Ρε σεις ειναι πολυ πιο χαλαρα τα πραγματα τωρα. τι λετε περι εφημεριδων κτλ κτλ. δεν παιζει πλεον, ολα εινια πιο ησυχα οπως και να εχει. οσο για τους εποπ, δεν μου φαινεται απιθανο να γινεται κατι τετοιο ειδικα απο εποπ πεζικου ή τεθωρακισμενων. εγω παντως ημουν δοκιμος και μου κανανε αερα… χαχαχαχαχα :lol:
Οι φίλοι πρέπει να ήταν πολύ ψαράδες (sorry), αλλά αυτά δεν παίζουν όπως είπε και ο προηγούμενος. Μπορείς να αρνηθείς να πας για σοκολάτες ή για καφέδες (έχουν όμως κι αυτά τα καλά τους…).
Όσον αφορά στις πορείες (προβλέπονται και επιβάλλονται) και στα συνθήματα, ποιό είναι το πρόβλημα? Ότι θα κάνουμε κορδόνια από τα άντερα των τούρκων (επίτηδες με μικρό τ)? Πού υπηρέτησαν τα παιδιά ή μάλλον πού νόμιζαν ότι πήγαν?
Για το τσιγάρο στη σκοπιά…είναι εντελώς ηλίθιο να το κάνεις, προφανείς οι λόγοι.
Δεν δικαιολογώ τα καψόνια (από ένα βαθμό και πέρα), αλλά ο στρατός πρέπει να είναι στρατός και σίγουρα ο Ελληνικός Στρατός έχει πολλά προβλήματα που τα τρώνε στη μάπα οι φαντάροι.
Δεν μου τεκμηρίωσες όμως αυτό που σε ρώτησα. Μου είπες για σοκολάτες, καφέδες και τσιγάρα…
- Γιατί το έγραψες τούρκοι και όχι Τούρκοι;:-k
- Δηλαδή γιατί να κάνουμε κορδόνια τα άντερά τους;:-k
Γιατί μας αρέσει το κοκορέτσι!!!
Και εμένα μου αρέσει. Δεν απάντησες στην ερώτησή μου… Πες την άποψή σου. Δημοκρατία έχουμε, σε forum βρισκόμαστε, όχι στον στρατό…
να παρακαλέσω να μην πιάσετε συζήτηση περί τουρκικών εντοσθίων ? δεν θα βγάλει πουθενά κ το ξέρετε από τώρα…
Εγώ μίλησα για κοκορέτσι (και πεινάω κιόλας)!!!
πήγαινε να φας τότε κ άσε το σπάμιν
Σβήστα αν δεν σου αρέσουν.
OK. Θα σου απαντήσω με μία ερώτηση.
Πες ότι ένας φαντάρος δεν είναι εθνικιστής και δεν θέλει να κάνει κακό σε κάποιον μόνο και μόνο γιατί είναι τούρκος ούτε να πάρει την Πόλη. Ο ανώτερος του όμως βάζει την μονάδα να φωνάξει εθνικιστικά συνθήματα. Ο φαντάρος μπορεί ή όχι να μην πεί κάτι με το οποίο διαφωνεί χωρίς να “τιμωρηθεί”?
Όσο για το τσιγάρο, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο κακό να καπνίσεις στη σκοπιά ώστε να φας καμπάνα, εφόσον δεν ενοχλείς κανέναν. (Έχουμε και εδώ εξαναγκασμό, καθώς ο άλλος μπορεί να θέλει να καπνίσει, δεν ενοχλεί κανέναν…)
Αν αρνηθείς, δεν θα πάθεις τίποτα. Αν δεν θες όμως να μπεις στη διαδικασία, μπορείς να ανοιγοκλείνεις το στόμα σου.
Το τσιγάρο στο στρατό είναι μεγάλη κουβέντα.
Καταρχήν απαγορεύεται εν ώρα υπηρεσίας (και όχι μόνο σκοπιάς). Γιατί γίνεται αυτό. Γενικά, γίνεται γιατί το τσιγάρο αποσπά την προσοχή σου από αυτό που έχεις να κάνεις (σου ακούγεται υπερβολικό, αλλά έτσι είναι. Στο λέω εκ πείρας. Όταν ήμουν φαντάρος κάπνιζα και ξέρω.) Τη νύχτα, η κάφτρα του τσιγάρου είναι ορατή ακόμα και από 1,5 χλμ. (με κυάλια), άρα δίνεις στίγμα θέσης, μεγάλο σφάλμα για στρατιώτη (μην ξεχνάς ότι και η ρημάδα η σκοπιά είναι μέσα στην εκπαίδευση).
Επίσης, κάνεις σκουπίδια (γόπες) που σιγά μην τις μαζέψεις όταν φύγεις από την σκοπιά.
Κάνεις κακό στην υγεία σου.
Αν καπνίζεις μέσα στο θάλαμο, είναι τραγικό γιατί ντουμανιάζεις τον τόπο χωρίς λόγο και ενοχλείς τρομερά τους μη καπνιστές.
Τελειωμό δεν έχει άμα συνεχίσω…
Ρε αν δεν γνωρίζετε μη γράφετε ηλιθιότητες!
Όταν ήμουν στο κέντρο εκπαίδευσης, τραγουδούσαμε ΜΟΝΟ 2 τραγούδια: το “Μακεδονία ξακουστή” (και μη μου πείτε ότι είναι ΚΑΙ αυτό εθνικιστικό τραγούδι! μην τρελαθούμε!) και το Πυροβολικό (ναι ήμουν στο πυροβολικό, γιατί εκεί πάνε οι μάγκες ). Όλα τα υπόλοιπα είναι επιεικώς χαζομάρες. Κανένας αξιωματικός σε κέντρο εκπαίδευσης δε θα αναγκάσει να τραγουδάνε διάφορα τραγούδια μίσους (μόνο από λοχίες ή επ.οπ. ίσως, κι αυτό σε καμιά μονάδα και αν). Τώρα, αν τα ψάρια τρέχανε να αγοράσουν σοκολάτες σε επ.οπ., ας προσέχανε :lol:
Όσον αφορά το τσιγάρο, τα ανέφερε προηγουμένως ο DRIFTER37. Επιπλέον, ευκαιρία να το κόψεις! Είσαι σε δημόσιο χώρο, πολλές φορές σε χώρο με πολλά δέντρα και ξερά χόρτα, δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις τους κινδύνους. Άντε βρωμοκαπνιστές! (ξέρω-ξέρω είμαι off topic )
P.S. Στην τελική ξέρετε όλοι που πάτε, ή τουλάχιστον φαντάζεστε. Και όπως λέει ο κανονισμός εκεί… απαγορεύται η συνδικαλιστική δράση κλπ. Κάνεις λίγο μόκο, το περνάς και μετά είσαι ελεύθερος. Αν δε θέλεις ούτε αυτό, μεταναστεύεις στο εξωτερικό και δεν πας καν. Άντε μην κλαίγεστε σαν κοριτσάκια!
Ρε, τι λέτε?
Οι Τούρκοι είναι γαμώ τα άτομα.
Αφού μετά τον ελληνικό στρατό λέω να πα να υπηρετήσω και στον τούρκικο. :vibrate:
Εσύ είσαι 2 φορές μαζόχας
Εμείς πάλι το Μεγάλο Πεύκο λέγαμε τα εξής συνθήματα:
Ήταν ένα καράβι, ένα αρματαγωγό. Από τον Βόλο σάλπαρε να σπείρει πανικό. Πάει παραλία, στη Μικρά Ασία. Να σπείρει φλόγες και φωτιά σε όλη την τουρκία. Κατέβηκαν τα ΑΒΑΚ, γεμάτα πεζοναύτες. Με ηθικό ατσάλι και όποιον Τούρκο βρήκανε του πήραν το κεφάλι. Πεθάναν παλικάρια, πεθάνανε παιδιά. Τον δρόμο για να ανοίξουνε για την Αγια-Σοφιά. Ελλάς! Στον τρούλο της Αγια-Σοφιάς θα ανέβω για να βγάλω την τούρκικη ημισέληνο και τον Σταυρό να βάλω. Και τότε μόνο ο Θεός την Πόλη θα φωτίσει και ο ύμνος ο Ελληνικός παντού θα αντηχήσει! Που θα ανάψουμε κεριά; Μέσα στην Αγιά Σοφιά…
Αμφιβια θα κανουμε καταδρομικη,
τα συνορα θα σπασουμε με βαρκα φουσκωτη,
θα παρουμε την Αγκυρα θα παρουμε την Πολη,
θα καψουμε το βοσπορο και την τουρκια ολη!
ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ!
ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΡΑΧΑΚΙ
ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ
ΑΜΑ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ
ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΘΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ.
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ
ΓΑΝΤΖΩΜΕΝΑ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ
ΑΙΜΑ ΜΕ ΝΕΡΟ Θ` ΑΛΛΑΞΟΥΝ
ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΠΟΥΛΑ ΘΑ ΣΦΑΞΟΥΝ
ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ
ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΘΑ ΠΟΥΝΕ
ΠΩΣ ΑΛΛΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ
ΒΑΤΡΑΧΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΣΦΑΞΕΙ!
(από το ίντερνετ τα βρήκα γιατί δεν τα θυμόμουν αλλά τα λέγαμε)
Καλά μαλακίες… Η απαγόρευση του τσιγάρου εν ώρα υπηρεσίας είναι άλλο ένα παράλογο που ισχύει στο στρατό. Αλλά η φύση του στρατού αυτή είναι. Παραλογισμός. Οπότε θα συναντήσεις και πολλά παράλογα.
Μα αυτό είναι το θέμα. Ότι πρέπει να κάνεις μόκο. Σου ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ μία κατάσταση με την οποία αν είσαι αντίθετος μία λύση έχεις. Να κάνεις μόκο. Sorry μάγκες αλλά η χούντα έχει πέσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Εγώ πάντως όταν ξυπνούσα στις 3 το βράδυ για να κάνω υπηρεσία δύο λύσεις υπήρχαν. Ή άναβα τσιγάρο και έπινα καφέ για να κάνω αυτή την ρημάδα την υπηρεσία ή πήγαινα εκεί όπου έπρεπε να κάνω την υπηρεσία και μετά από λίγο συνέχιζα τον ύπνο μου χωρίς να το θέλω αλλά γιατί πολύ απλά νύσταζα και τα μάτια μου έκλειναν. Να στο πω διαφορετικά. Το τσιγάρο και ο καφές με βοηθούσαν στο να μείνω ξύπνιος για να κάνω την υπηρεσία. Άρα αντικρούονται τα όσα λες περί απόσπασης προσοχής γιατί πολύ απλά η λύση ήταν μία. Ή τσιγάρο (και καφές) ή ύπνος. Τέσπα δεν βγαίνει πουθενά. Είπαμε: παραλογισμός.
Α, Μάνσον πρέπει να παίρνεις ναρκωτικά για λες τέτοιες αναλήθειες.
Πλέον στο στρατό τραγουδάνε Σάκη Ρουβά.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Τρελό γέλιο!!! Manson21 δεν υπάρχει ούτε 1 στο εκατομμύριο να πήγες Ειδικές δυνάμεις εκτός αν (η μία που λέγαμε!) πήγες και βγήκες παιδί με ειδικές ανάγκες!!!:lol: :lol:
Ο Drifter kai o st. anger τα λένε καλά! Δεν βλέπετε το μάταιο του πράγματος όμως? Ένα σωρό επιχειρήματα για το τσιγάρο έγραψε ο drifter και ο άλλος απαντά με το “επιχείρημα” είναι παράλογο. Πάντως όλοι αυτοί που βγάζουν τέτοιο κόμπλεξ για το στρατό (που ξέρουμε πολύ καλά τα στραβά του!) βάζω στοίχημα τη μισή μου περιουσία πως άμα το αφεντικό τους τους απαγορεύει το κάπνισμα στο χώρο εργασίας τους κάνουν τις κοτούλες και ξεχνάνε τα… επαναστατικά τους!!!
Και πριν αλέκτωρ κτλ.
Ο… ειδικοδυναμίτης κοιμόταν στην… “υπηρεσία” του… :lol: :lol: :lol: :lol:
Εμείς στα ΛΥΒ τραγουδούσαμε πρόστυχες διασκευές του Χατζηγιάννη (δεν είναι του παρόντος, θα με κάνουν μπαν…)