@Giannis…
Σωστός η ΣΑΚ ήτανε, το είχα ξεχάσει τελείως.
Πάντως την εποχή που ήμουν εκεί, η χειρότερη μονάδα ήταν το ΛΑΤ που ήταν απέναντι από την 105. Τα λιώνανε τα παιδάκια.
Ρε παιδιά, πείτε μου ότι έχει κάνει κι άλλος ΣΕΤΤΗΛ να συγκρίνουμε εμπειρίες. Παίζει να είναι η πιο φανταστική μονάδα του ΕΣ. Σε κάποια φάση είχα ακούσει ότι έπαιζε και να κλείσει αλλά πολιτικάντηδες της περιοχής το διέψευσαν.
ειναι μαζι με το τεχνικο το σετηλ κρις?
ΕΚΕ του Τεχνικού είναι βασικά. Δίνει ειδικότητες Τεχνίτη Ενσύρματων ή Ασύρματων Μέσων.
Δε θυμάμαι τι από τα δύο ήμουν, μάλλον ΤΕΜ.
Είχαμε και μαθήματα και τετράδια και εξετάσεις, αμέ!
Kαλα κατι τετοιες ειδικοτητες που θελουνε μαθηματα εχουν πολυ γελιο. Εγω ημουν τεχνικος βοηθος - παρατηρητης και οταν οι πυροβολητες τρεχανε στον ηλιο και τη λασπη με πληρη εξαρτυση να κουβαλανε βληματα 90 κιλα, εμας μας πηγαινανε σε μια αποθηκουλα με κατι θρανια και τετραδιακια και μας μαθαινανε για διαθηματα και τετοια ωραια, με σαντουιτς και hot dog απο το ΚΨΜ. Η ωρα του παιδιου κανονικα. Οι υπολλοιποι μας μισουσανε. :roll:
count me as one of them:!:
Είχε και εξετάσεις.
Πουστιά αυτό, εμείς στον λόχο εκπαιδευόμενων ήμασταν όλοι παρτάλια.
Οι Πυργιώτες του λόχου διοικήσεως βέβαια ήταν έτη φωτός μπροστά από πλευράς παρταλοσύνης.
Και γω ΤΕΒ_ΠΑΡ αλλά μιλάμε ατελείωτες ώρες μάθημα και σε όπλο που είχε εμφανή κενά γνώσης ακόμη και ο εκπαιδευτής. Σπάγαμε τα αρχίδια μας πολλές ώρες στον υπολογιστή, φαντάροι και αξιωματικοί για να λύσουμε απορίες. Και αυτό γιατί οι Αμερικάνοι πούλησαν το όπλο, έστειλαν και ένα βιβλίο με σημειώσεις για τα βασικά και ως εκεί.
Θα το χαρακτήριζα ως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της θητείας που κράτησε 2 γεμάτους μήνες. Αλλά κανένας σοβαρός στρατός δεν θα έβαζε κληρωτούς σε τέτοιες ειδικότητες.
289 Σ Α Μ Ο Θ Ρ Α Κ Η…
GRRRRRR
:blow::blow::blow::blow::blow::blow::blow::blow:
δε σε χαλούλου καθολούλού
Σπαρτη που λετε. ΜΑΓΕΙΡΑΣ και ιντερνετ. ζωαρα θα το ελεγε καποιος, ακομα προσπαθω ομως να καταλαβω τι γινεται. εφυγα απ’ τις ουρες της Θηβας σε οτιδηποτε για να πεσω σε νεα γραφειοκρατια. ξερει κανεις πρωην μαγειρας ποσο θα κατσω Λακωνια; μιλανε για 6 βδομαδες. 3 εδω και 3 Γυθειο, αλλα επειδη ειναι γεματο το Γυθειο μας κραταν εδω. βδομαδα προσαρμογης δεν βλεπω καθως 5 μερες ειμαι και εχω κανει 3 υπηρεσιες. η μια απ’αυτες βαρια λατζα =(
Ισχυει το τελευταιο. Να φανταστεις εμεις ειμασταν μοιρα A/K βαρεως πυροβολικου και καναμε βολες στη θαλασσα για ασφαλεια… @@ ασφαλεια. Ενα ξεφτερι ΤΕΒ-ΠΑΡ που ηταν στο παρατηρητηριο αντι να δωσει συντεταγμενες του στοχου για να κανουμε τη βολη, μας εδωσε συντεταγμενες του παρατηρητηριου. Πηγαμε να ριξουμε στο παρατηρητηριο δηλαδη που ηταν και ο διοικητης. Θα κλαιγαμε κοσμο. (Το λαθος εν τω μεταξυ εγω το βρηκα πρωτος και τους το ειπα και γλιτωσαμε, και ουτε 1 μερα τιμητικη δεν πηρα… anyway). Φαντασου σε πραγματικες συνθηκες τι θα γινοτανε με κληρωτους :lol:.
Υπολογιστη παντως μονο 2 φορες καναμε. Πυθαγορα ειχαμε. Ολες τις υπολοιπες φορες τα καναμε πανω στην πινακιδα με χαρακα και μολυβι, the old fashioned way.
Ημουν οδηγος πριν 2 χρονια Σπαρτη,τοτε ηταν 7 βδομαδες η εκπαιδευση των μαγειρων,3,5 βδομαδες Γυθειο 3,5 Σπαρτη.Βδομαδα προσαρμογης δεν θυμαμαι ουτε σε μας να ειχε για οσους ηρθαν μετα τις ειδικοτητες.
Στο Γυθειο καναν ζωαρα απ’οσο μαθαιναμε,μικρο στρατοπεδο,λιγες υπηρεσιες,αρκετα ατομα,καλοι αξιωματικοι.Και ναι,και τοτε εν τελει οσοι ηταν εξαρχης Γυθειο ηταν οι τυχεροι,γιατι μετα γυρισαν ολοι Σπαρτη,εσεις που κανετε τις πρωτες 3μιση βδομαδες Σπαρτη,θα παραμεινετε εκει μαλλον και για τις υπολοιπες 3,5 και θα ερθουν και οι Γυθειοι μαζι σας.
Σπαρτη οσο ειναι ακομα εκει οι οδηγοι θα ειστε σχετικα καλα,5 βδομαδες ειχαμε εμεις εκπαιδευση,δεν ξερω ποσο ειναι τωρα.Μολις φυγουν ομως μαλακα τη γαμησατε,θα εχετε ολο το στρατοπεδο μονο οι μαγειρες.Απ’οτι εμαθα απο παιδια που εμειναν βγαιναν μια φορα τη βδομαδα και αμα,δεν την πολυπαλευαν.
Και επισης,λολ μαγειρας,καημενοι φανταροι στην επομενη σου μοναδα :Ρ
14-1 με πηγαινε το σκοπετο ενιοτε διπλουπηρεσια με λατζα, αφου ο ταξιαρχος οταν περασε τη πυλη μια μερα σταματησε και μου ειπε ‘‘εσυ, ακομα εδω εισαι;’’ (true story). ΡΕ ΠΑΡΤΕ ΤΗ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΔΩ ΡΕ.
τι λες βρε Καιτη! αν δεν ημουν κρουονοχιτρολιρεος περιτολογος και περιτοματολογος στην τωρινη ζωη μου, στην επομενη θα ημουν ανετα ο τριτος στο χαρκορ ζευγαρι Ιερεμιας - Γιαννος.
ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΧΩ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ !1!!1
Τι να σου πω ρε φιλε, εγω βδομαδα προσαρμογης εκανα κανονικα (τις 6 απ τις 7 μερες) αλλα μετα ηρθε το πουλι του δοικα γιατι ερχοταν κριση κι ειχε παρει στους ωμους (μας) ο,τι υπηρεσια μπορεις να φανταστεις. Πριν παμε εμεις το ταγμα ειχε μηδεν εξοδουχους ενω ολο το νησι το πηγαινε 2-1 (3-1 στη πολυ χειροτερη) :!: Οποτε αυτα τα ‘‘βαρια λατζα =(’’ σε παρακαλω μη τα πετας ετσι αποτομα, κοκκινησαν τα ματια μου για ενα δεκατο του δευτερολεπτου μα τω θεο και τη παναγια.
λοιπον πεντε-μια αοπλος(απο αυριο μας δινουν), σου φαινεται για βδομαδα προσαρμογης; απανταω εγω για σενα οχι. λογικο να γκρινιαξω οταν γυρισα πριν απο 2 ωρες. βλεποντας το μελλον δηλαδη θα μας σκισουν, συν την εκπεδευση με τις κουταλες.
Στο κεντρο θα βαρεσεις καμια σκοπια λογικα, αλλα στη μοναδα πρεπει να ειναι πολυ χαλια η κατασταση για να κανεις σκοπετο. ΠΟΛΥ πιο ευκολα κανουν οι οδηγοι εν συγκρισει, ακομα κι ο καψιμιτζης. Μαγειρας ειναι η καλυτερη θεση που μπορεις να εχεις σε μια μοναδα κατ εμε, οποτε no worries.