Πολύ Κακομαθημένοι μου είστε κάποιοι:stuck_out_tongue:.εγώ αν δεν έχει ταλαιπωρία δεν ξεκινάω για έξω,φτιάχνομαι.απλα εγώ δεν πάω έξω μόνος.εδω άπειρες φορές,έξω ποτε
Μεγα σφαλμα ρε συ - πρωτον για σαπορτ τη σκηνη και δευτερον γιατι ανακαλυπτεις διαμαντια που δεν ειχες ακουσει. Ποσο μπαρμπας εισαι πχια
Βεβαια εξαρταται και το ειδος της συναυλιας, αλλο ειναι τα αρενα τουρς που οντως ειναι χρονοβορα μεχρι να βγει ο χετλαινινγ μπαντα και αλλα λιγο underground - non mainstream lives που μπορει να εχει κ 3 σαππορτ. Κατα ταλλα εγω ειμαι απο αυτους που γουσταρω να βλεπω ολες τις μπαντες και να εχω οσο περισσοτερο value for money σε ενα εισητηριο.
Αρκετα ωστε να εχω παει σε πολλες συναυλιες στις οποιες η συντριπτικη πλειονοτητα των support ειναι για πεταμα Κοιταξε, ολα αυτα που εγραψα πανε παντοτε ανα περιπτωση. Οταν ας πουμε πηγα να δω τους Leprous πριν λιγα χρονια, ειχα παει νωρις για να δω τους Bent Knee γιατι απο τα λιγα δειγματα που ειχα ακουσει ηξερα οτι θα γαμανε. Και τελικα γαμησαν περα απο καθε προσδοκια.
Δεν εχουμε 1992, ωστε να μην ξερουμε τι μουσικη παιζουν τα support bands. Εν ετει 2022 μπορουμε να ακουσουμε πανευκολα την δισκογραφια του οποιουδηποτε συγκροτηματος, και να δουμε και 40 λαηβ βιντεακια της μπαντας για να παρουμε μια ιδεα.
Το value for money ειναι καθαρα υποκειμενικο. Για μενα το να χασω τον χρονο μου βλεποντας μπαντες σκουπιδια (χωρις υπερβολη σε πολλες περιπτωσεις), ειναι πλεον κατι που δεν εχω τον ψυχαναγκασμο να το κανω. Το εβλεπα ετσι πριν 15 χρονια κι εγω ισως, και εσκαγα στην Μαλακασα να δω την καθε μαλακια, αλλα απο ενα σημειο και μετα καταλαβα πως καλυτερα περναω αν παω για τις μπαντες που με ενδιαφερουν. Αλλωστε ειμαι φανατικος υπερμαχος του ποιοτητα >>> ποσοτητα σε αυτα
Χαρακτηριστικο παραδειγμα το ORION festival το 2012 που πηγα. Δεν πηγα να δω μονο τους Metallica (αν και παλι θα αξιζε, ηταν εξωφρενικα φτηνα τα $150 για ολοκληρο το διημερο), αλλα ειδα και 7-8 μπαντες ακομα μεσα στο διημερο, αρα γυρω στις 4 μπαντες καθε μερα. Το μαξιμουμ που θα μπορουσα να εχω δει ηταν τουλαχιστον 10 μπαντες καθε μερα, και αρα συνολικα 20. Αλλα τοτε θα επρεπε να εχω παει απο τις 12 το μεσημερι και να κατσω μεχρι τα μεσανυχτα, δυο μερες σερι.
Αντι να κανω κατι τετοιο, πηγα με τον φιλο μου μεσημερακι διπλα στην παραλια, φαγαμε μπεργκεραρες με κοκτεηλαρες με θεα τον ωκεανο, και μετα πηγαμε και στην παραλια και πετυχαμε Ρομπ και Κερκ να κανουν surfing. Και σκασαμε στον συναυλιακο χωρο και τις 2 μερες στις 6 το απογευμα. Χιλιες φορες καλυτερα
Γενικα οταν στο μυαλο σκασει η αποκαλυψη που εχει να κανει με το οτι “δεν εισαι υποχρεωμενος να εισαι καπου που δεν περνας και πολυ καλα”, μπορεις να φυγεις νωρις απο συναυλια, μπορεις να φυγεις απο κινηματογραφο πριν τελειωσει η ταινια, μπορεις να χασεις 10 μπαντες σε φεστιβαλ, κ.ο.κ. , και δεν υπαρχει τιποτα κακο σε κανενα απο αυτα τα παραδειγματα. Ισα ισα, η ζωη γινεται καλυτερη και πιο ελευθερη για μενα.
Μλκ +10 σε όλα από μένα
Συγκεκριμενα ειδα τις εξης μπαντες το 2012:
Suicidal Tendencies
Cage The Elephant
Sepultura
Volbeat
Avenged Sevenfold
Arctic Monkeys
Metallica (2 φορες )
Και εχασα Ghost και Baroness που τοτε ηταν πολυ πιο μικρες μπαντες. Τους Baroness δεν τους ηξερα καν, και τους Ghost τους ηξερα, αλλα ειχαν μονο το Opus Eponymous τοτε και δε θα πηγαινα νταλα μεσημερι στις 12 για να δω 2 τραγουδια
Μπορείς να φύγεις από την εκκλησία πριν τελειώσει η λειτουργία (να συμπληρώσω εγώ )
Αν την καψεις στην εξοδο, ναι γιατι οχι
Δεν ειμαι μεγαλος φαν της μπαντας, και ετσι δεν ηξερα πολλα απο τα τραγουδια που επαιξαν τοτε, αλλα ομολογω οτι live ηταν παρα πολυ δυνατοι, και ειχαν και φοβερο ηχο αν θυμαμαι καλα. Βασικα ειχαν ηχο παρα πολυ κοντινο σε αυτον των Metallica, οποτε γκρουβαραν ασχημα. Σιγουρα δικαιολογουν live το γιατι εκαναν το ονομα που εκαναν.
Άλλο ένα πράγμα που αντέγραψαν από Metallica ουπς…
θενξ
Έλα ρε, πολύ καλές όλες για να τις δεις support.
Cage The Elephant Ναι, ΑΜ δεν είναι όνομα που είναι support κανενός (άντε πες 2012 πριν το ΑΜ και στις ΗΠΑ οκ), για τα άλλα δεν έχω άποψη.
Γλυκοκοιτάζω Rock in Firenze, Παρασκευή Muse-Placebo, Κυριακή Metallica, 4ημερακι Φλωρεντία, νομίζω είναι πολύ καλό
Σκότωσέ με καλύτερα.
Ακόμα να συνέλθω από την πλάκα του live των Maybeshewill στο Βερολίνο. Εξ αρχής ήταν η αφορμή για το ταξίδι και ενώ όλο το ταξίδι έσπειρε, ήρθε το τελευταίο βράδυ το live να τα ισοπεδώσει όλα. Το live έγινε στο Urban Spree που δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω. Είναι χώρος που δεν περιγράφεται. Αρχικά φτάνοντας νομίζαμε ότι έχουμε κάνει κάποιο χοντρό λάθος. Η είσοδος θύμιζε αυλή εδώ και καιρό κλειστού μπαρ, αλλά με το που μπήκα κατάλαβα ότι δένει στη γενικότερη αισθητική του χώρου. Λιωμένα κεριά στην είσοδο πάνω σε πιάνο που είχε μια κάποια λίγδα στην είσοδο, εισιτήριο που έμοιαζε με low budget χαρτάκι λαχειοφόρου αγοράς και ένας χώρος 25 επί 15 που χώρεσαν περίπου στα 150 - 200 άτομα πριν κλείσουν την είσοδο λόγω sold out. Αυτό όμως που με ξεπέρασε είναι πως έδιναν μπύρα σε μισόλιτρο γυάλινο ποτήρι.
Πολύ ωραίοι οι Alice Gift για support, χαρακτηριστική ομοιότητα της φωνής του frontman με αυτή των Placebo, πολύ ωραίο hard rock με ατμοσφαιρική αίσθηση που του πήγαινε πολύ το live. Έπειτα ξεκίνησαν τα καλά. Βγαίνουν όλοι για τσιγάρο πριν τους Maybeshewill, αρχίζω να πλησιάζω διστακτικά στη σκηνή και εκεί που είμαι χοντρικά 3η σειρά, με ρωτάει ένας τύπος αν μπορώ να κάνω λίγο αριστερά, και σε 3 βήματα ανακαλύπτω ότι μπορώ να ακουμπάω την μπύρα στο stage χωρίς να το έχω καν επιδιώξει.
Βγαίνουν και οι τιτάνες να παίξουν το σετ τους και από τις πρώτες νότες του We’ve arrived at the burning building μέχρι την τελευταία του He films the clouds pt. 2 βίωσα μία από τις κορυφαίες μου συναυλιακές εμπειρίες. Δεν σταμάτησα λεπτό να σκέφτομαι πόσο τυχερός είμαι που πήρα την απόφαση να βρίσκομαι εκεί. Πολύ έντονα συναισθήματα που έκαναν dominate όλη την υπόλοιπη βραδιά μαζί με ατάκες τύπου “Τι ακούσαμε ρε μαλάκες”. Στα ξεσπάσματα τα έδιναν πραγματκά όλα, με τον μπασίστα να ρίχνει κάτι χαρακτηριστικές καρατιές στον αέρα όταν χτύπαγε η καύλα κόκκινο. Κάπως έτσι βρέθηκα και με το setlist του μπασίστα φεύγοντας, αφού ήταν κυριολεκτικά μισή χεριά μακρυά. Κάθισαν στο τέλος να πιούμε μπύρες. Υπέγραψαν και το setlist μου και μας πληροφόρησαν ότι ξέρουν πως έχουν μεγάλο κοινό στην Ελλάδα. Να λένε αλήθεια άραγε; Πάντως σε περίπτωση που περάσουν και από εδώ, δεν θα σκεφτώ καν αν θέλω να τους ξαναδώ.
Πάντα τέτοια. Και στα δικά σας. Cheers!
Έχουν παίξει Ελλάδα βασικά
Μια φορά και έναν καιρό που ο MrBeast δεν τους ήξερε ακόμα
Με αφορμή την (εκ νέου) ακύρωση της περιοδείας των Karnivool και του πολύ ειλικρινούς post που έκαναν, φοβάμαι ότι δεν θα είναι η μοναδική περίπτωση, έστω κι αν είναι ειδικές και πιο δύσκολες οι συνθήκες λόγω Αυστραλίας.
Οι Karnivool είναι μια από τις λίγες μπάντες που με τις τρέχουσες συνθήκες θα με έβαζε σε σκέψεις να τραβηχτώ εξωτερικό να τους δω. Άντε τώρα να έχει κλείσει κάποιος ταξίδι και να φάει την ξενέρα.
Γενικότερα, η αβεβαιότητα δεν βοηθάει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η βιομηχανία των περιοδειών, όπου πολλά κόστη προ-πληρώνονται.
Χθες έπαιξαν οι Dark Tranquillity εδώ στο Όσλο. Support bands οι Marianas Rest, οι οποίοι άνοιξαν την βραδιά κ οι Ensiferum. Το λάηβ ήταν sold out, εγώ βρήκα εισιτήριο μέσω φβ.
Οι Marianas Rest παίζουν μελωδικό doom/death metal, το οποίο μου θύμισε Draconian, Swallow the Sun. Όχι κάτι ιδιαίτερο αλλά δεν ήμουν κ σε τέτοια φάση οπότε μπορεί κ να τους αδικώ λίγο. Τίμιοι πάντως. Έχουν καλές κριτικές στο Metal Archives, ίσως αξίζει να τσεκαριστούν.
Στην συνέχεια βγήκαν οι Ensiferum, οι οποίοι ήταν ότι χειρότερο έχω ακούσει στην ζωή μου. Τους ήξερα μόνο σαν όνομα, δεν είχα επαφή. Κ από ότι βλέπω στο Metal Archives, στα similar artists, δεν έχω γενικά επαφή με το είδος. Ευτυχώς για μένα. Τσίρκο. Συγνώμη για τα παιδιά που τους αρέσουν αλλά αυτό το μίγμα folk, power, death κ δεν ξέρω τι άλλο, είναι απλά κωμικό. Πάμε παρακάτω, αρκετή χολή έριξα.
Πρώτη κ τελευταία φορά που είδα τους Dark Tranquillity, ήταν στην Σαλονίκη, στην Υδρόγειο. Νομίζω σε ένα απίστευτο πακέτο με Candlemass, Entombed. Τα παιδιά από Σαλονίκη μπορεί να θυμούνται καλύτερα ποιοι κ πότε έπαιξαν.
Τελευταίο άλμπουμ τώρα που άκουσα από τους Σουηδούς ήταν το Haven, μετέπειτα έπαψε να με απασχολεί αυτό το μελωδικό death metal οπότε τους πήρε όλους η μπάλα, με εξαίρεση ίσως τους Hypocrisy στους οποίους είχα σκαλώσει περισσότερο.
Από όσα διάβαζα κατά καιρούς όμως, είτε στο Χάμμερ είτε εδώ στο φόρουμ (νομίζω ο Μπάσταρντ είχε ιδιαίτερη αγάπη για αυτούς, μάλλον ε, σόρρυ αν λέω μπούρδες), οι ζωντανές τους εμφανίσεις ήταν πολύ δυνατές. Έτσι κ αλλιώς είναι μια μπάντα ιδιαίτερα αγαπητή στο ελληνικό κοινό. Ακόμα λοιπόν μια δυνατή εμφάνιση πρέπει να θεωρειται κ η χθεσινή. Η μπάντα ήταν σε τρελά κέφια, το ίδιο κ το κοινό, το οποίο δεν φημίζεται κ για την ζωντάνια του…θυμηθείτε ότι μιλάμε για νορβηγούς έτσι?
Ο Mikael Stanne έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, να αλωνίζει την σκηνή του John Dee. Όλη η μπάντα ήταν σε φοβερή φόρμα, ο ήχος του κλαμπ δεν με ενθουσίασε πάντως. Παρόλο που δεν είχα επαφή με την δισκογραφία του συγκροτήματος, ήξερα αρκετά από τα κομμάτια. Ίσως γιατί ήταν τα χιτ από κάθε άλμπουμ οπότε μπορεί να το είχα ακούσει κάπου. Οι γνώστες μπορούν να τσεκάρουν κ να πουν κατά πόσο είναι αυτά που παίζουν συνήθως, αν είναι ικανοποιημένοι από το σετλιστ κλπ.