Μπα οι μικροαλλαγές στο plot για μένα είναι θεμιτές… Ταινία γυρίζει ο άνθρωπος δεν είναι ανάγκη σώνει και ντε να το πάει “κατά γράμμα”. Καλοδουλεμένη ήταν η ταινία αλλά κατά τη γνώμη μου δόθηκε λίγο παραπάνω έμφαση στις μάχες (ανά πεντάλεπτο εναλλαγές μαχών με όρκς, τρόλς κλπ κλπ). Τούτο έχει να κάνει και στο ότι θέλει να το τραβήξει λίγο απ’τα μαλλιά και να κάνει πάλι 2-3 ταινίες. Άρα παίζει να καθυστερεί το plot για τέτοιους λόγους. Μου άρεσε πάντως η μεταφορά των σκηνών Μπίλμπο-Γκόλουμ κι αυτός ο κερατάς που παίζει το γκόλουμ είναι πάντα αξεπέραστος
Λοιπον,γυρισα πριν κανα μισαωρο απο σινεμα…καταρχην να πω οτι περιμενα την ταινια να ειναι στην χειροτερη πολυ καλη,στην καλυτερη τελεια
ε τελικα ηταν μια πολυ καλη ταινια,αξιος “συνεχιστης” της προικας του αρχοντα(τουλαχιστον χρονολογικα με τις ταινιες,διοτι ειναι πρικουελ )
μιας και δεν εχω ποτε διαβασει,ουτε εχω ιδεα του τι γινεται στα βιβλια,ισως να θελετε να ριξετε μια ματια στο review μου
[SPOILER]Θα αρχισω απτα αρνητικα της ταινιας,τα οποια δεν ειναι μειζοντα,απλα καποια θα μπορουσαν να βελτιωθουν
-το υφος της ταινιας στο μεγαλυτερο μερος της ειναι λιγο “παιδικο” θα το χαρακτηριζα,light hearted με πολλες κωμικες σκηνες,σε σημειο που γινοταν υπερβγολικο ισως.Πχ πανε να τους φανε τα τρολλς,η ζωη τους κρεμεται απο ενα νημα και πετανε ηλιθιες ατακες απο δω και απο κει ή ο μαγος Ρανταγκαστ που ειναι λες και βγκε απτη χιονατη και τους 7 νανους.Προσωπικα δε μαρεσε αυτο
-Γινεται παρα πολλη χρηση του απο μηχανης θεου.3-4 φορες επεσαν απο κατι γκρεμια και βουνα και καπου σκαλωσαν η καπου προσγειωθηκαν,ο γκανταλφ εμφανιζοταν μαγικα απτο πουθενα και τους εσωζε απο σιγουρο θανατο και ουτε καθεξης.Σιγουρα σε ενα βιβλιο η μια ταινια εξυπηρετει κατι τετοιο,αλλα ποσες φορες?Βεβαια σε αυτο ισως να οφειλονται τα βιβλια,μιας και δεν τα χω διαβασει,ωστοσο μπορει να ειναι και χολυγουντιανα τερτιπια με μικρες “αλλαγες” στο σεναριο,δεν ξερω
-στην ταινια εμφανιζεται ο σαρουμαν για κανα 3λεπτο,στο χειροτερο κομπαρσιλικι που εχω δει εδω και καιρο.ημουν σε φαση facepalm στο σινεμα σε αυτην την σκηνη,ισως θα μπορουσαν να μην τον βαλουν καν
-ο μπιλμπο μπαγκινς,δεν εχει ξαναπιασει σπαθι στη ζωη του,ξαφνικα πολεμαει με τα ορκ και τα βαργκ(πως στο διαλο τα λενε).
-Περιμενα τουλαχιστον καποια καινουρια πολυ καλα soundtrack,σε συνδυασμο με τα παλια που σιγουρα θα παιζονταν στην διαρκεια της ταινιας βεβαιως.Τελικα μονο οταν επαιζε καποια παλια απο Lord of the Rings γουσταρα,τα υπολοιπα δυστυχως ηταν αδιαφορα και αμνημονευτα
Στα θετικα λοιπον
-Απιστευτα κινηματογραφικη.Καλυτερη και απο τον αρχοντα θα ελεγα σε αυτο το κομματι.Γινεται εντονη χρηση CGI,ωστοσο μονο κακο δεν ειναι τουτο.Απο τα διαφορα τερατα,μεχρι τα λιβαδια,τις πολεις και τα δαση,ολα ειναι απιστευτα ενα προς ενα.Oi πανοραμικες καμερες στα κυνηγητα αλλα και στις μαχες ηταν απλα jizz in my pants
-κορυφαιος χαρακτηρας ο βασιλιας των νανων,αλλα και φοβερη ερμηνεια απτον ηθοποιο
-Τα πρωτα 10 λεπτα της ταινιας που παρουσιαζουν στο κοινο το backround με τους νανους,τα ξωτικα αλλα και τον δρακο απλα ΚΑΒΛΑ
-Η κεντρικη ιστορια οπου θελει τους νανους να ξανακατακτησουν την καποτε ενδοξη πολη τους ειναι δινει ενα επικ feeling και ωραιο κινητρο σε ολη την τριλογια
-Ο βασιλιας των γκομπλιν Azog φοβερος ,Γκολουμ απιστευτος οπως παντα για οσο εμφανιζεται και φυσικα Gandalf(αν για καποιο λογο δεν εμφανιζοταν σε καποιες απτις ταινιες,απλα δεν θα τις εβλεπα)
[/SPOILER]
φιλοι που εχουν διαβασει το βιβλιο,λενε οτι τα επομενα 2 θα ειναι ακομα καλυτερα(βαση των γεγονοτων που ακολουθουν υποθετω)
γενικα ειναι must η ταινια οτι και να λεμε,το αν ο Αρχοντας ηταν 10/10 και αυτη ειναι 9/10 δεν εχει καμια απολυτως σημασια
Cheers!
Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από αυτό που είδα. Απίστευτη ταινία. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ. Και αναμένεται να γίνει της καριόλας με τις επόμενες. Εχει κρατήσει ορισμένους διαλόγους ακριβώς όπως στο βιβλίο, και αυτό γαμάει.
[SPOILER]Η σκηνή με Galadriel, Elrond, Gandalf και Saruman είναι σκέτη ηδονή. Κι ας μην υπάρχει στο βιβλίο. ΗΔΟΝΗ.[/SPOILER]
[B]τα υπολοιπα δυστυχως ηταν αδιαφορα και αμνημονευτα[/B]
:-s:-s
Ντάξει ρε φίλε δε χρειάζεται να πετάνε όλοι απ’τη χαρά τους και να τραβάνε μαλακία μόνο και με τη σκέψη… Ξεκολλάτε λίγο το κεφάλι σας
-
εμείς οι manowarαδες είμαστε κολλημένοι και αυτό βγαίνει σε όλα τα aspects της ζωής μας,γιαυτό γαμάμε 8)
αυτο αδιάφορο?ανούσιο?
οοοοοκ, whatever.
Το τραγουδάκι πολύ καλό, θα συμφωνήσω, αλλά δε νομίζω πως επικεντρωνόταν εκεί ο φίλος…
Την είδα χθες.
Καιρό είχα να ευχαριστηθώ τόσο πολύ ταινία! Μεγάλη η συγκίνηση γιατί το Hobbit ήταν το αγαπημένο παραμύθι των παιδικών μου χρόνων. Ευτυχώς ο Jackson έκανε πολύ καλή δουλειά και επίσης το casting για τους νάνους πέτυχε απόλυτα. [SPOILER]Μου φάνηκε χάσιμο χρόνου που έδειξε όμως Frodo στην αρχή και επίσης η σκηνή με Saruman κλπ.[/SPOILER]
Ντάξει, το χάρηκα τόσο πολύ! Μουσική, φωτογραφία, σκηνοθεσία, γρήγορες σκηνές…όλα σούπερ!
9.5/10
Btw, δεν χρειάζονταν 3 ταινίες για το Hobbit. Το βιβλίο θα έβγαινε μια χαρά και σε 1 ή σε 2 το πολύ.
2-3 ταινίες χρειάζονταν για κάθε βιβλίο του LOTR…(εκεί είναι που με ψιλοαπογοήτευσε ο Jackson.)
Α ρε Hobbit.
Δεν μπορώ να περιμένω ν’απολαύσω την συνέχεια!
ξεφύλλιζα το Fellowship χτες και έπεσα σε αυτό
[SPOILER]?Pity? It was pity that stayed Bilbo’s hand. Many that live deserve death. Some that die deserve life. Can you give it to them, Frodo? Do not be too eager to deal out death in judgment. Even the very wise cannot see all ends. My heart tells me that Gollum has some part to play yet, for good or ill before this is over. The pity of Bilbo may rule the fate of many.? [/SPOILER]
και :’) :’)
η καλύτερη σκηνή της ταινίας…
το μονο αξιοσημειωτο κομματι,αλλα δεν το συμπεριελαβα γιατι κυριως εννοουσα τα ορχηστρικα soundtrack τα οποια παιζονται πχ στις μαχες η οταν εμφανιζονται τα ξωτικα κλπ…αν μπορεις να μου στειλεις καποιο καλο κομματι τo οποιο για καποιο λογο μου διεφυγε,οκ
υπηρχε κατι τετοιο αναλογης ποιοτητας που μου διεφυγε?
η επισης το υπερκλασικο και υπερεπος
η τουτο
http://www.youtube.com/watch?v=QTETP_mZx44
υπηρξε κανεις που με το που ειδε τους αρχοντες να μη του ειχαν κολησει τα παραπανω,αλλα και αλλα πολλα στο μυαλο?στο χομπιτ το soundtrack συνοδευει την ταινια εξαιρετικα,αλλα δεν πιστευω πως εχει δικια του ξεχωριστη οντοτητα,δλδ δε θα το ακουγα μεμονομενα.
νταξει το Misty Mountains απιστευτο,αλλα οπως ειπα εννουσα για τα ορχηστρικα soundtrack του Χομπιτ
εμένα το main theme πάντως του hobbit ,που είναι η μελωδία του misty mountains, μου αρέσει πιο πολύ απτο αντίστοιχο του άρχοντα για να μαι ειλικρινής.
γενικά άλλο ύφος το ένα άλλο το άλλο, αυτό είναι πιο παραμυθέ και δεν γίνεται να έχει την σκοταδίλα που βγάζει ο άρχοντας στο soundtrack του.
άσε που όλα τα τραγουδάκια γαμάνε 8)
Again,εχει να κανει με την αντιμετωπιση σου προς τη ταινια(παραμυθακι=το βαζω στα αρνητικα κλπ).Λογικο να μην εχει κομματι που να εχει αυτο το vibe της κατανυξης και του δραματος.Και περιμενε,εχουμε αλλες 2 ταινιες=p
παιδες, εμενα παντως σαν τον Ελρικ, το theme του Hobbit, δλδ η χωρις στιχους μουσικη επικη εκδοχη του Lonely Mountain μ’αρεσει πιο πολυ απο το αντιστοιχο επικο κεντρικο theme του Lotr…
http://www.youtube.com/watch?v=qFIbWp3tq0c
δλδ το theme απο το 0.50 και μετα…
Pure επικιλα!!
θυμίστε μου το αντίστοιχο του λοτρ γιατί γέρασα
Εγώ πάντως πορώθηκα από την πρώτη στιγμή και ούτε κατάλαβα πότε τέλειωσε…
Ήταν απόλυτη επιστροφή στην Middle-Earth όπως την αγαπήσαμε και ελπίζω, μιάς που θα είναι 3 μεγάλες ταινίες, να βάλουν όσο πιο πολλά μπορούν από τα παράπλευρα βιβλία και appendixes.
Όσον αφορά παραγωγή, εεε εντάξει πιο άρτι δε γίνεται αλλά δε περίμενε κανείς κάτι λιγότερο από το χόμπιτ Jackson…
Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ και η εκτέλεση με τον Neil Finn στο τέλος με τους τίτλους ταινίας -------> [U]Song of the Lonely mountain[/U]
Mου άρεσε που συνδέει και τον Αρχοντα 60 χρόνια πριν και αν το λέει ο Τζακσον για 3 ταινίες, ας είναι. Αρκεί να μην βάζει χαζές σκηνές σαν αυτή με τους πέτρινους γίγαντες.
Επίσης έπρεπε να μιλάνε και οι Αετοί να μείνουμε και άλλο με ένα χαζό χαμόγελο.
υπαρχουν κανονικα οι stone giants παντως ε,δε τους πεταξε μεσα αυθαιρετα ο Τζακσον
Αναφέρει κάτι στο βιβλίο αλλά νόμιζα ήταν ανθρωπόμορφοι. Anyway, η σκηνή είναι εντυπωσιακή για εφε αλλά δεν χρειαζόνταν.
When he peeped out in the lightning-flashes, he saw that across the valley the stone-giants were out, and were hurling rocks at one another for a game, and catching them, and tossing them down into the darkness where they smashed among the trees far below…They could hear the giants guffawing and shouting all over the mountainsides
Λογικα εγιναν με βαση το παραπανω,που ειναι η περιγραφη του Μπιλμπο.Μαλλον ηταν απο τις περιπτωσεις που ο Τολκιν τους εφτιαξε μπας και τους χωσει πουθενα πιο μετα αλλα δε του εβγαινε:p (η μορφη τους απολυτως οντως δε καθοριζεται).Αλλα ουτως η αλλως ηταν λιγο ψεμμα αυτη η σκηνη στο τελος της.
εμενα μ’αρεσαν τα μπουκετιδια με τους γιγαντες =/
αυτή τη βδομάδα πάω για 2η φορά
\m/
(το ρεκόρ των 6-7 φορών νομίζω του Return of the KIng δεν θα το σπάσει όμως -γτ ειμαι και 30 χρονω γομαρι κιολας σχεδον πλεον:razz: αλλα κλαιν)