Συναυλιες στο εξωτερικο

Δεν ξέρω αλλά ας μπω και εγώ στη συζήτηση λέγοντας την πιθανώς μπαρούφα μου:

Δεν έχει σημασία αν κάτι βοηθάει πραγματικά φτάνει να είναι καλυμμένοι όσο γίνεται οι ίδιοι από μηνύσεις, γκρίνιες κλπ κλπ. Αν δείξεις ως εταιρία πως προσπάθησες (πως έκανες το καλύτερο που μπορούσες μέσα σε κάποια λογικά πλαίσια) για την ασφάλεια τότε είσαι πολύ λιγότερο υπεύθυνος αν συμβεί κάτι.

καταλαβαίνω τη λογική σου αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει πολύ ή λίγο υπευθυνος. Αν κάνουν comply με τους νόμους της χώρας/ΕΕ τότε δεν είναι υπεύθυνοι ότι και αν κάνουν ή δεν κάνουν. Υπάρχει όμως και το public perception και εκεί αυτό που λες παίζει ρόλο.

Αυτό θα έβγαζε νόημα αν το παρουσίαζαν έτσι, αλλά χρειάστηκε 3 mail για να φτάσει η φιλενάδα στο “safety of both the transaction and the customer”. Αν τους ενδιέφερε να παρουσιάσουν αυτή την εικόνα λογικά θα το έγραφε στο site, στα FAQ, κάπου τέλοσπάντων. Πιο πολύ με πείθει ότι θέλουν να παρουσιάσουν user growth για να πουλήσουν το τομάρι τους πιο ακριβά στους διαφημιστές/χορηγούς παρά κάτι άλλο.

το ότι χρειάστηκε 3 email μπορεί να είναι απλά θέμα escalation. το πρώτο απαντήθηκε από κάποιον στο customer service στο κατώτατο επίπεδο, ίσως το δεύτερο πήγε πιο ψηλά, αλλά εφόσον επέμενες μπορεί να έστειλε την τρίτη απάντηση το marketing για παράδειγμα. Από περίέργεια και μόνο, και φυσικά δεν απαντάς αν δε θες, δε θέλεις να δημιουργήσεις λογαριασμό για λόγους ασφάλειας, παρακολούθησης κλπ? Αν ναι, απλά έχε υπόψη σου ότι δεν καταφέρνεις και πολλά, το tracking γίνετε πλέον χωρίς λογαριασμούς. Κουβέντα να γίνετε έτσι…

1 Like

Τόσο χρόνο που έχεις φάει θα είχες κάνει λογαριασμό… Και θα μπορούσες να κάνεις κάτι πιο χρήσιμο σε αυτό το χρόνο.

Just my 0,02.

1 Like

Το ότι έγινε escalation είναι σίγουρο, φαίνεται από τον τρόπο που γράφει. Αλλά και πάλι, αν ήταν selling point η ασφάλεια και γινόταν για το public perception, δεν θα χρειαζόταν να ρωτήσω, θα το έγραφε στη σελίδα. Άσε που υπάρχουν και φυσικά σημεία προπώλησης στη Σόφια, οπότε μπορείς να αγοράσεις εισιτήριο χωρίς να δώσεις στοιχεία.

Όσο για τους λόγους που δεν θέλω, πιο πολύ με ενοχλεί το νταβατζιλίκι. Δηλαδή εμ σου δίνω 143,16€ + τα καπέλα, εμ δεν τα δέχεσαι αν δεν σου πω όνομα/επίθετο/email/κινητό. Ε κάπου όπα. Να αρχίσω να βγαίνω και σε μαγαζιά με πορτιέρη αν είναι.
Τουλάχιστον να μου εξηγήσουν τον λόγο και να τον καταλάβω, όχι να πρέπει να κάνουμε υποθέσεις 5 άνθρωποι σε ένα φόρουμ και πάλι να μην είναι σαφές. Τέλος, αν όντως με κάποιον τρόπο παρακολουθούν/πουλάνε/αποκομίζουν κέρδος από τα δεδομένα μου, γιατί να τους τα δώσω τσάμπα; Και 0,00004€ να μου αντιστοιχούν, τα θέλω ρε, δεν τα χαρίζω. :joy:

Εξάλλου, δεν νομίζω να μπορέσουν να παρακολουθήσουν και πολλά, δεν είναι fb/insta/yt/… για να μπαίνω τακτικά και να μπορεί να παρακολουθήσει κάτι. Υποθέτω ότι όλο αυτό γίνεται για να δείξουν στους χορηγούς του φεστιβάλ και στους μετόχους της εταιρείας ότι “να, στο Δ’ τρίμηνο του 2025 είχαμε +15.000 νέους χρήστες”. Ωστόσο, όταν λες ότι το tracking γίνεται χωρίς λογαριασμούς τι εννοείς;

Η έννοια του “χρήσιμου” είναι καθαρά υποκειμενική και προσωπικά θεωρώ πως αυτό που κάνω είναι το πλέον χρήσιμο για 'μένα. Σε ευχαριστώ για τα 0,02c πάντως, είναι πιο πολλά από αυτά που θα μου δώσουν αυτοί για να τους δώσω τα στοιχεία μου. :stuck_out_tongue:

Επίσης, παιδιά, αν αρχίσω να ξεφεύγω φουλ από το topic παρακαλώ να με μαζέψετε! :innocent:

Whatever helps you sleep at night mate.

2 Likes

Companies track users online using cookies, IP addresses, device fingerprinting, and tracking pixels embedded in websites and emails to monitor browsing, build profiles for targeted ads, and sell data, often cross-referencing across devices and apps for detailed user insights, though privacy tools like ad-blockers and VPNs offer some defense.
Key Tracking Methods

Cookies (First & Third-Party): Small data files placed on your device that identify you, remembering login info, cart items, and tracking your journey across sites, especially via third-party ad networks.
IP Addresses: Reveal your general location, Internet Service Provider (ISP), and can be used to identify you, providing a baseline for tracking.
Device Fingerprinting: Creates a unique digital signature of your device based on its settings, hardware, and browser configuration (like HTML5 canvas), making it hard to block and track you even without cookies.
Tracking Pixels (Web Beacons): Tiny, invisible images in emails or on web pages that signal when content is opened or viewed, collecting data on device, OS, and time.
App Tracking: Apps collect data on usage, location, and device permissions, often sending this to servers for analysis and advertising.
Browser Extensions & Scripts: Legitimate or malicious extensions intercept data, while site scripts analyze clicks, scrolls, and time on page to build profiles. 

How Data is Used

User Profiling: Data from various sources (browsing, apps, location) is combined into detailed profiles.
Targeted Advertising: Profiles are used to show you ads relevant to your perceived interests.
Data Brokering: Collected information is sold and resold to other companies, marketers, and data brokers.
Analytics: Websites use data to understand traffic, improve services, and identify suspicious activity. 

Where Tracking Happens

On Websites: Through embedded ads, analytics tools, and widgets.
In Emails: Via tracking pixels in images.
In Apps: Through app permissions and built-in trackers.
Across Devices: Linking activity from your phone, tablet, and computer
1 Like

Στον εξηγησαν, το οτι δεν τον αποδεχτηκες (και οχι “δεν τον καταλαβες”) ειναι ενα αλλο θεμα.

Σε καθε εταιρια που παρεχει υπηρεσιες, υπαρχουν TaCs που αφορουν την γενικη λειτουργια, αλλα μπορει να εμφανιζονται επιμερους, ανα υπηρεσια. Για παραδειγμα, μια τραπεζα εχει γενικους κανονισμους, αλλα σε ειδικα προϊοντα μπορει να μπουν επιπλεον TaCs που να υπερκαλυπτουν τους γενικους ορους. Ή σε μια στοιχηματικη εταιρια, π.χ. για μια προσφορα που σου κανει. Ειναι ενα πολυ καλο παραδειγμα σε συγκριση με την πωληση εισιτηριων. Οι Βουλγαροι εν προκειμενω σου λενε “εχουμε δυνατοτητα guest αλλα οχι σε αυτην την συναυλια”. Ποσο πιο απλο να το κανουν;

Υποθετω οτι θελεις να μαθεις τον πραγματικο λογο, ο οποιος πιθανοτατα ειναι αυτος που σου εγραψαν, αλλα ενταξει, ισως και οχι. Δεν το ξερω. Αλλα ουτε εσυ θα το μαθεις. Ειναι πολυ απλο: take it or leave it σού λενε. Απορω τι νομιζεις οτι θα βγαλεις απο τον συνηγορο του καταναλωτη εκει, μια χαρα διαδικασια περιγραφεις ως τωρα (δεν ξερω αν υπαρχει κατι παρανομο, αλλα με οσα ανεφερες, ουτε μισο).

2 Likes

Τελικό line up για Graspop

Headliners την πρώτη μέρα οι Offspring

Δεν μας χαλάει καθόλου.

Κομπλέ θα περάσουμε καλά

1 Like

Πράγματι, δεν αποδέχομαι ότι μου εξήγησαν τον λόγο. Μου είπαν ότι είναι για λόγους ασφάλειας, έτσι γενικά, αλλά δεδομένου ότι με έναν λογαριασμό μπορώ να αγοράσω δέκα εισιτήρια και να τα δώσω σε όποιον θέλω, θεωρώ ότι δεν στέκει ως επιχείρημα. Για να γίνεται κανονική ταυτοποίηση θα χρειαζόταν ένα σύστημα σαν αυτό που εφαρμόζεται στα ελληνικά γήπεδα, μέσω gov.

Το θέμα ενδεχομένως λήγει στην τελευταία φράση της εξυπηρέτησης πελατών που λέει ότι όντως θα έπρεπε να το γνωρίζει το κοινό. Στον Συνήγορο δεν έχω στείλει κάτι ακόμα, γι αυτό έκανα κ την ανάρτηση εδώ, για να δω αν φαίνεται μόνο σε εμένα περίεργο όλο αυτό.

Τέλοσπάντων, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, θα σταματήσω να σπαμάρω το τόπικ για να πάμε παρακάτω.

Για εμενα δεν σπαμαρεις, ειναι κατι που μπορει να αντιμετωπισουμε ολοι μας σε μια αγορα εισιτηριων απο το εξωτερικο, αλλα σιγουρα ειναι λιγο εκτος τοπικ.

Ξερεις, οι οροι και προϋποθεσεις δεν ειναι προσωποποιημενοι. Και στο παραδειγμα της στοιχηματικης που σου ανεφερα νωριτερα, μπορεις να φτιαξεις δεκα λογαριασμους. Οι οροι δεν υπαρχουν για να σε αποτρεψουν να κανεις κατι, αλλα για να ειναι νομιμοι εκεινοι.

Δεν ξερω τι ειναι ο λογος ασφαλειας, αλλα δεν ειναι και υποχρεωση να αναγραψουν εναν-προς-εναν τους πιθανους λογους. Αν μπεις, παρεις 10 εισιτηρια και τα πουλησεις στη μαυρη, μαγκια. Αν μπεις με εναν στρατο και πυροβολεις ανεξελεγκτα, μλκ αλλα μπορεις να το κανεις. Το θεμα ειναι οτι μπορουν να σε ταυτοποιησουν, οχι να σε αποτρεψουν.

Ακομη και στο παραδειγμα με το ελληνικο gov.gr, αν μπεις με οπλα στο γηπεδο, παλι εχεις καταφερει να μπεις. Η ταυτοποιηση δεν ειναι αποτροπη, ειναι ενας τροπος να ξερουν ποιος ειναι ποιος. Εσυ ως τωρα φαινεσαι σαν να θελεις κατι πολυ προσωποποιημενο απλως για να επιβεβαιωσεις το bias και να κανεις αυτο που θα ηθελες να κανεις (guest login).

Στην τελευταια φραση αποδεχονται μια παραβλεψη, την οποια επεσημανες και σε ευχαριστουν “επειδη θα το διορθωσουμε”. Δεν θα τους κανει καποιος κατι επειδη ξεχασαν να το βαλουν στους ορους. Δεν λειτουργει ετσι το συστημα.

Βασικά έχω πει βλακεία. Είτε κάνω λογαριασμό (με πραγματικά ή μούφα στοιχεία), είτε κάνω guest login, θα πρέπει να βάλω την κάρτα μου για να πληρώσω κ θα με βρουν από εκεί. Αυτό καθιστά την ύπαρξη του λογαριασμού άχρηστη από θέμα ασφάλειας/ταυτοποίησης.

συμφωνώ γενικά με τα όσα λες, εκτός από την τελευταία πρόταση. αν δεν κάνω λάθος, που μπορεί να κάνω, οι όροι είναι δεσμευτικοί, άρα αν ξεχάσουν κάτι κάποιος, θεωρητικά, μπορεί να τους κάνει κάτι. Νομίζω ότι οι όροι είναι δεσμευτικοί και για την εταιρεία και για τον πελάτη.

1 Like

Έχεις λογαριασμό στη Google, έχεις λογαριασμό στη Meta, έχεις λογαριασμό στην τράπεζα, έχεις τραπεζικές κάρτες, το να κάνεις έναν λογαριασμό στο βουλγαρικό site που πουλάει εισιτήρια είναι πραγματικά πταίσμα μπροστά στα υπόλοιπα :grinning:. Δε λέω ότι δεν κάνεις καλά που αναρωτιέσαι τι και πώς, αλλά δε νομίζω ότι το συγκεκριμένο έχει κάποιο νόημα, δεν είναι και τόσο σοβαρό.

2 Likes

όχι αν η κάρτα είναι κλεμένη όμως

1 Like

αυτά τουλάχιστον τα χρησιμοποιώ τακτικά όμως, όχι άπαξ.

όντως αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο λογαριασμός είναι περιττό βήμα από άποψη ασφάλειας

Ακόμα χειρότερα.

1 Like

Η λεξη-κλειδι. Ναι, εχεις δικιο, αλλα καμια Αρχη δεν τσεκουρωνει μια εταιρια για ενα πταισμα. Αν πρεπει να παραδωσει κατι δεσμευτικο, π.χ. μια υπηρεσια σε χαμηλοτερη τιμη, θα υποχρεωθει να το κανει και εχεις δικιο. Στην προκειμενη περιπτωση ομως τι θα πετυχει ο φιλος μας; Να πει ο συνηγορος στην εταιρια να τον αφησει κανει αποκλειστικη χρηση του δικαιωματος εγγραφης σαν ανωνυμος χρηστης; Μονο σε παρασταση του Σεφερλη θα γινοταν, θα εβγαζε γελιο. Δεν υπαρχει καποια δεσμευτικη συναλλαγη ως τωρα που να καταστρατηγειται απο τους υπαρχοντες (ή τους ξεχασμενους) ορους.

Ρε συ. Δεν ειναι “περιττο”, ειναι “επιπλεον”. Αν σου χτυπησω το κουδουνι και σου πω “ανοιξε, εγω ειμαι”, θα με βαλεις μεσα; Ή θα κοιταξεις το ματακι, θα ανοιξεις με τον συρτη τερμα περα και θα ρωτησεις ποιος ειναι ο “εγω”; Γιατι εξηγουμε τα προφανη;

1 Like

Συμφωνώ σε όλα.

1 Like