Εγώ το ξεχωρίζω ως εξής - είναι το μοναδικό λόγκο που γέρνει προς τα κάτω από τα δεξιά, σαν γάτα που κρέμεται λίγο από το ράφι η άκρη της.
Τρομερα σχολια ![]()
![]()
![]()
![]()
Μα ήταν εμφανέστατο, πώς δεν το είδες να αχνοφαίνεται ;

Στη Βουλγαρία στο Hills of Rock ανακοίνωσαν:
Godsmack , Lamb of God , Paradise Lost , Nothing More , Nevermore , Of Mice & Men , Electric Callboy , Black Label Society , Deafheaven , Karen Dio , Orbit Culture και The Toy Dolls . Ένας από τους headliners του φεστιβάλ είναι ο Marilyn Manson , ο οποίος θα εμφανιστεί την 24η Ιουλίου , ανοίγοντας ουσιαστικά το κύριο πρόγραμμα.
Εντάξει μιλάμε ότι οι Βούλγαροι είναι αιώνες μπροστά σε σχέση με το δικό μας το γιδότοπο. Τι ΦΕΣΤΙΒΑΛΑΡΑ είναι αυτή !!
Περιμένω καιρό να ανακοινώσουν Ελλάδα Lamb of God - πιστεύω ποσιμπολ
Βλέπω πως οι Deafheaven κλείνουν την περιοδεία τους στην Αθήνα.
Τους είδα χθες στο Λονδίνο και μου κλωτσησαν τον κωλο παρότι ήταν από αυτές τις συναυλίες που πας χωρίς τρελή διάθεση μετά από μια δύσκολη εβδομάδα.
Χάζευα λοιπόν τα σαπορτ με μια μπυρα στο χέρι που την παίδευα καμιά ώρα, σκεφτόμουν τι ωραία θα ήταν να ήμουν στον καναπέ και τη ζέστη του σπιτιού να βλέπω stranger things.
Μέχρι που βγήκαν οι Deafheaven όλα αυτά, γιατί ήταν ακριβώς το boost που χρειαζόμουν. Όλη η κούραση έφυγε, τα πάντα ξεχάστηκαν με την πρώτη νότα. Ο George Clark είναι μάλλον η metal version του Ian Curtis (on steroids). Το σετ επικεντρώθηκε στο Lonely People With Power όπως ήταν αναμενόμενο (και καλώς γιατί είναι δισκαρα) αλλά δε θα σας σποιλεριασω παραπάνω. Εμφάνιση μεγάλου παικτου οι κύριοι, εύγε πραγματικά, μου έφτιαξαν το ΠΣΚ
Οπότε τους έχω δει Λονδίνο (2-3;) το λαιβ είναι πολεμικό . Είναι πολύ δημοφιλείς κ το κοινό το δείχνει - τραγουδάνε τα πάντα. Δυστυχώς τους χάνω Ελλάδα - λαιβαρα
Τα ίδια από Μάντσεστερ λίγες ημέρες πριν. Θα ζήσουμε μεγάλα πράγματα.
Ολοκληρώθηκε κ το line up για το φετινό Beyond The Gates, το οποίο παραμένει, για μένα, το καλύτερο φεστιβάλ στην Νορβηγία. Βαλίτσα κ βουρ…
Ισως το καλυτερο ακραιου ηχου στην Ευρωπη….Απιστευτο lineup αγγιζει τα ορια του απολυτου
Δεν ειχα φιλοτιμηθει να τους ακουσω ποτε ενω τους γνωριζω χρονια! Μιας και ειχα ελευθερη τη Κυριακη τσιμπησα ενα εισιτηριακι και εβαλα να ακουσω το τελευταιο τους και αλλα 3-4 που παιζουν λαιβ! Εχω παθει σοκ! Ειμαι σιγουρος πως και τα προηγουμενα θα παιζουν μπαλα στο ιδιο επιπεδο με το εξαιρετικο Lonely people…
Στο merch τους ειχαν cd;
Είχαν CD, βινύλιο και 4-5 σχέδια μπλούζες - αν δεν κάνω τεράστιο λάθος!
Γενικά είναι από τις καλύτερες μπάντες του ακραίου ήχου ατ δε μομεντ, αλλά έχε υπόψιν ότι το Infinite Granite είναι ΠΟΛΥ διαφορετικό από αυτό που περιμένεις - για τη στιγμη που θα ακούσεις τη δισκογραφία τους όντως. Δεν θα πω περισσότερα να μη σου χαλασω την ανακαλυψη, αλλα για να μην σε ξενερωσει αν δεν σου αρέσει, είναι αυτό το ένα που είναι ΄τοσο διαφορετικό.
Αν πάει κανείς System of a Down Παρίσι, ας μου στείλει ενα πμ παρακαλώ
Λοιπόν, έχω ένα λίγο ιδιαίτερο θέμα με το Philgood Festival στο Plovdiv (Φιλιππούπολη) της Βουλγαρίας. Ψήνομαι να πάρω εισιτήριο γιατί έχει ονοματάρες (Cure, Gorillaz, Moby, Wolf Ailce, Kneecap, Suede, Perurbator, Thievery Corporation κτλ κτλ) και κάνει και 143,16€ για το 3ημερο που είναι υπερτίμιο.
Πάω λοιπόν να κάνω την αγορά και το site μου ζητάει να φτιάξω λογαριασμό. Κλασσικό πνεύμα αντιλογίας εγώ δεν ψήνομαι να φτιάξω λογαριασμό γιατί εδώ δεν έχω στο more, θα φτιάξω στο ticketstation.bg; Λογικά κάπου εδώ θα χάσω τους περισσότερους από εσάς που θα πείτε “φτιάξε ένα λογαριασμό μωρέ και τελείωνε τώρα” αλλά, είπαμε, πνεύμα αντιλογίας.
Στα Terms and Conditions του σάιτ γράφει ότι έχω τη δυνατότητα να αγοράσω ως Guest αλλά το σάιτ δεν μου τη δίνει στο checkout. Στέλνω λοιπόν email στην εξυπηρέτηση πελατών. Πρώτα μου επιβεβαίωσαν ότι χρειάζομαι λογαριασμό. Αφού τους έστειλα copy-paste τους Όρους που λένε για την αγορά ως Guest μου είπαν ότι είναι επιλογή των διοργανωτών του συγκεκριμένου φεστιβάλ να πωλούνται μόνο σε όσους έχουν λογαριασμό. Ρώτησα λοιπόν τι δουλειά έχουν να τους πουν οι διοργανωτές τι θα κάνουν στο δικό τους μαγαζί, γιατί έχουν γκαϊλέ οι διοργανωτές για το πόσους user θα έχει το tickestation.bg και γιατί δεν το γράφει αυτό πουθενά, ούτε στο ticketstation, ούτε στο FAQ της εκδήλωσης, ούτε στους Όρους του διοργανωτή. Και σε αυτό έλαβα την εξής απάντηση που θα βάλω ολόκληρη:
“Please note that an account creation is required for this particular purchase due to the high total amount of the tickets. This measure is part of our security and verification procedures and is intended to ensure the safety of both the transaction and the customer.
The organizers (Fest Team) do not request account creation for marketing or user-growth purposes. Rather, the requirement comes from our internal security policies, which apply to selected events and higher-value transactions.
We appreciate that this was not explicitly mentioned in the event’s FAQ or General Terms, and we will share this feedback with the organizers to help improve clarity for future events.”
Φτάνουμε λοιπόν σιγά σιγά στον λόγο που κάνω την παρούσα ανάρτηση. Είναι legit απάντηση αυτή ή με δουλεύει; Πέρα από το ότι μου λέει ότι τους το επιβάλουν μεν οι διοργανωτές αλλά προκύπτει και από το internal policies που δεν βγάζει κανένα νόημα, θέλω να ρωτήσω κι εσάς, υπάρχει κάποιος σοβαρός κίνδυνος που θα αποσοβήσει η δημιουργία λογαριασμού; Γίνεται για να μην μπουν αβέρτα τα bot να πάρουν τα πάντα; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αποφευχθεί αυτό; Υπάρχει κάτι άλλο που δεν σκέφτομαι; Ή είναι απλά νταβατζιλίκι για να αυξήσουν τους χρήστες;
Υπ’ όψιν ότι το ίδιο συμβαίνει σε πολλά events που πουλάει το site αλλά σε κάτι πολύ μικρά με εισιτήριο στα 5-15€ μπορείς όντως να αγοράσεις ως Guest, ακόμα κι αν επιλέξεις 40 εισιτήρια με συνολικό ποσό στα 200€.
Τέλος, fun fact, μπήκα στο site του Συνήγορου του Καταναλωτή Βουλγαρίας (χωρίς να έχω αποφασίσει αν θέλω να κάνω καταγγελία ακόμα αλλά τέλοσπάντων μπήκα) και για να κάνεις καταγγελία… drum roll… πρέπει να δημιουργήσεις λογαριασμό. ![]()
εισαι απλα ΗΡΩΑΣ , με ολο αυτο που κανεις!
δεν το λεω ειρωνικά,σε καταλαβαινω απολυτα.
Δεν ξέρω αν στέκει κάπως νομικά, αλλά σαν αιτιολογία μου ακούγεται legit. Νομίζω είναι ένας τρόπος αντιμετώπισεις bots και μαύρης αγοράς κλπ.
νομίζω ότι το βασικότερο είναι ότι χωρίς accounts δε μπορεί να γίνει ταυτοποίηση, αλλιώς τεχνολογίες αναγνώρισης μποτ πλέον υπάρχουν αρκετές και όλα τα μεγάλα ticketing sites χρησιμοποιούν υπηρεσίες όπως η cloudflare που έχει δικε΄ς της τεχνολογίες αναγνώρισης μποτ. Νομίζω το θέμα είναι η ταυτοποίηση ώστε σε περίπτωση criminal investigation να μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Το φαντάστηκα ότι θα υπάρχουν (και) άλλες μέθοδοι για να αποφευχθούν τα bot αλλά αυτό με την ταυτοποίηση πώς το εννοούμε; Τα στοιχεία που ζητάει είναι όνομα/επίθετο/email/κινητό. Αν είμαι κακοποιός δλδ βάζω μούφα στοιχεία κ μια χαρά το παίρνω το εισιτήριο. Λίγο στο κινητό θα ζοριστώ με το 2FA αλλά αν είμαι κακοποιός με δόλια πρόθεση μπορώ να χρησιμοποιήσω κλεμμένο/burner/της γιαγιάς μου/whatever. Εκτός αν ζητήσει ταυτότητα ξερωγω στο επόμενο βήμα αλλά δεν νομίζω. Κάνω λάθος; Ρωτάω ειλικρινά για να δω αν μου διαφεύγει κάτι πριν απαντήσω σε αυτούς και πριν στείλω email στον Συνήγορο (στον οποίο θα πρέπει μάλλον να καταγγείλω και τον ίδιο τον Συνήγορο που θέλει σώνει και ντε λογαριασμό
)
ακριβώς πως λειτουργούν δε ξέρω, αλλά υποθέτω ότι η ταυτοποίηση προσθέτει μία ακόμη κουκίδα στο trace που θα κάνουν.