Στράτευση και στρατός

Τώρα το είδα αυτό. Η εκπαίδευση είναι σφαλιάρες και καψόνια από τους παλιούς??? Θα μας τρελάνετε ρε?? Που είστε Ειδικές δυνάμεις ή Στρατονομία (δεν τα συγκρίνω αλλά σ’ αυτό έχουν κοινά). Εύζωνες είναι δύσκολα, δεν λέω ότι δεν γίνονται μαλακίες στο στρατό (π.χ φίλος μου απέκτησε πρόβλημα σε σπόνδυλο) αλλά για να γίνει αυτό με τους τένοντες χρειάζεται η κακιά στιγμή + να έχεις και ιατρικό ιστορικό.

μανσον τα συνθηματα αυτα σας τα βαζανε να τα λετε αξιωματικοι,υπαξιωματικοι,εποπ
ή τα λεγανε μεταξυ τους οι στρατοκαυλοι φανταροι?

μου φαινεται απιστευτο σε εναν στρατο που σε χαιδευει με το γαντι και φοβαται και τη σκια του
να γινονται τετοια πραγματα που εστω ενας να τα τραβηξει με ενα κινητο και τα δημοσιευσει
θα τρεχουν και δεν θα φτανουν απο εποπ μεχρι συνταγματαρχες!!

επισης παρακαλουνται
α)οσοι δεν εχουν υπηρετησει
β)και οσοι δεν εχουν βγει εξω να δουλεψουν

να προσεχουν λιγο τα λογακια τους

Σου απάντησε ο Drifter (Και πολύ καλά) σου απαντώ και εγώ. Ποιος σου είπε ότι ο Εθνικιστής θέλει να κάνει κακό σε κάποιον μόνο και μόνο επειδή είναι Τούρκος, Αλβανός ή κονγκολέζος? Αν κάποιος σου επιτεθεί θα τον ρωτήσεις ποιος είναι ή θα τον αντιμετωπίσεις (ξέρω ξέρω θα την κοπανήσουν όλοι για την Ελβετία…)
Δεν σε υποχρεώνει κανείς να φωνάξεις τώρα αν τιμωρηθείς (χλωμό) μέσα στο πρόγραμμα είναι.

Αφού δεν ενοχλείς κανένα, φέρε και το σάντουιτς μαζί, κανένα μπυρόνι, το Mp3 player (απαραίτητο!) πάρε και τη μάνα σου στο κινητό να της πεις πόσο κρυώνεις στη σκοπιά να βάλει βύσμα να σε φέρουν στο ΓΕΣ και άμα περάσει και κανένας φευ! ας προσπεράσει αφού δεν τον ενοχλείς!!!

Αγορίνα εκεί παρουσιάστηκα δυστηχώς. Δεν το διάλεξα εγώ. Για εκεί μου ήρθε το χαρτί. Εκεί ορκίστηκα και μία εβδομάδα μετά την ορκομοσία κόπηκα και πήγα Αυλώνα. Όχι ότι είμαι υποχρεωμένος να σου εξηγήσω… Επίσης στον χώρο εργασίας μου θα κάνω ότι ΕΠΙΛΕΞΩ. Αν ΕΠΙΛΕΞΩ να είμαι κότα θα είμαι. Αν όχι θα παραιτηθώ. Και αν το αφεντικό που έχω στην δουλειά που ΕΠΕΛΕΞΑ να είμαι έχει αυτές τις απαιτήσεις τουλάχιστον θα έχει την δικαιολογία πως με ΠΛΗΡΩΝΕΙ. Έξυπνο παιδί φαίνεσαι καταλαβαίνεις τις διαφορές τις διαφορές του στρατού και της δουλειάς.

Σωστό!

μόνο εγώ μίλησα για δουλειά where’s the problem?8)

Οι ανθυπολοχαγοί υπαξιωματικοί δεν είναι; Ή αξιωματικοί; Τέσπα δεν τα λέγανε μεταξύ τους οι στρατόκαυλοι φαντάροι. Τα φωνάζαμε στις πρόβες για την παρέλαση της ορκομοσίας, όταν κάναμε πορείες για βολές (είχαμε κάνει τρεις αν δεν κάνω λάθος στο Πεύκο), όταν τους καύλωνε τα φωνάζαμε και στην επιστροφή από τα μαγειρία στο λόχο και γενικά…

Εγώ τις καταλαβαίνω τις διαφορές εσύ γιατί κάνεις ότι δεν τις καταλαβαίνεις? Μιλάμε για το τσιγάρο στις σκοπιές, τώρα αν ήσουν σε γραφείο ή… τηλεφωνητής ε τότε δεν είναι παράλογο να καπνίζεις!

δεν απευθυνομουν σε σενα

Οι ανθυπολοχαγοί είναι η κατώτερη βαθμίδα αξιωματικών. Τώρα για τα συνθήματα είναι λογικό να υπάρχουν ειδικά στις Ειδικές Δυνάμεις, αν δεν υπάρχουν εκεί που θα υπάρχουν? Όλα τ’ άλλα…

Ο στρατος ειναι μια εμπειρια που το μονο που σου μαθαινει ειναι να σε κανει ζωο , σαν τα ζωα τους στραοκαυλους που ειναι εκει μεσα . τελος [-X [-X

Πάντως το σύνθημα που έγραψε ο Manson είναι αρκετά εμπνευσμένο από στιχουργικής απόψεως. Παρακαλούνται οι δημιουργοί να απευθυνθούν στο management των Manowar μπας και τους βοηθήσουν να γράψουν κάνα στίχο της προκοπής.

Πάντως αυτό που έμεινε από το στρατό είναι η μιζέρια… όλων! Των φαντάρων π.χ αυτόν που τον πήγαινε 28 μέσα ήθελε καμιά έξοδο, αυτόν που τον πήγαινε 1-1 ήθελε να είναι… σπίτι του, τον άλλον που τον πήγαινε 1-5 ήθελε να γίνει 1-10 έξω! αυτός που είχε 1-10 ήθελε οι 10 να γίνουν άδεια! ή αλλιώς να πάρει διανυκτέρευση! :lol: Και άλλα πολλά.
Μιζέρια τα επόπια (οι περισσότεροι πληρώνονται για να κάθονται), μιζέρια οι ανθύπες μιζέρια μιζέρια μιζέρια…

ενω η υπολοιπη ζωη ειναι…λουκουμι!!!

οχι ρε φιλε . αλλα απο την ζωη μαθαινεις . απο το στρατο οχι και τελος η κουβεντα για μενα . εγω ειπα την αποψη μου και δεν γουσταρω να την συζητησω γιατι δεν αλλαζει με τιποτα .[-X [-X [-X

Ναι σε γραφείο έχω δουλέψει και αν θες να ξέρεις για ένα διάστημα είχε απαγορευτεί το κάπνισμα γιατί οι μη καπνιστές του γραφείου παραπονιόντουσαν. Και μου είχε φανεί πολύ λογικό. Στις σκοπιές λοιπόν εγώ δεν βρίσκω πως είναι λογικό να απαγορεύεται το τσιγάρο. Το ξέρω πως απαγορεύεται και πως αν καπνίσεις και φας καμπάνα θα το έχεις πάθει εν γνώση σου. Την γαμημένη την λογική δεν καταλαβαίνω (όπως και όλου του στρατού αλλά τέλος πάντων). Είπε ο Drifter πως το τσιγάρο σου αποσπά την προσοχή και δεν κάνεις καλά την υπηρεσία σου. Και εγώ λέω πως αν δεν καπνίσω θα κοιμηθώ. Οπότε πως γίνεται καλύτερα αυτή η περίφημη υπηρεσία; Χωρίς τσιγάρο αλλά με ύπνο;΄Η με τσιγάρο αλλά όρθιος; Το επιχείρημα λοιπόν για καλύτερη υπηρεσία δεν στέκει. Ή μάλλον στέκει αλλά μόνο στην παράλογη λογική του στρατού. Επίσης είπε ο Drifter πως το αναμένο τσιγάρο μέσα στο βράδυ φαίνεται από μακριά. Ε, και; Μεταξύ μας τώρα. Θα μας την πέσει κανένας κακός Τούρκος και πρέπει να ανησυχούμε μην μας δει από μακριά; Όχι βέβαια. Παράλογα πράγματα είναι αυτά. Η ύπαρξη των σκοπιών είναι τυπική στα δικά μου μάτια. Απλά γίνονται για να γίνονται. Για να δικαιολογούν την (αδικαιολόγητη) ύπαρξη του στρατού. Και οι σκοπιές και τα συνθηματικά για τα οποία διαφωνούσαμε λίγες σελίδες πριν και όλα αυτά. Οπότε και όλες οι “απαγορεύσεις” δεν έχουν νόημα ύπαρξης. Μόνο τυπικό.

και απο το στρατο μαθαινεις

ο στρατος ειναι μια μικρογραφια για την κοινωνια εκει εξω

και ισα ισα ο στρατος δεν συγκρινεται με το εκει εξω!!

εκτος αν τα χεις βρει ολα ετοιμα
οπωτε…

γιατι το να ξυπναω 6:30 και να γυριζω σπιτι στις 9 το βραδυ
για 820 ευρω
απο τα οποια τα 100 τα χαλαω για το πηγαινε ελα
και να τρωω χεσιμο καθε λιγο και λιγακι
και να χω το αγχος μην κανω καμια μαλακια
δεν το συγκρινω με κανενα στρατο

Στο πρώτο πράγμα που συμφωνούμε. Εκτός από παράλογος είναι και μίζερος…

Οι απαγορεύσεις δεν έχουν μόνο τυπικό νόημα. Το ότι ο στρατός δεν λειτουργεί σωστά, το ότι έχει πολύ εφέ κτλ είναι γνωστό αλλά σε πιθανές πραγματικές συνθήκες έχουν και παραέχουν νόημα. Το είπαμε δεν φαίνεται ρεαλιστικός ένα πόλεμος στις μέρες μας αλλά στη ζωή ποτέ δεν ξέρεις. Το αν κάποιοι… προσεύχονται μέρα-νύχτα να μπει η Τουρκία στην Ευρώπη για να μας σώσει η ΕΕ ή το ότι θα την κοπανήσουν σε τέτοια περίπτωση είναι γνωστά πράγματα και δεν αλλάζουν. Βέβαια με την “λογική” ορισμένων ο Κολοκοτρώνης ήταν ιμπεριαλιστής…

Έτσι η καθαριότητα, η έλλειψη φαγητού, η αντοχή, η προσοχή, η παρατηρητικότητα κτλ παίζουνε ρόλο. Υπάρχει προβλεπέ σκοπιά στο στρατό αυτό προυποθέτει βέβαια να χτυπάτε 10ωρα π.χ στα ΕΦ του Έβρου. Επίσης ποτέ δεν υποστήριξα ότι δεν παίζει μη-προβλεπέ σκοπιά στο στρατό. Αλλά τουλάχιστον αυτοί που κάνανε σκοπιές καταλαβαίνανε ότι κάνουν μαλακία οι άλλοι έπρεπε να κάνουν και καμιά σκοπιά πρώτα για να το καταλάβουν. Εκτός αν σκοπιά θεωρείται αυτή στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας… :stuck_out_tongue:

Ρε παιδιά δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχουν πάει στρατό και πόσοι έχουν απολυθεί και δουλεύουν από τότε αλλά μου φαίνεται ότι κάποια πράγματα τα έχετε ξεχειλώσει τόσο που μπορεί να τα φορέσει και ο Βενιζέλος. Αν το πάρουμε από την έννοια ότι ο στρατός υπάρχει σαν δύναμη άμυνας και υποθέσουμε ότι βρισκόμαστε στο μεσαίωνα που η διπλανή χώρα κάνει ντου με το έτσι θέλω επειδή δεν έχει χώρο να βάλει τα γελάδια της, τότε ξεχάστε το γιατί ο πόλεμος θα τελειώσει σε μια εβδομάδα. Εδώ ένα φορτηγό που να μην χαλάει κάθε λίγο και λιγάκι όταν πάει να πάρει τις φρατζόλες για το συσίτιο δεν υπάρχει όχι υλικό μάχης. Όσοι θεωρούν ότι στο στρατό θα σε πιάσουν να σε πλακώνουν στο ξύλο από το πρωί μέχρι το βράδυ για να μη μασάς μια πάλι ξεχάστε το γιατί όταν είχα πάει εγώ φαντάρος οι αξιωματικοί μας πρήζαν να παίρνουμε τηλέφωνο τους δικούς μας(από τα κινητά τα οποία μας επιτρέπαν παρακαλώ) για να μην πρήζουν το διοικητή της μονάδας και επειδή ο ίδιος ανησυχούσε μην τύχει και τηλεφωνήσει κάνας γονιός σε κάνα μπάρμπα βουλευτή ή καμιά εφημερίδα και γίνει ρόμπα. Ότι ο στρατός σου ζητάει παράλογα πράγματα και μπορεί πολλές φορές να σε βάλει στο τριπάκι και να γίνεις ζώο, ναι μπορεί να γίνει αλλά στο κάτω κάτω αν έχεις διαμορφώσει την προσωπικότητα σου και έχεις κάποιες πάγιες αξίες δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα αλλιώς την επόμενη φορά που θα ακούσεις Slayer και διαβάσεις και κάνα στίχο άντε σφάξε όποιον βρεθεί μπροστά σου αμα έχεις τόσο αδύναμη προσωπικότητα. Μην πιστεύετε τις ραδιο αρβύλες που κυκλοφορούν από άτομα που δεν έχουν πάει καν στρατό ή ακόμα χειρότερα από άτομα που πήγαν και θέλουν να το παρουσιάσουν αυτό το 12μηνο λες και ήταν θητεία στο βιετνάμ επειδή θέλουν να περιφανεύονται ότι είναι γ@@@ και δέρνω. Όταν μπήκα μέσα είχα βαρεθεί να ακούω για το αντικούκου που βάζαν στο γάλα και το τσάι του πρωινού αλλά εγώ μια χαρά κάβλες είχα κάθε φορά που περνούσε μια μ@@@αρα λοχίας της μονάδας μας και μια χαρά την παίζαν όλοι στις τουαλέτες(και γω, τι να κάνουμε δεν υπήρχαν γυναίκες, αυτό παρεπιπτόντως έπρεπε να μπει στο Thread με τα μικρά μυστικά) και στον έβρο άκουγα για τα τύμπανα και τις συναλλαγές που πρέπει να κάνεις την παπια σαν τους φύλακες τις Οσγκίλιαθ για να μη σε φάνε οι Νάζγκουλ αλλά τελικά απότι έμαθα μάλλον για το ραμαζάνι γινόταν όλος αυτός ο χαμός. Μια σκοπιά μου στα σύνορα απέναντι από τον Τούρκο φύλακα ήταν και μια χαρά χαιρετούρες ο ένας στον άλλο ρίχναμε μιας και στην ίδια θέση είμασταν. Από εκεί και πέρα όμως μήπως οι περισσότεροι παραείστε γκρινιάρηδες για κάποια πράγματα. Ok ο στρατός είναι κομματάκι ανούσιος, ζητούν υποταγή σε κάποια πολύ ηλίθια πράγματα και χαλάνε και κονδύλια του κράτους που θα μπορούσαν να ξοδευτούν σε πολύ σημαντικότερα πράγματα(στην παιδεία πάνω απόλα) αλλά μια πολεμική εκπαίδευση πρέπει να την έχεις γαμώ την π@@@να μου για την κακιά την ώρα. Αν είναι να κάνει κάποιος ένα παράπονο σαν συνειδητοποιημένος πολίτης αυτής της χώρας είναι γιατί αυτή η εκπαίδευση δε γίνεται σωστά ώστε ο στρατός να βγάζει μάχιμους στρατιώτες και όχι το ένστολο σώμα ελλήνων καθαριστριών και σε περίπτωση που δε γίνεται κάτι τέτοιο να μη γίνεται καν. Πέρα απαυτό όμως ας είμαστε και λογικοί σε κάποια πράγματα, όταν γίνεται αναφορά μονάδας μπορούμε να κρατηθούμε για 10’ και να μην καπνίσουμε ή να χαχανίζουμελες και είμαστε στο προαύλιο του δημοτικού, κάποια πράγματα όπως το κάπνισμα στη σκοπιά μπορεί να μην επιτρέπονται θεωρητικά αλλά στην πράξη οι σκοπιές είναι τεράστια τασάκια μιας και τον αξιωματικό που θα σου κάνει έφοδο τον βλέπεις από μακριά και το σβήνεις ενώ τις περιπόλους από φαντάρους τις έχεις γραμμένες μιας και φαντάροι είναι και αυτοί και δε θα σε καρφώσουν εκτός και αν είναι απόγονοι του μάτσα και ναι το μη-κάπνισμα στη σκοπιά έχει λόγο μιας και μπορεί να είναι τυπικές οι σκοπιές στις περισσότερες περιπτώσεις αλλά δεν παύουν να έχουν εκπαιδευτικό σκοπό και σε περίπτωση πολέμου αν καπνίζεις είναι σα να ζωγραφίζεις και κυκλάκια στο στήθος για να μαζεύουν πόντους σε διαγωνισμούς σκοποβολής. Μπορεί σε προηγούμενο post να ειρωνεύτηκα την αξία του στρατού όσον αφορά την εκπαίδευση του αλλά παρόλαυτά είναι μεγάλη εμπειρία και το κυριότερο απόλα είναι ότι σου μαθαίνει να συναναστρέφεσαι με κάθα καρυδιάς καρύδι μιας και ότι είδους μαλ@@@@α κυκλοφορεί στον κόσμο κατά 99% θα τον συναντήσεις σε ένα στρατόπεδο και είναι απίστευτα σημαντικό να μπορείς να χειριστείς καταστάσεις με άτομα που μπορεί να συναντήσεις κάθε μέρα στην πολιτική σου ζωή. Όσον αφορά τους ΕΠΟΠ και τους παλιότερους φαντάρους, όχι δεν μπορούν να σε στείλουν για σοκολάτες και τσιγάρα, ούτε μπορούν να σε διατάξουν να καθαρίσεις τις μπότες τους με τη γλώσσα σου, μια συνομιλία με το λοχαγό και δεν τους ξεπλένει ο Νείλος μιας και τους ψωνισμένους δεν τους ανέχεται κανείς(οι αξιωματικοί δεν τους πανε τους ΕΠΟΠ γιατί παίρνουν σχεδόν τα ίδια λεφτά, έχουν λιγότερες ευθύνες και δεν τους έφυγε ο κώλος στην Ευελπίδων). Αν καταφέρεις και ξεπεράσεις όλα αυτά τα σκηνικά και σταματήσεις να είσαι μίζερος με μια κατάσταση που προς το παρόν δε μπορεί να την αποφύγει κανείς, έχεις να αποκτήσεις και απίστευτα ευχάριστες εμπειρίες όπως η πρώτη άδεια που θα πάρεις, η πρώτη έξοδος, οι πολλές εξοδικές κρεπάλες που θα ζήσεις, η παρείστικη διάθεση εντός στρατοπέδου και πάνω απόλα η αίσθηση απελευθέρωσης που θα έχεις την τελευταία φορά που θα βγείς από την πύλη του στρατοπέδου.

Τέλος θέλω να πω για το μετά. Πολλοί πιστεύουν ότι έξω ότι κάνουν, το επιλέγουν αλλά θα πρέπει να ξέρουν ότι για ότι κάνουν επιλέγουν και τις συνέπειες του. Αν κάποιος είναι εύπορος οικονομικά μπορεί να μετριάσει τις συνέπειες αυτές. αλλά αν από μια δουλειά των 600+ ευρώ εξαρτάται το νοίκι του, οι λογαριασμοί του, η διασκέδαση του, το φαγητό του και γενικά ότι έχει να κάνει στην πολιτική του ζωή, μια ενδεχόμενη απόλυση του έχει πολύ σημαντικότερες συνέπειες από τις 10 μέρες φυλακή που θα του δώσει ο διοικητής του οπότε και εκεί οι επιλογές που θα έχει να κάνει δεν θα είναι και τόσο ελεύθερες όσο μπορεί αρχικά να πιστεύει(Freedom’s Never Free που λέει και ο Θεός) και στην τελική θα αναγκαστεί να υποκύψει (εκτός και αν είναι αρκετά έξυπνος ή αρκετά τυχερός ώστε να βρει την άκρη) γιατί στην τελική στο στρατό μια στέγη, ένα μέρος να κοιμηθεί και το φαγητό του το είχε δωρεάν ενώ έξω δεν ισχύει αυτό. Ο στρατός μπορεί να μην είναι μια μικρογραφία της ζωής μιας και διαφορετικοί κανόνες ισχύουν εκεί και διαφορετικοί έξω, οι καταστάσεις πολλές φορές παρόλαυτά είναι πολλές φορές οι ίδιες και το μόνο που τις αλλάζει έξω είναι αυτή η αίσθηση ελευθερίας και αξιοπρεπειας που μπορεί να έχουμε με την ενδόμυχη σκέψη πως ότι κάνουμε έξω το κάνουμε για τον εαυτό μας και όχι για κάποιον καραβανά. Συμπέρασμα είναι πως όσο και να διαφέρει το μέσα και το έξω, δεν παύει το ένα να είναι ένα σχολείο για το άλλο.

Αυτά τα ολίγα και ελπίζω να μη σας κούρασα.

Υ.Γ. Μην θεωρείται πάντα τους αξιωματικούς ηλίθιους, πρόπερσι ένα νεοσύλλεκτος είχε σκοτωθεί στη Θηβα κατά τη διάρκεια ασκήσεως από πυροβολισμό επειδή το έπαιζε έξυπνος και έγραψε τον υπεύθυνο αξιωματικο στα @@@@ του. Όσο να ναι σε κάτι τέτοια έχουν περισσότερη εμπειρία από τον καθένα μας(εκτός και να κάποιος συμφορουμίτης μας είναι στρατιωτικός).

εγραψες πανω κατω οσα ηθελα να πω αλλα βαριομουνα
:slight_smile: :stuck_out_tongue: