Και στο songkick μπορεις να κοιτας.
Θενκς.Θενκς.Θενκς.Ειστε φοβεροι
Βandsintown επίσης
Που;
Στο herborn.Ειναι μια μικρη πολη σχεδον αναμεσα απο φρανκφουρτη κ κολωνια.Γερμανοπληκτος κ συ?
Σχεδόν κοντοχωριανοί! Κόμπλεντζ εδώ.
Πέρα από τα venues σε Φρανκφούρτη και Κολωνία, θα σου αναφέρω και δυο ακόμη τοποθεσείες σε μια ακτίνα 100 χιλιομέτρων από εσένα.
Το πρώτο είναι στο Wiesbaden με όνομα Schlachthof. Στο οποίο σχεδόν κάθε μέρα κάτι έχει για όλα τα γούστα. Ενδεικτικά θα αναφέρω μερικά ονόματα για τους επόμενους μήνες: Heaven Shall Burn, Avatar, Godspeed You Black Emperor, Sprints, Zeke, Kreator με Carcass, Exodus και Nails και πάει λέγοντας…
Εδώ το πρόγραμμα.
https://schlachthof-wiesbaden.de/
Το άλλο είναι στην Βόννη. Κυρίως το καλοκαίρι. Π.χ το ερχόμενο έχει Marillion, Nick Cave και Savatage.
Ναι όντως.Κοντα είμαστε
Έχω πάει Έσσεν για αμενρα , Βιζμπάντεν για obituary,testament,ντιστραξιο κ keep it true για ξεχαρμανιασμα αφού δεν είναι κ τοσο του στυλ μου.
Έχω κλείσει ήδη για kreator,exodusara,carcass κ έχω ήδη τσεκαρει deathfest Dortmund,twisted sister Κολωνία,Κίρκη Κολωνία πάλι μου φαίνεται κ ένα τοπικό στο γκισεν.Μπορει να τιμήσω κ napalm death.Παλι κολωνια.Απλα δεν έχω αμάξι κ βολεύουν κυρίως Παρασκευές κ Σάββατα
Chained To The Bottom Of The Ocean στο Roadburn
λογος να πας.
Το περασμένο ΠΣΚΔ ταξιδέψαμε στο Αμβούργο για να δούμε Deftones στο Ευρωπαϊκό tour.
Οι συνθήκες όπως τις αναμέναμε στην πόλη, όλα παγωμένα και υπερβολικό κρύο για τα δικά μας δεδομένα - έφτανε στους -7 με αισθηση στους -14 (wind chill). Η πολή όμορφη, δύσκολα να την ανακαλύψεις υπό αυτές τις συνθήκες, σίγουρα ανακαλύψαμε καλό φαγητό και ποτό.
Στα του live, αυτό ελαβε χώρα στην Barclays Arena που ήταν δίπλα στο Volksparkstadion - την έδρα την ποδοσφαιρικής ομάδας του Αμβούργου. Ένα πολύ σύγχρονο και μαζεμένο κλειστό χωρητικότητας 12 - 13 χιλιάδες.
Από οργανωτικής πλευράς, όπως και στους Tool που είχα δει στην Στοκχόλμη σε κλειστό, η πραγματικότητα ξεπερνά τις προσδοκίες. Άμεση πρόσβαση, γρήγορος έλεγχος, πληθώρα μπαρ και τουαλετών για άμεση εξυπηρέτηση, merch, πολλοί χώροι για βόλτα / άραγμα. Μπήκαμε στις θέσεις μας (κερκίδα) στην αρχή του σετ του Denzel Curry (support). Δυνατός ράπερ με πολύ ενέργεια. Αν και δεν ξέρω πολλά από το είδος, ένιωσα ότι είχε μια πολύ δυναμική παρουσία, με ανταπόκριση και φουλ πάθος. Ωραίο άνοιγμα αν και φαινόταν σχετικά αταίριαστο στο πρώτο άκουσμα.
Αναμονή και on time στις 21:15 με τις πρώτες νότες του Be Quiet and Drive, εμφανίζεται ο Chino στα καλύτερα του για να ξεκινήσει το party! Επίσημη πρώτη και για τα κομμάτια του Private Music στο set (7 συνολικά στον αριθμό), τα οποία έδεσαν μια χαρά με όλο το σετ μιας και είναι εξαιρετικά ποιοτικά. Πέρασμα από Diamond Eyes με ομώνυμο, Sextape & Rocket Skates, τρομερό σερί με Hole in the Earth, Change, Genesis & Milk of the Madonna, εντάξει για το encore δεν έχω να πω πολλά με My Own Summer & 7 Words. Μακελειό.
Σίγουρα για το set μπορεί ο καθένας να έχει ενστάσεις, παράπονα κτλ, υπήρχε καινούριος δίσκος με την μερίδα του λέοντος στο setlist αλλά σίγουρα υπήρχε πολύ μικρή εκπροσώπηση απο 2 προσωπικά αγαπημένους δίσκους (Adrenaline & Koi no Yokan).
Η μπάντα πάντως τρομερά δεμένη, πολύ ενέργεια και ο Chino πραγματικά έχει ξανανιώσει, εμφανώς αδυνατισμένος, με πολύ περισσότερες αντοχές και χωρίς προβλήματα του παρελθόντος.
Άλλη μία φοβερή εμπειρία, πάντα στα ταξίδια σκέφτομαι πόσο τυχεροί είναι στην κεντρική Ευρώπη και τι εκπληκτικά πράγματα μπορούν να βλέπουν. Καλά να είμαστε και στα επόμενα!
Bonus: την προηγούμενη μέρα έπαιζε Αμβούργο - Μπαγερν Μονάχου, 2-2 ματσάρα δυνατή.
Τέλος, παγωμένη λίμνη στην ζωή μου δεν είχα ξαναδεί. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Από τις μεγαλύτερες αλήθειες που έχουν ειπωθεί.
Και εις άλλα με υγεία.
Την Παρασκευή παίζουν Hallas και Spock’s Beard, δεν έχω δει καμία από τις 2 μπάντες… χμμμμμ. Σκέφτομαι να πάω στους πρώτους αλλά ρε γαμώτο, είχα δει τους Neal Morse Band πριν κάποια χρόνια εδώ κ είχα περάσει τόσο ωραία με αυτό το εξαιρετικό prog rock, είμαι κ σε τέτοια φάση τα τελευταία χρόνια κ σίγουρα οι Spock’s Beard θα προσφέρουν αντίστοιχη εμπειρία. Αλλά… οι Hallas είναι από τα ανερχόμενα ονόματα στον σκληρό ήχο, δεν έχω ακούσει κάποιο άλμπουμ οπότε θα είναι κ το στοιχείο της έκπληξης εδώ. Τους είχα για παραδοσιακό metal αλλά από ότι βλέπω τους περιγράφουν σαν hard rock. Anyway…
Να πας Spock’s Beard…
Οι αγαπημένοι Paradise Lost έπαιξαν χθες στο Όσλο, σε μεγαλύτερο χώρο από αυτόν που είχε ανακοινωθεί αρχικά γιατί η συναυλία έγινε σολντ άουτ σε μικρό χρονικό διάστημα. Έπαιξαν λοιπόν στην μεγάλη σκηνή που γίνεται το Ινφέρνο φεστιβάλ κάθε Πάσχα.
Την βραδιά άνοιξαν οι Cwfen, από τους οποίους πρόλαβα ένα κομμάτι μόνο, με ταλαιπωρεί ένα κρυολόγημα από προχθές (κ το οποίο έγινε ακόμα χειρότερο σήμερα κ παίζει να κάψω τα αυριανά λάηβ…) οπότε δεν ήθελα να είμαι πολλές ώρες όρθιος.
Στην συνέχεια εμφανίστηκαν οι Saturnus, οι οποίοι ήταν πολύ καλοί, δεν τους είχα δει οπότε ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη το ότι θα άνοιγαν για τους Βρετανούς. Μελωδικό doom/death λοιπόν, το οποίο οκ, δεν είναι ίσως κ το πιο κατάλληλο είδος για συναυλία αν δεν είσαι φαν, εγώ καραγούσταρα την εμφάνισή τους κ σίγουρα θα ήθελα να τους δω σαν headliners.
Οι Paradise Lost έπαιξαν περίπου 80+ λεπτά, σε μια πολύ καλή εμφάνιση, η οποία έσβησε λίγο την ντροπιαστική εμφάνιση στο Μπέργκεν το καλοκαίρι που μας πέρασε. 2 κουβέντες για τον Mackintosh, κάτι που είχε αναφέρει ο φίλος @shadowking69 αν θυμάμαι καλά, σε σχέση με την εμφάνισή του. Πέρα από το βίντεο που είχα δει κ όντως μου είχε φανεί πολύ αδυνατισμένος, από κοντά είναι ακόμα πιο έντονο το πόσο απίστευτα σκελετωμένος (αυτή είναι η σωστή λέξη) είναι. Ελπίζω να είναι καλά ο άνθρωπος κ να μην υπάρχει κάποιο θέμα.
Στα της συναυλίας, φοβερός ήχος ευτυχώς, όλα ακούγονταν όπως έπρεπε, με την μπάντα να αποδίδει πολύ καλά το απίστευτα πολυποίκιλο υλικό της. Το ένα χιτ να διαδέχεται το άλλο, με την ηχηρή απουσία των As I Die, Last Time (και όχι μόνο όσων αφορά το Draconian Times). Προσωπικά το χάρηκα πολύ που μπήκαν κ άλλα κομμάτια στο σετλιστ, από τις πιο διασκεδαστικές εμφανίσεις των Λοστ θεωρώ.
Καταλαβαίνει κανείς για το πόσο χαμαιλέοντες είναι δισκογραφικά όταν το υπέρβαρο doom/death του Beneath Broken Earth διαδέχεται το Nothing Sacred.
Όλο το σετλιστ βρίσκεται στο παρακάτω λινκ για όποιον θέλει να ρίξει μια ματιά. Τσίμπησα Τ-σερτ κ ζακέτα, οι τιμές ήταν 35 κ 65 ευρώ αντίστοιχα.
https://www.setlist.fm/setlist/paradise-lost/2026/rockefeller-music-hall-oslo-norway-73417211.html
Πλέον το λένε όλοι ότι δεν φαίνεται καλά, αν δεις το τελευταίο Post της μπάντας στα σοσιαλ.
Τουλάχιστον έχει ενέργεια από ότι βλέπω στα βιντεκάκια. Ένας στο reddit λέει ότι έχει θέμα με το συκώτι και ότι θα κάνει κάποια επέμβαση, εύχομαι να είναι καλά και να πάνε όλα καλά
Frenzee θα ανοιξουν Foo Fighters στη Μελβουρνη το Νοεμβριο
Deftones London 20/2
Ελαφρως τουριστας του ειδους,συνοδευσα την κορη μου(που ανελαβε και την ταχυρυθμη εκπαιδευση μου).
Το live ηταν σουπερ, κοινο (sold out εννοειται) με παλμο που ταιριαζει στο υφος,τελειος ηχος και αψεγαδιαστη εμφανιση απο την μπαντα.
Smith/Kotzen London 21/2
Καταρχας το Shepherd’s Bush ειναι ενα απο τα ωραιοτερα venues που εχω επισκεφθει.
Στα του live ειδα ακριβως οτι περιμενα/ηθελα.Αρχικα τον Smith να απολαμβανει στο επακρο την εκτος maiden μουσικη του περιπετεια με ωραιοτατο,λιτο και to the point κιθαριστικο παίξιμο και αξιοσημειωτη επιδοση στα φωνητικα.Τον δε Kotzen για αλλη μια φορα(τριτη για την ακριβεια) να με «ταρακουναει» με την φωναρα του και με το φοβερο-shredding meets soul- υφος του.
Ωραια φαση και η εκπληξη του Bruce για το wasted…
Mayhem/Marduk/Immolation
La Riviera @Madrid 15/2/2026
Οταν ανακοινωθηκε αυτη η περιοδεία ομολογω πως αν δεν πηγαινα σε καποιες απο τις πολεις που ειχε σαν σταθμο,θα παθαινα τρομερο fomo….
Η συναυλια ξεκινησε με τα κτηνη απο τη Νεα Υορκη (βλ.Immolation) τους οποιους εχω να δω απτο 2012.
Οι ανθρωποι ειναι πολεμικες μηχανες,αρτιοι οσο δεν παει τεχνικα,επαγγελματιες και ο Ross Dolan τρομερα επικοινωνιακος και οδοστρωτηρας.Οποιος μπορει να κυνηγησει να δει τη μπαντα γιατι φετος περιοδευει σε ολη την Ευρωπη και το καλοκαιρι σε πολλα φεστιβαλ.
Σειρα πηραν οι Marduk που δεν εχουν τιποτα να αποδειξουν με 35 και βαλε χρονια στο χωρο του blackmetal,επιλεχθηκαν προσωπικα απτους Mayhem ως special guests και αποδειχθηκε πολυ σωστο,αφου το κοινο ειχε αντιδρασεις λατρειας και το μαγαζι ηταν ασφυκτικο στις μπροστα σειρες.Με εμφαση του set στην πολεμικη θεματολογια οπως ανεφεραν,η μπαντα πηρε κεφαλια.
Τελευταια φυσικα η μεγαλυτερη εν ζωη black metal μπαντα που παιζει live.Οι Mayhem φαινεται να διανύουν περιοδο ακμης,καθως ηταν εξαιρετικοι και πολυ ορεξατοι στο live και ο καινουριος δισκος ειναι αξιοπρεπεστατος και ειχε πολυ θετικες αντιδρασεις.Ο Attila σε φοβερη φορμα και φυσικα οι δυο «νεοι» της μπαντας να κρατανε τα σκηπτρα συνθεσης και ποζας στη σκηνη,αξιοι συνεχιστες της μπαντας!Το rhythm section σε εξαιρετικη κατασταση(δεν μπορω να διανοηθω οτι μπαντα με τον Hellhammer στα τυμπανα δεν εχει τουλαχιστον ακραια αποδοση στη σκηνη)!
Υ.γ.
Εκπληκτικο και το merch stand το οποιο εξαφανιζοταν εν ριπει οφθαλμου!