Δεν ξερω κατα ποσο θα ηταν καλο. Σ’εναν φανταστικο κοσμο οπου ολοι θα ηταν ενημερωμενοι απο ανεξαρτητες πηγες, θα ηταν το τελειο. Τωρα ομως που επικρατει η αγνοια κι η προπαγανδα δεν ειναι ευκολο να πεις κατα ποσο θα ηταν καλο να ψηφιζουμε για καθε θεμα. Αν υπαρξει σωστη ενημερωση κι ο κοσμος το ψαξει κι απο μονος του κι ασχοληθει με τα κοινα, σαφως και θα το προτιμησω.
Και σε ένα ουτοπικό κόσμο, νομίζω ότι και πάλι δεν πρόκειται ποτέ οι πολίτες να πετύχουν την εξειδίκευση γνώσεων που απαιτείται για τόσο πολλά θέματα που αφορούν τη διακυβέρνηση μιας χώρας και μαζί να έχουν το χρόνο να δουλέψουν, να διασκεδάσουν, κλπ.
Και εγώ εναντίον είμαι, απλά το ανέφερα επειδή είπες (τώρα είδα ότι και ο ChrisP το είπε) για το ότι η πλειοψηφία στη Βουλή δεν αντιστοιχεί σε πλειοψηφία ψήφων…
Κοιτα, για το καθε θεμα θα ηταν δυσλειτουργικο. Για τα σοβαρα ομως ειμαι ανενδοτος οτι θα επρεπε ν’αποφασιζουν ολοι. Παντα βεβαια σε περιπτωση που ειχαν την απαραιτητη ενημερωση και το ενδιαφερον ν’ασχοληθουν.
παιδιά να με συμπαθείτε αλλά τέτοια θέματα δεν αναλύονται ούτε κουβεντιάζονται από forum…
Χαβαλέ κάνουμε μωρέ… Μη μας το χαλάς!!! Αλλιώς με τέτοιο Ολυμπιακό στο μπάσκετ θα βάζαμε τα κλάματα…
(μη γράφετε και με greeklish παιδιά, είναι κουραστικό για τους υπόλοιπους να σας διαβάζουμε… thanks)
ανέφερα το λόγο που δεν γράφω εγώ την γνώμη μου,εσείς γράψτε ότι θέλετε.όταν φτιάξω το δικό μου forum θα σας banάρω όλους ρε:wink:
Αν τους banάρεις όλους, δε θα είναι φόρουμ, αλλά blog!!!:bleh: :bleh:
forum θα είναι,με μόνο εμένα 8)
φροντίστε να κάνετε καμιά άσχημα κριτική για το Humanity και θα σας το κλείσω το site:lock: (άσχετο)
Τότε το Humanity είναι μπούρδα!!!
(δεν είναι δικό μου το site!!!)χαχαχαχαχαχα:lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:
Gia thn stratefsh egw gia paradeigma eimai antimilitarisths kai pistevw oti o stratos dhmioyrgei mono kaka, enw apex8anomai to triptyxo patris-8rhskeia-oikogeneia poy prow8eitai ekei mesa. Oson afora giatis diakopes, apo filarakia moy 3erw oti se kapoion poy den exei visma kati komple3ares a3iwmatikoi ton skylovrizoyn les kai ton3eroynapo x8es, enw ekei mesa genika prow8eitai to na exeis tyflh ypakoh kai na ekteleis avoyla tis entoles twn anwterwn soy, kati poy se odhgei sto na narkwneis to myalo soy kai na gineis ena avoylo wn. Sovara twra, h ypoxrewtikhstratefsh einai akrws fasistikh. Me poio skeptiko ypoxrewneis kapoion antimilitaristh h apatri na kanei kati me to opoio einai anti8etos ? Katarxas den 8a sto kanei swsta. Kai afta poy lene gia dynatothta na dhlwseis antirrhsias syneidhshs einai moyfes. Meta gia ena diasthma 8a parakoloy8eisai apo mpatsoys, enw den mporeis na dioristeis sto dhmosio, asxeta apo ta prosonta soy. To idio kanoyn kai an kapoios dhlwsei omofylofilos poy kai kala den paei strato, alla meta den mporei na dioristei sto dhmosio (les kai exei sxesh to ti kanei sto krevati toy kapoios me tis gnwseis toy)
P.S. : Sorry gia ta greeklish alla to gamwplhktrologio moy den grafei ellhnika. Edw kai 4-5 meres pareigeila ena programma poy metatrepei greeklish se ellhnika alla akoma den to exoyn steilei. Kai se mena den aresoyn alla ti allo mporw na kanw ?
Loipon mages mou fainetai oti oloi eimaste anti8etoi se opoiadhpote morfh fasismou!!!Asxeta an diafwnoume se leptomereies?etsi?Oute provokatoras eimai oute exw ofelos apo kamia omada,oute h8ela na thn pw se kanenan edw mesa.Oso gia autous pou eipan gia mpatsous kai xhmika,emeis sthn katastolh den masame!!
Βασικά αν δεν πας προκατειλημμένος περνάς μια χαρά. Εκτός αν τύχεις στην περίπτωση. Βέβαια μπορεί να έχεις και κανένα γερό βύσμα και να κάνεις τη θητεία σου σε καμιά παραμεθόριο όπως η Άνδρος!!! (ή η Εθνική Άμυνα ακόμα καλύτερα!!!)
Και εγώ θα ήθελα να μην υπάρχει στρατός για να πω την αλήθεια, αλλά για την Ελλαδίτσα μας δυστυχώς δεν είναι και τόσο εύκολο. Είμαστε κωλοσημείο στο χάρτη. Δεν κλείσαμε ποτέ μας αιώνα δίχως πόλεμο:( Επομένως, αφού αναγκαζόμαστε να τον διατηρούμε εγώ δεν το βλέπω τόσο τραγικά το να υπηρετήσω για να διαφυλάξω τα σύνορα της πατρίδας μου από ξένους εισβολείς. Παραδόξως, επίσης τιμή τους και καμάρι τους το θεωρούν και πολλοί Ευρωπαίοι το ότι έκαναν τη στρατιωτική τους θητεία (π.χ. Ελβετία που επίσης έχει υποχρεωτική θητεία).
Άσε που μισθοφορικός στρατός θα ήταν κάτι πολύ χειρότερο. Δείτε το παράδειγμα της Αμερικής. Στο Βιετνάμ που η στράτευση ήταν υποχρεωτική, ακούγονταν πολλές περισσότερες φωνές διαμαρτυρίας από ότι τώρα που είναι μισθοφορικός. Τώρα οι οικογένειες των νεκρών, δε φωνάζουν τόσο γιατί αυτό ήταν κατά μία έννοια “επιλογή” του γιόκα τους και ενδεχόμενο που το είχαν στην άκρη του μυαλού τους. Με μισθοφορικό στρατό, ικανή την έχω την ηγεσία αυτού του τόπου να έπαιρνε μέρος σε όλους τους πολέμους του ΝΑΤΟ-US για να τους γλύψει…
Δε γνωρίζω αν σε φακελώνουν αν δεν πας στρατό ως αντιρρησίας συνείδησης ή όχι, αλλά δικαίως υπάρχουν επιπτώσεις για όποιον δε στρατεύεται. Τότε όλοι θα έλεγαν “το σηκώνω το σακάκι” και δε θα υπηρετούσε κανένας. Είναι επιλογή τους να μη στρατευτούν και επιλογή τους να δεχτούν τις επιπτώσεις. Όλα αυτά εννοείται εφόσον δεχόμαστε ότι η στράτευση πρέπει να είναι υποχρεωτική και για όλους. (Οι ομοφυλόφιλοι δεν κάνουν στρατό? δε το ήξερα αυτό…:-k Και τόσοι Έλληνες καλλιτέχνες γιατί πήγαν στρατό?:lol: :lol: )
Μην μπερδεύεστε από το γεγονός ότι ο στρατός στην Ελλάδα από το '30 και μετά ήταν δεξιού χαρακτήρα (να μην πω ακροδεξιού χαρακτήρα). Πριν από το '30 ο ελληνικός στρατός ήταν από τα πιο προοδευτικά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας αλλά η αστάθεια των χρόνων του μεσοπολέμου οδήγησε στην ενίσχυση του ακροδεξιού του χαρακτήρα.
Άσε που η στολή τρελαίνει και τις γυναίκες!!!8) 8) :lol: :lol:
Για ανέλυσε αυτό γιατί πραγματικά με μπέρδεψες…
Εγώ είμαι υπέρ που κλειδώσαν το thread. Είμαι της άποψης οτι πρέπει να σεβεσαι την γνώμη, τα πιστεύω και την ιδεολογία του άλλου όποια κι αν είναι αυτα.
Πείτε μου εσείς που δεν συμφωνείται που κλειδώθηκε το thread, πως θα αντιδρούσατε αν ήσασταν moderators και έγραφε ένας ένα thread με τίτλο “Γαμώ τους Ξένους, Πατρίς, οικογένεια, Θρησκεία”;
Μάντεψε ποιος θα κάνει την κριτική… :roll:
Ωραιος… Ετσι και παρει κατω απο 9,9, θα βγαλει αφρους ο rudolf…:lol: :lol: :lol:
Θα είμαι πλήρως αντικειμενικός, όπως οφείλω άλλωστε όντας συντάκτης. Με άλλα λόγια αποκλείεται να πάρει πάνω από 0,9… στα 100! :lol: :lol: :lol:
Βλεπω να του πεφτει η πιεση…:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Δεν θα ξαναμπει στο φορουμ για χρονια…
Είναι αργά και βαριέμαι να πάω να ψάξω για λεπτομέρειες. Χοντρικά όμως και με την επιφύλαξη ότι στις λεπτομέρειες μπορεί να είμαι λάθος και να μη τα θυμάμαι καλά, ιστορικά η κατάσταση για τον ελληνικό στρατό ήταν κάπως έτσι:
Πριν το '36 τα περισσότερα πραξικοπήματα είχαν γίνει από τους φιλοβενιζελικούς στρατιωτικούς, κατά της τέως βασιλικής οικογένειας και των υποστηρικτών τους (κίνημα στο Γουδί, Πλαστήρας, Παπάγος), αλλά από το ‘30 και μετά (χοντρικά, είναι 2:15 τα μεσάνυχτα και δε τα θυμάμαι και απ’ έξω) έγιναν πάρα πολλές αποτυχημένες απόπειρες πραξικοπήματος με σκοπό να ρίξουν την τέως βασιλική οικογένεια και τις φιλοβασιλικές κυβερνήσεις τους. Κάθε μία αποτυχημένη απόπειρα είχε ως αποτέλεσμα να διώχνονται από το στρατό όσοι συνεργάστηκαν ή ήταν φιλικά διακείμενοι σε τέτοιου είδους απόπειρες. Στη θέση τους προωθούνταν φιλοβασιλικοί στρατιωτικοί με αποκορύφωμα το πραξικόπημα του Μεταξά που έγινε για να αποτραπεί “ο κίνδυνος του κομμουνισμού” και που εφάρμοσε στην εκπαίδευση των Ελλήνων και κυρίως των στρατιωτικών όλες τις μεθόδους των φασιστικών κινημάτων της εποχής. Από εκείνες τις χρονιές αποφοίτων της Ευελπίδων (την 4ετία του Μεταξά εννοώ) εξάλλου ήταν και οι Συνταγματάρχες της χούντας του '67. Μόλις 4 χρόνια “ειδικής εκπαίδευσης” αρκούσαν για να γίνει ότι έγινε…
Σιγά σιγά ο ελληνικός στρατός διοικούταν από την άκρα δεξιά και έδιωχνε κάθε τι προοδευτικό, αριστερό ή και κεντρώο από τις τάξεις του. Βέβαια, δεν έλειψαν και οι αξιόλογοι άνθρωποι από τις τάξεις τους. Για παράδειγμα, η χούντα το '74 έπεσε από νέο πραξικόπημα στρατιωτικών που κήρυξαν εκλογές και έκαναν την αρχή για τη σημερινή μας δημοκρατία. Εγώ προσωπικά δε θυμάμαι τα ονόματα τους και τώρα που το σκέφτομαι είναι και λίγο κρίμα. Ελάχιστοι πρέπει να θυμούνται τα ονόματα τους, παρά το ότι και αυτοί ρίσκαραν τη ζωή τους. Υποψιάζομαι ότι φταίει το ότι ήταν στρατιωτικοί και μη αριστεροί…