Αυτό ρε συ είναι τριήμερο φεστιβάλ
Το αφήνω εδώ γιατί βαριέμαι να ψάχνω, ελπίζω να δουλεύει το λινκ και να συντονιστειτε (είναι δωρεάν)
Τώρα Johnny Marr στη σκηνή
το είδα πριν λίγο και ήδη ψάχνομαι
Coalesce απο μονο του αξιζει το ταξιδι.
Αν έβαζαν στη σειρά τα Agriculture, Crippling Alcohlism και World Peace, νόμιζες για μια στιγμή ότι πρόκειται για κανένα συνέδριο.
Μα, είναι ΚΑΙ συνέδριο
νομίζω δεν το πόσταρε κάποιος.
Φέτος αποφάσισα να εκπληρώσω ένα απωθημένο και να πάω σε ένα μεγάλο φεστιβάλ στο εξωτερικό. είχα πάει το 2022 στο NOS Alive στη Λισαβόνα, αλλά δε συγκρίνεται το μέγεθος με το Primavera.
Ρε μλκ νόμισα οτι ειναι αφίσα με τα ονόματα που εχει φέρει ο λωρης όλα τα χρονια στις συναυλίες του
Δεν ήξερα που να το βάλω, αλλά κοπιάστε να διαβάσετε τη συνέντευξη των Blood Incantation στην κεντρική, όπου μεταξύ άλλων, λένε¨
Μία τελευταία ερώτηση: επειδή προέρχεσαι από το Κολοράντο και το αμερικανικό extreme metal underground, γνωρίζεις όλα τα εμπόδια που μια νέα metal μπάντα πρέπει να αντιμετωπίσει για να μπορέσει καν να κυκλοφορήσει τη μουσική της και να παίξει live. Πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση τώρα;
Δεν ήταν ποτέ χειρότερα. Ξέρεις, είμαι σε περιοδείες 20 χρόνια. Η πρώτη μου περιοδεία ήταν το 2007. Το πρώτο μου βινύλιο βγήκε το 2006. Παίζω συναυλίες από το 2002. Και ποτέ δεν ήταν πιο ακριβό. Ποτέ δεν είχε περισσότερο χαρτούρα, περισσότερες αιτήσεις και όλα αυτά. Ποτέ δεν υπήρχε λιγότερη υποδομή για να στηρίξει τους καλλιτέχνες. Στην Ευρώπη πάντα υπήρχε περισσότερη. Ξέρεις, ένα τουριστικό λεωφορείο ήταν πολύ πιο προσβάσιμο στην Ευρώπη. Και ήταν ήδη πολύ ακριβό. Αλλά ακόμα και πριν τον COVID, ήταν κυριολεκτικά στη μισή τιμή. Και μόλις ήρθε ο COVID, δεν έπεσε ποτέ ξανά. Οπότε τώρα ένα tour bus κοστίζει κυριολεκτικά τα διπλάσια από ό,τι πριν πέντε χρόνια. Τα ενοίκια για backline, το φαγητό, οι πτήσεις, τα καύσιμα, οι βίζες, οι αιτήσεις, όλα είναι πάνω από δύο φορές ακριβότερα από ό,τι πριν πέντε χρόνια. Δηλαδή, όταν πήγα για πρώτη φορά περιοδεία το 2007, ένα γεμάτο ρεζερβουάρ βενζίνης κόστιζε 25 δολάρια, ακόμα και με βαν. Δεν μπορείς να αγοράσεις καν μπλουζάκι με 25 δολάρια σε συναυλία το 2025. Είναι τρελό.
Κατάγομαι από το Όρεγκον, δεν είμαι από το Κολοράντο. Μετακόμισα εδώ για να μπω σε μια μπάντα από τα παλιά που είχα περιοδεύσει μαζί της με τις μπάντες μου στο Όρεγκον. Και τότε τυπώναμε μόνοι μας μπλουζάκια, και μπορούσες να αγοράσεις ένα λευκό μπλουζάκι για 3 δολάρια και να το τυπώσεις και να το πουλήσεις για 8. Και έβγαζες τα λεφτά σου πίσω, έκανες ένα μικρό κέρδος και όλοι ήταν χαρούμενοι. Πουλούσαμε τα μπλουζάκια μας για 10 δολάρια με ταχυδρομικά πληρωμένα στις ΗΠΑ, 12 δολάρια διεθνώς. Και δεν μπορείς καν να στείλεις μια κασέτα στην Ευρώπη με λιγότερα από 23 δολάρια τώρα. Είναι λυπηρό. Είναι τραγικό. Και δεν πρόκειται να καλυτερέψει. Όλα τα υπόλοιπα θα συνεχίσουν να αυξάνονται σε τιμή για πάντα, για όλους, μέχρι να εκραγεί όλος ο κόσμος.