Όπως ακριβώς τα περιέγραψες είναι. Απλά για την ιστορία δεν μεταφέρθηκε ποτέ το φεστιβάλ στο Γκλαντμπαχ, αλλά ήρθε ακόμα πιο κοντά στο Κομπλεντζ (Mendig σε μια αεροπορική βάση) για 3 χρόνια και ξανά γύρισε στο Nürburgring.
Όσο ήταν στο Mendig μοιράζανε στους κατοίκους δωρεάν εισιτήρια για να καταλαγιάσουν την δυσφορία τους ως προς τον θόρυβο και λόγω γνωστών πέρασα καλά για 2 χρονιές (μια χρονιά ακυρώθηκε μετά την πρώτη μέρα λόγω κεραυνών).
Γενικά είναι μια πολύ καλή επιλογή σαν φεστιβάλ σε όλους τους τομείς.
Αν δεν θες κάτι μεγάλο , τέλειο είναι το metaldays στη Σλοβενία Έχουν περάσει λίγα χρόνια που πήγα αλλά πιστεύω πως δεν έχουν αλλάξει κ πολλά.Δεν φέρνει τα ονόματα που φέρνει το hellfest αλλά είναι αρκετά ικανοποιητικά κ αυτά που παίζουν. Κ ειναι 5 ή 6 μέρες.Αυτο που το ανεβάζει για μένα είναι η τοποθεσία η οποία είναι υπεροχη.Γινεται δίπλα σ’ ένα ποτάμι το οποίο είναι δίπλα στις σκηνές κ την μέρα μέχρι να ξεκινήσουν τα λαιβ μπορείς να την βγάλεις εκεί.Στην ουσία είναι σαν να πας διακοπές κ το μεσημερακι - απογευμα να ανεβαίνεις για λάιβ.Για να πας με παρέα είναι ότι πρέπει.Οχι ότι μόνος δεν θα περάσεις καλα.Αν θες κάμπινγκ έχει κ δέντρα να καβατζωθεις.Απλα δεν ξέρω αν πρέπει πας από τους πρώτους για να προλάβεις.Εχει κ όμορφο κόσμο.Γιουγκοσλαβικο μπλοκ γαρ😉
Τελικα λεω να τη ψαξω αλλιως! 21 Ιουνιου παιζει ενα mini fest σε club στο Μιλανο με headliners τους Offspring και απο κατω Lagwagon, Distillers, Anti-Flag. Θα μου βγει και πιο ξεκουραστα απο το να τρεχω σε κανα χωραφι. Και επειδη ειμαι και κωλοφαρδος την επομενη παιζουν και οι Bad Religion, σε κλειστο χωρο και αυτοι!
Τι πληροφορία μοιράστηκες, ρε φίλε, ψήνομαι τρελά να το επιχειρήσω κι εγώ αυτό, τρελή σύμπτωση να παίζουν τέτοιες μπάντες Μιλάνο 2 μέρες σερί. Που να κάνεις προγραμματισμό τώρα βέβαια με τον covid, αλλά ευκαιριάρα φαίνεται.
Ε δεν πιστευω να υπαρξει καμια ματαιωση παλι. Τοσο γκαντεμια πια; Το ρισκαρεις και το πολυ πολυ να σου γυρισουν τα λεφτα σε περιπτωση που κατσει στραβη! Εκει δεν ειναι Ελλαδα να σου τα γυρισουν σε voucher!
Αν αποφασίσεις να πας τελικά (κι εσύ @jonkyr), θα σας δώσω περισσότερες πληροφορίες για διαμονή, μεταφορικά κτλ γιατί έχω πάει κάμποσες φορές.
Μέχρι τότε, έκανα μια απλή αναζήτηση για αυτό που ρωτήσατε.
Εισιτήρια και τιμές: Αν θυμάμαι καλά ήταν sold out αλλά πολλοί επέστρεψαν εισιτήρια. Από 2 Νοέμβρη, τα εισιτήρια αυτά θα βγουν προς πώληση στην ticket master (για πληροφορίες στο παρακάτω link) και οι τιμές είναι:
Festival ticket Combi PLUS 15-19June: € 259 (περιλαμβάνει κάποια προνόμια όπως early check in για το αντίσκηνο και θέση parking αμαξιού κοντινή)
Thanks. H μεγαλη ερωτηση του εκατομμυριου: που μενουμε; Ειναι καμπινγκ φαση; Ή κοντα σε καμια πολη; Ρωταω μηπως παρω μαζι μου και τον @toxikos, αλλα ειναι γέρος αυτος, δεν ειναι νιατο σαν εμενα.
Έχει κάμπινγκ αλλά να ξέρεις ότι το Βέλγικο καλοκαίρι δε φημίζεται για την ξηρασία του. Αν δε σε πειράζει η βροχή (κρύο δε νομίζω να έχει μη παλεύσιμο) και η φασαρία από τους άλλους, είναι μια επιλογή.
Αν θες δωμάτια, έχεις 2 επιλογές, ανάλογα με το αν θες να νοικιάσεις αμάξι ή όχι:
Κάπου κοντά (πρέπει να ψάξεις σε airbnb ή booking) δλδ σε κοντινό χωριό ή πόλη. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείς να πας στο φεστιβάλ με τρένο, ποδήλατο, πόδια. Δεν το έχω ψάξει για 2022 αλλά λόγω ακυρώσεων πιθανώς και να βρεις.
Οπουδήποτε στην… Ευρώπη. Καθότι το Βέλγιο είναι μικρό, αν σκοπεύεις να νοικιάσεις αμάξι έχεις άπειρες επιλογές κι επομένως αυξάνονται πολύ οι πιθανότητες να βρεις φτηνά δωμάτια και να το συνδυάσεις και με sightseeing εκτός φεστιβάλ.
Ενδεικτικά σου λέω ότι οι Βρυξέλλες είναι 70 χλμ απόσταση, η Αμβέρσα 55 χλμ, το Αϊντχόβεν (αν θες πτήση πχ Ολλανδία) 42 χλμ ενώ ακόμα και η Κολονία είναι 180 χλμ από το φεστιβάλ (πολλά βέβαια αν γυρίσεις πιωμένος βράδυ). Μπορείς να πας και με τρένο στο φεστιβάλ αλλά το τελευταίο τρένο φεύγει πριν την τελευταία μπάντα επομένως θα χάσεις ίσως και headliners. Ένα αμάξι κοστίζει πάνω κάτω 40 ευρώ τη μέρα (μόλις κοίταξα για τις μέρες που θες). Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν, νοικιάζεις φτηνό δωμάτιο (υπολόγισε 30-40 ευρώ το άτομο), αμάξι (40ε) και πας κι έρχεσαι κάθε μέρα στο φεστιβάλ (καλοί δρόμοι, το πακέτο είναι το περπάτημα προς parking και η αναμονή μέχρι να ξεκολλήσεις από τα στενά του χωραφιού και να βγεις εθνική).
Όχι, δεν υπάρχει προπώληση. Το φεστιβάλ αναβλήθηκε 2 σερί χρονιές. Οι κάτοχοι εισιτηρίων έχουν δικαίωμα να κάνουν opt-out από 11/10 μέχρι 21/10. Τα εισιτήρια που θα επιστραφούν (και ίσως κάποια απούλητα; Δεν ξέρω, νομίζω ήταν sold out), θα βγουν προς πώληση στις 2 Νοέμβρη και πιθανολογώ ότι θα εξαντληθούν άμεσα (ίσως και αυθημερόν).