Στράτευση και στρατός

Αντε καλοι πολιτες…304 λελε. Τελειωσε το μπουρ#@#$!!

Ω ναι!
Με το αστρονομικό νούμερο των 5 ημερών άδειας απολύσεως…

Παλι καλα ηταν και 5 και ειχα κρατημενες κ δικες μου αλλιως…αυγουστο θα τελειωνα.:-s

Hρθε το μπουρδελοχαρτο που λεει οτι παρουσιαζομαι 1η Σεπτεμβριου στην Τριπολη!!!
Αρχιζω τωρα τα τρεξιματα για την αναβολη… κριμα γιατι τωρα ειναι να παω αεροπορια ενω μετα θα εχουν καταργηθει…:stuck_out_tongue:

Ρε παιδια μια ερωτηση.Εχω κλεισει τα 19 απο το Φεβρουαριο (το 90 εχω γεννηθει) και χωρις να εχω παρει καμια αναβολη δεν μου εχει ερθει κανενα χαρτι ακομα.Πηγα καλου κακου στη στρατολογια να ρωτησω και μου λενε αραξε και οποτε σου ερθει.Δεν παιζει να γινει καμια μαλακια και να χω τιποτα τρεχαματα ε?

και εγω το 90 ειμαι.
δεν παιζει να σου πουνε τιποτα. εδω σε φιλο που του ηρθε το χαρτι και δεν εκανε τιποτα, δεν ειχε προβλημα…

Καλά, καλά, αφήνετέ το, και άμα 3-4 μήνες πριν απολυθείτε σας σκάσει χαρτί για πρόσθετη θητεία αρχίστε τα τρεχάματα…

Του ηρθε χαρτι να καταταχθει και ουτε πηρε αναβολη ουτε παρουσιαστηκε?Και δεν υπηρχε προβλημα?
Στο δυσκολο παιζεις.

Αντίστοιχη πορεία, αλλά μερικές σειρές πριν από σένα (293). Α, και δεν ήμουν οδηγός, αλλά “χημικός μηχανικός”. Aka “γραφέας πολυτελείας”.
Αλγιαννάκη είχατε δίκα;

δεν υπηρξε προβλημα γιατι ο συγκεκριμενος ειναι απο αλλη χωρα και παρολο που εχει ελληνικη ταυτοτητα κλπ, τους εγραψε οταν τον καλεσαν και αυτοι δεν πηραν χαμπαρι. μετα απο 2-3 χρονια πηγε τελικα…

Απορία: αν η αναβολή κρατάει ας πούμε για 2 χρόνια, και κάποιος τελειώσει τις σπουδές του νωρίτερα, πρέπει να πάει να την ακυρώσει αναγκαστικά και να καταταχθεί ή μπορεί να περιμένει να λήξει ο χρόνος που του δίνει η αναβολή?

Κλασσικα χαχααχαχαχαχα.Οχι τον Αλ τον ειχα υποδικα, δε θυμαμαι ατμ το δικα που ειχα αλλα ηταν σουπερ.Εσυ λογικα ειχεσ Ζαχαριαδη?Ο Αλ εγινε δικας μετα απο το δικο μου (στο μεταξυ ειχα παρει αποσπαση για αλλου οποτε δε τον προλαβα :lol:)

Μπορεις να κοψεις την αναβολη οποτε θες.Και εγω πηγα στρατο ενοσω ημουν φοιτητης,αρα εχοντας αναβολη,
και απλα πηγα και την εκοψα!!!

Τσακ.

Δύο ειδών Φύλλα Πορείας ετοιμάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για όσους θα καταταγούν από τον Αύγουστο και μετά, οπότε αρχίζει η εφαρμογή της 9μηνης στρατιωτικής θητείας στον Στρατό Ξηράς.

1. Στον Έβρο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και συνολικά στις μάχιμες μονάδες αιχμής θα τοποθετηθούν αμέσως μετά την εκπαίδευσή τους όλοι οι στρατευμένοι που είναι υπόχρεοι πλήρους θητείας 9 μηνών και όλοι όσοι για ιατρικούς λόγους δεν έχουν απαλλαγεί της υποχρέωσης να κρατούν όπλο, δηλαδή οι ικανοί κατηγορίας Ι/1, Ι/2 και Ι/3.

2. Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και τα άλλα αστικά κέντρα των νομών πέραν των ελληνοτουρκικών συνόρων θα τοποθετούνται όλοι όσοι για κοινωνικούς λόγους δικαιούνται να υπηρετήσουν μειωμένη θητεία (προστάτες, παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, παντρεμένοι με παιδιά κ.ά.) καθώς και όσοι για λόγους υγείας απαγορεύεται να κρατούν όπλο, δηλαδή οι Ικανοί κατηγορίας Ι/4 (και πιθανώς μια μερίδα της κατηγορίας Ι/3) που κάνουν άλλες μη ένοπλες υπηρεσίες.

Toυς τελευταίους 2 μήνες της θητείας του ο στρατιώτης θα μπορεί να υπηρετεί στον τόπο καταγωγής του ή σε Αθήνα και θεσσαλονίκη.

Δηλαδη εμεις που ειμαστε για μειωμενη θητεια, θα κανουμε παλι 9μηνο, απλα τους δυο τελευταιους μηνες στην Αθηνα… χμμ θα προτιμουσα λιγοτερο στρατο παρα αυτο… anyway

Βασικα ναι δεν το διευκρινιζει καπου αν θα κανουμε 8μηνο ή 9μηνο οσοι δικαιουμαστε μειωμενη.

Οχι, το οκταμηνο ισχυει. Btw μειωμενης θητειας θεωρουνται κι οι 5μηνιτες. Εδω απ οσο βλεπω μιλα καθαρα για μεταθεσεις.

Πλεροφοριακα, υπηρχαν δημιοσιευματα (δε θυμαμαι εφημεριδα) που ανεφεραν ακριβως αυτο, πως οι οκταμηνιτες θα επεστρεφαν μετα απο ενα διαστημα κοντα στον τοπο διαμονης, αμεταθετοι. Κι αυτο δεν ειναι τοσο παραλογο, αφου ολοι οι αλλοι θα πανε στον Εβρο ξερωγω. Εδω τι θα γινει, περαν απο βυσματα, αντε κι οσους Εποπ δεν εχουν παει Αεροπορια και Ναυτικο;

Αχαχαχαχαχαχ!
Εντελώς ηλίθιοι όμως όσοι τα σκέφτηκαν αυτά!

1. Θα πέσει ΤΟ βύσμα για κατ εξαίρεση μεταθέσης και Ι4.
  2. Θα καταφέρουν να υπάρχει ΠΑΝΤΟΥ εμπλοκή.

Θα ριξουμε γελιο οταν βρεθουμε απο το φορουμ πουθενα στο ακυρο, εμεις που θα παμε ολοι Νοεμβρη

Τελη Οκτωβρη το χαρτι ε ?

Λιγες ωρες μεινανε… ΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΕΛΕΛΕ! ! !