Carcass και Lorna Shore τους είχα ήδη τσεκάρει να δω (τους πρώτους έχω να τους δω σχεδόν δέκα χρόνια και μου είχαν πάρει το σκαλπ) - θα προσθέσω και τους λοιπούς. Architects είδα και θα ξαναδώ - όχι η μπάντα που θα βάλω να ακούσω σπίτι αλλά live ήταν εξαιρετικοί!
Brutus φυσικά θα δω τριτη φορά στο εξάμηνο. Δεν τους χάνω για κανένα λόγο.
Steve Hackett 6/5 Aachen
Η ξενερα από την ακυρωση της συναυλιας των Camel μετατραπηκε ,χαρη και στην αξιοπιστια των γερμανικων σιδηροδρομων, σε ευκαιρια για να δω εναν από τους αγαπημενους μου κιθαρίστες που μεγαλουργησε με τους Genesis της κλασικης περιοδου αλλα και με τα προσωπικα του αλμπουμ.
Η παρουσίαση δε του μνημειώδους Foxtrot στην ολοτητα του με την ευκαιρια των πενηντα(!) ετων απο την κυκλοφορια του εκανε το ολο πακέτο ακομη πιο δελεαστικο. Το οτι περασαν 50 χρονια δεν αποτυπωνοταν με τιποτα στο προσωπο και την φυσικη παρουσια του θρυλικου κιθαριστα που με συμμαχο εναν αψεγαδιαστο ηχο απεδωσε το υλικο του οπως του αρμοζει,δηλ. πιστά αλλα οχι αποστειρωμενα.
Η μπαντα του αποτελουνταν αναμενομενα απο σπουδαιους μουσικους του χωρου κι αν επρεπε να διαλεξω θα ξεχωριζα τους (σεσημασμενους του χωρου)Craig Blundell των StevenWilson,Frost,Lonely Robot κλπ (2η φορα που τον απολαμβανω μετα το live του Wilson στην Αθηνα) και Jonas Reingold (flower kings,Karmakanik,the Tangent) που δημιουργησαν ενα εντυπωσιακα στιβαρο ρυθμικο διδυμο.Επισης ιδιαιτερα ενδιαφερουσα η αποδοση των μερων του Gabriel από τον Nad Sylvan τον οποιο,παροτι βετερανος του χωρου,δεν γνωριζα και με εντυπωσιασε.
Τελος ειναι δευτερη φορα τον τελευταιο χρονο που χαρη στην αναγκη να ταιριαξω συγκεκριμενες ημερομηνιες με καποιο live καταληγω να επισκεφθω μια υπεροχη πολη (η προηγουμενη ηταν το Τριερ)την οποια πιθανοτατα υπο αλλες συνθηκες αδικως θα σνομπαριζα.
Είχα πάρει πέρσι εισιτήριο για να τον δω στη Ρώμη αλλά δεν τα κατάφερα λόγω δουλειάς και πολύ ακριβών αεροπορικών τον Ιούλιο . Έχασα την ευκαιρία γιατί έπαιζε το μνημειώδες seconds out.
Πλέον ζω με την ελπίδα ότι ίσως τον φέρει κάποιος.
Σε 10 μερες πάω Βερόνα να δω Peter Gabriel αλλά δυστυχώς δεν παίζει κανένα early Genesis, θα μου μείνει απωθημένο
Άλλη μια διανυκτέρευση σε αεροδρόμιο, ας γράψω τι είδα σήμερα στην Κολωνία.
Είδα λοιπόν μια συγκλονιστική εμφάνιση του Έλτον Τζων , που ήθελε να αποχαιρετίσει το γερμανικό κοινό όπως έπρεπε μετά από 58 χρόνια εμφανίσεων. Το σετλιστ 2,5 ωρών είναι γνωστό και περιλαμβάνει τα πάντα (εκτός του pinball wizard ). Η μπάντα του είναι χρόνια μαζί του και αποτελείται από τοπ μουσικούς, εντύπωση μου έκαναν τα 3 drum kits, κάτι που έχω ξαναδεί μόνο στους King Crimson.
Ήταν απ’τις πιο feelgood,χαλαρές συναυλίες που έχω πάει. Βοήθησε και η πολύ καλή θέση που είχα και τα έβλεπα όλα στο πιάτο .
Ο κόσμος πολύ θερμός και σταματούσε να χορεύει μόνο στις μπαλάντες. Ήχος όχι ο καλύτερος αλλά ικανοποιητικός, έπαιξε σε κλειστή αρένα χοκευ.
Χαίρομαι που είδα λάιβ ένα (δύο που είναι σαν ένα ) από τα all time αγαπημένα μου κομμάτια σε μια εξαιρετική εκτέλεση, funeral for a friend/Love lies bleeding.
Φήμες λένε πως αν ο @Clairvoyant δει, με κανονικό εισιτήριο παντα, σαπορτ Brutus 70 λεπτών παρέα με μέλος του φαμιλυ που του αρέσει το st anger και μετά δει Helloween με Kai με κουνάβι στο κεφάλι θα πάθει αυτόματη ανθρώπινη αυτοαναφλεξη
Σήμερα δεν έχει διανυκτέρευση στο αεροδρόμιο γιατί είναι κλειστό τα βράδια . Έχει όμως περιπλάνηση στο κέντρο της Βερόνας μέχρι τις 5,30 που φεύγει το πρώτο λεωφορείο για αεροδρόμιο. Ευτυχώς έχει κόσμο στο δρόμο και στα μπαρ και περνάει η ώρα ευχάριστα.
Peter Gabriel λοιπόν στην Αρένα. Ο καιρός ήταν βροχερός όλη μέρα και ψιχαλιζε μέχρι το 5-6ο τραγούδι. Αδιάβροχα,σακούλες,ομπρέλες αλλά η συναυλία ξεκίνησε στην ώρα της. Το σετ διήρκεσε 3 ώρες από τις οποίες περιπου τα 20 λεπτα ήταν διάλειμμα. Έπαιξε όλα τα κομμάτια του καινούργιου δίσκου που πραγματικά είναι πάρα πολύ καλός συν 12 από την υπόλοιπη καριερα του. Ο κόσμος ,όπως αναμένεται , ακούστηκε στα γνωστά κομμάτια και προς το τέλος γινόταν ένας χαμός από φωνές και παλαμάκια. Παρόλο που έπαιξε το sledgehammer (στο τέλος του πρώτου σετ) και τα solsbury hill και biko στο τέλος, για μένα το χαιλαιτ ήταν η φοβερή εκτέλεση του in your eyes με ένα αλλιωτικο outro που μας ξεσήκωσε.
Το stage και τα εφέ ήταν το κατι άλλο.
Σίγουρα θα προτιμούσα ένα best of setlist στη μία και μοναδική φορά που τον πέτυχα αλλά ο δίσκος είναι πολύ φρέσκος,με πολλά βαθιά νοήματα και αναδεικνύει την ιδιοφυια του. Η γλυκάδα της φωνής του ήταν εκεί, ακόμα κι αν έχουν περάσει τα χρόνια.
Ίσως αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη συναυλία που κυνήγησα για εξωτερικό, δε μου έχει μείνει κάτι άλλο μεγάλο να ψαχτώ. Μόνο αν γίνει κάνα θαύμα και περιοδεύσουν οι Eloy. It was a fun ride
Αν καποιος νιωθει ικανοποιημενος και γεματος με 70 λεπτά βρουτους, του αρεσει το st anger και δεν εχει προβλημα με το κουναβι στο κεφαλι του hansen ( ολα αυτα σε συνδιασμο) μιλαμε για τραγικη φιγουρα.
Και δεν απευθυνομαι στον φιλτατο @Ian_Metalhead- ειναι γενικη παρατηρηση
βρούτους αδιάφοροι. σεντ ανγκερ επίσης. και το κουναβι στην κεφαλι του kai, επίσης αδιάφορο. και λοφίο να είχε, αμα παιζεί τα μέρη του στην κιθάρα, μια χαρά, τι με κόφτει εμένα.
Μα πραγματικά. Το 2023 ασχολούμαστε με το αν έχει μαλιά ή όχι ένας άνθρωπος και αν φοράει περούκα. Ότι θέλει θα κάνει και λογαριασμό δε θα δώσει σε κανένα. Από την άλλη βέβαια βλέπω και τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών…