Γενικά το Wacken δεν ψήνεται για πολλά μεγάλα ονόματα εδω και χρόνια…επίσης έχουν τεραστιο κόλλημα και στηρίζουν φουλ γερμανικές μπάντες.
Πέρσι 3/4 headliners γερμανοί+Kreator που ήταν σαν headliner…Beyond the Black την 1η μέρα headliner στη Louder επισης γερμανοι.
Για το 24 μέχρι στιγμής επίσης τα 3/4 μεγάλα ονόματα είναι γερμανοί…(In Extremo εκει είναι τεράστιοι).
Παω σημερα να δω Mastodon και Gojira.
Παιζουν και καποιοι deathcore τυποι απο το New Jersey με το ονομα Lorna Shore ως “special guests”.
Εβαλα να ακουσω ενα τραγουδι τους στο YouTube.
Ε ρε σκουπιδιλα… για πεταμα εντελως
Lol, με την εξαίρεση των Kamelot βλέπεις τους headliners και νομίζεις ότι μπήκες σε χρονοκάψουλα, W.A.S.P., Accept, Saxon, Queensryche, Alice Cooper, Priest, Warlock και Lita Ford λέει.
Sunn O))) στο Άμστερνταμ σήμερα, και ήταν όντως μια… διαφορετική εμπειρία. Η πρώτη μου φορά που έφυγα από συναυλία! Άντεξα 45 λεπτά.
Είχα μια ιδέα για το το πάω να ακούσω, και επέλεξα να πάω γιατί θέλω να διεύρυνω συνεχώς τους ορίζοντες μου, και γιατί είχα διαβάσει ωραίες κριτικές από ανθρώπους που εκτιμώ. Είχα σκαλώσει κάπου που είχα διαβάσει ότι είναι “μουσική με υφές και όχι με νότες”.
Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό ήταν μουσική, και αν ήταν, ήταν σε μια ακραία, αφηρημένη μορφή της. Προσπαθούσα να το χωρέσω σε όσα έχω διαβάσει και έχω κάνει στο μεταπτυχιακό μου για θεωρία τέχνης, αλλά δεν μπορούσα. Επί 45 λεπτά ήταν ένας ήχος, ήχος και όχι μουσική, μια δυνατή παραμόρφωση κιθάρας που άλλαζε που και που ακόρντα και νότες, χωρίς δομή, χωρίς νόημα, χωρίς να πηγαίνει κάπου. Η ένταση του ήχου ήταν ακραία δυνατά, ξεκάθαρα σκόπιμα, και αν δεν είχα τις alpine musicsafe ωτοασπίδες μου θα είχα φύγει στα 5 λεπτά, όπως πολλοί έπραξαν. Είχε φάση να νιώθω να δονούμαι ολόκληρος, αλλά αυτό μπορώ να το κάνω και σπίτι με την κιθάρα και τον ενισχυτή μου, δεν βρίσκω κάποιο νόημα στο ότι ένας ήχος μπορεί να είναι δυνατός. Σκέφτομαι μήπως θα έβρισκα νόημα σε αυτό αν είχα κάνει μανιτάρια (ε που μερικές φορές έχω κάνει στην Ολλανδία και όντως αλλάζουν το perception μου στην μουσική), αλλά δεν είμαι σίγουρος αν όντως θα βοηθούσε.
Δεν με πείραξαν τα 35 ευρώ που πέταξα, γιατί και αυτή η εμπειρία ήταν ενδιαφέρουσα και μια πρώτη φορά, αλλά αναρωτιέμαι, χάνω κάτι για να καταλάβω το νόημα σε αυτή τη μπάντα; Γιατί για πρώτη φορά ένιωσα ότι δεν μπορώ καν να το καταλάβω, να φανταστώ γιατί αρέσει. Προφανώς δε μου αρέσουν τα πάντα και μπορώ να πω πχ για αυτή τη μπάντα ότι εμένα δε μ’ αρέσει, αλλά μπορώ να καταλάβω γιατί αρέσει σε σένα. Εδώ τι συμβαίνει, πως θα μπορούσα να το πάρω αλλιώς για να δοκιμάσω να καταλάβω; Για μια τελευταία ευκαιρία πριν απλά αποφασίσω ότι πριν πάω να δω κάτι live τουλάχιστον καλό είναι να μου αρέσει έστω και λίγο πριν αγοράσω εισιτήριο.
Nope.
Καθε λαιβ των Sunn ειναι και μια μοναδικη εμπειρια- δες το σαν μια παρασταση γιατι δεν μιλαμε για μια μπαντα της γραμμης.
Αν δεν εχεις καμια σχεση με drone, noise, πειραματικη μουσικη ναι μπορει να φανει εξωγιηνο κ βαρετο.
Αυτο το πακετο του υπερβολικα δυνατου ηχου, αργης μουσικης και μυστηριων visuals με ταξιδευει σε μια αλλη ανιερη διασταση. Βαζει τους ακροατες σε μια κατασταση τρανς μεσα απο αρχεγονους ηχους και τις δονησεις του ηχου που μουδιαζουν ολο το σωμα.
Επιπρόσθετα στο από πάνω, η live εκδοχή τους έχει άλλη διάσταση από τα studio όπου και μπορείς να ρυθμίσεις τον ήχο όπως θες και έχουν και κάποιες πιο “μουσικές” (λέμε τώρα) προτάσεις όπως στο “Monoliths…” ή στη συνεργασία με BORIS στο “Altar”.
Εγω παντως εκλεισα ηδη.Το φοβερο ειναι πως τα venues που παιζουν(Ευρωπη γιατι Ασια εχουν αλλο μεγεθος) ειναι πραγματικα μικρα (τυπου gagarin)και τα εισητηρια οχι απλησιαστα…
Πω πω, τωρα το παρατηρησα, δικιο εχεις. Μη σου πω μερικα ειναι και μικροτερα απο Γκαγκαριν.
Ναι ρε…αυτο της Μπρατισλαβας απο τις φωτο που βλεπω δυσκολα να χωραει οσους το Κυτταρο!
Ωωωω ! Θα ανοιξει κουβέντα για το αν έπρεπε οι Guns να ειναι πανω απο τους Maiden ! Πλακα θα έχει!
Δεν ειχα άδικο.
Full set παιζουν ολοι. Κλαϊν μαϊν.
Απλα εκλαψα να ξερεις… που εβαλες διαλυτικα επειδη δεν βαζεις γενικα τονους, οταν μπορουσες απλα να βαλεις δυο τονους στα δυο αλφα στο κλαιν και στο μαιν
Full set support act είχαν ξαναπαίξει οι Iron Maiden στους Black Sabbath πριν 18 χρόνια στο Ozzfest.