Ε καλα κανε καμια θυσεια κ συ!!!
θες και νετ. Κανε αιτηση μολις πας, να μπαινεις στο νετ:p
Ε καλα κανε καμια θυσεια κ συ!!!
θες και νετ. Κανε αιτηση μολις πας, να μπαινεις στο νετ:p
Oι μαυροσκούφηδες στη Λήμνο είναι μια χαρά.
Στο 290 ΤΠ να τους στείλουν να δουν τη γλύκα… :lol:
H πλάκα είναι ότι πηγαίνουν στις αεροπορίες και τα ναυτικά και άμα κάνουν πάνω από 2 υπηρεσίες τη βδομάδα γκρινιάζουν ότι τους χώνουν.
76 μέρες άδεια σε 8 μήνες θητείας χωρίς χρήση του παραμικρού βύσματος τι σου λέει?
Κι έχω ακόμα άλλες 10 μέρες κανονική να πάρω.
Το θέμα είναι να το κυνηγάς. Έχει να κάνει και με τον εκάστοτε διοικητή βέβαια…
Η κανονική άδεια είναι 18 μέρες αλλά έχει και άλλες 10 ειδική άδεια παραμεθορίου, ε θα δώσεις και 2 φορές αίμα στη θητεία σου, να άλλες 4, σύνολο 32 μέρες που παίρνεις υποχρεωτικά. Τώρα για τις ειδικές, ειδικά αναρρωτική παίρνεις πολύ εύκολα καθότι οι γιατροί είναι χεσμένοι μη και σου συμβεί όντως κάτι και βρουν το μπελά τους. Αλλά θα πρέπει να κλαίγεσαι κι επίσης με αυτόν τον τρόπο σπας τα αρχίδια των υπόλοιπων στη μονάδα σου που μένουν πίσω και κάνουν υπηρεσίες…
Άραγμα σε καρεκλίτσα και MP3.
Υπάρχουν πολλά μέτρα και πολλά σταθμά και ένα από αυτά ενδεχομένως να είναι η τύχη.
Έχω δει να κόβονται οι άδειες αιμοδοσίας, έχω δει να κόβονται γενικώς πολλές άδειες.
Έχω δει παιδιά να έχουν λιώσει βαρώντας για ένα συνεχόμενο μήνα διπλές υπηρεσίες.
Πίστεψέ με, σχεδόν το σύνολο των γνωστών μου πήγε αεροπορία και ναυτικό. Στο ναυτικό είναι τόσο καλά που ντρέπονται οι περισσότεροι και δεν μιλάνε, αλλά συνήθως οι της αεροπορίας γκρινιάζουν και περισσότερο από το στρατό ξηράς.
Οι άδειές σου είναι υπερβολικές. Δεν έχω κανένα λόγο να μη σε πιστέψω ότι έγιναν χωρίς βύσμα, αλλά αν είναι έτσι είναι η εξαίρεση της εξαίρεσης.
Επίσης, σε πάρα πολλά στρατόπεδα το άραγμα, καρεκλίτσα και mp3 είναι παράδεισος και δεν παίζει με τίποτα.
Mας πηραν τις καρεκλες οι βλακες,παλι καλα εμεινε το τραπεζακι…
Τι να μου πει,αλλος για να παρει μια 48ωρη βγαινει στην αναφορα και την παιρνει μετα απο χιλια παρακαλητα,συν οτι του τη γραφουν κιολας κ αλλος μπορει απο το πουθενα να του δινουν αβερτα αδειες. Ειναι πολλες φορες και η τυχη.
Δεν ξερω ομως με τι κριτηρια γινονται αυτα,δλδ πως αλλου δινουν τοσο μεγαλες αδειες και αλλου δεν δινουν τπτ. Ξερω σειρες μου που ηταν στο λιτοχωρο και εφαγαν τετοια εμπλοκη που δεν περιγραφεται,40 μεσα και βαλε,και αλλα παιδια που ειναι ξερω γω στην πλατη κ τους διωχνουν συνεχως με αδειες.
Πολυ μεγαλο ρολο οπως ειπες παιζει σε τι διοικητες,λοχαγους και γενικα σε τι ανωτερους θα πεσεις.
76 μερες ,+10 κανονικη,+λοιπες,ουσιαστικα εσυ εχεις τελιωσει,ειναι σαν να απολυεσαι το μαιο.
ΥΓ Μαλλον θα παρω κανα mp3 player…
Ε, στρατός χωρίς mp3 δε βγαίνει.
βασικά ήθελα να κάνω κάποιο ποστ στο podium, δεν έχει κάνει κανένας τόσες ώρες που διαχωρίστηκε.
Όλα βασικά είναι θέμα διοικητή.
Ο δικός μας στη Λήμνο πχ προτιμούσε να δίνει άδειες και να αφήνει με λίγο κόσμο τη μονάδα με συνέπεια να έχουμε σχεδόν συνέχεια εμπλοκή. Έδινε όμως και υπηρεσιακά και γενικά μας άφηνε στην ησυχία μας γιατί ήξερε ότι κάθε μέρα είχαμε σκοπιά.
Γενικά διαβιβάσεις στην παραμεθόριο δεν έχω ακούσει κάπου να είναι άσχημα. Το ίδιο και τα σώματα υποστήριξης (ΥΠ, ΕΜ, ΤΧ κτλ). Πεζικά, πυροβολικά και τέθωρες είναι όντως πιο τέντα και τους γαμάνε περισσότερο. Αν και στη Λήμνο πλην ενός τάγματος πεζικού δεν υπήρχε κάποιο άλλο μαύρο στρατόπεδο από πλευράς διοίκησης απ’ όσο ξέρω.
Δεν αμφιβάλλω για αυτά που λες αλλά δεν νομίζω να είναι ο κανόνας να κόβονται άδειες κτλ. Φυσικά υπάρχουν κι αυτές οι μονάδες. Η εμπλοκή είναι άλλο πράγμα, όπως έγραψα και πιο πάνω εμείς σχεδόν μόνιμα για το 5μηνο που έκατσα είχαμε εμπλοκή. Επίσης εννοείται ότι οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ ΣΞ και ναυτικού/αεροπορίας είναι γελοία.
dude…you;ve just touched a nerve…right THERE!!:roll:
αναλογα για τι μιλας και ποια εποχη…
μη με κανεις να σου πω τη σειρα μου και το πως “παιζαμε”:p…γιατι,οκ…ΚΑΛΗ η Σαλαμινα αλλα εχει να κανει με το που υπηρετεις!
pls…μη τα γενικευετε!ΟΚ,δεν ειναι φανταριλικι αλλα παιζουν και αλλου σκατα![-X
Σας πήγαινε 1-1 μόνο ε?
προκαλεις…
Τι προκαλώ ρε? Έχω τον κολλητό μου ναυτικό τώρα, μπήκε με την 303. Έκανε παραμεθόριο στον Σκαραμαγκά (ουάου, σύνορα λέμε!) όπου η δύσκολη περίοδος κράτησε για 3 μήνες νομίζω, δηλαδή τους πήγαινε μεταξύ 1-1 και 2-1 (εμπλοκή!) και γενικά είχαν κάμποσο τρέξιμο όλη μέρα. Ναι, το ξέρω ότι οι σκοπιές είναι 4ωρες αλλά άμα ξέρεις ότι βρέξει χιονίσει την άλλη μέρα θά σαι σπίτι σου, σιγά τ’ αυγά.
πρωτον : oxi “PE”!!!Ρ/Ε ειναι ειδικοτητα στο ναυτικο…
και οπως ειπα και πιο πριν: Μην τα γενικευεις!
το οτι ο “Γιαννης” ο φιλος σου εκανε μονο 3μηνο τρεξιμο ΔΕΝ μπορει να αντικατοπτριζει τη θητεια ολων!( με θιγει ρε μαστορα!πως το λενε?!?!)
επισης, οι σκοπιες ειναι 4ωρες, 8ωρες ( 2x4 ανα ημερα) και 12ωρες (2x6 ανα ημερα εν πλω)
ΥΓ. Βεβαια ,ολα αυτα αναλογα με το ποτε και που,ε?
18/5 μπαίνω Διαβιβάσεις στην Καλαμάτα. Έχει πάει, ή πρόκειται να πάει κανείς από εδώ; Καμία πληροφορία;
Μπήκα διαβιβάσεις τον Αύγουστο του 2007. Θεωρείται (αλλά και είναι καλό κέντρο) Βέβαια η παραμονή μας εκεί τότε δεν ήταν η τυπική για κέντρο. Μετά την επιστροφή από την άδεια ορκομωσίας, είχαν πιάσει οι φωτιές στον Ταϋγετο και τη βγάλαμε αρκετά στα γύρω χωριά οπότε δεν κάναμε και πολλά από οπλοασκήσεις κλπ.
Ο διοικητής τότε ήταν απίστευτος άνθρωπος. Ο διοικητής του τάγματος νεοσυλλέκτων γραφική φιγούρα και προσπαθούσαμε να μην έχουμε απρόοπτες συναντήσεις μαζί του…
Ήμουν τρίτο λόχο και ήμασταν ψιλοχύμα σε σχέση με τους άλλους( ο πρώτος λόχος πχ πήγαινε με βήμα για φαί…). Οι ανθυπολοχαγοί ήταν πιο συνεννοήσιμοι από τους λοχίες( Κάποιοι την είχαν δει βασιλικότεροι του βασιλέως ίσως και λόγω λίγο μικρότερης ηλικίας). Αν θες συγκεκριμένα ονόματα μπορώ να στα πω με pm.
Φοβάμαι ότι πολλά από τα πρόσωπα θα έχουν αλλάξει πάντως.
Μάλιστα, ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Εντάξει, μην μπεις στον κόπο να στείλεις ονόματα, όπως λες άλλωστε αυτοί αλλάζουν συχνά. Άσε που έτσι κι αλλιώς είναι δεδομένο πως όλο και σε κάποια (καλή ή κακή) “περίπτωση” θα πέσεις.
Thanks 8)
Cozy, ετοιμάσου για σημαιοφόρος στην παρέλαση της ορκομωσίας…
:lol: Λες; Σχολείο ήμουν μπροστά μπροστά στις παρελάσεις
Κάτι σημαντικό που ξέχασα. Καλό θα ήταν να πάρεις βαλίτσα με ρόδες. Όλο το στρατόπεδο έιναι μια ανηφόρα…
Για σημαιοφόρος δεν ξέρω, αλλά μπροστά δεξιά σίγουρα θα είναι.
Ναι ρε τρόπος του λέγειν ήταν το σημαιοφόρος.
και γω καλαματα μαϊο ειχα παρουσιαστει
πριν 3 χρονια βεβαια
θυμαμαι εχω ομορφες αναμνησεις
ιδιαιτερα οταν κοιτας απο πανω ψηλα τη θαλασσα και βασιλευει ο ηλιος
(και κανεις αγγαρειες…:lol::lol:)
το πιο πολυ ζορι το χα φαει θυμαμαι σε κατι προβες για παρελασεις
οπου ειχε τρελη ζεστη και λιωναμε στο περπατημα
α και φυσικα στις πορειες για βολες
που πας απο κατι μονοπατια μες στα κατσαβραχα
πληρης εξαρτηση
σου ζαλιζουν τον ερωτα με το σχολειο που περνας πριν τη βολη
και τελικα καθεσαι μεσα στο αγχος να ριξεις, ποσες 10 σφαιρες??
anyway
καλη θητεια και εξαπεστειλεν την περιστεραν!!!