Red Sparowes θα ήθελα και εγώ να δω πάρα πολύ, αλλά ακόμα το line-up δεν μου “φωνάζει” έλα!
Από την άλλη είναι και αυτό βέβαια που μου “ουρλιάζει” έλα!
Lingua Ignota : She will perform four times over the course of the festival weekend, each set peeling back a layer of the Lingua Ignota form, shining a light in a dark corner. Performing alongside our other Artist In Residence , Full of Hell , some dark forces are sure to be summoned by the unholy noise they’ll make collaboratively. In addition to that, there will be an extremely special covers set (the details of which we will keep under wraps for now) and a performance comprising entirely of All Bitches Die material. The centrepiece of Kristin ’s residency will be a grand re-imagining of Caligula – pulled apart and elegantly pieced back together in a new way.
Σάββατο θα δω αυτό το ωραίο πακετάκι με 17,5 ευρώ:
Orbit Culture Møl Black Crown Initiate Rivers Of Nihil
Οι 2 από τους παραπάνω (Møl, Rivers of Nihil) είχαν μάλιστα κυκλοφορήσει δίσκους που τους έβαλα στο τοπ της χρονιάς μου, πέρσι.
2η φορά που πάω στο συγκεκριμένο μέρος (βασικά πολλοστή στον ίδιο χώρο αλλά 2η στο μικρό μπαρ του χώρου κι όχι στη μεγάλη σάλα) κι επειδή πριν 10 μέρες είχα δει το 2ωρο+ σετ (βασικά 2 σετς με intermission) των Between the Buried and Me (πάλι με 17 ευρουλάκια), ανυπομονώ να δω ξανά τις μπάντες από σανίδι 1 μέτρου, πρώτη σειρά χωρίς σπρωξίδι. Value for money συναυλίες
Λίγο απ όλα έπαιξαν (mixed, δεν είχαν δλδ σετ αφιερωμένο σε 1 άλμπουμ μόνο) με έμφαση προφανώς στα 3 τελευταία τους. Το Automata II το έπαιξαν σχεδόν ολόκληρο, το Automata I όμως, καθόλου.
Ήταν το 2ο σόου της περιοδείας και γενικά 2η φορά που παίζουν 2 σετς στην καριέρα τους. Καλά πήγε, ξεκίνησε με λίγο κόσμο αλλά τελικά πρέπει να μάζεψε καμιά 250αρα.
Μπήκα να τσεκάρω εισιτήρια για system , για Βερολίνο. Δευτέρα Αγίου πνεύματος, μπόμπα λέω. Ωστόσο κάτι δεν μου πήγαινε καλά γιατί είχε έναν μικρό χώρο για όρθιους και το υπόλοιπο το έδειχνε “sitzplatz” .
Μπαίνω να δώ που παίζουν…
Μπορει αυριο να βγουνε αλλα εισιτηρια ορθιων, στο τζενεραλ σεηλ. Και Αμστερνταμ ειναι ωραιος ο χωρος. Η αρενα του ειναι μεγαλη (εχω παει και τα λεω ε ).
Όπου διάβασα, λένε ότι ο χώρος είναι απίστευτος, η ακουστική φανταστική, οι ουρές ατελείωτες, μαζί με το ψάξιμο για τσάντες (λόγω πρασίνου τριγύρω κλπ κλπ). Θέσεις first come, first served, είναι αντίγραφο αρχαιοελληνικού θεάτρου που έφτιαξαν οι ναζί κάπου στο '30 αν δεν κάνω λάθος. Ορθίων έβρισκα, αλλά η γυναίκα δεν θα την πάλευε, το ξεκαθαρίσαμε αυτό. Αν ήμουν μόνος, δεν θα έπαιζε άλλη επιλογή. Ωστόσο τελείωσαν γρήγορα. Σκεφτόμουν το Άμστερνταμ, αλλά το συνολικό κόστος ήταν ελαφρώς μεγαλύτερο από το Βερολίνο για δύο άτομα, οπότε διάλεξα Γερμανία επειδή η πόλη είναι απίστευτη και πέφτει σε αργία δική μας (Αγ. Πνεύματος).
Παιδιά δεν αντιλέγω ότι ο χώρος (θα) είναι καλός και με ακουστική και και και. Απλώς α) έχοντας σαν μέτρο σύγκρισης έναν αντίστοιχο δικό μας χώρο που τον τιμώ κάθε καλοκαίρι αρκετά (το Ηρώδειο), χάνει κατά κράτος (οκ είναι άδικη η σύγκριση, όλοι χάνουν σε σχέση με το Ηρώδειο ) , β) δεδομένου του ύφους της μπάντας , δεν μου βγαίνει ιδιαίτερα να τους δώ σε αμφιθέατρο, ειδικά καθιστός. Αν βγούν τίποτα επιπλέον θέσεις για όρθιους και στο general sale, ίσως το τολμήσω. Αλλιώς περιμένουμε το Boss να δούμε που θα τουράρει.
Το Βερολίνο το κοίταξα (όπως και για τους Rammstein) γιατί είμαι αρκετά τυχερός να έχω συγγενείς εκεί, που ψήνονται να ακολουθήσουν κιόλας, άρα το κόστος κρατιέται χαμηλά.
Το 2017 πάντως τους είδα στο Ο2 της Πράγας, γελοία πράγματα από κόσμο, ελάχιστοι μπήκαν στο κλίμα της συναυλίας. Μία δίπλα μου είχε έρθει μαζί με τους ηλικιωμένους γονείς της, έγραφε μνμ στο κινητό την περισσότερη ώρα και έφυγε 2-3 τραγούδια πριν το τέλος της συναυλίας. Νομίζω ότι κοινό σαν της Ελλάδας δύσκολα θα βρεθεί οπουδήποτε στην Ευρώπη, οπότε ξέρω τι να περιμένω όπου κι αν πάω.
Στο εξωτερικό θεωρώ ότι είναι θέμα τύχης να βρεθείς σε “καλό” σημείο στη διάρκεια μίας συναυλίας, οι πιθανότητες να κοπανιέσαι μόνος σου είναι πάντοτε περισσότερες. Μπύρα, κούνημα κεφαλιού, καμιά φωτό και πάμε από την αρχή.
Πήγαινε νωρίς. Οι κερκίδες είναι τεράστιες και μπορεί να είσαι πολύ μακριά από τη σκηνή. Το θέατρο χωράει πάνω από 20 χιλιάδες. Να σε ρωτήσω, από Ticketbastard πήρες τα εισιτήρια; Με 35 ευρώ υποχρεωτική χρέωση αποστολής;
Καλές τιμές. Δεν με βόλεψαν καθόλου οι ημερομηνίες τους φέτος. Όλες όσες μπορούσα να “κάνω”, ήταν μεσοβδόμαδες και σε κακή χρονική περίοδο λόγω δουλειάς. Το ιδανικό θα ήταν η Βουδαπέστη, έχει ματς Euro 2020 (άγνωστο ποιες ομάδες φυσικά, ακόμα είμαστε στα προκριματικά) την μία μέρα και SOAD την άλλη, όμως ας όψεται η δουλειά…
Πράγα, Πολωνία μεσοβδόμαδα, Στοκχόλμη ακριβός προορισμός, Ζυρίχη και μόνο στη σκέψη άδειασε ο τραπεζικός μου λογαριασμός, για φεστιβάλ δεν ψήνομαι ιδιαίτερα, γενικώς με ψιλοπήδηξαν. Ακόμα και το Βερολίνο είναι “προβληματικό” λόγω επιστροφής από εκεί σε εργάσιμη μέρα (Τρίτη), συνεπώς με τρόμο σκέφτομαι ότι θα ζητήσω άδεια -έστω και μίας ημέρας- σε busy period για το γραφείο. Τεσπά, θεωρώ ότι απλώς είμαι υπερβολικός, όμως…
Μου έκανε εντύπωση ότι δεν έχουν βάλει Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία στο τουρ. Θεωρώ ότι θα δούμε άλλη μία ανακοίνωση με εξτρά μέρες/χώρες και τέλος.