Στράτευση και στρατός

Pra3eis opws to ksulo sto kyprio foithth apo asfalites, ripseis xhmikwn apo mpatsous xwris logo kai eisodo tous sta mplok twn foithtwn xtupwntas paidia.A ksexasa kai to shmantikotero pou einai h sukofanthsh tou foithtikou kinhmatos apo merika kuvernhtika kai oxi mono organa,to mono pou xreiazetai na kanete gia na tous deite einai na deite ta deltia eidhsewn.Auta kai alla polla einai h shmerinh ‘‘dhmokratia’’ pou gia authn palepsan oi foithtes tou polytexneiou.Pswfhste epitelous sixamena thleopthka skoupidia!!!

Α κατάλαβα. Από εδώ προέρχονται όλα… Καλά κρασιά.
Από τις καταλήψεις περάσαμε στον φασισμό 8O

Έχω φάει και το φόρουμ με το κουτάλι και αυτές τις συζητήσεις με κουτάλες… Για αυτό μου επιτρέπω να μιλάω έτσι εξάλλου. Το να βάζεις τη λέξη δημοκρατία μέσα σε εισαγωγικά για μένα είναι γιγαντιαίος λαϊκισμός. Εξήγησε μας γιατί πιστεύεις ότι δεν έχουμε δημοκρατία με επιχειρήματα και τότε θα αποσύρω τον χαρακτηρισμό. Έως τότε θα το θεωρώ και με το δίκιο μου λαϊκισμό…

“μάλλον πρέπει να ρωτήσεις τα παιδιά ενός απολυμένου,έναν άνεργο,έναν χαμηλόμισθο,έναν συνταξιούχο…”

Αυτοί θα μου πουν αν υπάρχει δημοκρατία? Αυτοί απλά θα μου πουν αν υπάρχει ανεργία, πληθωρισμός και μη δίκαιη κατανομή πλούτου… Πώς ακριβώς μου αποδεικνύεις το έλλειμμα δημοκρατίας? Η δημοκρατία είναι πολίτευμα, όχι οικονομική θεωρία… Συνεχίζω να πιστεύω ότι τα έχεις λίγο μπερδεμένα και εννοείται ότι την παρότρυνση για να διαβάσεις κανένα βιβλίο δε την αποσύρω. Ειδικά όταν τη θεωρώ ευχή και χαίρομαι και εγώ ο ίδιος το διάβασμα τόσο πολύ…

Όσο για το “έξω οι Αμερικάνοι” που προβάλλεις ως επιχείρημα, μιλάμε γελάω ήδη… Μάλλον δεν έχεις κατανοήσει την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας στην επταετία για να καταλάβεις γιατί το φώναζαν το σύνθημα… Για το “Ψωμί-παιδεία- ελευθερία” δε θα επιμείνω… Θεωρώ ότι υπάρχει πολύ περισσότερη παιδεία από το 74 στο μέσο Έλληνα, ελευθερία να κάνει ότι νόμιμο θέλει και να ψηφίσει ότι θέλει. Στο θέμα του ψωμιού, επίσης πιστεύω ότι υπάρχει στην Ελλάδα πολύ περισσότερος πλούτος από ότι το ΄74, αλλά ούτε εγώ είμαι ευχαριστημένος από το επίπεδο της ζωής…

Την απαντηση σε αυτο που λες τη δινει το Μειζον Ελληνικο Λεξικο

Ορισμος φασισμου κατα Μειζον Ελληνικο Λεξικο:

(ο) ουσ. δικτατορικό αστικό πολιτειακό σύστημα με κύρια χαρακτηριστικά την κατάργηση του κοινοβουλευτισμού και την έξαρση της κρατικής εξουσίας, που ασκείται τρομοκρατικά | η ιδεολογία που πρεσβεύει τις αρχές αυτού του συστήματος και επιδιώκει την εγκαθίδρυσή του

Καταργηση του κοινοβουλευτισμου:

Ενα κομμα που παιρνει το 45% των ψηφων παιρνει το 55% των βουλευτικων εδρων. Αρα τις αποφασεις δεν τις παιρνει η πλειοψηφια. Αρα ο κοινοβουλευτισμος (οπως τον αντιλαμβανομαι εγω τουλαχιστον) στην ουσια του καταργειται…

Εξαρση της κρατικης εξουσιας:

Ξυλοδαρμοι φοιτητων, ληγμενα χημικα κατα τονους στις πορειες, χημικα μεχρι και στους γονεις των κατηγορουμενων στα δικαστηρια…

Σε ολα αυτα συνυπολογιζουμε τον αθλιο γκεμπελισμο των ΜΜΕ με προεξαρχοντες Πρετεντερη, Σταη, Χατζηνικολαου, Τραγκα κτλ.

Προσεξε! Δεν λεω οτι εχουμε φασισμο… Ουτε οτι σημερα ειναι το ιδιο με τη χουντα… Αλλα η σταση της κρατικης εξουσιας στο θεμα των διαδηλωσεων ηταν φασιστικη…

Σύμφωνα με έρευνα του ΟΗΕ (το '96 είχε βγει νομίζω), αν όλοι οι κάτοικοι της Γης, είχαν το επίπεδο ζωής του μέσου Ελβετού, τότε η Γη θα μπορούσε να αντέξει μόνο 600 εκατομμύρια κατοίκους… Λίγο άσχετο, αλλά συνδέεται με την τελευταία πρόταση του ποστ μου ως πιθανός αντίλογος και μιας και το θεωρώ ενδιαφέρον το ποστάρω…

Ρε μάγκες κοροιδευόμαστε μου φένεται…Το ‘‘ιδιο με τη χούντα’’ είναι τρόπος του λέγειν.Λέμε το ίδιο πράγμα οτι οι αγώνες που τότε κάποιοι έδωσαν είναι πολύ επίκαιροι σήμερα σε καιρούς υποτίθεται δημοκρατίας.Και nihilist ακριβώς το ίδιο λές με μένα.Κράζω τη σημερινή ‘‘δημοκρατία’’ εξισώνοντάς τη με τη χούντα.Ας αφήσουν κάποιοι τα προσωπικά και ασ μιλήσουμε λίγο σοβαρά.Στη χούντα τουλάχιστον ήξερε ο κόσμος με τι έχει να κάνει σήμερα είναι πολύ μπερδεμένα τα πράγματα.Δεν χρειάζεται τόσο ο εκφοβισμός της αστυνομίας όσο άλλα πολύ πιο περίτεχνα.Η διάδοση της τηλεόρασης ώς μέσο και άλλα και άλλα που μπορούν να μας πάρουν ώρες.
Ας σταματήσουν κάποιοι να αναμασούν τα αυτονόητα.Λες ρε nihilist να αποθέωσα τη σημερινή Δαμανάκη ή το Λαλιώτη.Έλεος

Ξέρεις κάτι? Στους ορισμούς που δόθηκαν, εμένα αυτό δε μου άρεσε. Ότι συνδεόταν ο φασισμός με τον εθνικισμό. Σε αυτές τις περιπτώσεις για παράδειγμα όπου έγινε υπερβολική χρήση βίας, δεν τίθεται θέμα εθνικισμού. Έλληνες Vs Ελλήνων ήταν και για αυτό δε μου αρέσει ο ορισμός του Wikipedia.

Και οι αριστερές παρατάξεις στη σχολή μου έδειξαν για παράδειγμα φασιστική νοοτροπία στις συνελεύσεις, αλλά δε μπορούν να κατηγορηθούν ότι οι εθνικιστικές του τάσεις τους έκαναν να ενεργούν έτσι…

Πάντως και στο αγγλικό Wikipedia, όπως στο ελληνικό τα λέει… Σταματώ εδώ τις γλωσσολογικές μου αναζητήσεις…:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Μα γι αυτο σε προηγουμενο post ειπα οτι αμα η φασιστικη ιδεολογια μπλεχτει με ιδεολογιες περι φυλετικης υπεροχης και τα σχετικα γινεται ναζισμος…

Οσο για τη φασιστικη συμπεριφορα των αριστερων παραταξεων στη σχολη σου φανταζομαι δεν φτανει αυτη της ανυπερβλητης ΔΑΠαρας (τραμπουκοι στην ΑΣΟΕΕ των Νοεμβριο -> στειλανε ανθρωπο στο νοσοκομειο, για να μην πουμε για ΤΕΦΑΑ, Νομικη κτλ. -σορρυ off-topic, το σταματαω εδω).

Όλες οι παρατάξεις ίδιες είναι λίγο πολύ σε συμπεριφορά… Επέλεξα τις αριστερές παρατάξεις επειδή δε μπορούν να κατηγορηθούν για εθνικισμό… Ταίριαζε σε αυτό που ήθελα να πω :wink:

(στη Νομική, στο βιντεάκι με το ξύλο, οι μισοί που πλακώνονται είναι από τα ΕΑΑΚ των Μηχανολόγων ας μη πάρει η ΔΑΠ μόνο το credit… Και οι άλλοι έτοιμοι ήταν για να ρίξουν το ξύλο και να “ρεζιλέψουν” τις αποφάσεις όλων των συλλόγων…)

Πλάκα κάνεις; Το ότι βγαίνεις στους δρόμους για να διαδηλώσεις, πλακώνεσαι με τους μπάτσους και μετά τους την λες στα δελτία με όλους τους δημοσιογράφους να είναι με το μέρος σου είναι πράγματα που στην χούντα δεν θα γινόντουσαν ποτέ. Φίλε, denner_shermann έχουμε δημοκρατία. Μπορεί να μην λειτουργεί καθόλου, μα καθόλου καλά (και σε αυτό νομίζω πως δεν διαφωνεί κανένας) όμως είναι δημοκρατία. Ανοργάνωτη και διεφθαρμένη αλλά δημοκρατία. Καμία σχέση με τα όσα γινόντουσαν στην χούντα. Απλά καμία σχέση. Δεν λέω πως στην Ελλάδα τα πάντα λειτουργούν καλά (για την ακρίβεια το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει) αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως σε σχέση με την χούντα τα πράγματα είναι απείρως καλύτερα.-

Διαφωνουμε αλλα θα βγει εντελως οφ-τοπικ…

Nihilist επειδή αγωνίστηκαν υπέρ της Δημοκρατίας τότε δεν σημαίνει πως αυτόματα παίρνουν άφεση αμαρτιών για την όποια μαλακία έχουν κάνει στην Ελλάδα από τότε που ξεκίνησαν να την κυβερνούν. Βέβαια άλλο αυτό και άλλο να λέμε πως αυτό που ζούμε σήμερα είναι ίδιο με την χούντα.

Ουτε χουντα εχουμε, ουτε δημοκρατια. Στην δημοκρατια κυβερναει ο λαος και υπερισχυει η πλειοψηφεια. Συμφωνα με το εκλογικο συστημα που ανελυσε και ο ChrisP, ΔΕΝ κυβερναει η πλειοψηφεια. Επισης, για κανενα ζητημα δεν καλειται να αποφασισει ο λαος, περαν της εκλογης των ηγετων του.
Ειρηνικες διαμαρτυριες καταστειλλονται. Που ειναι το δικαιωμα της ελευθερης εκφρασης? Σας βαραμε για να σταματησετε να λετε οσα λετε γιατι δεν μας συμφερουν. Φασιστικο οσο δεν παει.
Απο την αλλη, στην Χουντα τα πραγματα ηταν πολυ πιο αγρια. Τοτε η αποψη τους περνουσε με τη βια και τους φοβοσουν. Σημερα η αποψη τους περναει μεσω της προπαγανδας. Χαφτεις αμασητι οσα σου περνανε γιατι τα ΜΜΕ ειτε στα προβαλλουν ως ιδανικα, ειτε θαβουν το θεμα, ειτε με ομορφες τακτικες σου περνανε το μηνυμα πως ολα ειναι οπως τα λενε οι πεφωτισμενοι μας ηγετες. (Χαρακτηριστικο παραδειγμα για το τελευταιο, τα επεισοδεια στις πορειες. Καλεσμενοι ενας φοιτητης, ενας δεξιος πολιτικος, ενας συνδικαλιστης, ενας και καλα ουδετερος αναλυτης. Ο καθενας λεει τα δικα του ενω σαφως ολοι αποδοκιμαζουν τα επεισοδεια. Ακουγονται εκατο διαφορετικες αποψεις κι ο τηλεθεατης αηδιαζει. Στο τελος του μενει η συνιστωσα των αποψεων ολων, οτι δηλαδη στις πορειες γινονται επεισοδεια τα οποια ειναι κατακριτεα. Αρα…να μη γινονται πορειες.) Συνηθως αδιαφορεις μαζι τους, κανοντας στην ουσια αυτο που θελουν. Αδιαφορια=συναινεση. Αφηνεις το μελλον σου στα χερια των αλλων, οι οποιοι κοιταν να πατησουν πανω σου για να βολευτουν.
Αυτα για το σημερινο πολιτευμα και καποιες μορφες εξουσιας.

Μα αυτό λέω και εγώ. Όλοι λένε πόσο αγωνιστές ήταν τότε, τους θαυμάζουν και όλοι ξεχνάνε ότι αυτοί οι “αγωνιστές” είναι οι ίδιοι που κυβερνάνε σήμερα την Ελλάδα και τα χουν κάνει όλα μπάχαλο. Εννοείτε πως δεν συμφωνώ μ αυτούς που λένε ότι ζούμε μία νέα χούντα κλπ. Η Ελλάδα είναι μακράν η πιο φιλελεύθερη χώρα στην Ευρώπη και κάποιοι δεν το εκτιμάν αυτό. Αλλά λογικό είναι, αν δεν δεις τα χειρότερα δεν μπορείς να εκτιμήσεις αυτά που έχεις. Όσο για αυτούς που συγκρίνουν την επταετία με τη σημερινή κατάσταση είναι απλά γραφικοί (το λιγότερο).

δυστυχως εχει αποδειχθει οτι η εξουσια διαφθειρει του παντες (για αυτους στο πολυτεχνειο μιλαω)… ΟΜΩΣ τι πρεπει να κανουμε?? να καθομαστε με σταυρωμενα χερια και να δεχομαστε οτι μας “σερβιρουν”??
η παθητικοποιηση ειναι η λυση?

Πρωτον οι αγωνιστες του 73’ δεν ειναι μονο οι 15-20 που ειναι στελεχη κομματων (του ΠΑΣΟΚ θα εννοεις, διοτ αυτο κυβερνησε). Ειναι αρκετοι περισσοτεροι αυτοι που αντισταθηκαν και βιωσαν τις “σωφρονιστικες τακτικες” στην ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Δευτερον, αν η Ελλαδα ειναι φιλελευθερη τοτε Ολλανδια, Σουηδια, Νορβηγια εχουν αναρχια. Σιγα μην εκτιμησω τον ΜΑΤατζη που μου εκσφενδονιζει ληγμενα χημικα στη μαπα!

[-X
…και ληγμενα να μην ειναι, το ιδιο μου κανει!!

κανεις δεν ειπε κατι τετοιο, μην βλεπετε μονο τα ακρα σε ενα θεμα. Οσον αφορα αυτους που λενε οτι στην ουσια εχουμε χουντα πιστευω οτι δεν ξερουνε τι παει να πει χουντα. Λενε οτι ειναι ιδια η κατασραση. τ λετε μωρε ???
Μηπως απογορευεται να βγουμε στο δρονο μετα τις 21:00 ??? ή απογορευεται να γινει συγκεντρωση παραπανω απο 2 ατομα??? μην λεμε και ανακριβιες! κανεις δεν λεει οτι ζουμε σε μια τελεια χωρα, υπαρχει τεραστια διαφθορα και η εξουσιαστες δειχνουν παραπανω σκληροτητα απο οσο πρεπει ή τους επιτρεπεται. Καταχρηση εξουσιας δηλαδη. Οντως η εξουσια διαφθειρει τον ανθρωπο πολλοι ανθρωποι λογικοοι αν αποκτησουν εξουσια θα αλλαξουν και θα κανουν αλογιστη χρηση της, αλλα μην αμφισβητηται το πολιτευμα που εχουμε τωρα, λεγοντας οτι δεν λειτουργει σωστα χωρις λογο και λεγοντας οτι αυτο ειναι χουντα, και πριν το 1967 αυτην η αποψη ειχε κυριαρχησει, οτι το πολιτευμα ειναι ασθενες, και ηρθαν οι Συνταγματαρχες να το βαλουν στον γυψο.

Shmera dhladh einai dhmokratia oi mpatsoi poy varane me ta globs anapoda, to fakelwma opoioy katevainei se poreies, h paranomh profylakish agwnistwn sta kratika kelia, oi asfalites me politika poy trigyrnoyn pantoy, oi paranomoi elegxoi apo ta xoirina, oi kameres poy paei na valei h deksia stoys dromoys, h ypoxrewtikh stratefsh,h syndesh toy kratoys me thn ekklhsia, to xitleriko e8imo twn ma8htikwn parelasewn, h ratsistikh antimetwpish omofylofilwnapo to kratos, h apagorefsh toy free camping, to idiwnymo poy pane na perasoyn sta ghpeda, h praktikh askhsh stoys foithtes twn TEI (poy ap`oso 3erw prokeitai gia ergasia xwris amoivh kai dikaiwmata), to oti 1000 lamogia zoyn se varos 10 ekatommyriwn, to na mporei o ka8e kariolhs goyroynompatsos na xtypaei opoion vriskei mprosta toy kai eniwte na pyrovolei h na skotwnei me to pistoli toy (opws h dolofonia toy Hr.Maragakh sthn krhth) kai meta na menei atimwrhtos gia afto, to na mas lene gia ton"patera ths dhmokratias" Kwn.Karamanlh , poy no8efse ekloges kai sxediase to parakratos ths deksias, gia ton “gero ths dhmokratias” G.Papandreoy ton presvytero, poy evaze mpatsoys na dernoyn toys apergoys ergates, to na xarakthrizei enas ypoyrgos toys egxrwmoys oxi an8rwpoys, ta narkopedia sta synora…[-X :?

Πολλά από αυτά που λες είναι προβλήματα που πρέπει να διορθώσουμε, αλλά από περιέργεια, η υποχρεωτική στράτευση γιατί είναι κάτι τόσο κακό? Οι τελευταίες διακοπές πριν την εργασία είναι :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: Και με λεφτά του κράτους!!!:lol: :lol:

Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Εγώ πάντως δε νιώθω την ανάγκη για να αυτοεξοριστώ για να παλέψω κατά της τωρινής μας δημοκρατίας… Άσε που θα έχανα και τους Europe!!!:stuck_out_tongue:

@ Led Zeppelin, υπάρχει μία μερίδα ατόμων που υποστηρίζουν την αποκαλούμενη τηλεδημοκρατία. Δηλαδή σε κάθε οικία να υπάρχει μηχάνημα που θα επιτρέπει στους πολίτες, εκείνη τη στιγμή να ψηφίζουν για κάθε θέμα και πράγματι στα πάντα να εφαρμόζεται η γνώμη της πλειοψηφίας. Θα το προτιμούσες? Γιατί αν το σκεφτείς, σε θεωρητικό επίπεδο αυτό θα ήταν το ουτοπικό…