Xaxaxaxa.Pou to katalavate oloi re oti 8elw na moiasw me ton maynard?Einai to eidwlo mou.Pantws giga se euxaristw gia ta kala sou logia!Telos apo mena den 8elw na kontraromai mazi sou kai den 8a sunexisw allo!
Δεν αναφέρθηκε καθόλου γενικά… Ήμουν ειδικότατος… Αφορούσε τον τίτλο και μόνο…
Πάπυρος Λαρους:
Ο όρος δηλώνει κάθε εθνικιστικό ολοκληρωτικό κίνημα ή καθεστώς. Κοινό στοιχείο η έμφαση στο έθνος (τη φυλή ή το κράτος) ως κέντρο και ρυθμιστή ολόκληρης της ιστορίας και της ζωής του ανθρώπου και αφετέρου στην αδιαφιλονίκητη εξουσία του ηγέτη. […] Ο φασισμός επέστρεψε στο πρότυπο μιας αυταρχικής οργάνωσης που στηριζόταν στην καθυπόταξη του ατόμου στην κοινωνική ανισότητα…
Πέρα απ’ όλα αυτά όμως, ο φασισμός έχει πολλές μορφές και νομίζω ότι αυτήν τη στιγμή μας απασχολεί η μορφή που έχει αυτήν τη στιγμή ο φασισμός στην Ελλάδα… Προσωπικά δεν τον έχω συναντήσει, καθότι δεν ανήκω σε καμία αριστερή ή αναρχική παράταξη, ή σε καμία κοινωνική μειοψηφία, διότι αυτές είναι οι ομάδες που τον βιώνουν κυρίως…
ok, παω πασο τοτε…
με τον τιτλο ουτε εγω συμφωνουσα, την εχω πει την αποψη μου σε προηγουμενο post.
οχι ρε μανο, τι λες?? πρεπει να ανηκες σε παραταξη για τον συναντησεις? ουτε εγω ανηκω, αλλα με εχουν πιασει οι μπατσοι επειδη ειχα μαλλια…!!! μονο αν εθελοτυφλεις δεν τον βλεπεις… σκεψου το καλυτερα…
Όχι ρε δεν με κατάλαβες… Το βλέπω και εγώ αυτό που λες…
Απλά αυτό που είπα ότι αυτοί που νοιώθουν στο πετσί τους τον φασισμό είναι οι μειοψηφίες (π.χ. πακιστανοί) και οι αναρχικοί-αριστεροί… Εμένα μέχρι τώρα η ζωή μου δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από την ύπαρξη ή οχι φασισμου… Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν με απασχολεί το ζήτημα
συμφωνουμε…
Ορισμος κατα Μειζον Ελληνικο Λεξικο:
(ο) ουσ. δικτατορικό αστικό πολιτειακό σύστημα με κύρια χαρακτηριστικά την κατάργηση του κοινοβουλευτισμού και την έξαρση της κρατικής εξουσίας, που ασκείται τρομοκρατικά | η ιδεολογία που πρεσβεύει τις αρχές αυτού του συστήματος και επιδιώκει την εγκαθίδρυσή του
Παντως κι εγω ειχα την εντυπωση οτι ο φασισμος περιλαμβανει ολα οσα ειπωθηκαν μεχρι τωρα, οχι μονο αυτο που λεει το ΜΕΛ, ουτε αυτο της γουικιπιντια.
Σωστο το ΜΕΛ… Ο φασισμος σαν πολιτικη ιδεολογια περιγραφεται ετσι ακριβως. Οταν τετοιες ιδεολογιες συνδεονται και με εθνικα/φυλετικα κριτηρια τοτε μιλαμε για ναζισμο…
Αλλα στην καθομιλουμενη ειτε για φασιστες μιλαμε, ειτε για νεοναζι, ειτε για ακροδεξιους ειναι το ενα και το αυτο…
21-4-1967 - 21-4-2007
Πόσα πιστεύετε οτι έχουν αλλάξει και πόσα είναι διαφορετικά ? Μήπως η δημοκρατία είναι η ίδια η χούντα σε γυαλιστερό περιτύλιγμα ? :-k
Σας παρακαλώ. ας δώσει κάποιος τη γραφική απάντηση “Όχι!!! Ίδια σκατά είμαστε!!! Η Χούντα ποτέ δε σταμάτησε και τίποτα δεν έχει αλλάξει!!!”. Μου χρειάζεται λίγο γέλιο… Θα του είμαι υπόχρεος…
(μιλάμε ενώ έγραφα τα παραπάνω, ταυτιζόταν ο ήχος του δικού μου πληκτρολογίου με τα εφέ στο “Fear Of A Blank Planet” 8O 8O 8O )
Εγώ γέλασα ήδη πάντως με το γραφικό του δικού σου post…Όλα είναι τόσο τέλεια ή αλλιώς τόσο γραφικό είναι το να αμφισβητείς τη σημερινή ‘‘δημοκρατία’’…Πραγματικά γίνομαι γραφικός
Φίλτατε Headshot, που νομίζεις ότι έχεις φάει τη ζωή με το κουτάλι, πήγαινε μάθε τι γινόταν επί χούντας και μετά έλα να εξισώσεις τη σημερινή δημοκρατία με τη χούντα της επταετίας.
Να λες πάλι καλά που είπα τέτοιες απόψεις απλά γραφικές και δεν τις είπα τίποτα χειρότερο, γιατί μέσα στην αδαημοσύνη τους προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων από τη χούντα και τους αγώνες όσων πάλεψαν για τη σημερινή δημοκρατία που τόσο εύκολα απαξιώνεις…
Αν θες να γίνεις επαναστάτης, κόψε τους λαϊκισμούς και άνοιξε κανένα βιβλίο… Αυτό θα είναι πραγματικά επαναστατική ενέργεια
Dhladh esy pragmatika pisteueis oti autoi palepsan gia thn shmerinh ‘‘dhmokratia’’?kai sthn telikh poia dhmokratia pou kanena kratos opws kai ta mme den sevontai thn apopsh twn foithtwn?
Eνα θεικο τραγουδι,σαν νανουρισμα, των Σμερνα(αν δεν κανω λαθος)το θυμαται κανεις που ελεγε
Εχουνε ψυχη κι οι νεοναζι,πετρινη καρδια και θολο το μυαλο
δεν μπορω να τ ανεχτω
σπαστους τα πλευρα,χυστους τα μυαλα
σφαζε καθε μερα απο εναν και συ,μπ@@ρδο νεοναζι
Και σε καποια φαση εμπαινε και μια χορωδια και τραγουδουσε το ρεφραιν.
Respect!
Φίλτατε Κarvou…εγώ σίγουρα δεν έχω φάει με το κουτάλι τη ζωή και δεν νομίζω να φάνηκε οτι είπα κάτι τέτοιο.Είναι δικοί σου προσωπικοί χαρακτηρισμοί στο πνεύμα του διαλόγου που σε διακατέχει.Ίσως έχεις αυτή την αυτοπεποίθηση γιατί έχεις φάει το forum με το κουτάλι…Οπότε τέτοιοι χαρακτηρισμοί καλύτερα να λείπουν μιας και δεν γνωρίζεις αν εγώ έχω ανοίξει κάποιο βιβλίο ή όχι.
Πέρα απο τα προσωπικά που βάζεις θα ξαναμπώ on-topic.Αυτούς που αποκαλείς αγωνιστές του Πολυτεχνείου δεν αγωνίστηκαν για τη σημερινή δημοκρατία ούτε εννοείται για την δημοκρατία που ξημέρωσε μετά τη Χούντα.
Βασικά συνθήματα ήταν το Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία που φαίνονται τόσο επίκαιρα και σήμερα έστω και χωρίς χούντα αλλά με την δημοκρατία που τόσο περίτεχνα ονομάζεται κυριαρχία του λαού…Ας μη μιλήσουμε για πρακτικά ζητήματα που απαιτούσε τότε ο λαός όπως ‘‘Εξω οι Αμερικανοί’’,και λοιπά και λοιπά…
Τώρα αν εσύ νομίζεις οτι απαιτείται κάποιο βιβλίο για να συνειδητοποιήσεις κάποια αυονόητα πράγματα μάλλον
πρέπει να ρωτήσεις τα παιδιά ενός απολυμένου,έναν άνεργο,έναν χαμηλόμισθο,έναν συνταξιούχο…(ναι ξέρω έγινα γραφικός επειδή είπα την άποψη μου).Εκείνοι πάντως δε χρειάζονται βιβλία,είναι τέτοια η θέση τους που αυτό που εμείς διαβάζουμε για να κατανοήσουμε εκείνοι το βιώνουν…εμείς ίσως και να τα χρειαζόμαστε.
Όσο για το λαικισμό που πρόλαβες να τον δεις σε 2 σειρές?Δεν μου χρειάζεται…Αυτά
Και για σένα αυτό είναι χούντα? Για αυτό σας λέω… Πηγαίνετε να ανοίξετε κανένα βιβλίο να μάθετε πώς ήταν η Ελλάδα το '67-'74 και μετά ελάτε να μιλήσετε για σημερινή χούντα…
Τότε, δε θα μπορούσες καν να εκφράσεις απόψεις κατά της ηγεσίας δίχως να σε μπαγλαρώσουν, δε μπορούσες να αγοράσεις την εφημερίδα που ήθελες, δε μπορούσες να αθωωθείς αν σε συνελάμβαναν παρανόμως, η κυβέρνηση ΔΕΝ άλλαζε με τίποτα και άπειρα ακόμα, που όσο τα καταγράφω, τόσο περισσότερο εκπλήσσομαι που σώνει και καλά θέλετε να ταυτίσετε τη σημερινή κατάσταση με τη χούντα…
Δε σας αρέσει η σημερινή κατάσταση? Κανένα πρόβλημα. Πείτε το, υποστηρίξτε το με σθένος, επιχειρηματολογήστε, αλλά μην εξισώνετε τη σημερινή κατάσταση με εκείνη της χούντας μόνο και μόνο για να προσπαθήσετε να πείσετε ότι η σημερινή κατάσταση είναι τόσο χάλια…
Για τις καταλήψεις και τις πορείες, πάντως, αν θέλετε υπάρχει παλαιότερο τόπικ, όπου μπορείτε να το διαβάσετε και να δείτε και τις απόψεις των χρηστών και να ποστάρετε τις δικές σας… Για να μη ξαναγράφουμε τα ίδια και τα ίδια δηλαδή…
Φίλτατε Headshot μάλλον εσύ επιλέγεις να ξεχάσεις ότι αυτή η περιβόητη “γενιά του Πολυτεχνείου”, αυτή η γενιά “αγωνιστών της Δημοκρατίας” είναι όλοι αυτοί που μας κυβερνάν σήμερα. Όλοι αυτοί που εσύ και οι υπόλοιποι γραφικοί εδώ μέσα κατηγορείτε για τον περιορισμό των ελευθεριών σας.
Αν πραγματικά πιστεύετε ότι ζούμε μια κεκαλυμμένη χούντα να πάτε σε καμία “εκδημοκρατισμένη” χώρα του εξωτερικού να μου πείτε αν θα περνάτε καλύτερα. Ζούμε σε μια χώρα μπουρδέλο, που ο καθένας κάνει και λέει ότι του κατέβει στο γαμημένο του το κεφάλι, άκριτα και χωρίς επιπτώσεις και παρόλα αυτά κάποιοι έχουν το θράσος να παραπονιούνται.
Ρε nihilist αν μιλούσες έτσι και για μουσική θα σε πήγαινα πολύ περισσότερο!