Χόμπιτ

Ρε να ρωτήω και εγω κατι που παρατήρησα. Νταξει μπορει να είναι και βλακεία αλλα οποιος ξέρεις ας πει.

[SPOILER]Στη σκηνη που ειναι η Γκαλάντριελ με τον Γκανταλφ, η Γκαλαντριελ δεν φοράει το δαχτυλίδι. Εχει γίνει κανενα λάθος η παίζει τίποτα αλλο που δεν ξέρω.[/SPOILER]

Ειναι αορατο βασικα=p

Επομενη προβολη θα ειναι στα 48 fps,μου σφυριξαν οτι σβηνει τη κανονικη θρι ντι XD

Παραδόξως δεν την έθαψε πάντως και με έκανε να ανησυχώ λίγο :p:lol::lol:

8O8O8O8O
Link παρακαλώ???

δε μου φαίνεται παράξενο, και σε άρχοντα είχε κάνει θετική κριτική.

http://www.tanea.gr/politismos/article/?aid=4775111&wordsinarticle=%CE%A7%CF%8C%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%84%3b%CE%88%CE%BD%CE%B1%3b%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BF%3b%CE%A4%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9

Καλά μην φανταστείς πως την αποθέωσε κιόλας. Θετική κριτική μεν αλλά περισσότερο με απαξίωση μοιάζει. Για δεδομένα Δανίκα βέβαια είναι θετική :p:lol::lol::lol:

edit: Τον τρίτο άρχοντα τον είχε θάψει και ούτε λίγο ούτε πολύ είχε δει δυτική προπαγάνδα κατά της μέσης ανατολής. Αν βρω την κριτική του θα την πόστάρω

Εγώ πάω να το δω αύριο. :slight_smile:

Τι είναι αυτό; Οι δώδεκα νάνοι είναι οι ιππότες της στρογγύλης τραπέζης. Ο βασιλιάς Θόριν είναι ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος. Τα τέρατα που προέρχονται από την Ανατολή και τον Νότο είναι οι φυλές των Βαλκανίων, των Αράβων και των Μογγόλων. Η Μέση Γη είναι η Ευρώπη, με κέντρο την Αγγλία.
Οι νάνοι είναι τεχνίτες, πολεμιστές και πολιτισμένοι. Το ταξίδι είναι η επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη. Το σπαθί του Χόμπιτ είναι το Εξκάλιμπερ. Και το βασίλειο του Ερεμπορ είναι το Κάμελοτ. Με απλά λόγια, ο Τόλκιν διασκευάζει τη μυθολογία των Αγγλοσαξόνων με όρους μιας αχαλίνωτης φαντασίας.

Ντάξει. <3 <3 <3 μόνο.

:bow::bow::bow::cry::cry::cry:=D>=D>=D> :hippy:

χαχαχαχαχαχα
Δανίκας.
Δανίκας…
ΚΛΑΙΩ

\m/

(με φωνή Μανώλη Καψή) Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, το είδες σε κλασικό 24fps (μία σε 2D και μία 3D), ε?

Έχω μπερδευτεί λίγο με τις διανομές και προβληματίζομαι ως προς το ποια έκδοση να διαλέξω (σε καμιά 10ρια μέρες που θα δω την ταινία).
Διάβαζα ότι επειδή η προβολή σε 48fps γίνεται για πρώτη φορά και απαιτείται ειδικός εξοπλισμός, οι περισσότερες αίθουσες θα προβάλλουν στα συνήθη 24fps (βλέπε συνοικιακοί σινεμάδες και όχι μόνο).

Απ’όσο κοίταζα, τα Βίλατζ αναγράφουν καθαρά τις διαθέσιμες προβολές τους (2D [U]μόνο[/U] σε 24fps, ενώ 48fps και σε 2D και σε 3D).
Σύμφωνα με τις αίθουσες στις οποίες παίζεται η καθεμία και δεχόμενος από τις εντυπώσεις σας ότι σε 3D είναι απολαυστικότερη (όντως?) κατέληξα λοιπόν στο εξής δίλημμα :

3D @ [U]24fps[/U] σε Vmax με την οθονάρα ή 3D @ [U]48fps[/U] σε νορμάλ αίθουσα ?

Αξίζει άραγε να δοκιμάσουμε αυτό το καινούργιο frame rate ?
Pumpkin και όποιος άλλος σχηματίσει γνώμη ας πει.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Μέχρι στιγμής και από την ώρα που διέρρευσε το soundtrack πάντως, το ακούω συχνά-πυκνά.
Το soundtrack του Άρχοντα το έχω λιώσει όσο λίγα και πίστευα πως θα ήταν πολύ δύσκολο να αγγίξει τα ίδια επίπεδα ο Howard Shore.
Προς μεγάλη μου έκπληξη και χαρά, είναι εξίσου αριστουργηματικό !
Και αυτό χαρακτηρίζεται από το στοιχείο που κάνει ένα soundtrack ταινίας να ξεχωρίζει. Όχι μόνο φαντάζει ως το ιδανικό συνοδευτικό για την ταινία, αλλά στέκεται επάξια μόνο του ως αυτοτελές μουσικό έργο. Ακούγοντάς το μπορείς άνετα να σχηματίσεις εικόνες στο μυαλό σου με τη φαντασία. Διαβάζω το βιβλίο και είναι σκέτη απόλαυση να το ακούω παράλληλα.
Μουσική ιδιοφυία ο Shore, κράτησε μερικά οικεία, κυρίαρχα θέματα από τον Άρχοντα μεταλλάσσοντάς τα ελαφρώς και τα σύνδεσε αρμονικά προσθέτοντας νέα.
Φοβερές συνθέσεις κι εδώ, με στιγμές ατόφιας, κλασικής υπεροχής ([I]“An Unexpected Party”[/I]), σημεία με κομμένη την ανάσα ([I]“Radagast the Brown”[/I]), αδρεναλίνη στο φουλ ([I]“Warg-Scouts”[/I]) και φυσικά τα γνωστά, ανατριχιαστικά χορωδιακά μέρη.
Ανυπομονώ να δω την ταινία !

Καψης :lol: Ναι ναι,ακριβως.Οσο για το διλημμα,θα κανω τη συγκριση και θα σου πω.Tη 48fps την εχουν μονο τα Βιλατζ btw.

^ Ok θενξ :wink:

Btw, δείτε μια ενδιαφέρουσα σύγκριση μεταξύ 24 και 48fps: [I]http://youtu.be/8SWyGbew26A[/I]
(δίνει λινκ στην περιγραφή για να κατεβάσετε sample videos)

Άν πω ότι δεν τρελάθηκα θα με πείτε πάλι ξενέρωτο ή ότι πάω κόντρα για την κόντρα; :stuck_out_tongue:

απλα κακουγοστο,αραξε

Ό,τι νομίζεις… Έχω πάντως επιχειρήματα :stuck_out_tongue:

Δεν είπα πάντως ότι δε μ’άρεσε… Απλά ότι δεν τρελάθηκα. Ο Άρχοντας ήταν σαφώς ανώτερος (και καλύτερο σα βιβλίο βέβαια)

Με το Χομπιτ σα βιβλιο,’‘τρελαθηκες’’ η απλα σου αρεσε;

Αντίστοιχα απλά μου άρεσε. Και αντίστοιχα με τον Άρχοντα σα βιβλίο είχα τρελαθεί. Ίσως παίζει ρόλο κι αυτό ναι

Λοιπόν, μόλις γύρισα από τη τελευταία προβολή ([I]καλάααα…2 διαλείμματα έβαλε! πφφφ[/I])

Στα χνάρια του Άρχοντα. Καλύτερη σέκανς, η έπικ τρεχάλα στα σπηλαιώδη τούνελ των τελωνιων και η δράση-φινάλε με τα πεύκα είναι φυσικά όλα τα λεφτά…

[COLOR=“DimGray”]Δεν θα κάνω κριτική τώρα. Να την απολαύσω ξανά στη φαντασία μου[/COLOR]… :slight_smile:

Κυριαρχο για μενα.Οταν μεταφερεις JRR στο πανι,πας κυριως να κοπιαρεις σωστα την ατσμοφαιρα.Σ’αυτο ο Τζακσον και στα lotr και στο πρωτο Χομπιτ για μενα εχει παρει αριστα δεκα και αυτος ειναι ο κυριος λογος που τον αγαπαω τοσο,περα απο το οτι κανει μπαμ οτι ειναι αρρωστακι.Απο κει και περα,το Unexpected Journey ειναι και σε τεχνικους τομεις υπεραρτιο και πολυ δουλεμενο.Οποτε κατ’εμε αν καποιος ‘‘χαλαστει’’ η τελος παντως δε γουσταρει και τοσο πολυ,αυτο θα οφειλεται σε 2 παραγοντες.Ειτε στο οτι δεν θεωρει ουτε το βιβλιο κατι το ιδιαιτερο(οποτε λιγο αυτο λιγο το οτι εχει στο μυαλο του τα LOTR παει να δει κατι παρομοιο και ψιλοξενερωνει,χωρις ουσιαστικο λογο ομως),ειτε στο οτι εχει ενστασεις στα περι αλλαγων/προσαρμογων του plot(για μενα σεβαστο γι’αυτο και δε καθησα να διαφωνησω με τον finaljustice που κακως τον ειρωνευτηκανε).