Τραβα στρατο να σου γινουν τα μυαλα σκατα για εναν χρονο μετα το σχολειο και μετα μπες στην σχολη να δουμε τι θυμασαι ακομα απο φυσικες και μαθηματικα. Σιιιιιγουρααααα.
Δηλαδή ρε συ δεν είναι φασισμός,όχι μόνο να σου λένε ότι πρέπει να γίνουν τα μυαλά σου κρέας (δεν χρειάζεται να κάνεις αγγαρείες για να γίνει αυτό,και το τίποτα μετράει) γιατί έτσι,αλλά να σου λένε ότι πρέπει να γίνει αυτό την πιο δημιουργική περίοδο της ζωής σου (έστω μια από τις πιο δημιουργικές)?
Νομίζω πως είναι…
ΥΓ:
Μπαίνει ο Αμερικάνος (πρόσφατα ΚΑΙ έλληνας) φίλος μου στρατό,να δω πώς θα συνεννοηθούν μαζί του
Δεν μπορεί να αρθρώσει πρόταση,αλλά είναι 28,και δεν νομίζω να τον λυγίσουν εύκολα…
Υπάρχουν οι αντιρρησίες συνείδησης, υπάρχουν και οι ολικοί αρνητές στράτευσης (το λέω γιατί κάποιοι τους μπερδεύουν). Οι μεν πρώτοι κάνουν κοινωνική θητεία, οι δεύτεροι όχι (και έχουν δικαστικά τραβήγματα ή πρόστιμα κλπ.).
Για τους ολικούς αρνητές στράτευσης μπορείς να μάθεις κάποια πράγματα από την μπροσούρα [B]’‘Πολεμο στον πόλεμο’’[/B], την οποία μπορείς να βρεις εδώ: http://xupolutotagma.squat.gr/
Για τους αντιρρησίες νομίζω ότι είναι αρκετά καλό το site του [B]Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης[/B]: http://www.antirrisies.gr/ Κάπου εκεί λογικά θα βρεις και την περιγραφή της όλης διαδικασίας, απ’ ό,τι θυμάμαι περνάς από κάποια εξεταστική επιτροπή που θα αποφανθεί αν όντως αρνείσαι το στρατό για ιδεολογικούς/πολιτικούς/θρησκευτικούς κλπ. λόγους.
Όπως γίνεται αντιληπτό, πλέον δημιουργείται οξύ πρόβλημα επάνδρωσης των μονάδων
Ε να κλείσετε τότε μονάδες και να μειώσετε τις άχρηστες υπηρεσίες. Τι ηλίθιοι θεέ μου.
Πω ρε τι σφαγή έχει να γίνει για να χωθούν όλοι στις επόμενες σειρές και να προλάβουν το 9μηνο!
Αύξηση θητείας το Νοέμβριο λέει? ΟΚ, τώρα στανταρίστηκε πως θα έχουμε εκλογές το φθινόπωρο.
μερσί μαν.
Για τους αρνητές στράτευσης δεν είχα ξανακούσει…είναι πάντως καλό που υπάρχουν τέτοια άτομα κι ακόμα καλύτερο που σιγά σιγά οργανώνονται.
τι ακριβως θελεις να πω?
καλα σιγα μην καθομουν μια ωρα με ανοιχτα τα ματια
τα ψιλο-εκλεινα
Εδω εχει δικιο ο ChrisP,τα 19χρονα το βλεπουν ως πενταημερη(τον πρωτο καιρο τουλαχιστον),μια χαρα περνανε.Εγω πηγα στα 26 και ειδα διαφορα φαινομενα απο πιτσιρικαδες,μεχρι και κλαματα για φυλακη…Σπανε πολυ ευκολα αλλα μεχρι τοτε μια χαρα περνανε.
Στον αντιποδα,ειχα στη σχολη εναν Κυπριο που ηταν πολυ ενταξει ατομο και μεχρι σημερα ειμαστε πολυ-πολυ φιλοι.Ειχε παει στρατο οπως ολοι οι Κυπριοι και μετα ηρθε στη σχολη,ε,ολη μερα στην αρχη για το στρατο μιλουσε,μετα το εκοψε αλλα του εμειναν τα χουγια και γενικα η πλυση εγκεφαλου(στο σπιτι μονο T-shirt και φανελακια παραλλαγης,ξενυχτουσαμε και αυτος σηκωνοταν στις 7:30 απο συνηθεια κι ας ηταν λιωμα) του εκανε ομως και καλο,ηταν απολυτα συγκεντρωμενος στη σχολη,οχι σαν εμας…
ξεμπερδεύεις ρε φίλε με τις μαλακίες από την αρχή.εγώ πιστεύω οτι όσο πιο μικρός είσαι τόσο πιο εύκολα ξεπερνάς τυχόν μαλακίες από στελέχη στο στρατό.ναι ρε πολύ μεγάλη φασιστίλα το γεγονός οτι σου λένε έλα στρατό μόλις τελειώσεις το σχολείο.όπως είπα παραπάνω ξεμπερδεύεις με τις μαλακίες από την αρχή.
το πιστεύεις δηλαδή οτι και καλά θα έχεις ξεχάσει φυσικές και μαθηματικά?
οριτζιναλ απορώ ρε συ, πόσος καιρός πάει και ακόμη δεν έχει ξεκολλήσει το μυαλό σου με αυτά που διαβάζεις/βλέπεις/ζεις. Τι στο διάλο γίνεται.
ας γελάσει λίγο το χειλάκι μας
http://thiteia.org/
εδιτ: παπαρδέλας σκόραρε πρώτος
Λοιπόν σήμερα πήγα και έκανα τα χαρτιά για αναβολή.
Όπως είχα γράψει μου έστειλα να παρουσιαστώ 27 Σεπτεμβρίου,πήγα στρατολογίες κτλ.
Μου έδωσαν ένα πιστοποιητικό αιτήσεως αναβολής και είπαν ότι σήμερα θα στείλουν στα κεντρικά την αίτηση(και με fax και με συστημένο παρακαλώ).
Μου είπαν επίσης πως σε περίπτωση που δεν με έχουν ειδοποιήσει έως και μία εβδομάδα πριν την ημερομηνία που παρουσιάζομαι(άρα γύρω στις 20 Σεπτέμβρη) να τους πάρω ένα τηλέφωνο εκεί στο ΚΕΠ για να δούμε τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουμε.
Ένας γνωστός μου,που είχε το ίδιο θέμα φέτος(όπως και τόσοι άλλοι αφού βάλανε και Σεπτέμβρη οι ηλίθιοι)πήγε έκανε και αυτός τα χαρτιά του,τις προηγούμενες εβδομάδες, και του είπαν ότι θα βγει σε 2 εβδομάδες.
Άντε να δούμε
Aντε γρηγορα
[B]Δεν αποκλείει αύξηση της θητείας ο Μπεγλίτης[/B]
http://www.cosmo.gr/Epikairotita/Ellada/Eidiseis/den-apokleiei-aukshsh-ths-thhteias-o-mpegliths.1344847.html
για πές ξεκολλημένε.
Γελοιότητες. Αν την αυξήσουν και άλλο τότε είναι που δεν θα πατάει κανένας. Αλλά εδώ κάνουν το φαί είδος πολυτελείας με 23% φπα στην εστίαση στο στρατό θα κολλούσαν; Η ασχετοσύνη τους δεν έχει όρια.
Η αλήθεια είναι μία: όσο ο στρατός είναι υποχρεωτικός (δεν θα ασχοληθώ με θέματα ανυποταξίας, γιατί μιλάμε για όσους προγραμματίζουν να ζήσουν όσο γίνεται πιο φυσιολογικά στην Ελλάδα), τότε όσο πιο μικρός πάει, τόσο πιο εύκολα ξεμπερδεύει (από πολλές απόψεις).
Όλα τα άλλα είναι να 'χουμε να λέμε… Ειδικά τώρα που είναι 9μηνο… δεν είναι τίποτα
[SPOILER]εγώ ακόμα είχα προλάβει το 12μηνο, αλλά τι να πουν άλλοι που πήγαν 18 μήνες και παραπάνω…[/SPOILER]
μία αλήθεια σε κάτι που αφορά 50 χιλιάδες διαφορετικές περιπτώσεις; οι άμεσες υποχρεώσεις κάθε 18χρονου δεν είναι πάντα να βρει σπίτι για σπουδές. δεν λέει κάτι δύσκολο ο camealot… όπως έχει η κατάσταση, μπορείς να πας στα δεκαοχτώ (που είναι τόσο πιο εύκολο και βολικό) ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή, οπότε καθένας κάνει αυτό που τον βολεύει. παρόλα αυτά, είναι σαφώς λιγότεροι αυτοί που επιλέγουν να πάνε στα δεκαοχτώ. το τι θα βόλευε εσάς, ή την πλειονότητα, δεν κάνει την απόφαση λιγότερο φασιστική για αυτούς που για τον οποιοδήποτε λόγο δεν θέλουν/μπορούν να καταταχθούν μετά το σχολείο. πόσο μάλλον όταν ήδη είστε ελεύθεροι να το κάνετε αν το επιθυμείτε, ενώ αυτή η ελευθερία θα χαθεί για όσους επιθυμούν το αντίθετο.
κατά τ’ άλλα, από εκεί που είχαμε υποτίθεται πολύ μεγάλες εσσο και τακτικές εξόδους για τους φαντάρους, ξαφνικά δεν φτάνουν καν για να γεμίσουν τα στρατόπεδα. ανά μιάμιση εσσο οι ίδιες ανοησίες.
Κλειδώνει η αύξηση της στρατιωτικής θητείας
Η κρίση φέρνει αλλαγές σε θητεία και αναβολές στο στρατό. Κλειδώνει η αύξηση στους 12 μήνες. Αλλεπάλληλες συσκέψεις του επιτελείου στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Υποχρεωτική στράτευση στα 18
23 σχόλια | Σχολιάστε
Δημοσιεύτηκε: Αύγουστος 31 2011 09:52 Ενημερώθηκε: Αύγουστος 31 2011 09:52
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αύξηση της στρατιωτικής θητείας - πιθανότατα στους 12 μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες του “Βήματος”, δεν αποκλείεται από την προσεχή ΕΣΣΟ να κατατάσσονται και πάλι κληρωτοί στην Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.
Η αύξηση της θητεία κρίθηκε αναγκαία, λόγω και οικονομικής κρίσης, αφού πλέον έχει περιορισθεί σημαντικά η πρόσληψη επαγγελματιών στρατιωτών πενταετούς κατάταξης.
Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το νέο καθεστώς.
Στο τραπέζι βρίσκονται πολλές προτάσεις, όπως η στράτευση στα 18 (όπως συμβαίνει στην Κύπρο και στο Ισραήλ), ο περαιτέρω περιορισμός των αναβολών κατάταξης, αλλά και το κυνήγι των φυγόστρατων και των ανυπότακτων.
Πάντως πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι τα σχέδια για την αύξηση της θητείας θα τεθούν σε δημόσιο διάλογο, κυρίως με τις νεολαίες των κομμάτων και τις φοιτητικές παρατάξεις.
http://news247.gr/ellada/amyna/kleidwnei_h_aykshsh_ths_stratiwtikhs_thhteias.1348657.html
Ξέρουμε αν ισχύει από αυτή την ΕΣΣΟ ή από του Φλεβάρη?
θα στείλουν σήμα στην Interpol να έρθουν να μας πιάσουν και να μας λιθοβολήσουν παραδειγματικά στην πλατεία Ταχριμ;
Ότι και να κάνετε μάγκες οι δείκτες ανεργίας δεν πέφτουν έτσι…