Aρχιορκ της Μορια,σκοτωσε τον Θρορ και σκοτωθηκε απο τον Νταιν.
Eπειδή είμαστε και scholars ορίστε η ολοκληρωμένη ιστορία:
An Orc-chieftain of Moria, who started the War of the Dwarves and Orcs when he slew Thrór. He was himself slain by Dáin Ironfoot in the Battle of Azanulbizar, and was succeeded by his son Bolg.
Of Azog’s origins we know little; he was the chief of the Orcs of Moria, and apparently the most important Orc of the northern lands. The average lifespan of an Orc is unknown, but it is conceivable that he was one of those sent to Moria by Sauron in about III 2480. He had one son that we know of, Bolg, who succeeded him after his death.
Azog entered history in the year III 2790 due to King Thrór’s desire to revisit and perhaps refound the lost realm of Khazad-dûm, in whose mighty ruins Azog dwelt. Azog captured and slew Thrór, and branded his hewn head with his own name, AZOG
When news of this reached Thrór’s heir Thráin, he was greatly angered, and mustered a force of Dwarves to seek revenge on Azog. So began the War of the Dwarves and Orcs: the Dwarves hunted Azog, and many battles were fought beneath the earth. After nine years of war, the climactic Battle of Azanulbizar was fought before the gates of Moria itself.
King Thráin and his son Thorin were in that battle (it was here that Thorin gained the surname Oakenshield). Near the end of the battle, Azog himself emerged and fought with Thráin’s cousin Náin and, after breaking Náin’s neck, his young son Dáin. Though only 32 years old, Dáin swept the head from Azog’s shoulders, and helped to win the day.
The Dwarves made no attempt to press their advantage, though, because Dáin had glimpsed Durin’s Bane during his battle, and warned the Dwarves not to attempt to enter Moria. Azog’s underground dominions in the north, though greatly reduced in the War, fell to his son Bolg, who held them for more than 150 years until he too met his end at the Battle of Five Armies.
Στο Χομπιτ θα παιζει και ο Μπενεντικτ Κουμπερμπατ,που παιζει με τον Μαρτιν Φριμαν(ο Μπιλμπο στο Χομπιτ)στην τηλεοπτικη σειρα του BBC Sherlock Holmes(οχι οτι τον ξερω,αλλα ξερετε,ινφο)
[B]Ο? Λέγκολας στο «Χόμπιτ»![/B]
Καιρό τώρα, οι φήμες που ήθελαν τον Ορλάντο Μπλουμ να επιστρέφει στη? Μέση Γη -ως Λέγκολας, φυσικά- για? πάρτη του Πίτερ Τζάκσον και του «Χόμπιτ», έδιναν κι έπαιρναν.
Χωρίς, ωστόσο, τις επίσημες ανακοινώσεις, υπήρχαν κάποιες επιφυλάξεις.
Όχι πια, όμως!
Ο ίδιος ο Τζάκσον ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του στο Facebook πως ο Μπλουμ θα είναι στο «Χόμπιτ»!
«Πριν δέκα χρόνια, ο Ορλάντο Μπλουμ δημιούργησε έναν εικονικό χαρακτήρα, τον Λέγκολας. Είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω σήμερα ότι θα επισκεφτώ πάλι τη Μέση Γη, μαζί του! Είμαι κατενθουσιασμένος που θα δουλέψω ξανά με τον Ορλάντο. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι δείχνω μεγαλύτερος, αυτός, όμως, όχι! Υποθέτω ότι αυτός είναι και ο λόγος που κάνει ένα τόσο θαυμάσιο ξωτικό», έγραψε ο Πίτερ Τζάκσον στο Facebook.
Ελπίζω να μην τον κάνουν το ίδιο αδερφοποζέρι πάλι…
…όπου γάμος και χαρά και η Βασίλω πρώτη
…από μόνος του είναι 'ετσι
…μα σε όλα τα έργα αυτού του είδους να παίζει αυτός#-o
:):!:
8O Όχι ρε παιδιά, χααχχααχχαχα!! :lol:
Εντάξει, μετά απ’αυτό μου έφυγε ένα μεγάλο άγχος μπορώ να πω, νιώθω ήρεμος τώρα. Μένει να δούμε πλέον αν θα ξεπεράσει σε φλωρίλα το όλο σκηνικό του Άρχοντα, ή αν απλά θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα.
[SPOILER]Θέλουμε και Άργουεν ε! Μου έλειψε. [/SPOILER]
τι σας εχω τι σας εχω.
προλαβαινω στο νημα τον astaldo που θα ρχοταν να τα ποσταρει:p
αρχικα μπαινει μεσα το λευκο συμβουλιο και η επιθεση στον σαουρον(αναμενομενο)
και τα ονοματα των ταινιων!
εδω με χαλασε λιγο.γιατι να μη λεγονται και οι δυο and there and back again part 1 and 2 ας πουμε.τεσπα.
αυτααα!
γαμω την καταδίκη μου με τις ημερομηνίες… τώρα άντε περίμενε 1,5 και 2,5 χρόνια ρε μλκ!!! ΕΛΕΟΣ!!!
WHITE F’CKING COUNCIL??? οκ οι ταινίες θα ειναι ΕΠΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΚ!!!
ορίστε και το συμβούλιο των σοφών!!!
ο γαβαλας:|
[SPOILER]δε κανω πλακα μου τον θυμισε:?
παω να αυτομαστιγωθω[/SPOILER]
http://www.e-go.gr/cinemag/summary1.asp?catid=10167&subid=2&pubid=128689721
Εδώ αναφέρεται το άρθρο και για το ρόλο της Λίλυ, αλλά και για ένα goblin.
whaaaaaat?τι θελει αυτη εδω?στο λοστ επαιζε σπαστικα αν και ειναι μο…εε ωραια φατσα,αλλα παντως οχι ξωτικοφατσα.και τι ερωτες και μαλακιες με το φλωρι[-X
η φαση ειναι οτι στο τελος αναφερει τον βαρδο επιτελους:D και τον δρακο:D:D
πολυ πιο σημαντικους ρολους.αντεεεεεε συμπληρωνεται το καστ
το δεν είναι ξωτικόφατσα πώς το εννοείς?να είχε από φυσικού της μυτερά αυτιά?
αν μην τι άλλο όπως λές έχει ωραία φάτσα.τα ξωτικά στον τόλκιν ήταν ευπαρουσίαστα οπότε δεν βλέπω τον λόγο να μην είναι στο cast.
Και γω πιστεύω οτι θα κάνει για ξωτικό. Ευχάριστη προσθήκη.
χαχ οχι.απλα μου βγαζει κατι το πολυ γηινο.πως να το πω.θα ηθελα μια πιο αερινη αυρα για ξωτικο.
τα ξωτικά που έχεις δει με τα μάτια σου είναι πιο αέρινα?:p:p
Οι πρώτες φώτο από την ταινία. 8)
http://www.ew.com/ew/gallery/0,20504849,00.html#20980350
2 μόνο στην ουσία αλλά για εμάς τους φανμπουδες μια χαρά 8)
Λίγες μέρες αφού κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες του Χόμπιτ -των Μπίλμπο Μπάγκινς και Γκάνταλφ- ο Πίτερ Τζάκσον αποφάσισε να μας? συστήσει χαρακτήρες που δεν έχουμε δει στον Άρχοντα, δίνοντας στη δημοσιότητα άλλες δύο, πέντε (από τους 13, συνολικά) νάνων του!
Τα αδέρφια Νόρι, Όρι και Ντόρι, αλλά και τον πατέρα και θείο του Γκίμλι(!), Γκλόιν και Όιν -αντίστοιχα!
[B]THE HOBBIT, Production Video #2[/B]
http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150314562706807&oid=141884481557&comments
2ο βιντεο από την παραγωγή.