Ένα καλό ιρλανδέζικο ουίσκυ. Κάτι σαν το[B] Bushmills 10 yrs.[/B] Απίστευτα γλυκόπιοτο.
Ένα τρομερό malt. Σαν το[B] Lagavulin [/B](sorry crab, αυτό είναι το καλύτερο καπνιστό σε προσιτή τιμή). Ή το [B]Talisker[/B] (ωραίο καπνιστό κι αυτό)
Έξω και λόγω έλλειψης και λόγω τιμών, προτιμώ το Jameson με παγο. Το καλοκαίρι άμα βαράει πλύ η ζέστη, τζιντόνικ ή βότκα λεμόνι. Πάντα και παντού δε λέω όχι σε μια καλή τσικουδιά…
Πφφφφφφ μια και οι μπυρες εχουνε δικο τους θρεντ, εγω προσωπικα γουσταρω πολυ ουισκι τοσο bourbon οσο και scotch αλλα και ιρλανδεζικο…
Οποτε (χωρις σειρα) εχουμε:
Jack Daniel’s (η πρωτη αγαπη και παντοτινη και στο 99% των περιπτωσεων το στανταρ ποτο μου οταν δεν βγαινω σε μπυραρια)
Chivas
Dewar’s
Southern Comfort
Haig
Jameson
Ολα αυτα σκετα η on the rox τωρα που ανοιγει ο καιρος (αλλα max 3 παγακια μην το γαμησουμε και τελειως)
Απο αλλα ποτα τωρα, γουσταρω αρκετα οοοοολα τα παραδοσιακα περισσοτερο τη ρακη και το ρακομελο αλλα τιμαω και τσιπουρα, ουζα, ρετσινες κλπ οταν βγαινω με παρεα σε ναργιλεδαδικα, δεν λεω οχι σε μια βοτκα με λεμονι ουτε σε ενα Jagermeister, ενω τωρα τελευταια εχει αρχισει να με κερδιζει πολυ το Captain Morgan’s (βασικα απ’ οταν πρωτοδοκιμασα στην τριημερη…).
Α και απο coctails γουσταρω τιγκα το Rusty Nail (scotch+drambui αν και το ντραμπουι το πινω και σκετο αμα λαχει)
Αν εξαιρέσω την μπύρα που έχει αντικαταστήσει το νερό και δεν πιάνεται για ποτό, και την μαλαματίνα που έχει αντικαταστήσει την θεία κοινωνία θα πω Ουίσκι…
Από 8άρια ιδιαίτερη αγάπη το jameson…
Μετά αν ανεβεί λίγο το μπάτζετ προτιμώ Cardhu και Glenfiddich…
Σε πιο σπέσιαλ κατηγορίες αυτά που έχω δοκιμάσει και γούσταρα είναι laphroaig (με διαφορά το καλύτερο και πιο έντονο σε γεύση καπνιστό…Όχι ότι το Lagavulin δλδ δεν γαμάει, απλά είναι ένα κλικ κάτω), Τalisker πολύ δυνατό αλλά αυτό που δοκίμασα και ζαλίστηκα είναι το Jameson 25άρι…Τρομερό ουίσκι…
Γενικά αν αρχίσεις να την ψάχνεις με ουίσκι θα χάσεις την μπάλα…Επίσης να συμπληρώσω ότι πίνεται ΠΑΝΤΑ σκέτο ανεξαρτήτου εποχής…
Τέλος σφηνάκια Jagermeister/ Jack-drambuie/ Jack-Captain Morgan
Οχι ρε μαλακα (no offence για το μαλακα)…οχι την ουροποιια να πουμε…δηλαδη αμστελ στις αφραγκιες παει στο διαολο αλλα και φιξ? Jameson ομως αξια μεγαλη, και (καλο) ουζο το καλοκαιρι!!! :thumbup:
Μιχαλη θα τσεκαρω τα τζιν που πινεις και θα επανελθω δριμυτερος!!!
Με κακής ποιότητας ούζο κάνεις το πιο μπάτζετ μεθύσι έβερ… Γίνεσαι σκατά γρήγορα και δεν διαλύεται τελείως στο στομάχι… Έτσι το πρωί ξυπνάς πίνεις μια κανάτα νερό από την αφυδάτωση με αποτέλεσμα να διαλύεται ότι έμεινε από την προηγούμενη μέρα και ξανά σούρα… 2 σε 1 είναι το άτιμο…
Το κακό με ούζο/τσίπουρο είναι ότι σε σχέση με άλλα ποτά συμπεριφέροντε πολύ άσχημα όταν τα μπερδέψεις… Ακόμα και 2-3 ποτά να έχει πιεί μόνο αν βάλει καμιά βότκα-ουίσκι κλπ από πάνω εμένα τουλάχιστον με στέλνουν για ρουκέτα με την μία…
Τanqueray και Bombay Sapphire απο gin.Ειδικα το δευτερο κατεβαινει στα μπαμ.
Rusty Nail ειναι Jack & Drambuie.Αυτο και αν κατεβαινει γρηγορα…
Ωραιο το ουισκι γενικα.Τελευταια εχω αρχισει και δειχνω ιδιαιτερη αγαπη
στο Canadian Club.Λιγο ελαφρυ μεν,αλλα πολυ καλη γευση.
Μεγαλη μπαλα ο Radical.Ουισκι πλεον με ενα παγακι ισα-ισα.Σπιτι το βαζω λιγο
στο ψυγειο και δεν βαζω καθολου παγο αλλα δεν μπορεις να το εχεις και εξω αυτο.
Υπαρχουν καποια ειδικα ποτηρια για whisky που μπορεις να βαλεις κρυο νερο χωρις να αναμιχθει αυτο με το whisky. Επισης υπαρχουν και παγοθηκες που ειναι αρκετα μεγαλες ωστε να λιωνει ο παγος χωρις παλι να νερωνει το whisky
Αυτό που μπορείς να κανείς είναι να βάλεις ένα παγάκι και να το βγάλεις μετά από 5-10 δευτερόλεπτα… Σπάει λίγο τις έντονες γεύσεις και στο κρυώνει κάπως χωρίς να το νερώνει…