Τότε γιατί σας απασχολεί ποιος είναι πρώτο ή δεύτερο όνομα?
Καλα κανατε, κι εγω μεγαλωσα με το να γραφω στα παπαρια μου τους μεταλλαδες και τις ηλιθιοτητες που λενε διαρκως ακομα και μετα απο 30 χρονια μαλακιας, αλλα καπου αρχιδια ειναι και πρηζονται οκ
Και καλα ασε με εμενα, αυτος που κλεινει τους Volbeat και τους Mercyful Fate, γραφει στα παπαρια του 10 φορες το τι συγκροτημα αγγιξε την δικια σου ευαισθητη ψυχουλα το 1993, και προτιμαει να κοψει εισιτηρια απο τους δεκαδες αν οχι εκατονταδες περισσοτερους σε αριθμο 22αρηδες που τους αγγιξαν την ευαισθητη ψυχουλα οι Volbeat. Αν δεν το καταλαβαινεις, αυτο ειναι δικο σου προβλημα, και οχι των Volbeat.
Το εχω ηδη απαντησει, προεφηβικο κομπλεξ ειναι
Λογικο αυτο, κι εγω το ιδιο θα εκανα, και δεν ειμαι καν τοσο τεραστιος φαν Μεηντεν. Οι Volbeat ομως εχουν κι ενα πιο νεανικο κοινο που καλα κανει και τους γουσταρει.
Πάλι η ίδια ιστορία; Η μουσική (ακόμα και η μεταλ) είναι πλέον μια μεγάλη μπίζνα. Κρίμα αλλά είναι η αλήθεια. Τον διοργανωτή τον νοιάζει απλά και μόνο τι πουλάει τώρα όχι το ιστορικό του πράγματος.
ΔΕΝ λέμε ότι επειδή έχουν περισσότερες πωλήσεις οι Volbeat είναι σημαντικότερη μπάντα και ΔΕΝ λέμε ότι πρέπει να αρχίσουμε να συγκρίνουμε βάση τις πωλήσεις αλλά η συναυλιακή φάση εδώ και αρκετά χρόνια.
Νομίζω πως δεν οφελεί το βρήσιμο στους volbeat και στους κάθε volbeat απλά αγνοήστε την συναυλία. Όσο και να τους μειώνετε still 1οι θα παίξουν οπότε τζάμπα χαλιέστε.
Α και κάτι άλλο γιατί να τα βάλετε με τους Volbeat που “τόλμησαν” και έβαλαν τους MF 2ο όνομα και όχι με τον King Diamond που το δέχτηκε(Ο οποίος απ ότι φαίνεται δεν έχει κανένα πρόβλημα να παίξει κάτω από τους φλώρους, την μουσική του θέλει να παίξει απλά ο ανθρωπος)
Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι κρίμα που η ημερομηνία του Βερολίνου πέφτει Τρίτη γιατί θα ήταν καλή αφορμή για ταξιδάκι σε αγαπημένο μερος.
Και σκατά στο release ασφαλώς.
Δεν θα διαφωνησω απλα στην συγκεκριμενη συναυλια φανηκε οτι το κοινο που τους γουσταρει δεν ειναι και πολυ μεγαλο στην ελλαδα.
Ε στο Βερολινο και στο Ανοβερο ειναι οι συναυλιες για τις οποιες τριγκαραν διχως λογο καποιοι, οχι στην Ελλαδα
Προφανώς η δική μου ψυχούλα δεν είναι τόσο ευαίσθητη όσο η δική για να αρχίσει το κλασικό λογύδριο. Πες μας κ άλλα για τους ανώριμους μεταλλάδες κ πως είδες το φως μέσα από άλλα ακούσματα.
Σε ολες τις συζητησεις στο φορουμ υποβοσκει μια ψυχεδελεια που με γυριζει στα φοιτητικα χρονια που συζητουσαμε σοβαρα εχοντας πιει οτι πινεται και καπνισει οτι καπνιζεται. Ηταν φοβερο το οτι ατομα συζητουσαν με πολυ παθος και συγκλονιστικα στοιχειοθετημένη επιχειρηματολογία προσπαθωντας να πείσουν ο ενας τον αλλον μιλώντας για τελειως διαφορετικα θεματα.
Ποιος σου είπε ότι με απασχολεί? Ένα σχόλιο σε ένα φόρουμ έκανα. Ο καθένας είναι ελεύθερος να πάει όπου θέλει.
Μα το σχόλιο που έκανες αφορούσε το μέγεθος δυο συγκροτηματων σχετικά με τη θέση στο billing…
Πλεονασμος, καταρχας.
Κατα δευτερον, δε μιλησα πουθενα εγω για κανενα φως.
Εγω προτεινω να πατε Ανοβερο και να ριξετε μπουκαλια οταν βγουν οι Volbeat.
Ξερεις, οπως καναν στους SOAD το 1998 πριν απο Slayer.
Δεν δίνουν μπουκάλια πλέον στις συναυλίες οπότε άκυρο
Το πως αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος των συγκροτημάτων διαφέρει. Ακόμα κ να ήταν, το συγκεκριμένο ηβέντ, η τελευταία ευκαιρία να δω Μέρσυφουλ Φέητ, δεν θα πήγαινα. Ευτυχώς εδώ Νορβηγία παίζουν μαζί με Candlemass, Tribulation ,Unto Others οπότε θα μαζευτούμε όλοι οι ανώριμοι με εφηβικό κόμπλεξ να γιορτάσουμε παρέα.
Ρε φίλε πόσο συμφωνώ… το ότι οι Volbeat Δανία είναι η πρώτη μπάντα που μάζεψε περισσότερο κόσμο από Metallica σε live κάτι λέει… έλεος κάπου με τα στερεότυπα. Και εγώ μπορει να γουστάρω 100000 φορές -και λίγα μηδενικά έβαλα- τους blind guardian και στεναχωριέμαι να τους βλέπω κάτω από Sabaton αλλά it is what it is. Τους γουστάρει περισσότερος κόσμος, φέρνουν έσοδα end of story. Πας βλέπεις mercyful και φεύγεις αν δεν γουστάρεις, το ίδιο και εγώ για Guardian.
Το προβλημα που προκυπτει απο τετοιου ειδους line up(βλεπε και Sabaton/Guardian) για μενα ειναι πως δεν θα μπορεσω να απολαυσω το (κατ’εμε) σημαντικοτερο γκρουπ με το σετλιστ και το stage show που του αρμοζουν(ασε δε που σε πολλα φεστιβαλ θα τους δεις μερα).
Στα των Volbeat περι ορέξεως κλπ βεβαια
αλλα για μενα προκειται για γκρουπ με εμφανες ταλεντο στην μιμηση υφους και στην συρραφη μουσικων ιδεων αλλων, χωρις απολυτως καμια ξεχωριστη ταυτοτητα που παραγει διαρκως αλμπουμ αχταρμαδες( μαλλον στο στουντιο λενε αυτο θα ειναι το mercyful track,αυτο το metallica αυτο το elvis ξερω γω και παει λεγοντας.)
Εννοειται πως ειναι μεγεθος σε συγκεκριμενες αγορες της Ευρωπης και κανενα προβλημα απο μενα…
Τουτων λεχθεντων οφειλω να παραδεχτω πως τα φωνητικα τους ειναι γενικως εξαιρετικα.
Βρε παιδιά, κάποια θέματα θεωρώ ότι είναι πολύ-συζητημένα.
Το θέμα Mercyful Fate και Volbeat, ξέρετε κάτι; Δεν χρειάζεται να μελετήσεις την ιστορία μιας μουσικής για να σου αρέσει και να μπορείς να την ακούσεις. Γιατί ένα νέο παιδί να μην γουστάρει Volbeat και να θέλει να πάει στη συναυλία του αν δεν έχει κάτσει να ακούσει δισκογραφία King Diamond? Τον οποίο btw τον έχει εξυμνήσει πολλές φορές ο Poulsen και τον είχε και guest σε τραγούδι (“Room 24”). Αν αυτό ωθήσει κάποιον να ψαχτεί έχει καλώς, αν δεν το κάνει δεν θα του πάρουμε πίσω το πιστοποιητικό. Επίσης, αν δεν κάνω λάθος οι Volbeat έκαναν με το νέο άλμπουμ τους το 3ο ή 4ο συνεχόμενο ν.1 στα Γερμανικά charts. Ας τους το αναγνωρίσουμε, δεν το κάνουν παίζοντας commerical μουσική, ανεξάρτητα πως φαίνεται στον μικρόκοσμο ενός ανθρώπου που ακούει επισταμένα metal μουσική.
Για τα φεστιβάλ ή τα πακέτα περιοδειών, ούτε είμαστε μέρος της κεντρικής Ευρώπης, ούτε έχουμε το μέγεθος να τα υποστηρίξουμε, ούτε έχουμε τις συνθήκες. Το routing (με τα tour buses και τις πτήσεις) είναι δύσκολο να χωρέσει στην ροή του τη χώρα μας, η οποία είναι κάπως μακριά. Για αυτό συχνά αναζητούνται ad hoc ημερομηνίες ή συνδυαστικά πακέτα (πχ με Βαλκάνια, Τουρκία, Ισραήλ κλπ). Παράλληλα, ο κάθε διοργανωτής θα πάρει ένα λελογισμένο ρίσκο με τα λεφτά του και υπό την συνθήκη ότι έχει ένα συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό με συγκεκριμένες προτιμήσεις. Και τέλος, δεν είναι εύκολο στην Ελλάδα να γίνει ολοήμερο καλοκαιρινό φεστιβάλ με τις θερμοκρασίες που επικρατούν. Όσο και να θες, στις 12:00, στις 13:00 ή στις 14:00 με ντάλα ήλιο δεν μπορείς να δεις live, ούτε η μπάντα φαντάζομαι να παίξει.
Προφανώς, κάποια πράγματα θα ήταν ωραία να τα είχαμε, αλλά απλά δεν γίνεται.
Άλλαξε αριθμό στο δωμάτιο όμως.
χαχαχ ναι, 24. Whatever. Τραγουδάρα, από δισκάρα.
Μια χαρά μπάντα είναι οι Volbeat…και live κάνουν πάρτι και κέφι.Δε φταίνε αυτοί για Αθήνα που έπαιξαν μπροστά σε μια τρελαμένη maiden λαοθάλασσα.Εμπορικά είναι σίγουρα πιο πάνω από Fate, οπότε δικαιολογείται η θέση στο billing.Παρόλα αυτά είναι αρκετά αταίριαστο σαν line up και θα φαίνεται πολύ άβολο φαντάζομαι.