Συναυλιες στο εξωτερικο

Μόλις γύρισα σπιτι απο Pearl Jam. Μερικά μικρά highlights:

1)Το even flow που ήταν το πιο γηπεδικό τραγούδι στο setlist με ειδική αναφορά στο no look solo (με την κιθαρα πισω απ το κεφάλι) του Mike McCready

2)Ο Eddie Vedder ειναι τεράστιος φροντμαν κ η φωνη του ηταν ακομα εκεί

3)Ειναι όμως και μεγαλος showman. Σε καποια φαση σταμάτησε το live για 2-3 λεπτα και μας έδειξε μερικες φώτο του κοινού κανοντας roast ραντομ άτομα. Το κορυφαιο ηταν η ατάκα που μας είπε στην αρχη "We didn’t come to Australia to fuck spiders you know.’

4)Τεράστια ανατριχίλα στα sing along του black και του alive.

5)Σε κάποια φάση πάλι ο Vedder σταματάει για να αποθεωσει τον Jeff Ament (μπασιστα) λέγοντας οτι ξερει πολλα μουσικά όργανα και άρχισε να τα απαριθμεί (he can play bass, flute κλπ). Εκεινη την ωρα με αρπάζει ένας Αυστραλός τέρμα τύφλα και μου λεει can he play black? Τρομερό γέλιο και οκ το παιξανε κιολας μετα.

Γενικα το setlist ηταν τρομερο νομιζω (Pearl Jam Concert Setlist at Marvel Stadium, Melbourne on November 18, 2024 | setlist.fm).

Οι pearl jam έπαιξαν περίπου 2:30 ωρες και συνολικά ηταν τρομεροί. Πολυ ωραιο live σε πολυ ωραιο χώρο (marvel stadium)

Υγ Pixies πολυ τυπική εμφάνιση. Βγηκαν για 45 λεπτα ουτε ενα γειά σας δεν είπαν τελείωσαν και έφυγαν. Νταξ δεν με χαλασε άραξα πισω και περασα μια χαρα.

Υγ2 προλαβα και λιγο την 1η μπαντα με το φουλ περίεργο ονομα teen jesus and the jean teasers. All female band φεμινιστικου πανκ (;). Τιμια προσπάθεια οσο ειδα αλλα η ωρα ηταν δύσκολη. Btw μια απ τις κοπέλες εφερνε αρκετα σε Sydney Sweeney

Και μερικές φωτο:

18 Likes

Το βασικο μειονεκτημα της περιοδειας (μετα τα πανακριβα εισιτηρια) ειναι οτι παιζουν παρα πολλα απο το Ten. Θα ηθελα πολλα απο το καινουργιο, για το οποιο ειναι η περιοδεια (παρεμπιπτοντως, ειδες τραγουδαρες, Setting Sun, Waiting For Stevie, Won’t Tell) και ισοκατανομη απο εκει και μετα.

4 Likes

Έχουν αρχίσει οι Muse και ανακοινώνουν καλοκαιρινά φεστιβάλ για το 2025. Να θεωρούμε στανταράκι τη βόλτα από τα μέρη μας;

1 Like

Στανταράκι δεν νομίζω αλλά ίσως μας κάτσει. Δεν προωθούν νέο δίσκο οπότε θα είναι πιο φτηνοί καιλογικά best of setlist

1 Like

2 Likes

5 Likes

Και μόνο που βλέπω το συγκεκριμένο λογότυπο σε φεστιβάλ εν έτει 2024, παθαίνω κοκομπλοκο, κι ας είναι εκτός Ελλάδας…

2 Likes

Γιατί ρε, αφού παίζουν Alexander the great

2 Likes

πονηρος

4 Likes

Αρχισε να με ψήνει το Barcelona Rock Fest. Slipknot + Savatage στις 26, Running Wild στις 27, χωρις headliner στις 28, Scorpions + JP στις 29. Σκιπαρω την τελευταια μερα και περιμενω να δω τι θα βγει για 28.

Έχει πάει ποτέ κανείς σε αυτό. Βλέπω ότι είναι καμιά ώρα με τα ΜΜΜ από το κεντρο.

1 Like

Είμαι ανάμεσα σε αυτό και graspop . Αλλά νωρίς ακόμα , θα ανακοινωθούν κι άλλες πόλεις

1 Like

Σκεφτομαι για ολο το πακετο προφανως, οχι για Savatage μονο.

2 Likes

για αυτό μου κέντρισε το ενδιαφέρον και το grasspop

1 Like

Graspop μιας και το παρακολουθώ στενά το θέμα (έβγαλα τα αεροπορικά σήμερα) θα ανακοινωθούν άλλοι 2 main headliners και περίπου 50 επιπλέον ονόματα.

1 Like

Δε μου έφτασε η μία και θα προσπαθήσω για δεύτερη το '25 :crossed_fingers:

4 Likes

Φοβερό φεστιβάλ και τίγκα οργανωμένο, πας με μετρό, είναι σε μια πλατεία, ΔΕΝ χάνεις γκρουπ αν θες, αφου παίζουν διαδοχικά. αν έβγαζαν και τους σλιπ, θα πήγαινα, τώρα, ανάλογα τα κέφια.

1 Like

Thanks. Πλατεια ειπες; Σε παρκο δεν διεξαγεται;

Με ψήνει πολύ άσχημα η 1η μέρα (Sat. 28/6). Ξέρει κανείς το συγκεκριμένο fest? Περιοχή κτλ; Επειδή είναι χαμηλά το Eindhoven λέει τπτ τουριστικά;

1 Like

Santa δε coloma, δίπλα από σταθμό μετρό, κάνα 40λεπτο από κέντρο Βαρκελώνης.
Eίχε/έχει δεν ξέρω, μέχρι και οργανωμένο κάμπινγκ με λεωφορεία ειδικά να σε πηγαινωφέρνουν ανά 30 λεπτά. Ανεμιστήρες που σε ψεκάζουν, τρενάκι τρόμου για μικρότερες ηλικίες, καντίνες και ΕΣΤΡΕΛΑ (μπυράκλα) παντού. Φουσκωτά τερατα, μεγάλες κιθάρες κτλ, sessions για αυτόγραφα από μικρούς και μεσαίους καλλιτέχνες, ένα αβαείο για το λέμμυ αν θυμάμαι, αν δεν έχει ξεστηθει. (έπαιζε ένας από τους ιμμορταλ διασκευές, μια απο τις φορές που είχα πάει, δεν κατάλαβα αν ήταν μόνιμο ή όχι) ΓΕΝΙΚΑ γαμάτο, και όπως πρέπει φεστ. Και οι πιθανότητες βροχής κρύου - που μπορεί να φας κατακαλόκαιρο αν πας πιο βόρεια… σχεδόν ανύπαρκτες.

Έξω μιλάμε για τρελή οργάνωση στα πιο πολλά μεγάλα φεστ . Στη Σουηδία, SRF, είχε κοπεί ΠΥΡΓΟΣ φωτισμού/ήχου, ανάμεσα στις μέρες απο τον ΑΕΡΑ. και μέσα σε μια ώρα, αφού ανακοίνωσαν αλλαγή από οθόνες και PA, έκοψαν τα σίδερα και τον ξαναέκαναν λίγο πιο κοντό, άλλαξαν κονσόλα και έπαιξαν οι unisonic κανονικά. Εδώ … ας μην πούμε τι είχε γίνει με την ηλεκτρική καταιγίδα …

Α και ένα εξτρά καλό. 30-35 χιλιάδες κόσμος. οχι 80 σαν τα πολύ μεγάλα που και δεν βλέπεις τα πάντα και αν τα δεις, τα βλέπεις με κιάλι.
Το μόνο σχετικά κακό, είναι οτι αν δεν έχεις αντηλιακό, μπορεί να καείς λίγο στο πρόσωπο, αν βλέπεις μπάντες 12.00 - 18.00. Το έμαθα κατόπιν εορτής και όταν ξαναπήγα ήμουν εφοδιασμένος.

1 Like

Από εμπειρίες γνωστών (10 χρόνια κοντά πριν βέβαια), το Eindhoven είναι φουλ τεχνολογική πόλη χωρίς κάτι ιδιαίτερο, δλδ παίζει και να έγινε μεγάλη πόλη μόνο και μόνο επειδή είναι η Philips εκεί και έφτιαξε αγορά, μεγάλωσε κλπ

Επίσης ξέρω ότι το Πολυτεχνείο εκεί είναι γαμάτο, αλλά δε σε απασχολεί μάλλον καθόλου :stuck_out_tongue: