Στράτευση και στρατός

Λοιποοον ηρθε το χαρτι που λεει πως παρουσιαζομαι, πριν 4 μερες (στις διακοπες μου, ετσι για να μου τη σπασει). Θελω λοιπον λιγες πληροφοριες σε κατι για το οποιο δεν ειμαι σιγουρος.

Το χαρτι λεει πως παρουσιαζομαι στις 16 Αυγουστου στο ΚΕΠΒ Θηβας τμημα Πυροβολικο ΥΕΑ.
Απ’οτι ξερω και αν κανω λαθος διορθωστε με, ΥΕΑ ειναι κατι σαν αξιωματικος και κανει παραπανω μηνες αλλα πληρωνεται και καλυτερα ετσι?
Αν ναι, η ερωτηση μου ειναι αν μπορω να δηλωσω να μην μπω ΥΕΑ, και να κανω απλα τους 9 μηνες μου σαν κοινο πιονι-πεζικαριος.

Επισης η οποια πληροφορια για τη Θηβα και για το που να δηλωσω για μεταθεση (οι πιο πολλοι μου λενε να δηλωσω νησι), ειναι ευπροσδεκτη.

Στους περισοτερους ερχεται παντα χαρτι με ενδειξη ΥΕΑ.Μην ανυσηχεις μπορεις απλα να αρνηθεις.Κατα 99,9% την βγαζεις καθαρος για ΥΕΑ αν δεν δηλωσεις οτι θες.

Οσο για την μεταθεση οπως πολυ εχουνε πει τα παντα ειναι σχετικα.Μονο πυροβολικαριος 2-3 το πολυ σειρων πριν απο εσενα ισως σου δωσει καπια καλη συμβουλη.

Α οκ ευχαριστω μαν. Οποιος πυροβολικαριος εχει καμια ιδεα ας πει τιποτα :stuck_out_tongue:
Καλως μας ηρθες by the way :slight_smile:

Τον ChrisP ρώτα. Αυτός ήταν πρόσφατα εκεί. Και εγώ εκεί ήμουν αλλά έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε οπότε φαντάζομαι ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από τότε.

1. Τυπικά δεν μπορείς να αρνηθείς αλλά στην πράξη όποιος δεν θέλει να πάει ΥΕΑ απλά κόβεται στα αγωνίσματα. Είναι ένα σκηνικό που έχει γέλιο καθώς σας μαζεύουν και σας βάζουν να τρέξετε 100μ. και καλά και εσείς θα πάτε περπατώντας.

2. Θήβα είναι ΟΚ κέντρο. Πριν 2 χρόνια που είχα παρουσιαστεί εγώ η 2η μοίρα είχε χάλια εγκαταστάσεις αλλά πολλή λούφα, η 3η μοίρα είχε ντεμί εγκαταστάσεις και ντεμί λούφα και η 4η μοίρα γαμάτες εγκαταστάσεις (ερκοντίσιον στους θαλάμους πχ) και πολύ τρέξιμο όμως. Εσύ παρουσιάζεσαι δευτέρα οπότε λογικά πας δεύτερη μοίρα αλλά δεν είναι κ σίγουρο. Από μεταθέσεις, νησιά είναι σαφώς καλύτερη κατάσταση από Έβρο αλλά πάντα παίζει ρόλο η κατάσταση της μονάδας σε μια συγκεκριμένη περίοδο. Αν έχεις βύσμα μπορεί και να πάρεις μετάταξη μετά την εκπαίδευση σε τίποτα διαβιβάσεις, ψάξτο.

χεχε! Σήμερα ήρθε το δικό μου! 16…Θήβα, ΥΕΑ. τα λέμε μέσα man :lol:

Mαλιστα… Δε το ειχα σκευτει αυτο με τα αγωνισματα. Πλακα θα εχει. Μου θυμισε σκηνικα απο τα αγωνισματα που διναμε οταν ειχα δηλωσει για να μπω στην Ικαρων, με κατι κοριτσια που κοβονταν στο αλμα εις υψος οπου ο πηχης ηταν στο μισο μετρο ξερω γω και πεφτανε πανω του με την κοιλια.

Anyway, thanks για της πληροφοριες. Ενα βυσμα το εχω αλλα δεν πολυθελω να το βαλω. Ηλπιζα να με βαλουν διαβιβασεις λογω πτυχιου (πληροφορικης) αλλα θα μου πεις τοσοι πληροφορικαριοι υπαρχουν. Την ψυλιαζομουν οτι μαλλον πυροβολικο θα εμπαινα. Δε βαριεσαι, καλα ειναι και εκει :stuck_out_tongue:

L.Eye στειλε μου ονομα και επιθετο να σε βρω, boy. Αντε να εχω και παρεουλα εκει μεσα απο κανενα ατομο που τουλαχιστον εχουμε τα ιδια γουστα και που το ξερω πανω-κατω εστω και απο δω :slight_smile:

L.Eye & Alucard αφού παρουσιάζεστε ίδια μέρα κανονιστείτε από πριν να παρουσιαστείτε μαζί. Έτσι κατά πάσα πιθανότητα θα πάτε και ίδια μοίρα/πυροβολαρχία. Μην περιμένετε να βρεθείτε μέσα, η Θήβα χωράει να δεχτεί κάπου 2-3 χιλιάδες φαντάρους σε κάθε σειρά. Στάνταρ θα χαθείτε.

Αlucard και εγω εκει παρουσιαστηκα τον Νοεμβριο 2009, αλλα εδω και τρεις εβδομαδες ειμαι πολιτης

Στην Θηβα καθισα 2 μηνες, αντι για 1 γιατι εκανα και εκπαιδευση για οδηγος. Ο πρωτος μηνας ισως να ηταν και ο χειροτερος της θητειας μου, ημουν πολυ πεσμενος ψυχολογικα απο το ολο θεμα. Ο δευτερος μηνας ηταν πιο χαλαρος απο θεμα τεντωματος, ειχα αρχισει να συνηθιζω κιολας, αλλα επειδη ειχαμε μεινει λιγοι για εκπαιδευση οδηγων, ειχαμε υπηρεσια καθε μερα και βγαιναμε μονο με υπηρεσιακο.

Μοναδα κατεληξα τερμα Θεου στην Καβυλη Ορεστιαδας οπου περασα 2 δυσκολους μηνες με ασκησεις, βολες, πορειες, μειον θερμοκρασιες, χιονια, πλημμυρες (τπτ αλλο?) και γενικοτερο τεντωμα, αλλα τουλαχιστον μας πηγαινε 1-1, 2-1. Απο την αλλη πλευρα οσοι πηγαν νησια ναι μεν ηταν πιο χαλαροι και αραχτοι, αλλα οι υπηρεσιες τους δεν πηγαιναν καλα. Οι μοναδες του Πυροβολικου γενικα δεν εχουν καλη φημη, θα το καταλαβεις αμα πας σε μοναδα που εχει και αλλα οπλα/σωματα οπου Πεζικο (κυριως), Πυροβολικο τρωνε σκατο και κατι Υλικα Πολεμου, Διαβιβασεις κτλ απλα κανουν υπηρεσιες και πετανε ταπες σε βαρελια περιμενωντας να απολυθουν/μετατεθουν (και να ωριμασει το ουισκι…)

Ε μετα ηρθε η μεταθεση 8μηνου για Αθηνα και καπου εκει τελη Μαρτιου τελειωσε και η θητεια μου:p

παιδες εγω παρουσιαζομαι 18 αυγουστου στο ΚΕΕΜ σπαρτης. Ξερει κανεις να μου πει τι παιζει εκει?:stuck_out_tongue: ενα μικρος ψαρωμενος:lol:

Οχι τα σκατα γαμωτο… Τι μαλακια και αυτη.

Μου λενε οτι τωρα που ειναι 9μηνη η θητεια, θα παω στο κεντρο για την εκπαιδευση, μετα θα παρω μεταθεση καπου και απο κει θα απολυθω. Δεν παιζει να ερθω καπου κοντα Αθηνα προς το τελος δηλαδη ε?

Καλος πολιτης by the way :smiley:

Ναι ρε γμτ… 3 χιλ. άτομα εκει μέσα όπως λέει και ο μπλίντιν.
Καλή φάση πάντως, δεν το περίμενα :slight_smile:

Δεν ξέρω πως μας στοιβάζουνε στις μονάδες και με ποιά κριτήρια, πάει με το όνομα, περιοχή η τυχαία;

Πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω ΥΕΑ…

Άλουκαρντ, έχεις πι εμ :slight_smile:

Αυτό το διάβασα στο σαιτ του στρατού. Τι σκατά σκέφτονται οι άνθρωποι;;
μου αρέσει που δικαιολογεί οτι έτσι ενθαρρύνουν την κοινωνική ζωή του στρατευμένου… :-k

Στην πραγματικότητα αν έχεις την παραμικρή κοινωνική ζωή στην κόβουνε μαχαίρι, εγώ αυτήν την στιγμή υποχρεούμαι να στερηθώ η να “παγώσω” βασικές ανάγκες(έχω ξαναγράψει εδώ για αυτό, κυρίως μουσική που πλέον είχα αρχίσει να την σκέφτομαι σαν μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση…), θα μπορούσε να είναι όμως οτιδήποτε άλλο…θα μπορούσε να έχω ήδη αρχίσει να δουλεύω κάπου σαν ηλεκτρονικός η οτιδήποτε! τι να πώ, προφανώς πολλοί θα βρούν αυτά που γράφω υπερβολικά καθώς θα έχουν κάνει 3,4 φορές περισσότερη θητεία από εμένα όμως είμαι σίγουρος πως ακόμα και 9 μήνες είναι ικανοί να σε βγάλουν off track.
Μεγάλη συζήτηση. …
Τουλάχιστον πάω με καλή ψυχολογία οσ’αναφορά τις αλλες πτυχές του στρατού, και νομίζω πως θα είναι καλά :slight_smile:

μαλακια φαση ειναι ο στρατος.χασιμο χρονου.οποιος λεει ‘ηταν γαμω ο στρατος’ κλπ ή ειναι βλαμενος ή πριν μπει στρατο δεν ειχε ζωη.

ξεγραψε τους 9 μηνες,μπες μεσα κ ξεκινα μετραγε αναποδα

270 + σημερα
269 + σημερα
κλπ

κ πριν το καταλαβεις θασαι παλι φυσιολογικος πολιτης

παρε οπωςδηποτε ipod η κατι παρεμφερες θαναι η πνευματικη σου αγκυρα σε μια θαλασσα βλακειας ηλιθιοτητας κ ασκοπης υπαρξης

αντε καλο κουραγιο παιδια

και μην ξεχνιομαστε ε

καλά άμα αρχίσεις να μετράς στις 270, στις 250 θα έχεις αυτοκτονήσει :lol:

εχεις ενα δικιο

ξεκινα στις 100 καλυτερα :lol:

(εχουν ακομα τριτη/πεμπτη κοτοπουλο ???)

Nαι ολοι ετσι μου λενε. Μην αρχισω να μετραω μερες γιατι θα φανουν ατελειωτες.
Αλλιως αμα δε το σκεφτομαι περνει πιο γρηγορα ο καιρος.
Ipod θα παρω οπωςδηποτε. Δε θα την παλεψω εκει μεσα χωρις τη μουσικουλα μου. Το επομενο βημα θα ειναι το Xbox :lol:

ελα ρεε!στρατος? ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΝΤΡΑΣ!

οχι, έχω γίνει άντρας εδώ και κανά χρόνο, που σε γνώρισα. :wink: :lol:

χοχοχο…δεν μπαινεις ναυτικο ρε γαμωτο εκει να δεις αρχ**α…δηλαδη απο θεμα ξυσιματος κτλ κτλ.
νοεμβρη ε?μπαινει και ο κουτσ τοτε. ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΑΛΛΑΚΙ ΡΕΕΕΕΕ

Νοέβρη μπένει; χαχ… Εγώ τώρα μπαίνω ρε. σε 14 μέρες!!

Παει το μαλιιιιιιιί :frowning: πανε τα γένιαααααα :(:frowning: