3 ΩΡΙΤΣΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ :vibrate:
2ΜΙΣΗ ΡΕΕΕΕΕΕΕ
σας ζηλευω…λογω ασθενειας θα παω την επομενη εβδομαδα
ΚΛΑΙΩ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!! ΤΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΤΙ ΤΑΙΝΙΑΡΑ ΩΩ ΘΕΟΙ!! ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣη ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΝ ΜΕ ΧΑΛΑΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ!! ΤΡΕΞΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΤΕ!! ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ!!
ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!
Υ.Γ.: 365 σχεδόν μέρες για το 2ο μέρος !!
Είπα θα είμαι ο πρώτος που θα γράψει άποψη, μιας και πήγα νωρίς στα odeon αλλά με πρόλαβε ο αποπάνω.
Λοιπόν μου είναι πραγματικά αδύνατον να σταθώ με κριτική άποψη πάνω σε ταινία που βασίζεται σε τόσο αγαπημένα βιβλία ειδικά όταν αυτά γυρίζονται από έναν σκηνοθέτη πιο φανμπου από αυτούς που πάνε να δουν την ταινία. Το θέμα είναι πως για μια ακόμα φορά χάθηκα μέσα στην μέση γη για 3 ώρες και τίποτα άλλο δεν έχει σημασία.
Από αύριο θα πέσει και ανάληση.
Είσαι ο πρώτος που είδε την ταινία και έγραψε εδώ. Συγχαρητήρια
speaking of which, είναι πραγματικά εντυπωσιακό το βίντεο με την δουλειά που έριξαν από πίσω για να γίνει η ταινία:
άντε γεια, ο τζάκσον πηδάει κωλοτρυπίδες.
[B][SIZE=“7”]ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ[/SIZE][/B]
Είχε κάποια λίγα σημεία,που έναν πολωμενο οπαδο του Tolkien θα τον χαλαγαν.Αλλα ακόμα δεν μπορώ να πω πλήρως την άποψη μου γιατι δεν έχει καθίσει η ταινία στο κεφάλι μου.Κατα τα αλλα σαν ταινία γαμησε.
χμμμ… ο ανδρας κοιμηθηκε, κι εγω δε μπορω να πω οτι καθηλωθηκα. αλλα οκ. δε μετανιωσα που το ειδα. απλα σαν ταινια (και καθαρα σαν ταινια) δε νομιζω οτι εφτασε τον αρχοντα ουτε στο μικρο δαχτυλακι. μου φανηκε λιγο προχειρο; επιφανειακο; δεν ξερω… κατι δε μου κατσε παντως. αραγε θα βγουν και extended; αν βγουν θα τους δωσω μια ευκαιρια…
ο martin freeman παντως ειναι αδυναμια, απο το love actually μεχρι και σημερα <3
Πάρα πάρα πολύ ωραίο.
Άντε τώρα να περιμένεις ένα χρόνο…
Προσωπικη μου αποψη παντα: οσοι θελετε να τη δειτε μια φορα,σας προτρεπω να δειτε τη 3d.Τις ειδα καπακια και η διαφορα ειναι σημαντικη και δε μιλαω τωρα για εφε και τετοια,μιλαω για πολυ basic πραματα.Η απλη στα μακρινα πλανα εχει παντα μια θολουρα(σε φασεις ιδιαιτερα εντονη και ψιλοαπαραδεκτη για τετοια παραγωγη)στο κεντρο ενω στα πλαγια ειναι κομπλε.Δεν ειμαι ειδικος με τις αναλυσεις και τα fps κι αυτα αλλα απο οτι καταλαβα φτιαχτηκε με βαση αυτο και δεν ηταν απλα συνοδευτικο οπως στις περισσοτερες ταινιες που πλεον ειναι μοδα.Ειναι μισο σκαλι πιο πανω.Επισης δε χαλαει και το vibe,γιατι ταιριαζει κομπλε στο παραμυθε theme,στο lotr που ειναι πιο σκοτεινο δε θα ταιριαζε.Σεβαστες οποιες διαφωνιες.
1)[SPOILER]3d Rivendell ειναι απλα για να να χυνεις απ’τα ματια.Goblin Town(Jackson δινει ρεστα)το ιδιο.Ειδικα οταν ξαναειδα τη 2η φορα τη σκηνη που σκαει μυτη ο Γκανταλφ και τους σωζει,ειναι σα να βλεπα διαφορετικο πραμα.[/SPOILER]
2)[SPOILER]Το riddle game παρουσιαζεται αριστουργηματικα και ο Serkis ειναι για φιλημα.Μ’αρεσει ο τροπος που κραταει σταθερη την ενταση αναμεσα σε Bilbo(αψογος btw) και Γκολουμ καθολη τη διαρκεια.[/SPOILER]
3)[SPOILER]Πιστευω οτι οι περισσοτεροι σωστα ειμασταν καχυποπτοι με τον Thorin καθαρα ως οπτικη φιγουρα πριν να δουμε τη ταινια,οπως πιστευω οτι στο τελος οι περισσοτεροι χαμογελασαμε με το αποτελεσμα.Επεισε.[/SPOILER]
4)[SPOILER]Περι Azog(που κανονικα εχει γινει πολυ πριν χρονολογικα κιμας απο τον Ντειν τον ΙΙκαι μπλα μπλα)δε με ενοχλησε το οτι θα ηταν πιο legit να χρησιμοποιηθει ο Bolg αντι γι’αυτου(κανονικα σκαει μυτη στο battle of the five armies βεβαια,αλλα οπως και να χει θα ταν πιο σωστο),αλλα κυριως ο σχεδιασμος του που μου θυμισε…Βολντενμορτ:-s Δε καταφερε να με ξενερωσει βεβαια οπως και καμια απο τις αλλαγες/προσθηκες σε σχεση με το βιβλιο αν και μαζι με τη φαση με τη Goblin Town ηταν οι 2 αλλαγες που εγιναν ξεκαθαρα στο βωμο του extraactionδωστεστολαοσφαξιδια…Κρινοντας συνολικα τουλαχιστον δε καναν πραγματικο κακο στη ταινια.LOTR φαση δηλαδη.Ισως θα ηθελα να βαλουν και το τραγουδι της υποδοχης του Rivendell(που βεβαια θα απαιτουσε και τη πιστη παρουσιαση της υποδοχης τους,που διεφερε αρκετα με αυτο που ειδαμε.)[/SPOILER]
Τελος μακραν αγαπημενο πλανο,
[SPOILER]τα 2-3 δευτερολεπτα που κατεβαινει ο Radagast τα σκαλια του Dol Goldur κυνηγημενος απ’τον Νεκρομανσερ.Μαγεια![/SPOILER]
Θα προσπαθησω να μη φανω ελιτ και ‘‘παλιος’’ και ‘‘διαβαζα Τολκιν πριν γεννηθειτε’’ αλλα θεωρω οτι ειναι μηλα και πορτοκαλια ως προς την ουσια τους,ασχετα αν νοηματικα συνδεονται.Τηρουμενων τον αναλογιων και του υφους τους,πιστευω(οντας ισως ακομα υπο την επιρρεια του ενθουσιασμου)οτι ο Τζακσον το εκανε το θαυμα του παλι.
btw το cameo pου ηταν;Δε καταφερα να το εντοπισω=[
ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ
ΕΕ ΜΑΛΑΚΕΕΕΕΕΕΕΣ!!!
Δεν χρειαζονται αναλυσεις,απλα μαγεια.Και οπως ειπε ο παμκιν παραπανω,το 3D αξιζει πολυ.Να το προτιμησετε.
Μου αρεσε αρκετα περισσοτερο απο το πρωτο της τριλογιας του αρχοντα παντως.
Δε χωράνε ούτε αναλύσεις ούτε τίποτα άλλο. ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΕΠΟΣ. Αυτό. Τίποτα άλλο. \m/
ελευθερα δεν το εχω διαβασει το χομπιτ για να ειμαι ειλικρινης. γι αυτο το εκρινα αυστηρα σαν ταινια και την αισθηση που μου αφησε.
[SPOILER]παντως στο σημειο με τον καταρρακτη, το χαρτη, το φεγγαρι, τις αχτιδες και το κρυσταλλινο τραπεζακι εεεεελιωσα. νομιζω ειναι απο τις πιο ομορφες σκηνες ταινιων[/SPOILER]
[SPOILER]επαναφορα στη σκηνη με τους Great Eagles,πεφτει το 0:33 του http://www.youtube.com/watch?v=c8Extg_toRA και εγω κοιταω σα χανος την οθονη.Α ρε πουστηδε Shore,τι εγραψες παλι…[/SPOILER]
Καλά γενικά πάλι στο soundtrack έχει μεγαλουργήσει. Το ακούω ασταμάτητα. Την ταινία θα τη δω από βδομάδα…