμένα πάντως έχει συμβεί αυτό στην περίπτωση των Pearl Jam που τα εισιτήρια συνέχισαν να έχουν ισχύ γιατί ανακοίνωσαν τότε πως πάει ένα χρόνο μετά. Η πλάκα είναι ότι πέρασαν δυο χρόνια και το έχω ξεχάσει το θέμα. Ελπίζω να μην έχασα τα λεφτά μου
Σε άλλη περίπτωση (Nick Cave) όταν ανακοίνωσαν πως δεν θα γίνει το λαιβ, μου ήρθε ειδοποίηση από τον διοργανωτή ώστε να ξεκινήσω την διαδικασία για refund και ήταν η μόνη επιλογή που μου δώσανε. Αυτό φαντάζομαι έγινε γιατί δεν μεταφέρθηκε το λαιβ σε άλλη ημερομηνία και απλά ακυρώθηκε.
Ναι αν το δούμε λογικά τα εισιτήρια είναι valid για το 23, οπότε μάλλον ξεμπέρδεψα από αυτό να δω με την easyjet πως θα το κάνω που το maximum που μπορώ να μεταφέρω τώρα εισητηρια είναι μέχρι Νοεμβρίο του 22
Που είχες χαθεί εσύ ρε? Όσοι είστε ενεργοί κάντε που και που κανένα post έτσι για ξεκάρφωμα με όλα αυτά που γίνονται, να ξέρουμε ότι είστε καλά…
Φιλαράκο μου ζωωω ακόμη ζωωω αλλά δεν πνίγω πια τον καημό μου στο forum, τώρα όμως που ήρθε και αυτή η κατραπακια δέν άντεξα έκανα post
O Bojo παντως χαλαρωσε τελειως τα μετρα στο νησι, και μας γυριζει ολους και στο γραφειο γτχμ (και πρεπει να ανεβω ).
Τουλαχιστον θα γινει αποτι φαινεται το Beyond the Redshift, τωρα αν θα παω η οχι θα δειξει.
Ακύρωσαν aerosmith το tour Ευρώπη
here we go again
Όπως έλεγα και σε δύο φίλους (που μάλιστα πρόσφατα είχαν κλείσει), κακό το ότι ακύρωσαν οι Aerosmith, αλλά από την άλλη δε θα χρησιμοποιήσω τους συγκεκριμένους ως αναφορά/οδηγό για το τι θα συμβεί. Είναι γέροι και με πολύ κακές σχέσεις μεταξύ τους , αν και όλα όσα αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους περί logistics κλπ ισχύουν.
Ε αμα αρχισουμε τα ιδια και ακυρωσουν παλι οι kiss την ευρωπαικη περιοδεια πωλειται εισιτηριο για rockfest barcelona και αεροπορικο απο καλαματα.
Αφου ο πολυς ο κοσμος εχει εμβολιαστει δεν καταλαβαινω γιατι να μπαινουμε σε τετοιες περιπετειες παλι. Ετσι κι αλλιως θα ζησουμε με τον ιο για μεγαλο διαστημα