Συναυλιες στο εξωτερικο

Επιστροφή στο Δουβλίνο από την 3η μέρα του IronFest στη Γερμανία. Είχα πει ότι δε θα έχανα το tour Riot City + Seven Sisters, και όταν δε είδα ότι το μενού είχε και Atlantean Kodex, έκλεισα, συνδυάζοντάς το με ταξιδάκι Λουξεμβούργο στο κορίτσι και φίλους και γενικά νοτιοδυτική Γερμανία.

Το μέρος ήταν καταπληκτικό, δίπλα στη λίμνη και σε ένα υπέροχο τοπίο. Underground φεστιβαλάκι, 2 χιλιάδες άτομα να είχε, αλλά πολύ καλά οργανωμένο, εύκολο πάρκινγκ, καλό και φτηνό φαί και κρύες μπύρες, καθαρές τουαλέτες κλπ. Πολύ ωραία φάση!

Riot City - καταπλητικοί, παρόλο που ήταν η τελευταία μέρα του tour και ο τραγουδιστής έσκιζε τις φωνητικές του χορδές για 5 εβδομάδες συνεχόμενες. Ήταν αξιοθαύμαστο πως τα κατάφερε αρκετά καλά μετά από τέτοια καταπόνηση. Τυπάρες οι Καναδοί.

Seven Sisters - τρομεροί στα άλμπουμ, απλά καλοί στα live. Δεν είναι αρκετά δεμένοι live δυστυχώς αλλά περάσαμε πολύ ωραία.

Dust Bolt - γαμάτο thrash, πολύ ωραίοι, μας κουνήσανε καλά!

Macbeth - το ποστ το κάνω κυρίως για αυτούς. Παιδιά ήταν νομίζω η πιο δεμένη εμφάνιση μπάντας που έχω δει ever, τουλάχιστον σε metal. Δεν τους ήξερα και γενικά δεν ακούω πολύ thrash. Οι τύποι ήταν απίστευτοι, οδοστρωτήρες. Το λέω από μουσική άποψη, έπαιζαν με χειρουργική ακρίβεια, αλλά ταυτόχρονα πάθος και μουσικότητα όλοι τους, ειδικά κιθάρες και ντραμς σε κολλούσαν στον τοίχο. Και ο τραγουδιστής, ναι μεν έχει περιορισμένο φωνητικό εύρος και τρόπο που τραγουδάει, αλλά ταίριαζε γάντι στο υλικό και δεν έχανε νότα. Γενικά αν ποτέ τους δείτε σε κάποιο lineup συστήνω να αποτελέσει συν στην απόφασή σας να πάτε, θα σας θυμίσουν πως πρέπει να παίζεται πραγματικά αυτή η μουσική live.

Atlantean Kodex - Σε αντίθεση με τους Macbeth, άλλη μια χαλαρή και άνοστη εμφάνιση από τους αγαπημένους. Πέρσι στο Up the Hammers ήταν καλύτεροι. Ενώ στα άλμπουμ με τα πλήκτρα, τις πολλαπλές φωνητικές γραμμές, τις τέλειες κιθάρες, σε κάνουν να ταξιδεύεις, στα live δεν σέβονται τον εαυτό τους νομίζω. Η κοπέλα που έχουν στην κιθάρα απλά δεν είναι καλή κιθαρίστρια, παίζει αργά, κάνει λάθη, δεν έχει μουσικότητα. Ο ντράμερ ήταν κωλοτρυπίδι, γι’ αυτό νομίζω δεν έπαιζε καλά. Και ο τραγουδιστής απλά έχει κουρασμένη φωνή, ποτέ δεν τραγουδούσε τέλεια λαιβ, ε δεν τον βοηθάει καθόλου και το ότι δεν έχει διπλά φωνητικά στα λαιβ. Κρίμα γιατί σκοτώνουν την μαγεία των άλμπουμ στα λαιβ τους.

Πάρτε και δυο φωτό!

14 Likes

Οχι που δεν θα τιμουσε τα χρωματα της W.H μερα που ειναι(και σεμνο τον βρισκω :grinning:)

7 Likes

IMG_9289

Part 1:
Το sweden ηταν ανεκαθεν η πρωτη μου πιθανη επιλογη φεστιβαλ λογω κυριως line ups που κινουνταν παντα κοντα στα γουστα μου και δευτερευοντως καιρου οπου ,περιεργως, παντα εβλεπα ηλιο και ποτε δεν ακουσα για λασπομαχιες κλπ ωραια.Το προβλημα τις φορες που ενδιαφερθηκα ,φιλολογικα, ηταν παντα η διαμονη καθως τα καταλυματα ειναι λιγοστα (το camping για μενα δεν παιζει) και κλεισμενα μια μερα μετα την ανακοινωση των ημερομηνιων.Ετσι περσι εκλεισα ξενοδοχειο με το που ανακοινωθηκαν οι μερες(με δυνατοτητα βεβαια ακυρωσης) και εν συνεχεια αγορασα εισητηρια κλπ.
Δεδομενου του εξαιρετικου για αλλη μια φορα billing τα σημαντικα για μενα ηταν τα της διοργανωσης.Και εκει αμφιβαλω αν μπορει να υπαρξει τετοιου μεγεθους φεστιβαλ (5 σκηνες)με καλυτερες επιδοσεις.Ξεκινοντας απο το καταπληκτικο app οπου εβρισκες οτιδηποτε αφορουσε γκρουπ,ωρες,χαρτες,ειδοποιησεις,χρηστικες πληροφοριες μεχρι την ακριβεια στις ωρες,τον(απιστευτο παντου και παντα!) ηχο,το φαγητο,το νερο(γεμιζεις το μπουκαλακι σου σε ειδικους σταθμους),τις τουαλετες,το merch τα παντα ολα λειτουργησαν στην εντελεια.Βοηθησε εννοειται και ο αψογος καιρος σε ολη την διαρκεια του(θερμοκρασιες απο 26 εως 16 βαθμους/ιχνος βροχης).Τιμες στην μπυρα Σουηδικες(:grinning:) στα υπολοιπα οπως παντου.Μετακινηση απο την πολη που εμεινα(40 λεπτα περιπου) εκλεισα παλι μεσω ticketmaster για ολες τις ημερες οποτε ολα ανετα.
Στα της μουσικης τωρα…παροτι δεν ειμαι θιασωτης του να δω τα παντα ελαχιστος χρονος εμενε μεταξυ των γκρουπ που ειχα μαρκαρει.Ακολουθουν συνοπτικες εντυπωσεις ,αρχικα των δυο πρωτων ημερων,οσων ειδα/ακουσα αρκετα ωστε να μπορω να εχω γνωμη και οχι οσων απλως εριξα στα κλεφτα ματιες/αυτιες.
7/6
Την πρωτη μερα τις εντυπωσεις κερδισαν με χαρακτηριστικη ανεση οι co headliners Def Leppard.Οντας απο τις πρωτες μπαντες που ανακαλυψα στα 80’s δεν ειχα ποτε την ευκαιρια να τους δω ζωντανα και αυτη η πρωτη ηταν απολυτως συμβατη με τις προσδοκιες μου.Ενας συνδυασμος επαγγελματισμου και μουσικης «μαστοριας»,μια καλοδεχουμενη «επιμεταλωση» και ενας αερας υπεροχης εκαναν το live αξεχαστο.Ιδιαιτερη μνεια στο υπεροχο κιθαριστικο διδυμο των Collen/Campbel.Μικρο παραπονο η παραλειψη του αγαπημενου too late…
Οι Crue απο την αλλη ειναι μια εντελως διαφορετικη φαση.Εχοντας φυσικα διαβασει(βιντεο δεν βλεπω εκ πεποιθησεως) τα διαφορα που εχουν βγει για την αποδοση τους κλπ οι προσδοκιες μου ηταν χαμηλα.Ξεκινωντας απο τα θετικα η σκηνικη παραγωγη ηταν καταπληκτικη.Το ολο κονσεπτ ηταν του στυλ παρακμη/τεχνολογικη δυστοπια που παρεπεμπε σε ψιλο cyberpunk λογικη και οποιος το επιμεληθηκε εκανε φανταστκη δουλεια.Επισης οι τυπισσες που συνοδευσαν την μπαντα επι σκηνης ηταν εξαιρετικες τοσο σε παρουσια/κινησιολογια οσο και φωνητικα(ενταξει για τους crue μιλαμε…σιγα μην δεν βρισκανε)
Στα αρνητικα δεν θα πρωτοτυπισω λεγοντας πως η αποδοση ηταν στην καλυτερη αδιαφορη με τον Τομυ να βαραει γενικως και τον Nikki να παριστανει τον εαυτο του.Η κιθαρα ακουγονταν καλα(διαβαζω πολλα για προηχογραφημενα αλλα ακομα κι ετσι καθε αλλο παρα αψογο ηταν το αποτελεσμα ).Ο Vince τελος προκαλεσε(οχι μονο σε μενα) γελια.Ακομη και οταν την παλευε η τεχνικη του ηταν αστεια ενω στα χειροτερα…δεν περιγραφω αλλο.Δεν μπορω ακριβως να το εξηγησω αλλα δεν ηταν ενοχλητικος, ηταν απλως αστειος.Δεδομενων των ,εξαιρετικα χαμηλων, προσδοκιων δεν χαλαστηκα αλλα αν ειχα παει καπου να δω συγκεκριμενα αυτους θα εκλαιγα τα λεφτα και τον χρονο μου.
Κατα τα λοιπα οι Angra που ειχα να δω απο εποχες Falaschi συμπαθεις αλλα περασμενα μεγαλεια(ο Lione στα δικα του μια χαρα στα του Matos αστο καλυτερα),οι Soilwork με συμπαγη ηχο μου αρεσαν(παροτι μουσικα οχι ακριβως του γουστου μου),οι Grave οδοστρωτηρες απο τις κορυφες της μερας,οι Testament ωραιοι με τον Skolnick να λαμπει αλλα τον Chuck να μην την πολυπαλευει και οι Clutch να με κανουν να αναρωτιεμαι μηπως πρεπει να τους ακουσω πιο προσεκτικα.Εντυπωσιακοι!
8/6
Η δευτερη μερα ξεκινησε για μενα με Lita Ford να επιβαλλεται με την ολη της παρουσια (μπριο/μπουστο :grinning:/signature κιθαρα) και λιγοτερο με την κουρασμενη της φωνη,british lion(εν ταξει απο περιεργεια να δω πως θα βγει ο harris μετα το κυπελλο) βαρετοι οπως ανεμενα και Katatonia εκτος κλιματος(δεν μπορω να τους αξιολογησω).
Ο UDO απο την αλλη συνεχιζει απτοητος(συνεπικουρουμενος και απο τον Baltes στο μπασο) να διδασκει τιμιο τευτονικο μεταλ χωρις να διστασει να βασισει το σετλιστ κυριως στην δικη του δισκογραφια.Respect!Εν συνεχεια Kamelot και ομολογω πως δεν ξερω πως να τους περιγραψω.Οντας μεγαλος φαν των 2 πρωτων αλμπουμ τους αλλα και της khan era μεχρι και το black halo βρεθηκα αντιμετωπος με μια αλλη μπαντα.Δικασες,κινηση δευτεροκλασατου europower ,ανεμπνευστες συνθεσεις.Οκ ουτως η αλλως ηδη απο τα δυο τελευταια επι khan και ασορτι με τα εξωφυλλα copy paste seth,η μπαντα επεφτε αλλα τοσο;Τρομερος παντως σε αποδοση ο Karevik ,πολυ θα ηθελα να τον δω με seventh wonder.Οι Gojira ειναι μεγάλο κολλημα και η εμφανιση τους ανταξια του ονοματος τους.Με μπροσταρηδες τα αδερφια Duplantier και λιτο αλλα πολυ ταιριαστο light show πηραν κεφαλια.Ειδικα ο Mario ηταν απολαυστικος.Λιγα λογια και καλα απο τον Joe που αναφερθηκε στο ποσο τρελο του φαινεται να παιζει στην κεντρικη σκηνη μπροστα σε τοσο κοσμο.Οι Wolfmother τους οποιους εχω αφησει στο ντεμπουτο μου αρεσαν πολυ ως τσαμπουκαλεμενο 70’s Grand Funk στυλ power trio και μαλλον πρεπει να αναζητησω τις μετεπειτα δουλειες τους.Πλακα ειχαν και οι Τυνησιοι Myrath που το κλισεδιαρικο ανατολιτικο prog power το παρουσιασαν με κεφι και εντυπωσιακο show.Για τους Purple οτι και να πω ειναι λιγο.Απλα καντε τη χαρη στον εαυτο σας,οσοι τουλαχιστον ξερετε τη live ιστορια τους και δειτε και αυτην την απολαυστικη εκδοχη τους.Οκ ο Gillan οριακα,αλλα και συγκινητικα,την παλευει αλλα οι υπολοιποι βγαζουν φωτιες!Ναι ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ Ian Paice συνεχιζει να διδασκει,ο Glover ο γνωστος βραχος απο διπλα,ο “νεος” Simon McBride πραγματικα υπεροχος στο δυσκολο εργο του και βεβαια αξιος συνεχιστής του πνευματος του Lord ο σπουδαιος Don Airey .Οσοι,κυριως πιο μικροι,δεν την παλευουν με τα πολλα-αλλα απολυτως εμπνευσμενα-τζαμαρισματα (παροτι αναπόσπαστο κομματι των συναυλιων τους απο παντα/εδω προφανως και για ανασες στον Gillan)ισως βαρεθουν,θα ειναι ομως κριμα να χασουν μια πιθανως τελευταια ευκαιρια να δουν τους ηγέτες μιας αλλης εποχης επι το εργον.
Τελος οι Europe δεν με ενθουσιασαν.Ο ηχος τους ηταν (στα πρωτα τουλαχιστον κομματια)υπερ το δεον σκληρος και ακαμπτος(ακομη και για το προσφατο υλικο τους)ο Norum αργησε να «λυθει» και εμεινε ο αξιος Tempest να προσπαθει τιμια αλλα οχι αρκετα για ολους.Μαλλον μια μετρια βραδια,ισως ομως να ειχα υπερβολικες προσδοκιες.Ευχαριστη εκπληξη η παρουσια κομματιων απο τα δυο πρωτα τους αλμπουμ.Ελπιζω το Φθινοπωρο που σχεδιαζω να τους δω στην διαφημισμενη απο τους ιδιους anniversary tour να ειναι σε καλυτερο φεγγαρι.

17 Likes

Part 2
9/6
Ξεκινημα με ωραιοτατους Coney Hatch που περιεργως δεν ειχα καν ακουστα και πολυ κακως.
Εν συνεχεια οι μπροσταρηδες του συγχρονου μελωδικου ηχου Heat εδωσαν μια ακομη εξαιρετικη παρασταση με τον Kenny να τα καταφερνει περιφημα ως ο νεος/παλιος(ηταν ο πρωτος τους)φροντμαν τους.Οκ δεν ειναι Grönwall αλλα εχει το δικο του εξαιρετικο στυλ.Οι TNT ειναι μια μπαντα που αγαπω και πιστευα πως δεν θα ειχα την ευκαιρια να τους δω.Δυστυχως σε αυτους εκατσε η μοναδικη ηχητικη αστοχια την οποια πηρα χαμπαρι εγω τουλαχιστον στη διαρκεια του φεστιβαλ και εξαιτιας της θάφτηκε για 2 τουλαχιστον κομματια η κιθαρα του σπουδαιου Le Tekro.Ευτυχως
η συνεχεια μας αποζημίωσε με τον Harnell να λαμπει με την αγεραστη φωνη του. Για τη συνεχεια Mike Tramp’s White Lion.Το σετλιστ εννοειται εξαιρετικο για τους φιλους της μπαντας και οι μουσικοι καλοι.Η φωνη ομως του Tramp χωρις καποιο ιδιαιτερο λαθος εχει χασει εκεινη την χαρακτηριστικη χροια που χρωματισε μαζι με τις κιθαρες του Bratta το υλικο.Καλος ηταν αλλα…
Συνεχεια με το πιο κουλ γκρουπ του πλανητη,τους τρομερους Blue Öyster cult.Τριτη φορα/ιδια απολαυση για αυτους τους τυπους που βγαινουν στη σκηνη σαν να πανε βολτα τον σκυλο τους στη γειτονια και σ’αφηνουν με τα σαγονια στο πατωμα.Μεγαλη μπαντα/παραγνωρισμενη στην χωρα μας νομιζω.Τους Powerwolf δεν τους αντεχω και ετσι χαζολόγησα λιγο μεχρι να βγουν οι μεηντεν.Να ξεκαθαρισω πως βαριεμαι αφορητα τους νεοπαγεις ΜΟΝΟΜΕΗΝΤΕΝισμους και πως το γκρουπ το αγαπω και το σεβομαι χωρις να τρελαινομαι για την προσφατη δισκογραφια του(το σεντζουτσου μου αρεσει και καποια κομματια του πολυ).Πρεπει να ημουν ο μονος που δεν ηξερα πληρως το σετλιστ και που δεν ειχα δει ουτε στιγμη βιντεακια απο τις αμεσως προηγουμενες εμφανισεις τους.Μου ελαχε λοιπον ,την ογδοη φορα που τους βλεπω, να νιωσω συγκινηση και δεος τοσο που ουτε την πρωτη μου φορα το μακρινο 92 στο Donnington αλλα ουτε και στην μνημειωδη συναυλια τους το 18 στο rockwave ενιωσα.Σιγουρα επαιξε ρολο οτι η παρουσια τους δεν ηταν λογος για το ταξιδι μου(αλλωστε οταν εκλεισα ουτε καν ειχαν ανακοινωθει) και δεν με ετρωγε και η προσμονη να τους δω(ειχε προηγηθει και η περσινη ψιλοσουπα).Σιγουρα επισης επαιξε ρολο πως ειχα την ευκαιρια να ειμαι πολυ κοντα στην σκηνη και να τους απολαυσω up close and personal που λενε.Απο εκει και περα η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα.Ο καλυτερος ηχος που εχω απολαυσει σε live τους και η καλυτερη κιθαριστικη αποδοση της τριαδας(ναι ακομη και του Gers) που μαζι με τον αεικινητο,αγερωχο αρχηγο υπηρετησαν με ενθουσιασμο και πεισμα τους υμνους τους και μας πηραν και μας σηκωσαν.Ο Nicko σιγουρα σε καλυτερη φαση απο περσι δεν εκανε καποια εμφανη λαθη(δεν συνηθιζω να περιμενω στην γωνια τους μουσικους για να τους την πω εκτος και αν νιωσω οτι με δουλευουν).Εκει που πρεπει ομως να μεινω ειναι στον Bruce(τα περι greek cunt εντελως αδιαφορα για μενα)Επρεπε βρε γαμημενε να σηκωθω να παω στο Sölvesborg να δω πλειαδα απο αγαπημενους τραγουδιστες(πολλους εγκληματικα αγνοημενους) για να βγεις εσυ στο τελος της τριτης μερας να μου κανεις επιδειξη υπεροχης;Επρεπε να με βαλεις να τραγουδησω μεχρι και το γαμημενο το fear of the dark;Επρεπε να με αγγιξεις τοσο με τα λογια σου πριν το wasted και τελος να με αφησεις να φυγω απο την σκηνη τραγουδωντας μαζι με χιλιαδες μεθυσμενους σκανδιναβους always look on the bright side of life;
Στα της μουσικης το σετλιστ ,οπως θα ξερετε υπεροχο(αν καποια στιγμη ακουσω και τα πιο αγαπημενα μου απο το senjutsu parchment και darkest hour ακομα καλυτερα), το hell on earth instant classic(και live),το ωραιοτατο death of the celts 2 σκαλες πανω ζωντανο και το επος Alexander αποδειξη πως καμια φορα και οι φανς (και οχι μονο οι Έλληνες οπως διαπιστωσα) εχουν τα δικια τους οταν ζητάνε να ξεσκονισουν οι μπαντες τη δισκογραφια τους!Στο μονο μειον η ανεμπνευστη σκηνικη παραγωγη αλλα ενταξει…ποιος την γαμει!
Στους Behemoth εκατσε το ζορι να διαδεχθουν τους μεηντεν και η αληθεια ειναι οτι τα πηγαν εξαιρετικα.Επιβλητικο show και απόλυτη πιστη στο υλικο τους(που δεν το καλοξερω).Μονο μπραβο.
10/6
Ξεκινημα τελευταιας μερας με Monster Magnet τους οποιους εχω χασει εδω και πολλα χρονια και πρεπει να παραδεχτω οτι απεδειξαν πως για τους πραγματικα ταλανταχους μουσικους καμια ωρα της μερας και κανενας νταλα ηλιος δεν αποτελει προβλημα(τουλαχιστον οταν εχουν κεφι).Δυνατοι!Συνεχεια με αγαπημενους Symphony x η οποιοι με μπροσταρηδες τους Allen/Romeo αλλα και εξαιρετικο LePond στο μπασο επαιξαν για ακομη μια φορα μεγαλη μπαλα.Οι skid row ηταν απο τα highlight της ημερας.Μπηκαν ορμητικα με πανκικο στυλ και αεικινητο Gronwall και για τα επομενα 75 λεπτα εκαναν ολο το φεστ να χοροπηδα στο ρυθμο τους.Η κορυφη ομως της ημερας ανηκε στον Billy Gibbons και την παρεα του.Ενταξει το να τον δω να παιζει την κιθαρα του ηταν για μενα αρκετο αλλα ομολογω δεν περιμενα να τον πετυχω σε τετοια κατασταση.Ατελειωτες μερακλιδικες πενιες απο τον κορυφαιο του ειδους με συνοδεια τους σπουδαιους matt sorum και austin hanks,μαγκικη παρουσια με τις βρωμικες φορμες συνεργειου και τις τυρκουαζ (!) κιθαρες, attitude βετερανου με την καλη εννοια και αντε γεια!Να πω εδω πως τα κομματια του Eliminator παιζοντας τα γυμνα απο τα 80’s μπλιμπλικια εγιναν πραγματικοι hard/boogie rock υμνοι και ταιριαξαν απολυτα στο προτερο υλικο του.
Συνεχεια με Alter Bridge οι οποιοι ποτε δεν με ενθουσιασαν αλλα ειχα μια περιεργεια να δω.Δεδομενης λοιπον της ψιλοαγνοιας μου μια χαρα συναυλια εδωσαν ενω ο Kennedy θα ηταν υποψήφιος για λαρυγγι του φεστ αν δεν υπηρχε ο ακατανομαστος .
Σειρα για Pantera.Αφου ξεκαθαρισω οτι και για μενα οπως και για πολλους αλλους αυτη ειναι μια a class tribute μπαντα με δυο original μελη και δυο τρομερους session,να πω πως το live που εδωσαν ηταν εξαιρετικο.Ο Anselmo κρατουσε δυναμεις κινησιολογικα και καλα εκανε αφου φωνητικα τα πηγε αρκετα καλα,ο ηχος του Rex ηταν απλα καταπληκτικος ενω οι Zakk και Benante τα πηγαν περιφημα στο πραγματικα δυσκολο εργο τους.Γενικα δεν εχω κανενα παραπονο απο το κοινο με δυο εξαιρεσεις:Η μια ειναι στους Pantera οπου η ανταποκριση ηταν για το ειδος «χλιαρη» και η αλλη ,σαφως μικροτερη,στους maiden οπου μερικα εγχωρια καφριλικια(δεν αναφέρομαι σε καπνογονα) επιβαλονταν.
Οι υπευθυνοι του σχεδιασμου προφανως δεν υπολογιζαν πως ενας οπαδος των pantera θα ηθελε (πολυ) να δει/ακουσει chez kane και την εβαλαν ιδια ωρα.Καταφερα να ριξω μια ματια/αυτια και μου φανηκε εξαιρετικη.
Οι headliners της μερας Ghost δεν μου λενε κατι μουσικα ωστοσο το show τους ηταν εξαιρετικο και φανταζομαι οι φιλοι τους τους απολαυσαν στο επακρο.
Ας δωσω λοιπον και τα βραβεια μου :stuck_out_tongue: για το τετραημερο:
Band:Iron Maiden/Runner up Def Leppard
Vocals:Bruce Dickinson/R.U Tony Harnell(TNT)
Guitar:Billy Gibbons/R.U. Simon McBride
Bass:Rex Brown/R.U Mike LePond(sumphony x)
Drums: Ian Paice/R.U Mario Duplantier
Keys:Don Airey
Stage Production:Motley Crue

Συνολικα μια απιστευτη συναυλιακη εμπειρια την οποια με μεγαλη χαρα (να ειμαστε καλα)θα επαναλαμβανα στο μελλον.Ιδαιτερη αναφορα αξιζει τελος στους παμπολλους ανθρωπους (κυριως πιτσιρικαρια)που δουλεψαν σε υπηρεσιες,ασφαλεια,καθαριότητα,μεταφορες και ηταν παντοτε ευγενικοι και με το χαμογελο στα χειλη.

12 Likes

Γαμημενε! :smiling_imp:

1 Like

Καρδουλα μονο :smiley:

ΑΝΤΕ! :fire::japanese_ogre:

2 Likes

πιο φτηνά, πιο καλά (και καλά κρασιά!)

1 Like

Έχω τα παράθυρα ανοιχτά κ ακούγεται ο Springsteen που παίζει στην δίπλα γειτονιά…

5 Likes

Την Παρασκευή στο Όσλο.
DØDHEIMSGARD
TILINTETGJORT
STRID

3 Likes

Υπάρχουν ακόμα οι Strid?!?!?!

Δυνατό line up.

2 Likes

Δεν έχω ακούσει ούτε νότα από αυτούς. Τι φάση?

Καλτ early-mid 90s σχήμα με πρακτικά 3 τραγούδια (απ’όσο ξέρω).

Ντέμο με 1 κομμάτι (έπος):

Και ένα χρόνο μετά έβγαλαν και ένα EP με 2 νέα τραγούδια.

Το demo είναι εξαιρετικό (έχει και κάποια hints ίσως από depressive, αλλά κλασικό, νορβηγικό BM θα το χαρακτήριζα σε γενικές γραμμές), απλά υπέθετα πως έχουν χαθεί στον χωροχρόνο μετά τα 90ς, μου κάνει μεγάλη εντύπωση που θα παίξουν.

Δεν ξέρω αν έχουν κάτι πιο πρόσφατο που έχω χάσει.

3 Likes

Μπα, από ότι βλέπω στο Metal Archives, όντως ένα EP και ένα demo έχουν συν ένα split με τον εαυτό τους… :laughing: σαν Malfeitor.
Πριν το λάηβ, θα είναι Dj ο Kenneth των Nachash, ex-Celestial Bloodshed, αν τελειώσω νωρίς την δουλειά παίζει να πάω.

3 Likes

Πάρα πολύ ωραίο λάηβ, με τους DØDHEIMSGARD να είναι φυσικά οι αδιαφιλονίκητοι νικητές της βραδιάς.
Πολύς κόσμος στο Blå, ήδη είχε αρχίσει ο Dj Apocalypse να παίζει τις μουσικές τους του. Δεν είχα γνώση του υλικού των Strid και Tilintetgjort, συν του ότι με τους τίτλους δεν τα πάω κ πολύ καλά, οπότε έχω πάρει πληροφορίες από το παρακάτω άρθρο.

Οι Strid έχουν υλικό το οποίο διαρκεί περίπου 5 λεπτά οπότε ήμουν κ εγώ περίεργος, όπως κ ο αρθρογράφος, στο τι άλλο θα παίξουν στα περίπου 45 λεπτά που έγραφε η διοργάνωση στο φβ. Παρουσίασαν λοιπόν κ καινούριο υλικό, πέρα από τα κομμάτια που υπάρχουν στην (μικρή) δισκογραφία τους. Μιλάμε βασικά για mid tempo black metal, πολύ κοντά σε αυτό που ονομάζουμε depressive black metal. Ο ήχος δεν με ενθουσίασε στην αρχή, ακουγόταν το μπάσο πολύ μπροστά, χωρίς να με χαλάει ιδιαίτερα αυτό, αλλά οι κιθάρες, αν κ 3!!! δεν μπορώ να πω ότι έπαιζαν κάτι το ιδιαίτερο.
Συνέχεια με τους Tilintetgjort, όπου έπαιξαν όλο σχεδόν το ντεμπούτο τους In Death I Shall Arise, εκτός από το Dommedagsmonument, με βάση τα λεγόμενα του αρθρογράφου. Περισσότερος κόσμος πλέον κ πολύ καλύτερος ήχος από τους Strid. Νέο κομμάτι Genius Loci συν μια διασκευή στο Death Squad απο Infernös.
Περνάμε στους headliners της βραδιάς, όπου ο Yusaf αρκείται στον ρόλο του τραγουδιστή. Colorfull καταστάσεις όπου ο Yusaf, κατά την διάρκεια του σετ, πετάει πολύχρωμες σκόνες στους υπόλοιπους μουσικούς της μπαντας. Ιδιαίτερη αναφορά στον Γιώργο Αναγνωστόπουλο, που συνήθως είναι ο τεχνικός ήχου της μπάντας, αλλά χθές έπαιξε τύμπανα!!! Εξαιρετικός.
Ένα κομμάτι από το νέο άλμπουμ της μπαντας, Det Tomme Kalde Mørke κ ένα από το A Umbra Omega, το οποίο ήταν το Aphelion Void. Γενικά, όσον αφορά εμένα, με κουράζουν αυτά τα κομμάτια λάηβ, με τον δαιδαλώδη σκελετό κ τα ψυχεδελικά σημεία. Αντιθετως το Sonar Bliss, το οποίο άνοιξε κ την συναυλία, από το απίστευτο 666 International, όπως κ το Ion Storm το οποίο ακολούθησε λίγο αργότερα, ταιριάζουν γάντι σε ζωντανη εμφάνιση. 2 κομμάτια από το Monumental Possession, The Crystal Spectre και The Ultimate Reflection και ένα από το Supervillain Outcast, το hit(?) Vendetta Assassin. Επίσης η μπάντα έπαιξε κ το Traces Of Reality πριν αποχωρήσει κ επιστρέψει για ένα από τα 2 κομμάτια που ανέφερα πιο πάνω από το Monumental Possession.
Στον προτζέκτορα του μαγαζιού, πριν ξεκινήσει το λάηβ υπήρχε η παρακάτω φωτογραφία, για το επόμενο IMPERIUM φεστιβάλ που θα γίνει τον Δεκέμβρη.

Γενικά ωραία περάσαμε, πιάσαμε κ κουβέντα με τον Håvard κ στην αυλή ήταν κ ο Frost, τον οποίο έχω πετύχει σε αρκετά λάηβ στο Όσλο, γιατί δεν είναι μαλακισμένη ντίβα σαν τον άλλον… :laughing:

6 Likes

Bruce Springsteen Αμβουργο 15/7
Φανταστικη η γιορτη που εστεισε το αφεντικο για τους χιλιάδες οπαδους του και τους καποιους ξεμπαρκους περιστασιακους ακροατες του(σαν και την αφεντια μου).
Ο τυπος βγαζει αυθεντικο συναισθημα και καθοδηγει με μαεστρια μια μπαντα εξαιρετων φιλων/μουσικων ,με τον καθενα να δινει την δικη του πινελια στο live.
2:30 ωρες γεματες συναισθηματικα φορτισμενες στιγμες αλλα και μπολικο εμβολιμο χιουμορ.
Ακρως διασκεδαστικες οι αντιδράσεις του κοινου τις(πολλες) φορες που ο Bruce κατεβαινε στις πρωτες σειρες.
Μοναδικο αρνητικο η τιμες στο merch(50€ το tshirt)!Καπου ελεος(ναι ξερω ας μην επαιρνα :grin:)

11 Likes

Με πετυχες στο μετρο δτο Μοναχο πηγαινοντας στο live !

1 Like

50 το μπλουζακι και η μπυρα μαζι με το ποτηρι της περιοδιας 9.5 !!!

Κλασικα το καλυτερο brutal και λιγα οχι brutal festival της Ευρωπης…
https://brutalassault.cz/cs/program

1 Like

GOJIRA

Σε 2 βδομαδες απο σημερα βλεπω Mastodon και Gojira διπλα στον ωκεανο :sunglasses:

11 Likes