Wtf???
Woman,που εχεις μπλεξει???
Επιτέλους γνώμες από άτομα που έχουν επίγνωση. Πολύ χαίρομαι για τα θετικά σχόλια. Άντε να το δω και εγώ που έχω μπλέξει με παρέα βραδύπους και δεν έχουμε κανονίσει ακόμα.
[B][SIZE=“5”]ENA ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΕΠΟC.-[/SIZE][/B]
I’ll be back…
θα το ξαναπώ με double post για σκοπούς έμφασης:
[B][SIZE=“6”]ENA ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΕΠΟC.-[/SIZE][/B]
Αλήθεια όχι γράψανε αυτές τις μέτριες κριτικές που λέγατε (εννοείται δε διάβασα τίποτα) είναι για ψόφο.
Δεν αναλύω ακόμα τπτ. Όλη η ταινία αυτό που λέει ο Lupin. ΤΠΤ ΑΛΛΟ
Τι να πω για αυτή τη μεγάλη ταινία.Τα πάντα άψογα. Αυτό όμως που με μάγεψε πραγματικά είναι το γεγονός ότι οι εικόνες, που είδα χθες, ήταν τόσο πιστές σε αυτές που ύφαινα με το νου μου, όταν διάβαζα το βιβλίο έξι χρόνια πίσω,που απλά ένιωσα μια απίστευτη συγκίνηση.
Θυμάμαι τώρα σαν χθες να διαβάζω για τα τελώνια που τους απαγάγουν στο βουνό,τον Νεκρομάντη(που είναι ο … ; ) ,καθώς και για την αρπαγή τους από τα τρολλ . Εικόνες που είχαν γεμίσει με απίστευτη μαγεία την ζωή μου τότε. ΕΕ λοιπόν αυτή την ίδια μαγεία μου πρόσφερε απλόχερα αυτή η ταινία χθες. ΟΚ με κάποια extra φυσικά πραγματάκια τα οποία όμως δεν με επηρέασαν ούτε αρνητικά ,ούτε θετικά.(Αν και θα προτιμούσα να μην υπήρχαν οι γίγαντες παλαιστές,οι οποίοι νομίζω δεν ήταν στο βιβλίο :-s ) .
[B][SIZE=“4”]ΕΠΟΣ,ΦΑΝΤΑΣΙΑ,ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ[/SIZE][/B]
Aυτές τις τρεις λέξεις κρατάω από χθες.
Το ενδιαφέρον μου για τον Τόλκιν αναζωπυρώθηκε επιτέλους και ευχαριστώ πολύ τον χοντρούλη για αυτό .
[SPOILER]Παίζει να την δω και σε 3d στην Αθήνα. Λέει τόσο πολύ εε;[/SPOILER]
ρε
εγω δε θυμαμαι τιποτα απο το βιβλιο που το διαβασα.
αληθεια
Σας πείρε τα μυαλά ο Jackson ε?
Πείτε γνώμες για το 3d για μας που δεν αποφασίσαμε ακόμη…
ΣΗΜΕΡΑ ΞΑΝΑ ΣΕ ΘΡΙΝΤΙ!!!
δεν έχω λόγια να περιγράψω το ΕΠΟΣ!!!
όποια έξτρα έβαλε ο τζάκσον για να υπάρχει δράση δεν με πείραξαν.
γενικά πιστεύω οτι έμεινε πολύ κοντά στο βιβλίο και καλά έκανε.
άντε να περιμένεις 1 χρόνο για το επόμενο.
αυτος που εχει μπλεξει να λες
AKOYΩ ΤΟ SOUNDTRACK ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΩ ΤΩΡΑ!!!
Εγω θα παω απο βδομαδα για 3η…Σηκωθηκα πριν λιγο κι ενιωσα τη νοσταλγια.Σα τον ανγκους με τις συναυλιες…ρε,το cgi του Smeagol αηακξασξαδσ564κξαδσκξκήξ=ξαδσκξασξδαηκξδηακξ…ειχε χαζεψει ολη η αιθουσα…
εγω στανταρ θα ξαναπαω οταν επιστρεψω Ελλαδα,η αληθεια ειναι οτι βλεποντας το χωρις υποτιτλους,με τον τροπο που μιλανε οι νανοι,με τα orcish,με τα τρολλς να μιλανε σαν καθυστερημενα,και με τον Γκανταλφ να μιλαει μεσα απο το στομα του,χανεις τους μισους διαλογους.
Επισης,εγω θα πω παλι το παραδοξο που υπηρχε και στον Αρχοντα.
[SPOILER]Αυτοι οι γαμημενοι οι αετοι γιατι τους πανε μονο μεχρι το βραχο?Το βουνο ειναι 100 χλμ μακρια να πουμε,προχωρηστε λιγο ακομα ντε.Οπως και στον Αρχοντα,γιατι δεν τους πηγαν μεχρι τη Μορντορ ξερω γω,5 λεπτα θα επαιρνε.
Σοβαρα τωρα,εξηγειται πουθενα ο λογος που οι αετοι απλα τους σωζουν σε εκτακτη αναγκη και δεν τους κουβαλανε για μεγαλες αποστασεις?[/SPOILER]
Δεν αντέχω διαβάζω όλα τα σπόιλερ στ’αρχιδια μου.
[SPOILER]Ο Γκανταλφ το είχε ζητήσει να τους πάνε μέχρι ένα σημείο αλλά οι Αετοι φοβόντουσαν μπας και οι άνθρωποι τους πετούσαν βέλη επειδή ρημάζανε τα ζωντανά τους.[/SPOILER]
χτες με έπιασε μια αρνητική λίγο διάθεση πριν μπώ μεσα, διότι στη παρέα ήταν ένας κολλητός Τολκινόκαυλος επίσης που μου είχε δανείσει και το Σιλμαρίλιον στο Γυμνάσιο + είχαμε δεί όλους τους Άρχοντες μαζί σινεμά, σαν νεανίες τότες…
Ε και ψιλοάρχισα να σκέφτομαι πόση παραποίηση θα πέσει πάλι, ή τι θα κοπεί ή πόσο αταίριαστο θα μου φάνταζε το χιούμορ ξανά σε μερικές σκηνές…
με το που ξεκινά και περνάνε 5 ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΛΕΠΤΑ, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΙΑΖΕ ΤΙΠΟΤΑ!!
ακόμα και οι πιο χοντρές διαφορές από το βιβλίο, μου πέρναγαν νεράκι…θεωρώ πως άμα δεν είχε αυτές τις διαφορές θα ήταν πιο γαμάτο αλλά από τη στιγμή που τις είχε, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΣΟ ΓΑΜΑΤΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!
Σε μια δυο σκηνές που σκάγανε οι νάνοι να σφάξουν και έχωνε αυτό το υπερ-επικό νέο theme που σκαρφίστηκε ο θεός ο Shore κόντευα να πεταχτώ από το κάθισμα και να φωνάξω από χαρά!!!
Το μόνο που ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω είναι ότι θα ήθελα όλους τους νάνους με ΜΟΥΣΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΦΑΛΟ!
αλλά οκ, μόνο και μόνο που έδωσε πόνο στη σκηνή με τον Σμήγκολ ΚΑΡΜΠΟΝ από το βιβλίο, ήταν αρκετό να μας στείλει για βρούβες…
ΕΤΣΙ πρέπει να γυρίζονται οι ταινίες φαντασίας… άριστα σκηνικά-κουστούμια και όχι ψευτοδουλειές (νιώθεις δλδ ότι όντως κάποιος τα έχει ράψει/φτιάξει, ότι υπάρχουν τεσπά), ΕΠΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΡΙΚΙΑ SLOW MOTION και σπηντάτη σκηνοθεσία…ο Τζάκσον είναι ο Σπίλμπεργκ των 00ς, ελπίζω να παραμείνει και στα '10ς…
Ειδικά το δεύτερο μισό της ταινίας, ήταν…απλά…ο_Ο
όλοι οι ηθοποιοί γάμησαν, καρδούλες σε Φρήμαν που από τότε που είχα δεί το βρετανικό office και μετά το Hitchhickers guide to the galaxy είχα πεί ότι αν ποτέ γίνει το Hobbit ταινία, ο Μπίλμπο δεν θα μπορούσε να παιχτεί από κανένα άλλο…
τεσπά, τί να πώ, ανατριχίλα και καύλα, σφάξιδι και Μέση Γή, στα επόμενα 2 που θα είναι και καλύτερα-λόγω βιβλίου και μόνο δλδ, ναι, θα είναι- θα πάω σινεμά με medic kit διότι προβλέπω να μείνω σέκος!!!
[B]
ΓΑΜΗΜΕΝΟ EPOC.-[/B]
[SPOILER]Και τοτε στο τελος του αρχοντα γιατι πανε με τον Γκανταλφ καβαλα να τους σωσουν απο το βουνο του χαμου?[/SPOILER]
[SPOILER]Και στον Αρχοντα ο Gwahir είχε εξηγήσει στον Γκάνταλφ ότι δεν μπορεί να τον κουβαλάει όταν τον έσωσε από το Isengard αλλά θα τον πήγαινε στο Rohan για να πάρει ένα άλογο από κει.
Δεν είναι για πολλά δηλαδή φαίνεται.[/SPOILER]
Δεν με καλυπτει η απαντηση σου.
Κανας αλλος φανμποης που να ΞΕΡΕΙ?Πανε κοντα 10 χρονια απο τοτε που διαβασα τα βιβλια,δεν θυμαμαι αυτη τη λεπτομερεια.
Θεριε,
[SPOILER]Οι αετοι είναι μερος της Arda(Μανουλα Γη)και θεωρητικα δε δινουν ένα σκατο για τα προβληματα ξωτικοανθρωπων κλπ γιατι δεν επηρεαζονται με καποιο τροπο(τα Εντς όμως που επηρεαστηκαν αμεσα πχ,βοηθησαν πολύ πιο ουσιαστικα).Ειναι αγγελιοφοροι του Manwe και συνεπως μια περιστασιακη dues ex machina κατασταση που σκαει μυτη μονο όταν γουσταρει και κρινει απαραιτητο ο Manwe. Oυσιαστικα δε τους επιτρεπεται να κανουν κατι που θα ??παιρνει τη κατασταση στα χερια του??,μονο να βοηθησουν συμπληρωματικα.Αν ηθελε ο Manwe πολύ απλα τα γαμαγε όλα από την αρχη με ένα ρεψιμο.Με τον Γκανταλφ συνδεονται τοσο επειδη είναι Maia κι επειδη ο Eagle Lord του χρωστουσε χαρη.Oπως και ο Γκανταλφ σαν Istari είναι ιδια φαση κι εχει αντιστοιχους περιορισμους(γιατι κι αυτος θεωρητικα μπορουσε να κανει πολύ περισσοτερα πραγματα)[/SPOILER]