Συναυλιες στο εξωτερικο

Ε τι νόμιζες, περιμένει συνταξοδιοτικο ο Λαρς?

Κρατική η τικετμάστερ να υποθέσω;

Είναι βασικό αγαθό τα εισιτήρια?

ναι :stuck_out_tongue:

3 Likes

Δεν χρειαζεται να ειναι βασικο αγαθο για να προκειται περι αισχροκερδειας.

Και για να μην ξεχνιομαστε, σκατα στην ελευθερη σου αγορα και στο νομο προσφορας - ζητησης που λατρευεις. :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Μια ζωη την εχουμε.

Αυτο το no cameras σε τι μεταφραζεται guys;

2 Likes

Εκλεισες νιμου ε;

Θα στα πει ο Μεηναρντ :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 Likes

Εβγαλε πτηση με 82 γιουρα, φωναζε “αγορασε με”. Ειμαι ευγενικη ψυχη, δεν μπορουσα να χαλασω χατηρι.

:smiley:

Επειδη αυτος εχει ψυχολογικα, εγω δεν θα εχω φωτογραφιες δλδ;

Πραγα την προηγουμενη περιοδια ( πριν σκασει ο covid) ο Keenan ειπε και ευχαριστω (που ο κοσμος δεν ειχε βγαλει κινητα-καμερες κλπ) και ζητησε οσοι θελουν να βγαλουν κινητο και να καταγραψουν το τελευταιο κομματι ( stinkfist ) . Αν δεν τους ειχα δει τοτε θα πηγαινα τωρα…

1 Like

Σιγα μην απαγορευονται τα κινητα, και πως θα σε πιασουν δηλαδη αν εχεις κινητο και βγαζεις φωτογραφιες αναμεσα σε 2000 ατομα που θα κανουν το ιδιο?

ΥΓ. Σκατα στον μαλακα τον Κηναν, και ουτε ευρω για την φαση του.

1 Like

Καλα, οπως εγραψε ο progfreak, προς το τελος μιας συναυλιας θα βγαλεις τις φωτο σου αν θελεις, σιγα. Σε δευτερο επιπεδο, ολοκληροι Rush “απαγορευαν” τις φωτο στα μεσα του 2000 και γυρισαμε με 349875 ΤΒ υλικου, τι να μας πει ο Κιναν.

Γενικα ομως, δεν εχω αντιρρηση στο να μην παιζει ευκολα η φωτο και το βιντεο. Καθαρα συμφεροντολογικα: επειδη θα με “υποχρεωσει” να παρακολουθησω τη μουσικη και το σοου. Μου αρεσει η ιδεα και ειμαι σιγουρος (υποθετω βεβαια) οτι αυτος ειναι ο λογος που ζητουν κατι τετοιο. Καλα κανουν, καλλιτεχνες ειναι, πουλανε προϊον, θελουν να προσφερουν ποιοτητα (οπως αυτοι την φανταζονται). Υπαρχει μοσχαρισια με 5 ευρω, υπαρχει και με 50. Δεν ειναι ομως ιδιο προϊον.

3 Likes

Ο καθενας οπως το βλεπει, εγω δεν χρειαζομαι κανεναν καλλιτεχνη να μου επιβαλλει τιποτα για να παρακολουθησω ενα σοου. Ισα ισα που βγαζω ελαχιστες φωτογραφιες και σχεδον ποτε βιντεο σε συναυλιες, πολυ απλα γιατι οντως θελω να ζησω και να απολαυσω την εμπειρια.

Να ξερεις οτι οποιος κανει μεταφορα-αναλογια με ποιοτητα κρεατων στο ιντερνετ, παραδοσιακα χανει οποιοδηποτε δικιο εχει :stuck_out_tongue: Δεν ξερω γιατι ο κοσμος το κανει αυτο βασικα, ειναι απο τα πιο συχνα πραγματα, και μου ειναι εντελως ανεξηγητο. Θυμαμαι καποτε καποιον στο τοπικ των Μεταπλυτα, που προσπαθουσε να μας πεισει οτι τα πρωτα 4 τους αλμπουμ ειναι φιλε μινιον ενω τα LOAD RELOAD ειναι γυρος απο το τοπικο γυραδικο… το αποτελεσμα φυσικα ηταν να γινει κι αυτος μελος του φαμιλι και να κανει μια ωραια κωλοτουμπα. Αυτα συμβαινουν οταν ανοιγεις την σακουλα που νομιζεις οτι εχει μεσα πιτογυρα, και τελικα εχει μεσα kobe beef που ηρθε με ελικοπτερο απο την Ιαπωνια.

Ε, το ιδιο λεμε κατα καποιον τροπο. Εχω μειωσει παααααρα πολυ τις φωτο που βγαζω σε συναυλιες, αλλα δεν παυει να ειναι distraction. Οπως εγραψες, “καθενας οπως το βλεπει”, δεν υπαρχει κανονας προφανως.

Δεν θυμαμαι να το εχω ξανακανει, αλλα ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα προϊοντος που ολοι καταλαβαινουν. Εκτος αν νομιζει κανεις οτι η ταβερνα του Μπαμπη με “ο,τι παρεις 3 ευρω” εχει ιδιας ποιοτητας υλικα με το γκραντε εστιατοριο. Δεν επικροτω τις τεραστιες τιμες, αλλα καπου υπαρχει μια διαχωριστικη γραμμη που οφειλουμε να αντιλαμβανομαστε. In any case, παραδειγμα ηταν, τπτ περισσοτερο.

Ειδικά για φωτογράφηση/βιντεοσκόπηση και ο καλλιτέχνης και εσύ και ο οποιοσδήποτε μπορεί να σου επιβάλλει να μην το κάνεις, βασικά στο επιβάλλει ο νόμος.

Συμφωνώ με αυτό, όταν βλέπω live τραβάω 2-3 φώτο και κάνα βιντεακι για να δείξω αριστερά και δεξιά και τέρμα, αλλά η φάση έχει αλλάξει και όλοι ανεβάζουν στα social. Το “σωστό” είναι να κάνεις embrace τη φάση, και βλέπω πχ στους Metallica σε κάθε live να κάνουν share τα stories κλπ στο λογαριασμό τους

nope, σε γενικές γραμμές ακόμη κι αν υπάρχει case, μπορείς να υποστηρίξεις πως έβγαζες τον ουρανό και οι Tool έπαιζαν στο background. Όλα αυτά είναι απομεινάρια μιας άλλης εποχής που δεν έχουν θέση πια εδώ. Οι μεγάλες μπάντες δε θα χασουν ποτέ έσοδα αν η μουσική τους αναπαράγεται από τρίτους και οι μικρές μπάντες μόνο να κερδίσουν έχουν απ’το clout. Ο Λαρς την έχει καταλάβει άψογα τη φάση απ’ το Hardwired και μετά, γι’αυτο και τα social των Metallica είναι φουλ στο fan made και δωρεάν υλικό

2 Likes

Η ταβερνα του Μπαμπη και ενα φιλε μινιον μπορει να εχουν μια αλφα αντικειμενικη διαφορα στην αξια, αλλα η μουσικη ειναι υποκειμενικη και παρομοιωσεις με αντικειμενικες αξιες δεν εχουν νοημα. Και προφανως το εγραψα με χιουμοριστικο τονο :stuck_out_tongue:

Φυσικα. Κι εγω μπορω να επιλεξω να μην παρακολουθησω συναυλιες κομπλεξικων ατομων οπως ο Κηναν. Αυτοι θα χασουν, πιστεψε με, οχι εγω. Τους εχω δει μια φορα και ηταν υπεραρκετη. Και δεν εβγαλα καμια φωτογραφια γιατι πολυ απλα δε με ενδιεφερε να εχω ντοκουμεντα απο τους Σκατουλ.

Να διευκρινισουμε οτι αυτο που απαγορευεται ειναι η αναπαραγωγη του υλικου που ηχογραφει/βιντεοσκοπει ο οποιοσδηποτε θεατης, ειδικα αν ειναι να βγαλει κερδος απο αυτο. Αλλιως η πλειονοτητα των συγκροτηματων και καλλιτεχνων γραφουν εντελως στα παλια τους τα παπουτσια καθε κινητο και καμερα που υπαρχει στις συναυλιες.

40 χρονια πρωτοποροι, και εχουμε ακομα :sunglasses:

Απο τις πρωτες μπαντες (μαζι με Pearl Jam) που αρχισαν να πουλανε τα “επισημα bootleg” απο καθε συναυλια μαλιστα, για να μπορεις να αγοραζεις τον ηχο απο την κονσολα, κι οχι την σκατενια ηχογραφηση απο το mosh pit με ραδιοφωνακι απο το 1984.

1 Like

Όσο συμπληρώνεται αυτο το παζλ βγάζει γούστα. Θα παιχτούν όλα στα δεύτερα ονόματα και στο αν θα βρω φθηνό αεροπορικό για το πήγαινε

Με τρέλανες. Δυστυχώς Σεπτέμβρη δεν μπορώ με τίποτα να πάω πουθενά. Ζηλεύω αδιανόητα, ίσως ψάξω τρόπο να πάω.

Edit: ΡΕ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ!!! Πωπω ζημιά έκανες δόκτωρα…

1 Like

*να πάμε :rofl:

Πήγα πέρσι πρώτη φορά. Φοβερή εμπειρία, παλεψέ το.
Και εμένα οι αρχές σεπτέβρη ειναι φουλ από δουλειά αλλά θα το παλέψω γιατί μάλλον θα χάσω το barcelona rockfest τελικά

1 Like

Αμα ειναι τζαμπα μην πατε, θα ειναι ολοι οι απλυτοι χιψτεροφασαιοι…