Συναυλιες στο εξωτερικο

Αυτός που είναι headliner την τρίτη μέρα είναι ο Vallo των Him?

1 Like

Ναι αυτος ειναι

Κ είναι τόσο δημοφιλής ώστε να είναι πιο πάνω από Λοστ? Τι λες ρε παιδί μου…

Fixed.

1 Like

Εδώ θα βρεις λεπτομέρειες φίλος

Roger Waters “this is not a drill” tour
Milan 27/3
Τριτη φορα που παρακολουθησα τον Waters live μετα την,υπεροχη, συναυλια του στο terra vibe το 06 και την (πιο πολυ παρασταση παρα συναυλια) μεταφορα του Wall στο κλειστο του ΟΑΚΑ το 11.
Τουτη εδω σηκωνει κατ’εμε την μεγαλυτερη κουβεντα.
Ας ξεκινησουμε απ’τα ευκολα.
Το σκηνικο κομματι ηταν οπως θα περιμενε κανεις εντυπωσιακο,ευρηματικο και ακρως λειτουργικο.
Σκηνη στο μεσο και απο πανω της να ιπταται μια τεραστια οθόνη σχηματος σταυρου που αποτελεσε αδιαιρετο κοματι του live/θεαματος
Οι μουσικοι τους οποιους δεν γνωριζω (πλην κλασικα Kilminster) ανταποκριθηκαν επαρκως στο εργο τους ακομη και στην αποδοση καποιων φωνητικων μερων που ανηκουν στον Gilmour.
Αρκετα λειτουργικη και η εισαγωγη με την γνωστη πια ambient εκδοχη του (προηχογραφημενου)comfortably…,οποια συγκριση με το original περιττη εννοειται. Υπηρξαν ,τελος, στιγμες που δημιουργουσαν υποψιες για lip syncing,ειδικα στο in the flesh ,αλλα δεν ειμαι σιγουρος και απεφυγα να δωσω μεγαλη σημασια.
Ο waters γνωστη φιγουρα πεισματαρη γεροβρετανου που κοντρα στον χρονο επιμενει στο υφος που ο ιδιος εφηυρε Αλλωστε η προτροπη πριν αρχισει το live να παει να γαμηθει οποιος ανήκει στο ειδος «γουσταρω floyd αλλα οχι τις πολιτικες αποψεις του»τα ειπε εξαρχης ολα.
Κορυφαιες μουσικα στιγμες η ηλεκτρισμενη αποδοση του sheep και η στο πιανο παρεα μ’ενα μπουκαλι εκτελεση του the bar, ενος κοματιου που δεν εχει επισημα ηχογραφηθει και αποτελει ενος ειδους work in progress (ακουστηκε εξαιρετικα ενδιαφερων).Συγκινητικο το two suns in the sunset απο το αγαπημενο και παραγνωρισμενο final cut.
Απο κει και περα ομως αρχιζουν τα δυσκολα:
Πρωτα απο ολα η εμφανης προσπαθεια (μεσω των βιντεο που προβαλονταν ειδικα στα have a cigar/wish you were here) να σβησει απο την ιστορια των φλουντ τον Gilmour ,ξεκίνησε ως γραφικο γεροντικο πεισμα και κατεληξε σε παρανοικη μονομανια.Ατελειωτες φωτο του γκρουπ απο την πρωτη περιοδο τους προ Gilmour,του Waters με τον Syd και του Waters μονου του!Εξιστορηση παλι μεσω του βιντεο wall της συναντησης και της ιδρυσης της μπαντας απο waters/barrett με επιεικως παιδιαστικη επιμονη τονισμου της ασημαντοτητας των υπολοιπων.
Επιπλεον ,μεσω παντα των μυνηματων της γιγαντοοθονης,σε κομματια της προσωπικης του καριερας οσο ομως και σε κοματια των φλοιντ ενιωθες πως καποιος προσπαθουσε να σου επιβαλει την οπτικη του «ταϊζοντας» σε στον υπερθετικο βαθμο με απλοικα τσιτατα ,αφθονο διδακτισμο και εκβιασμο(μεσω δακρυβρεχτων βιντεο) της συγκινισιακης φορτισης του κοινου.Και αν αυτο ειναι εστω και λιγο ταιριαστο στο υφος του “Wall” ειναι σιγουρα εντελως «περιοριστικο» ως μηνυμα του dark side…
Κανεις δεν μπορει να αρνηθει την συνεπεια λογων και πραξεων του Waters σε οτι αφορα τα πολιτικοκοινωνικα ζητηματα που ανεκαθεν τον (μας) απασχολουν αλλα καπου ωπα.
Που δηλ. να ημουν και αντιθετος με τον πυρηνα της κριτικης που ασκει στις powers that be(!)
Το σιγουρο ειναι πως τα πιτσιρικια μου απολαυσαν στον μεγιστο βαθμο το show και εγω κρατησα τα «ναι μεν αλλα…» για τον εαυτο μου.
Καλα περασα αλλα τωρα που το ξανασκεφτομαι:λες ρε να καταντησα τωρα στα γεραματα ο τυπος που ο waters προετρεψε να παει να γαμηθει στην αρχη του live? :joy:

12 Likes

Δεν το κάνουν περιοδεία να ξαναδώ Magma ;:thinking:

3 Likes

To σκέφτομαι όλο και περισσότερο γιατί περνάει ο καιρός και δεν λένε τίποτα για εδώ

Δε ξέρω αν ενδιαφέρεται κανείς, αλλά είδα στο Pulawy της Πολωνίας ένα τοπικό σχήμα που παίζουν συμφωνικές διασκευές Queen. Τους απόλαυσα πραγματικά. Μικρό δείγμα :

πείτε καμία πρόταση για ποιες μπάντες αξίζει να μη χάσει κάποιος στο Dowload

Θα άξιζε να δεις μετάλλικα πιστεύω

9 Likes

και από καλή μουσική;

4 Likes

Μπα, δεν βλέπω κάτι :face_with_hand_over_mouth:

3 Likes

Τι θα έβλεπα εγώ ανά ημέρα:

1. Metallica, Jinjer και ο,τι παίζει όσο περιμένεις
  2. Asking Alexandria, Carpenter Brut, Pendulum (αν δεν τους έχουν βάλει μαζί στο ίδιο stage back to back αυτούς τους 2, είναι γτπ), Architects, BMTH
  3. Metallica, Placebo, Simple Plan, Deaf Havana, Enola Gay, Three Days Grace
  4. Slipknot, Parkway Drive, Ghost, Hatebreed
6 Likes

Έχω κυκλώσει Alter Bridge, Halestorm, Perturbator τη μια μέρα, Brutus φυσικά και Carpenter Brut τη δεύτερη, Disturbed, Municipal Waste την τριτη και Ghost, Behemoth, Green Lung την τελευταία. Πέρα από τους headliners.

Θα προσθέσω ότι ανέφερες, thanks!

5 Likes

Coheed and Cambria

5 Likes

Jinjer
Perturbator
Taipei Houston (για να δεις τα αδερφια μας)
Disturbed
Coheed and Cambria
Ghost
Electric Callboy

4 Likes

θενξ @JTN, @QuintomScenario, βρήκαμε 25-30 μπάντες, τα βγάλαμε τα λεφτά του εισιτηρίου :grinning:

2 Likes

Αν έπρεπε να διαλέξω μέρα με το ζόρι, μάλλον 4η… Αν έπρεπε να διαλέξω μπάντα θα ήταν η τελευταία κάτω κάτω… Touche Amore

Στα λοιπά…

Lorna Shore
The Hu
Terror
Hatebreed
Carcass
Fever 333
Bring Me The Horizon
Puscifer
Haken

Καλα ε τα στανταρακια δεν τα λεμε καν
Architects + Brutus :wink: