Χόμπιτ

μλκς τι κομμάτι είναι αυτό το misty mountains??? έχω χαζέψει!

Ας μην θυμηθούμε καλύτερα εποχές του άρχοντα που έπεφτε πραγματικό κράξιμο,αυτά δεν είναι τίποτα :roll:

Astaldo θα γούσταρα να μου πεις και που τα διάβασες,όχι τίποτα, επειδή τα μισά είναι γνωστά από συνεντεύξεις και επιστολές. :wink: Θα την πάρω την πέτρα μου πάντως.

Τουλάχιστον μερικοί μερικοί να μην λένε ότι ήταν πιστή στο βιβλίο.Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη.Ορμήξτε

οτι και καλά τώρα χάλασε η ταινία επειδή έβαλε τον azog…και εγώ φανμπόης είμαι ρε finaljustice αλλά οχι και να πηγαίνουμε στην απόλυτη απαξίωση της ταινίας.

Μα δεν απαξίωσα καμία ταινία.Απλα έκανα κριτική στο τι βρήκα λάθος.Δεν είπα ότι σαν σύνολο ήταν χάλια,ίσα ίσα.Τα περισσότερα απο αυτα που ανέφερα ήταν λεπτομέρειες που όπως φαίνεται και εδω οι περισσότεροι δεν παρατηρούν η δεν τους ενδιαφέρει.Σε εμένα χτύπησαν κάπως,και είπα να τα πω.Προφανεστα και δεν έχω το δικαίωμα απο ότι φαίνεται :stuck_out_tongue:

πιστεύω οτι το να περάσεις ένα βιβλίο στην οθόνη εντελώς πιστά είναι πολύ δύσκολο.οπότε αν είναι πολύ κοντά στο βιβλίο όπως έγινε και τώρα είναι πιστεύω κομπλέ.

Τελικά δεν άντεξα και πήγα στην απογευματική προβολή 3d. Δέκα περίπου άτομα, καλύτερα γιατί δεν μπορώ να βλέπω τα έπη με πολύ κόσμο.

Δεν έχω πολλά να πω, στην πορεία περισσότερα, εν ολίγοις:

[SIZE=“7”][B]Ευχαριστούμε Πήτερ Τζάκσον για ακόμη ένα γαμημένο έπος που προσφέρεις στον κινηματογράφο.[/B][/SIZE]

Οσοι ηθοποιοί συνεργάστηκαν μαζί του ξανά στους Αρχοντες θα έκαναν τούμπες και αυτό κάνει μπαμ με τον υπέροχο Μακ-Κελεν κυρίως.

Περισσότερα αργότερα αλλά το μόνο που με ξενέρωσε.

[SPOILER]Το μόνο.

[SPOILER]Το μόνο.

[SPOILER]Είναι η σκηνή με τους γίγαντες. Ανούσια. Οταν είναι μέσα στην δράση όλη η ταινία δεν χρειάζονταν και άλλα εφέ. Τέλος πάντων, ποιος είμαι εγώ να κρίνω τον Τζάκσον στην τελικλη.[/SPOILER][/SPOILER][/SPOILER]

Δεν ειχες διαβασει και συ τα βιβλια πριν βγει η ταινια??? Δεν το πιστευω, ολοι με τα βιβλια παραμασχαλα κοιμοντουσαν φαινεται

Στο προσκέφαλο :slight_smile:

Πραγματικά η μόνη επαφή μου με Τόλκιν ήταν μια φορά πίσω στο καλοκαίρι του μακρινού 2002 που έκανα μια προσπάθεια να διαβάσω τη Συντροφιά του Δαχτυλιδιού. Κατάφερα γύρω στις σαράντα-πενήντα σελίδες αν θυμάμαι καλά και στο τέλος το παράτησα. Δεν ήμουν για τέτοια τότε.
Πάντως δεν αποκλείω να τα διαβάσω όλα κάποια στιγμή.

Και εγω παντως, Χομπιτ δεν εχω αγγιξει καθολου αλλα την ταινια δεν την χανω. Ισως καλυτερα ετσι, γιατι στον δευτερο αρχοντα ψαχνομουν σε καποια σημεια και με χαλασε καπως (οχι πως δεν ειναι καλη ταινια βεβαια).

Το Χόμπιτ πάντως σα βιβλίο δεν είχε ούτε κατά διάνοια το βάθος του Άρχοντα… Ένα ανάλαφρο παραμυθάκι θα το’λεγα. Όχι κακό, απλά ok

Αυτο πιθανοτατα εγινε ετσι γιατι η εταιρεια δεν εχει τα δικαιωματα για τα Unfinished Tales:wink:

Και ο διάλογος περί λεπίδας της Μόργκουλ του Witch King σε αυτό το βιβλίο δεν ανήκει;

Δυστυχώς…Κατι που έμαθα πολυ πρόσφατα και είχα μείνει,ότι τα δικαιώματα για χρήση του Tolkien universe τα εχει αγοράσει μια εταιρία ασιατικής προέλευσης (αραβική ίσως;) που λέγεται Saul seintz…Δικαιώματα για χρήση σε video games κυρίως.

Το δα και γω.Η ταινία είναι τόσο fuckin’ EPIC που το μόνο που μένει για να ολοκληρωθεί και να πιστοποιηθεί η αριστουργηματικότητα του είναι να τη θάψει ο Δανίκας.

Εγώ πάντως έσκασα στα γέλια όταν ο Γκάνταλφ είπε [SPOILER]ότι δε θυμόταν πια τα ονόματα των δυο μπλε μάγων.[/SPOILER]

μόλις γύρισα από τη δεύτερη φορά.
ρε μαλάκες πόσο μες στη κάυλα είναι η ταινία?? πόσο απίστευτα έχει μεταφέρει ο χοντρός την αισθητική και το μουντ του βιβλίου?? απλά υπέροχο, ότι και να πω είναι λίγο.

Ωπ, βλέπω αποθεωτικές κριτικές εδώ, μάλλον εγώ θα είμαι ο ξενέρωτος της υπόθεσης λοιπόν. Μόλις επέστρεψα, η ταινία μου άρεσε μεν, αλλά δεν θα λεγα πως τη θεωρώ αριστούργημα - αν και είχε σημεία που με πώρωσαν ανελέητα.

Θα πω αναλυτικά, με κριτική διάθεση μεν (κριτική διάθεση, όχι γκρίνια), αλλά και άφθονο φανμποισμό, τι γούσταρα και τι όχι.

[B]Τι μου άρεσε:[/B]

[SPOILER]

Το καστ. Απίστευτοι όλοι τους. Ειδικά οι νάνοι, ένας κι ένας. Εκπληκτικές επιλογές ηθοποιών. Να φανταστείτε ο Θόριν από τις φωτογραφίες αρχικά δεν μου γέμιζε το μάτι (παραφαινόταν “ανθρώπινος”, στυλ Άραγκορν και έτσι, για νάνο), ωστόσο στην ταινία με έπεισε και με το παραπάνω. Μεγάλη, επική μορφή, απλά.

Γενικά, η παρουσία και μόνο των νάνων στην ταινία από μόνη της δίνει άπειρους πόντους. Μόνο στον Άρχοντα ο Γκίμλι από μόνος του ήταν θεούλης, όταν συμπεριλαμβάνεις λοιπόν όχι έναν, αλλά δεκατρείς νάνους, το αποτέλεσμα δε μπορεί παρά να είναι μοναδικό.

Επιτέλους, είδαμε τον Γκάνταλφ να μας φανερώνει την αξία του! Τον είδαμε να πολεμά! (στον Άρχοντα τον βλέπουμε λίγο ουσιαστικά σε αυτόν τον ρόλο, κυρίως στην σκηνή με τον Μπάλρογκ και σε καναδυο ακόμα για λίγο μόνο). Και ήταν άψογος για άλλη μια φορά στον ρόλο του.

Εικόνα, τοπία, σκηνικά, ατμόσφαιρα, απλά ασύλληπτα.

Η αρχικές σκηνές με τους νάνους σπίτι του Μπίλμπο. Και η εξαιρετικά δοσμένη σκηνή μεταξύ Γκόλουμ και Μπίλμπο στη σπηλιά, πιστή πέρα ως πέρα στο πνεύμα του βιβλίου.

Η ταινία αυτή από μόνη της είχε περισσότερο χιούμορ και από τους τρεις Άρχοντες μαζί.

Σε σημεία σεβάστηκαν την κάπως πιο “παιδική” διάθεση του βιβλίου (πχ, στην σκηνή με τα Τρολ), και αυτό φυσικά ήταν υπέρ. Η ταινία ήταν πρώτα παραμύθι και μετά έπος.

Η όλη εντρύφηση στον κόσμο του Τόλκιν είναι πωρωτική όπως και να το κάνουμε. Είδαμε goblins. Είδαμε περισσότερο τα trolls. Χαρήκαμε ακόμα πιο πολύ τα wargs. Και αναφέρθηκε το θρυλικό όνομα της… Ungoliant! (ανατρίχιασα εκεί).

Η μουσική απλά απερίγραπτη. Και στα συν φυσικά το οτι συμπεριέλαβαν τραγούδια μέσα στην ταινία - έτσι έπρεπε, έτσι έκανε και ο Τόλκιν εξάλλου στο βιβλίο.

Ορισμένες σκηνές ήταν τόσο επικές που σχεδόν σου ερχόταν να εκσπερματώσεις. Επικότερες και από τον Άρχοντα.[/SPOILER]

Δεν είναι και λίγα τα θετικά λοιπόν. Να μου επιτρέψετε επομένως και ορισμένα επικριτικά σχόλια.

[B]Τι δε μου άρεσε:[/B]

[SPOILER]

Το στοιχείο που με χάλασε περισσότερο απ’ όλα αφορούσε [U]και[/U] την τριλογία του Άρχοντα - και δεν περίμενα να δω κάτι διαφορετικό εδώ φυσικά, ωστόσο στην περίπτωση του Χόμπιτ το παρατήρησα διογκωμένο 100 φορές περισσότερο.

Και αναφέρομαι στην όλη “χολλυγουντιά” του πράγματος. Αναμενόμενη θα πείτε, προφανώς. Ωστόσο υπήρξαν σκηνές που σκέφτηκα “που είναι το χειριστήριο του playstation??”. Λες και έβλεπα κάποιο rpg. Το δεύτερο μισό της ταινίας μπορεί να είχε απίστευτα επικές σκηνές, ωστόσο παραήταν εξωπραγματική η δράση για τα δικά μου κριτήρια. Ειδικά η σκηνή με την απόδραση τους από τα goblins, με το κυνηγητό και όλα. Σχεδόν σου φαίνεται αδιανόητο να χάψεις πως 14 άτομα απόδρασαν από στρατιές goblins μέσα στην ίδια τους την έδρα, χωρίς να πάθουν ούτε μια γρατζουνιά σχεδόν.

Φυσικά σκηνές όπως αυτή αναφέρονται μεν στο βιβλίο, δεν περιγράφονται ωστόσο. Ο Πήτερ Τζάκσον σκέφτηκε προφανώς πως ο καλύτερος τρόπος να “φουσκώσει” ένα μικρό σχετικά βιβλίο όπως το Χόμπιτ και να το μεταφέρει σε τρεις ταινίες των τριών ωρών θα είναι να δώσει έμφαση στην δράση.

Μ’αυτά και μ’αυτά το Χόμπιτ ίσως περιλαμβάνει περισσότερη δράση και από τις τρεις ταινίες του Άρχοντα!

Δε με χαλάει αυτό, ωστόσο δοσμένη με τόση χολλυγουντιά, τόση ταχύτητα και εφέ, η δράση μετατρέπεται σε στοιχείο εντυπωσιασμού, χάνει όμως σε ουσία. Ο τρόπος που πηδούσαν οι νάνοι στο τέλος από το ένα δέντρο στο άλλο (ακόμα και ο χοντρό-Μπόμπουρ!) και στο τέλος έπεσαν όλοι ως εκ θαύματος στους αετούς, οκ, μου θύμισε λίγο κάτι ταινίες με τον Σβαρτζενέγκερ, που πηδάει από το αεροπλάνο και προσγειώνεται σχεδόν στα δύο πόδια ένα πράγμα.

Και αυτό ήταν ένα στοιχείο που δεν μου άρεσε και στην τριλογία του Άρχοντα.

Έπος μεν, δε παύει όμως να είναι μια “ταινία για όλη την οικογένεια”. Σε ένα σημείο ο Μπίλμπο τραβάει το σπαθί του από έναν warg, που είχε καρφώσει, και το σπαθί βγαίνει χωρίς σταγόνα αίμα πάνω του - σχεδόν έλαμπε! Θα λεγε κανείς πως ο λύκος είχε μέσα στο στομάχι του πλυντήριο πιάτων ένα πράγμα.

Το ξαναλέω: Δε περίμενα κάτι διαφορετικό, ωστόσο αν δε δω λίγο έστω αίμα σε ένα έπος, μου αφαιρεί κάπως την βαρβατίλα του πράγματος.

Η σκηνή στο Rivendell με τον διάλογο ανάμεσα σε Σάρουμαν, Γκάνταλφ και Γκαλάντριελ βρήκα πως ήταν μάλλον βαρετή - προσθήκη της ταινίας φυσικά, κάπως πρέπει να γεμίσουν οι τρεις ώρες και να δικαιολογηθεί η επάνοδος των ηθοποιών.

Και μου τη δίνει κάπως όλο αυτό το αιθέριο “αουοαοαααουαοααα” στην μουσική κάθε φορά που βλέπουμε ξωτικά.

Ναι, έχω πρόβλημα, τραβάτε κανά ζόρι? :P[/SPOILER]

Αυτά. Έχοντας την δει σε 2d, μετανιώνω λίγο. Είναι ταινία φτιαγμένη για 3d νομίζω. Του χρόνου τέτοια εποχή (με το καλό) μάλλον το 3d θα είναι η επιλογή μου.

Όπως βλέπετε τα καλά που βρήκα ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που με χάλασαν, επομένως μη πέσετε να με φάτε οι φανς.

την είδα πριν λίγο
μόνο να ποστάρω Τάκη να φωνάζει ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ είμαι ικανός

A, σε αυτά που γούσταρα και με πώρωσαν να προσθέσω

[SPOILER]Τα κουνέλια, τα κουνέλια, τα ηρωικά κουνέλιααααααααααα!!! :D:D:D[/SPOILER]