Επιστροφή στο Δουβλίνο από την 3η μέρα του IronFest στη Γερμανία. Είχα πει ότι δε θα έχανα το tour Riot City + Seven Sisters, και όταν δε είδα ότι το μενού είχε και Atlantean Kodex, έκλεισα, συνδυάζοντάς το με ταξιδάκι Λουξεμβούργο στο κορίτσι και φίλους και γενικά νοτιοδυτική Γερμανία.
Το μέρος ήταν καταπληκτικό, δίπλα στη λίμνη και σε ένα υπέροχο τοπίο. Underground φεστιβαλάκι, 2 χιλιάδες άτομα να είχε, αλλά πολύ καλά οργανωμένο, εύκολο πάρκινγκ, καλό και φτηνό φαί και κρύες μπύρες, καθαρές τουαλέτες κλπ. Πολύ ωραία φάση!
Riot City - καταπλητικοί, παρόλο που ήταν η τελευταία μέρα του tour και ο τραγουδιστής έσκιζε τις φωνητικές του χορδές για 5 εβδομάδες συνεχόμενες. Ήταν αξιοθαύμαστο πως τα κατάφερε αρκετά καλά μετά από τέτοια καταπόνηση. Τυπάρες οι Καναδοί.
Seven Sisters - τρομεροί στα άλμπουμ, απλά καλοί στα live. Δεν είναι αρκετά δεμένοι live δυστυχώς αλλά περάσαμε πολύ ωραία.
Dust Bolt - γαμάτο thrash, πολύ ωραίοι, μας κουνήσανε καλά!
Macbeth - το ποστ το κάνω κυρίως για αυτούς. Παιδιά ήταν νομίζω η πιο δεμένη εμφάνιση μπάντας που έχω δει ever, τουλάχιστον σε metal. Δεν τους ήξερα και γενικά δεν ακούω πολύ thrash. Οι τύποι ήταν απίστευτοι, οδοστρωτήρες. Το λέω από μουσική άποψη, έπαιζαν με χειρουργική ακρίβεια, αλλά ταυτόχρονα πάθος και μουσικότητα όλοι τους, ειδικά κιθάρες και ντραμς σε κολλούσαν στον τοίχο. Και ο τραγουδιστής, ναι μεν έχει περιορισμένο φωνητικό εύρος και τρόπο που τραγουδάει, αλλά ταίριαζε γάντι στο υλικό και δεν έχανε νότα. Γενικά αν ποτέ τους δείτε σε κάποιο lineup συστήνω να αποτελέσει συν στην απόφασή σας να πάτε, θα σας θυμίσουν πως πρέπει να παίζεται πραγματικά αυτή η μουσική live.
Atlantean Kodex - Σε αντίθεση με τους Macbeth, άλλη μια χαλαρή και άνοστη εμφάνιση από τους αγαπημένους. Πέρσι στο Up the Hammers ήταν καλύτεροι. Ενώ στα άλμπουμ με τα πλήκτρα, τις πολλαπλές φωνητικές γραμμές, τις τέλειες κιθάρες, σε κάνουν να ταξιδεύεις, στα live δεν σέβονται τον εαυτό τους νομίζω. Η κοπέλα που έχουν στην κιθάρα απλά δεν είναι καλή κιθαρίστρια, παίζει αργά, κάνει λάθη, δεν έχει μουσικότητα. Ο ντράμερ ήταν κωλοτρυπίδι, γι’ αυτό νομίζω δεν έπαιζε καλά. Και ο τραγουδιστής απλά έχει κουρασμένη φωνή, ποτέ δεν τραγουδούσε τέλεια λαιβ, ε δεν τον βοηθάει καθόλου και το ότι δεν έχει διπλά φωνητικά στα λαιβ. Κρίμα γιατί σκοτώνουν την μαγεία των άλμπουμ στα λαιβ τους.
Πάρτε και δυο φωτό!