Εντωμεταξύ τον Ράνταγκαστ τον έκαναν “πιο Monty Python/holy grail πεθαίνεις” χαρακτήρα.
Πω ρε φίλε, απ’ την πρώτη στιγμή που τον είδα είπα: Ρε ο Eric Idle είναι αυτός; :lol:
(μπορεί να το έψαξα και μετά στο σπίτι αν είναι αυτός :-- )
Έντιτ: Άκυρο. Όχι για τον ράνταγκαστ, για έναν απ’ τους νάνους, δεν θυμάμαι πώς τον λένε.
Λατρεία μόνο και συγκίνηση, ρε.
Να πω, για αρχή, ότι δε θυμόμουν σχεδόν τίποτα από το βιβλίο και δεν είχα διαβάσει/δει τίποτα σε αυτό το topic. Όποτε πήγα εντελώς απροετοίμαστος για το τι θα έβλεπα.
Συγκίνηση γιατί ήταν σαν να ξαναέβλεπα το ‘‘The lord of the rings’’ μετά από 10 χρόνια. Η Μέση Γη, κάποια πρόσωπα, τα κουστούμια, οι μάχες, οι σκοτωμοί, χαμός λέμε. Ενθουσιάζεσαι γιατί ΞΕΡΕΙΣ ότι θα γουστάρεις από το πρώτο 5λεπτο.
Κάποια σχόλια, τώρα, σκόρπια:
[SPOILER]Τι γαμάτο τραγούδι Bathory ήταν αυτό από τους νάνους στο σπίτι του Μπίλμπο; 8O Σου σηκώνεται η τρίχα κατευθείαν.
Οι νάνοι γαμώ τις φάτσες. Ο μόνος που ‘‘ξεφεύγει’’ λίγο είναι ο αρχηγός που μοιάζει πιο πολύ με άνθρωπο… Μάλλον ήθελαν και έναν Άραγκορν νούμερο 2. Πάντως η όλη ομάδα έβγαζε κάτι πολύ δυναμικό, συντροφικό και μαγκιόρικο.
Οι σκηνές από το παρελθόν (με το δράκο, τις μάχες και τις φωτιές) ΤΡΟΜΕΡΕΣ. Θέλουμε πιο πολλές μάχες.
Το 'δα σε 3D και έπαθα πλάκα. Στο σημείο που γινόταν της κακομοίρας με τις φλόγες στο δάσος κάποιοι (δεν ήμουν μόνος) κλείσαμε τα μάτια σε σε ένα σημείο γιατί νομίζαμε ότι τα κουκουνάρια έρχονταν καταπάνω μας, τρέλα λέμε.
Τι άλλο να πω, δεν ξέρω, κατενθουσιασμένος. Να βγουν και τα άλλα 2 και μετά να πάρει σειρά το ‘‘Silmarillion’’, ξέρω 'γω.[/SPOILER]
3d 48 fps μονο σε village?
θα παω τελος της βδομαδας να το ξαναδω.
τωρα σκεφτομαι να παω σε 3d η κανονικα?γιατι ειμαι παραδοσιακος τυπος:p
τις μια δυο φορες που εχω δει σε 3d δεν εχω ενθουσιαστει να πω την αληθεια.
βεβαια βλεπω λετε καλα λογια:-k
midnight αν πας 3d και δε μεινεις ευχαριστημενος σου δινω τα λεφτα σου πισω.No-brainer διλημμα λεμε
yes sir
To ψήνω για 3D αλλά με είπανε ότι είναι κουραστικό. Δεν έχω ξαναδεί 3D ταινία.
Θα πονέσει?
Kαι γω δεν είχα ξαναδεί αλλά το κατευχαριστήθηκα. Ημουν λιγάκι ζαλισμένος μετά αλλά αυτά είναι φλωριές, μην λυπάστε τα λεφτά σας και πάτε δείτε το έπος. Την Τετάρτη θα ξαναπάω σε κανονική προβολή.
Σε μια ώρα θα είμαι στην αίθουσα για δεύτερη προβολή
…αυτά είναι…καλά να περάσετε:):!:
σε 2 ώρες 3d, για να δούμε, ξέρω πάνω κάτω τι θα δω, οπότε κατά 99% θα γουστάρω!
οκ με επεισες:p
τέλεια!!!
αλλες 2 μερες υπομονή!!!
ωπα βαστα ρε τζαμπατζη,δεν εχω και για σενα:lol:
Αυριο παιρνω και εγω σειρα (οχι σε 3d). Αντε να δουμε
Κι εγώ πρώτη φορά τόλμησα να πάω σε 3D προβολή, αλλά μάλλον απογοητεύτηκα. Σα να χάνανε σε πιστότητα τα χρώματα, σα να αποσυντονιζόμουν συνεχώς και να μην μπορούσα να συγκεντρωθώ, οκ σε στιγμές μένεις μαλάκας από το βάθος της εικόνας, αλλά κάπου τη συνολική εμπειρία στην χαλάει νομίζω. Και σαν fanboy turned casual viewer την χάρηκα, αλλά το combo βιβλία+ταινίες πριν 10 χρόνια ήταν αρκετά πιο δυνατό. Μάλλον γέρασα πριν την ώρα μου [-X
[SPOILER]Κάποιος να πει στους γερμανούς να μην αλλάζουν τα ονόματα των χαρακτήρων και μας μπερδεύουν, λες και δεν είναι ήδη ζόρικη η παρακολούθηση. Ευχαριστώ[/SPOILER]
[I]δεν εχεις ξαναδει…ωχ[/I]
Λοιπον: στην αρχή θα καραενθουσιαστείς με τη “[I]προοπτική ψευδαίσθηση[/I]”, άντε τα πρώτα 20 λεπτά…
Μετά τα μάτια κάπως αρχίζουν να “κουράζονται”, σαν να… αδυνατούν να επικεντρωθούν ξέρω-γω-πως-διάολο-θα-στο-πω-καλύτερα…Απλά όσο περνάει η ώρα και κυλάει το έργο, κάπως…χμμμμμμ
Π.χ. την “Αλίκη” του Μπάρτον την είδα σε 3d. Άντεξα μέχρι 35’ πρίν το τέλος, αλήθεια! Σε αντίθεση με τη πιτσιρικαρία, που καραγούσταρε με την εμπειρία αυτή.
Ίσως εμείς οι παλιοί επειδή μια ζωή συνηθίσαμε σε 2d, να μην-
Προτείνω να μην τη δεις τριδιάστατη πρώτη φορά. Πανέμορφη είναι και χωρίς 3D…
Noted, θα πάω να τη δω σαν κανονικός άνθρωπος, μην ανεβάσω και καμιά πρεσβυωπία μετά και τρέχω.
ενας λεει πεθανε
3d προσωπικά ξενέρωσα όταν είδα το avengers. Δεν το είχα και σε πολύ υπόληψη ε, με το avengers ήρθε και έδεσε.
Anyway μόλις γύρισα από σινεμά που το είδα για 2η φορά και πίστευα πως σε αυτή την δεύτερη προβολή θα έβλεπα λίγο καλύτερα τα όποια ελαττώματα της ταινίας, μιας και στην πρώτη απλά ταξίδευα. Λοιπόν μου φάνηκε ακόμα καλύτερη. Όλες οι παρεμβάσεις στο βιβλίο μου φάνηκαν πολύ καλές και μέσα στο πνεύμα του Χομπιτ όπως το φαντάστηκε ο Τολκιν, δηλαδή μια ιστοριούλα για πιτσιρικάδες.
Κάπου καταλαβαίνω ωστόσο αυτούς που κουράστηκαν αφού εκεί που ο φανμμπους θα ενθουσιαστεί με πολλές λεπτομέρειες, ο απλός θεατής που δεν το κατέχει το σύμπαν του Τολκιν (και το πολύ πολύ να είχε διαβάσει κάποτε κατα λάθος το Χομπιτ στο σχολείο) βαρέθηκε και περίμενε πότε θα προχωρήσει επιτέλους η ταινία. Έχω την εντύπωση πως ίδιες αντιδράσεις θα υπήρχαν αν η συντροφιά του δαχτυλιδιού έβγαινε από την αρχή στις αίθουσες στην extented μορφή της.
Οι φανατικοί που γκρινιάζουν για τις αλλαγές τώρα στο Χομπιτ, θα φώναζαν και για την extened της συντροφιάς και οι αμύητοι απλά θα είχα κοιμηθεί στην αίθουσα.
Το μόνο κακό είναι η απογοητευτική προσέλευση στην μοναδική κινηματογραφική αίθουσα της πόλης (45-50 άτομα σε αίθουσα που χωράει, μαζί με εξώστη πάνω από 300 ). Περίμενα πως η ταινία θα μείνει για τουλάχιστον 2-3 βδομάδες (ώστε να την ξαναδώ τουλάχιστον μια φορά ακόμα) αλλά αν πάει έτσι δύσκολο το κόβω. Πάντως δεν είναι παράξενο για την πόλη. Έχω πάει σε όλες σχεδόν τις ταινίες αυτό τον χειμώνα (με εξαίρεση το Αν… και το twilight) και παντού η προσέλευση ήταν το ίδιο και χειρότερη, νικητής για φέτος νομίζω ο Μποντ οριακά.
Μας βλέπω στο τέλος να μένουμε χωρίς σινεμά στην πόλη όπως πάει το πράγμα.