Χόμπιτ

Α.Με καλυψες απολυτα νομιζω.Θενκς παμκιν.

Σκορτζ,διαβασε τι γραφει να μαθεις τιποτα να πουμε.

Καλή ταινία ήταν.

[SPOILER]Πλάκα κάνω. [SIZE=“5”]ΓΑΜΗΣΕ ΜΑΝΕΣ[/SIZE][/SPOILER]

ξυπνησα σμρ και συνειδητοποιησα οτι μεσα στον υπνο μου μουρμουριζα το σαουντρακ.

[SIZE=“7”]ΘΕΕ ΜΟΥ[/SIZE]

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ

[SPOILER]Παιδιά το βιβλίο το διάβασα κάπου το 2004 και θυμάμαι να χω σχηματίσει στο κεφάλι μου μια ΑΡΚΟΥΔΑ που τους φιλοξενεί. Υπάρχει τέτοιο πράμα ή ήταν ο καφέ μάγος και τα χα μπλέξει μικρος; :p[/SPOILER]

Oχι οχι, υπάρχει και λογικά με αυτόν θα ανοίξει η δεύτερη ταινία

[SPOILER]Μπεορν[/SPOILER]

[SPOILER]Ναι,καλα θυμασαι,ο Beorn (Αρκο τον μεταφραζει στα ελληνικα).Αργοτερα ειναι αυτος ομως.[/SPOILER]

[B][SIZE=“5”]ΚΑΤΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑ.ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΛΩΡΕΤΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΚΟΠΤΕΣ ΤΩΝ ΒΙΛΑΤΖ ΜΟΛ,ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΧΟΜΠΙΤ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ ΑΝ-ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;ΑΧΟΥ ΜΩΡΕ Η ΑΝΝΟΥΛΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΑΝΝΟΥΛΑ…ΟΞΩ ΠΟΥΣΤΗ ΚΙ ΑΣΧΗΜΕ…[/SIZE][/B]

:lol3::lol3::lol3:

ρε γαμώτο σε λίγες ώρες θα το ξαναδω και έχω το ίδιο “τρακ”, ανυπομονησία, πείτε όπως θέλετε, με χτες…

γαμ@#στε κύριοι!!!

4 μερες ακομα για να το δω 3D… που θα πανε θα περασουν!!!

Πλησιάζει η ώρα και για εμάς τους αργοπορημένους :smiley:

Γύρισα και εγώ από Θεσσαλονίκη που το είδα πρεμιέρα. Είπα και χθες ότι η ταινία έκανε αυτό που ήθελα περισσότερο. Με ταξίδεψε και πάλι στην μέση-γη. Ναι ήμουν και πάλι εκεί πέρα. Δεν νομίζω να μπορεί άλλος σκηνοθέτης να δημιουργήσει στο πανί τέτοιους κόσμους. Από εκεί και πέρα λίγα πράγματα έχουν σημασία σε ότι αφορά αλλαγές από το βιβλίο και τέτοια. Αν και εδώ που τα λέμε σιγά τις αλλαγές. Τόση λεπτομέρεια δεν πρέπει να υπάρχει σε άλλη μεταφορά μυθιστορήματος.

Θα πάω να την δω και εδώ Σέρρες κανα 2 φορές ακόμα, αλλά δυστυχώς δεν θα είναι το ίδιο αφού εδώ η αίθουσα είναι λίγο… αρχαία. Anyway ακόμα δεν μπορώ να σταθώ με κριτική διάθεση απέναντι σε αυτό το έπος. Ίσως αν περάσουν 2-3 μήνες ακόμα κάτι να γίνει.

[SPOILER]Σκηνή Smeagol - Bilbo με τους γρίφους από τα καλύτερα πράγματα που έχω δει ποτέ σινεμά. Οι λίγες σκηνές σε Erebor στην εισαγωγή με κάνουν να θέλω να βάλει κάποιος τον Τζάκσον να μεταφέρει στο πανί κάθε κείμενο που έχει γράψει ο Τολκιν από Sillmarillion τα πάντα όλα. Και φυσικά τέλειο casting, ναι ακόμα και ο Thorin έπεισε που ήταν ο μοναδικός που τον φοβόμουν κάπως.[/SPOILER]

στη σκηνη με γκολουμ και στη σκηνη με τους αετους ηθελα να αρχισω να βαραω κλοτσιες το μπροστινο καθισμα απο την γκαβλα.

απο χθες δεν εχω ακουσει τπτ αλλο παρα μονο το ost.

Αλήθεια το ost κυκλοφορεί σε cd? γιατί Θεσσαλονίκη τουλάχιστον σε 3-4 μαγαζιά που πήγα δεν το βρήκα

…στον Πειραιά, στο offtherecord τό’χει, τό’δα προχθές που τό’φερε…αλλά δεν έδωσα και πολλή βάση:):!:

Υπέκυψε στα λεφτά ο Τζάκσον αυτή τη φορά.
Pros:
Απίστευτη μεταφορά του έρεμπορ,με μικρή σημείωση ότι το έκανε ακριβώς ίδιο με το έρεμπορ που είχε σχεδιάσει η EA στο Battle for middle Earth II.Παρόλα αυτά ήταν εξωπραγματικό το βουνό σαν υλοποίηση.Τεράστια επιτυχία και στην μεταφορά των νάνων,εκτός από μερικούς ανθρωπόνανους όπως ο Θόριν που θύμιζε περισσότερο κοντοστούπη Gondorian παρά αρχοντικό και [B]μεσήλικα[/B] εξόριστο βασιλιά νάνο.Όλοι οι υπόλοιποι φοβεροί.Ο γκάνταλφ δεν επιδέχεται σχολιασμού, δεν περίμενα να φανεί στην ταινία η ξεγνοιασιά του σε σχέση με το lotr,επειδή ακόμα δεν έχει αντιληφθεί πλήρως τον κίνδυνο που έρχεται.Πολύ έξυπνο να σταθεί ο jackson σε αυτό.Το γκόλουμ φοβερό,το riddles in the dark έφυγε ατόφιο σχεδόν,και το εφφέ όταν φοράει ο Μπίλμπο το δαχτυλίδι είναι πολύ πιο προσεγμένο από ότι στον Άρχοντα.Τέλος πολύ όμορφες και δουλεμένες σκηνές, με την μάχη των γιγάντων για μένα να είναι η πρώτη μαζί με την ανάγνωση του χάρτη από τον Έλροντ στο peak του Rivendell.

Cons: Πρώτα από όλα,πολλοί είπαν ότι δεν τους πείραξαν τα κάποια έξτρα.Όταν φίλε μου τα έξτρα είναι ανακριβή όσον αφορά την ιστορία, να τα χέσω μέσα. Ποιος είναι ο Άζογκ ο Βεβηλωτής;Είναι ο ίδιος που είχε σκοτώσει ο Ντειν Ironfoot των Iron Hills στις πύλες της Μόρια στην μάχη του Azanulbizar κάτι δεκαετίες πριν την αρχή της ιστορίας του Χόμπιτ;Ήταν τόσο δύσκολο αγαπητέ Peter να τον πεις Bolg και να μην τα κάνεις μπουρδέλο στην αρχή της ταινίας με κομμένα χέρια και άλλα τέτοια κωμικοτραγικά;Όχι δεν ήταν αλλά επέλεξες από το πουθενά να το κάνεις. Επίσης, ας μου πει κάποιος γιατί εγώ μέσα από όλα τα βιβλία του Tolkien δεν έχω δει παραπάνω από τις 5 φυλές των όρκ,πως γίνεται στην ταινία που διαδραματίζεται 60 μόλις χρόνια πριν την τριλογία να έχουν αλλάξει τόσο δραματικά τα χαρακτηριστικά. Το ότι αναβαθμίστηκαν τα cgi δεν σημαίνει ότι κάνουμε διαφορετικά τερατάκια Peter,γιατί στο ίδιο universe βρίσκεσαι,αυτά άστα να τα κάνουν άλλοι που το έχουν ευαγγέλιο. Δεν θα μιλήσω καν για τους υπότιτλους, που ήταν από τις πιο κακογραμμένες,πρόχειρες σκατιάρικες μεταφράσεις που έχουν γίνει, ακριβώς όπως και το βιβλίο, στο οποίο Κέδρος δεν θα μπορούσε να κάνει χειρότερη δουλειά. Αυτό ακριβώς δείχνει πόσο σάπιοι και αδιάφοροι είναι αυτοί οι μαλάκες οι μεταφραστές.Σοβαρά τώρα,ρούνταορ;Ίσταρος;Αποτυχία.Ντροπή. Συνεχίζοντας, καλή χρυσή η δράση,γουστάρω και γω τρελά αλλά το ότι έχει τραβήξει σε 3 ταινίες ένα βιβλίο που με μία ήταν αρκετό,φάνηκε. Το τράβηξε από τα μαλλιά, και έχω την απορία, αφού δεν έχει δικαιώματα από σιλμ ή ατέλειωτες ιστορίες,πως θα γεμίσει τις άλλες δύο ταινίες,μιας και ένας μπέορν, ένα mirkwood, μία laketown,o δράκος και οι πέντε στρατιές δυσκολότατα γεμίζουν 7 ώρες χωρίς κοιλιά.Θα έπρεπε ο άρχοντας να του είχε βάλει μυαλό σε αυτόν τον τομέα της συμπύκνωσης. Εκτός και αν φάνε 1,5 ώρα να παλεύουν με τον δράκο. Αλλά έστω, θα του δώσω μια ευκαιρία. Τι το ήθελε να αναφερθεί στους άλλους δύο γαλάζιους μάγους;Εδώ ο τόλκιν και σε 7 βιβλία έχει γράψει μία παράγραφο όλη και όλη, και ήρθε η ταινία να μας βγει με κόκκινο και να λέει ο Γκάνταλφ ότι δεν θυμάται και τα ονόματα. Μαλακίες. Και τέλος, ο Ράνταγκαστ ένας γεράκος χασικλής που την πίνει μέσα στα γρασίδια και κάνει κόντρες με σελωμένα κουνέλια;how about no.

Κάτι που ξέχασα πριν,ήταν πως όσο και να άρεσε στο ευρύ κοινό ο καβλάντας Θόριν που όρμαγε στην φωτιά να γαμήσει ορκ, που ήταν τόσο πεισματάρης ώστε να μην κολλάει πουθενά κλπ κλπ, στο βιβλίο δεν είναι έτσι.Στο βιβλίο εκεί που έπρεπε σεβόταν, όπως πχ με τον Έλροντ, που παρόλο την έχθρα με τον Θράντουιλ, στον μισοξωτικό φερόταν με τεράστια αναγνώριση στο πρότερο έργο του,τόση ωστέ ποτέ να μην έφευγε από το Rivendell λες και είναι τσιφλίκι( άλλο και αυτό που ο Γκάνταλφ τους βρήκε κατα τύχη και τους έσωσε τελευταία στιγμή από το Great Goblin-Να θυμίσω ότι στο βιβλίο ήταν ήδη όλοι μαζί όταν τους έπιασαν). Έδινε αέρα στον Μπίλμπο και δεν ήταν όλη την ώρα το άχρηστο χόμπιτ, το ανίκανο χόμπιτ, το βολεμένο χόμπιτ όπως στην ταινία. Πιο πολύ τον αμφισβητούσαν οι μικρότεροι και πιο άπειροι νάνοι παρά ο Θόριν που λόγω εμπειριών άφηνε στον άλλο να δείξει την αξία του,χωρίς βέβαια να του ανοίγει και τα μυαλά.Γενικά υπήρχαν σημεία κάτω από την αρχική εντύπωση,που παρόλο το καβλάντισμα που προφανώς και είχα μετά από τόσα χρόνια αναμονής,εμφανίστηκαν και αθροιστικά δεν παραβλέπονται.Ας ελπίσουμε ότι κάποια από αυτά θα διορθωθούν.

Διαβάζοντας κάτι τέτοια ποστ πραγματικά χαίρομαι που δεν είμαι τελειωμένος Τόλκιν φανμπόης και μπορώ έτσι να ευχαριστηθώ μια ταινία που αξίζει…

πρέπει να τρολάρει.

Συγχαρητήρια έγραψες όλα όσα ξέρουμε από τα βιβλία. Δώρο μία πέτρα από μένα.

με πηραν να παω εχθες αλλα δεν μπορεσα
θα παω μεσα στο Σ-Κ μαλλον