Οι δυναμεις που ανεφερα, περιλαμβανουν και μισθοφορους.
Προσωπικα δεν μιλησα για καταργηση στρατου. Σε προηγουμενο ποστ μου ανεφερα την αποψη μου, συμφωνα με την οποια πανω απο 3 μηνες στρατου ειναι ηλιθιο και ζημιογωνο για ολους. Σε 3 μηνες γινεται η βασικη εκπαιδευση κι απο κει και περα δεν εχει νοημα η παραμονη στα στρατοπεδα. Οπως και δεν εχει νοημα η υπαρξη στρατοπεδων στην Σπαρτη και στο Ναυπλιο πχ. Αν ολοι αυτοι πηγαιναν στα συνορα, τοτε θα μπορουσαμε ανετα να μειωσουμε τη θητεια.
Οι βαλκανικες χωρες δεν εχουν την οικονομικη δυνατοτητα να διατηρησουν στρατο, ουτε εμεις την εχουμε. Ποια η διαφορα δηλαδη κι εμεις πρεπει να διατηρουμε τοσο μεγαλο στρατο?
Κοίτα, πολλές λεπτομέρειες θα ξέρω όταν θα πάω στρατό… Μέχρι τότε και εγώ άσχετος με το αντικείμενο θα θεωρούμαι. Πάντως από φίλους που πήγαν, στο Ναύπλιο στάνταρ γίνεται εκεί εκπαίδευση νεοσύλλεκτων και η οποία δεν είναι μόνο 1-2 εβδομάδες αλλά αρκετά παραπάνω. Πάντως, η θητεία για αυτό το λόγο λένε να πέσει…
Και πάλι όμως 3 μήνες που λες εμένα μου φαίνεται πολύ λίγο. Ουσιαστικά μόνο την εκπαίδευση θα έχεις και σύνορα δε θα φιλάς.
Τώρα που άλλαξε ο τίτλος του τόπικ, για τι πράγμα λέτε να συζητήσουμε? Πώς σας φαίνεται ο Σαρμπέλ?:lol: :lol: :lol:
Καταρχην,οι στρατευσιμοι σε αεροπορια και ναυτικο δεν εχουν καμια ουσιαστικη χρησιμοτητα.Ενα χρονο φανταρος,βαρεσα ΜΙΑ βολη συνολικα.Εγω δηλαδη υποτιθεται ειμαι τωρα ετοιμος να αμυνθω επαρκως αν χρειαστει.#-o#-o :lol: .Κοροιδια τρελη και η εκπαιδευση και ολα.Εχασα και ενα μεταπτυχιακο εξαιτιας τους.Τα στρατοπεδα στις μεγαλες πολεις(σε τετοια ειχα την τυχη να υπηρετησω,μετα απο μια περιοδο στο εξωτικο Διδυμοτειχο)δεν εχουν κανενα απολυτως νοημα,εκτος του να βολευονται οι αξιωματικοι στους τοπους καταγωγης τους ή καπου απλα που τους βολευει.Τα ατομα ειναι τα μεγαλυτερα φυραματα του ελληνικου δημοσιου(ιδιως οι υψηλοβαθμοι).Παχυλοι μισθοι,τα παντα τζαμπα ή με τρελη εκπτωση ή απλα"δανεικα"απ αυτα που δικαιουνται οι φανταροι(αν αρχισω και λεω περιπτωσεις που ειδα μπροστα μου δε φτανουν ουτε 10 σελιδες)και γενικα δημοσιουπαλληλικη νοοτροπια στη χειροτερη της μορφη.Ασε για τις σκοπιες,που απλα για να κρατανε μεσα ατομα σε βαζουν να φυλας απο αδειες αποθηκες μεχρι ο,τι ακυρο μπορει κανεις να φανταστει.Περα απο καποια σωματα του πεζικου που πραγματικα τα παιδια εκπαιδευονται και θα θα ειναι μαχιμοι οταν χρειαστει και περα απο στρατοπεδα και φυλακια στα συνορα,που εχουν ισως καποια στρατηγικη σημασια,ολα τα υπολοιπα δεν εχουν απολυτως κανενα λογο υπαρξης.Δημοσιο ειναι,8ωρο,ξυσιμο ανελεητο και τα παντα μια βιτρινα για να τη βλεπει ο"εχθρος"που ουτε οι περισσοτεροι απ αυτους πιστευουν οτι υπαρχει πραγματικα,αλλα χαζοι ειναι να αφησουν τη σιγουρη συνταξουλα τους?Ενα θεατρο του παραλογου ειναι βασικα,αλλα ως κρατικοδιαιτο γραναζι πιστευω πρεπει να αντιμετωπιζεται.
Ετυχε να δινουν εξετασεις για ΕΠΟΠ στο στρατοπεδο που ημουν.Δεν φανταζεστε σε ποσο κοσμο(και με μεταπτυχιακα και διδακτορικα παρακαλω)αντρες και γυναικες φαινεται ως δελεαρ ο διορισμος στο δημοσιο ακομα και ως ενστολος χαραμοφαης.Οσοι πηγαν καταλαβαινουν καλυτερα,οσοι θα πατε θα τα φατε στη μαπα για οσο μικροτερο διαστημα σας ευχομαι.Παντως,περα καποιων μαυρων μοναδων,δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα πλεον,σε σχεση μ αυτα που ακουγαμε παλιοτερα,απλα ειναι τρελο χασιμο χρονου.
Οι αξιωματικοι παντως φοβουνται πιο πολυ απο τους φανταρους μην παθει κανεις τιποτα,οχι φυσικα απ την καλη τους την καρδια,αλλα γιατι θα χουν κυρωσεις στις προαγωγες τους.
Γενικα τους ενδιαφερει να εχουν ολες τις θεσεις που πρεπει καλυμμενες,απο κει και περα ολα γινονται για πολιτικες σκοπιμοτητες.
Ξεκινησε με το “Σκατα στους φασιστες Νο2”, μετα πηγε στο “Γιατι κλειδωθηκε το προηγουμενο τοπικ”, ή κατι παροποιο, δεν θυμαμαι ακριβως, και τωρα ειναι αυτο που βλεπεις… Και επεται συνεχεια…
Οξύνεται το πρόβλημα της κοινωνικής ανισότητας στην Ελλάδα. Το ποσοστό του 21% -από τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ- αγγίζει η ομάδα του πληθυσμού που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, παρά τη σημαντική άνοδο των κρατικών κονδυλίων που δαπανώνται τα τελευταία χρόνια για την κάλυψη των αυξημένων κοινωνικών αναγκών.
Στην «κορυφή» των κοινωνικών ανισοτήτων βρίσκονται περιφέρειες της Ηπείρου με ποσοστό πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας 37%, της Στερεάς Ελλάδας με 32%, καθώς και της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας με 31%. Στον αντίποδα βρίσκονται η Αττική με ποσοστό πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας 12%, η Κρήτη με 18% και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου με ποσοστό 22%.
Στα συμπεράσματα αυτά καταλήγει μεταξύ άλλων πολυσέλιδη έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) που δημοσιεύεται στο Βήμα της Τρίτης. Η έρευνα καταδεικνύει ότι η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός μεταναστεύουν από την περιφέρεια της χώρας στα γκέτο και στις λαϊκές γειτονιές των μεγάλων αστικών κέντρων.
Μελετώντας τη φτώχεια που πλήττει την τρίτη ηλικία οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι περίπου 500.000 άτομα ηλικίας άνω των 64 ετών αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες.
Ωστόσο, το 79% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, ζει σε νοικοκυριά που μετρούν τουλάχιστον έναν εργαζόμενο. «Έτσι δεν εκπλήσσει το ότι τα άτομα ηλικίας από 18 ως 64 ετών πλήττονται επίσης από τη φτώχεια» τονίζουν οι ερευνητές του ΕΚΚΕ.
Παράλληλα, παρατηρείται ότι στην Ήπειρο και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο μισός πληθυσμός των αγροτικών περιοχών ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, δηλαδή σε σύνολο 131.000 κατοίκων των αγροτικών περιοχών της Ηπείρου, οι 76.000 βρίσκονται κάτω από τη γραμμή της φτώχειας, ήτοι ποσοστό 57,8%!
Την τελευταία 30ετία, ενώ υπήρξε στην Ελλάδα σημαντική οικονομική ανάπτυξη, η κατάσταση των οικονομικά ευπαθών ομάδων δεν παρουσίασε ανάλογη βελτίωση, διότι μόνο ποσοστό «20,4% από την αύξηση της κατανάλωσης ήταν προς όφελος των φτωχών», ενώ το 79,6% δόθηκε στους προνομιούχους!
Στις ομάδες υψηλού κινδύνου φτώχειας, σύμφωνα με την έρευνα, συγκαταλέγονται τα νοικοκυριά με έναν εργαζόμενο που είναι απόφοιτος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι.
Για όποιον ψήνεται να αλλάξει πορεία συζήτησης το τόπικ…
δεν εχω παει ποτε στρατο δεν ξερω πως να ειναι μια φορα στο college μπηκα στη σκεψη να παω afghanistan
για να παω με καλο βαθμο στη σχολη child psychologist μετα τρελαθηκα και που σκεφτηκα μονο!.army sucks!
Αλλη τρελη πουστια αυτη των Αμερικανων. Πλεον προσον παιδιας θεωρητε να 'χεις παει μπαστακας με οπλο σε αλλη χωρα και αν σκοτωσεις και μερικους “μπασταρδους τρομοκρατες” (βλεπε αμαχους), τοτε παιρνεις και επιπλεον μορια…
αυτο δεν ειναι τιποτα ερχονται σχολειο σου να δουν αν εισαι καλος σε αθληματα και αν εισαι υπακουος και σου δεινουν φυλλαδιο για σπιτι, ΑΝ ΜΠΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΕΝΕΙΣ- ΠΑΡΤΟ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ολα για πετρελαιο!