Το σημαντικότερο είναι ότι η ομάδα αρχίζει και παίζει μπάλα. Με σύστημα. Κοντινές πάσες και οργανωμένο παιχνίδι, όχι γιόμες και ό,τι κάτσει. Πίεση σε όλο το γήπεδο και πρωτοβουλία.
Επίσης πολύ βασικό το ότι χτίζεται ομάδα με νέους Έλληνες, οπότε του χρόνου που θα φύγουν Μπέλεκ, Κάλα, Κάρλος σίγουρα, θα χρειαστεί λιγότερες προσθήκες.
Κλωναρίδης, Αραμπατζής, Κοντοές, Σιαλμάς κυρίως, αλλά και οι Μπουγαΐδης, Εγγλέζου, Τσίτας και Ρίκκα έχουν δείξει τουλάχιστον καλά στοιχεία. Με Μάκο, Μανωλά και μια αναγέννηση Λαγού τα πράγματα φαίνονται πολύ αισιόδοξα.
Ο Κωστένογλου καταφέρνει να πάρει το maximum από τους παίχτες του όπως φαίνεται. Πρωτάθλημα δεν πιστεύω να είναι εφικτό, αλλά πρώτη θέση στα play off και προσπάθεια για τα προκριματικά Champions League γιατί όχι; Αρκεί να αντέξει μέχρι τότε η ομάδα, που φαίνεται ότι έχει πολύ εύκολα τραυματισμούς.
Σε σχέση με Χιμένεθ ο Κωστένογλου κάνει πρωταθλητισμό με πολύ “χειρότερο” υλικό.
Αναρωτιέμαι γιατί είναι τόσο δύσκολο κάποιος Έλληνας να θεωρηθεί σοβαρός προπονητής. Ακόμα και προπονηταράς…Άμα ήταν κάποιος με ξένο όνομα πιστεύω ότι θα γινόταν χαμός από τα αποτελέσματα και με το υλικό που διαχειρίζεται. Εγώ ξέρω ότι από όλους τους προπονηταράδες τα τελευταία χρόνια ο Κωστένογλου είναι αυτός που παρουσίαζει πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα και ας μην συμφωνώ καθόλου με όλο αυτό το ενάρετο ταπεινό προφίλ αγίου πατέρα:)
Άστοχες οι συγκρίσεις με τον προηγούμενο προπονητή για παιδάκια Δημοτικού!Η ΑΕΚ έπαιζε “καλύτερα” με τον Χιμένεθ απ’ ότι με τον Μπάγιεβιτς , η ΑΕΚ παίζει "καλύτερα με τον Κωστέ σε σχέση με τον Χιμένεθ…άρα ο Κωστέ είναι καλύτερος προπονητής από τους προηγούμενους! :lol:
Όταν στο ματς του πρώτου γύρου έβαλε ο Χιμένεθ τον Κλωναρίδη τον κράζαμε…τώρα ο σούπερ κόουτς αξιοποιεί τους Έλληνες…λες και έχει άλλη επιλογή!Όταν ο Χιμένεθ έκανε αλλαγή τον Λεονάρντο τον γιουχάραμε…έχει παίξει από τότε ο Λεό ποτέ ολόκληρο 90λεπτο?
Ότι πούνε οι φυλλάδες…και φυσικά όταν έρθουνε οι στραβές θα τον βγάλουμε λίγο και τον Κωστέ!Αθάνατε Έλληνα οπαδέ…:lol:
απο αυτούς που ποσταρες οτι παρασύρονται απο εφημερίδες, πόσοι λες να αγοράζουν εφημερίδες,? εγω λεω κανένας
ή πόσοι λες να μπήκαν μετά σε site για να δουν ανάλυση σε ενα ματς που μόλις είδαν? πάλι κανένας πιστεύω…
όποτε τζάμπα η εφημεροδολογια
Ρε συ Crimson μην λέμε τα αυτονόητα!Όταν λέμε ότι κάποιος επηρεάζεται από τις φυλλάδες εννοούμε το σύνολο των μέσων ενημέρωσης!Απλά έχει μείνει έτσι η έκφραση!Έχουνε αλλάξει οι εποχές…πές μας τώρα ότι πχ σήμερα δεν έχεις μπει σε κανένα αθλητικό σάιτ για να ενημερωθείς! :?
ναι ρε συ…δεν ειμαι στόκος…το είπα και πιο πάνω…είπα εφημερίδες, site…τι θες να πω και τα σήματα καπνου…?
απλά σου λέω οτι υπάρχει μια μερίδα οπαδών που δεν κοιτάει αναλυσεις και παπαριες(και ειδικά αρθρογραφίες του κώλου)…και πως ακόμη και αν το κάνουν, δεν είναι τόσο ζωα ώστε κάτι που τους κακοφάνηκε σε ενα ματς να το δουν απο την ανάποδη επειδή ενας αρθρογράφος τα εχει καλά με κάποιον, ή απλά λεει το αντίθετο για χ ψ λόγους
*και συνεχίζω να σου λεω οτι το λεω για τα παιδιά εδώ… και επιμένω…πείτε ρε,! είστε τόσο πρόβατα? (μην ακούσω μπεεεε)
Όλος ο κόσμος παρασύρεται (λιγότερο ή περισσότερο)΄και φυσικά δεν θα σου πει ποτέ ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο!
Και σου είπα το πιο απλό παράδειγμα!Όταν έκανε ο Ισπανός αλλαγή τον Λεό τον έκραζε η πλειοψηφία του τύπου και ο κόσμος γιούχαρε στο γήπεδο!Από τότε ο Βραζιλιάνος δεν έχει παίξει ολόκληρο ενενηντάλεπτο και ο τύπος δεν έχει την ίδια κριτική στάση…και ως διά μαγείας ο κόσμος δεν χαλιέται με την συγκεκριμένη αλλαγή!!!
ρε συ…αφού τώρα που γινεται αλλαγή η ομάδα εχει αποτελέσματα ήδη…πριν γινόταν αλλαγή σε σημεία των ματς που η αεκ ήθελε κάποιον να κρατήσει την μπάλα, ή καιγόταν και τον χρειαζόταν…τώρα η αεκ εχει δείξει να ρολαρει και δεν χρειάζεται τον βραζιλιανο σε κάθε περίπτωση… τι να πει ο οπαδός και ο δημοσιογράφος τώρα? γιατί δεν τον κράτησες και χάσαμε τι? αφού κερδίζει αβέρτα και μοιάζει να είναι σωστή η αλλαγή του!!
μήπως εσυ είσαι επηρεασμένος?
τα ιδια λεω και για τους ξενους. δεν θελω γενικοτερα να παρερμηνευθουν αυτα που ειπα. η αποψη μου εχει ως εξης:
-μου αρεσει και γουσταρω πολυ το ταπεινο προφιλ του κωστε. γενικοτερα μισω τις αερολογιες.
-εκτιμω πολυ την προσπαθεια του και πιστευω οτι δινει παντα το 100%.
-δειχνει και το 2008 αλλα και σημερα να ξερει και να κανει πολυ σωστα ολα τα βασικα. το 2008 συντηρησε αψογα μια καλα δουλεμενη ομαδα ενω σημερα με απλες και ορθολογικες κινησεις εχει κανει την ομαδα να παιζει (κατα το δυνατον) μπαλα και να παλευει καθε ματς. σχεδον σε ολα τα ματς που δεν κερδισαμε ειχαμε πολυ καλη εικονα. ακομα και με τον βαζελο κατ εμε ο οποιος μας επαιζε στην κοντρα. με καλυτερους επιθετικους θα το ειχαμε παρει εκεινο το ματς. το να κανεις τα βασικα ωστοσο φαινεται ευκολο μα στην πραξη ειναι δυσκολο και αυτο το βλεπουμε απο το οτι ελαχιστοι τα κανουν.
-απο κει και περα εγω προσωπικα σπανια θα πω καποιον τοσο νεο και απειρο, προπονηταρα. αν ο κωστε αφηνοντας την αεκ το 2008 συνεχιζε με εξισου πολυ καλη πορεια με τις αλλες ομαδες που ανελαβε ισως και να το εκανα. ομως δεν εγινε ετσι. γιαυτον και μονο τον λογο δεν ξεστομιζω κατι τετοιο απο τωρα
αλλωστε μην γελιομαστε. δεν εχουμε κερδισει και καμια υπερομαδα η δεν μας εκανε ξαφνικα μπαρτσα. τελειο το εργο του σε σχεση με τα οσα βλεπαμε ως τωρα αλλα ειμαστε αεκ και πρεπει να στοχευουμε ακομα πιο ψηλα…
Εγώ στήριζα και Χιμένεθ, αλλά βλέπουμε ότι τώρα με Κωστένογλου έχουν άλλη διάθεση οι παίχτες. Και μιλάμε για ίδιο υλικό. Γενικώς είμαι κατά των συνεχών αλλαγών προπονητών. Άσε κάποιον 3 χρόνια να έχει μια εντεκάδα δικούς του παίχτες και μετά κρίνε τον. Ειδικά όταν είναι μια ομάδα φτωχή σε υλικό.
Δεν ξέρω αν αναφερόταν σε μένα ο γάτος αλλά ποτέ δεν έκραξα Χιμένεθ για Κλωναρίδη. Αντιθέτως, είμαι υπερ της χρησιμοποιήσης νέων/ταλέντων στην ενδεκάδα. Το κάνω και γω ο ίδιος στο manager Ο Λεονάρντο το καλοκαίρι ήθελα να φύγει γιατί δεν έδειχνε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Προφανώς περιοριζόταν από τον σχεδιασμό της ομάδας πάνω στο Σκόκο. Φυσικά φέτος του βγάζω το καπέλο για τις εμφανίσεις του.
Ο Λεονάρντο καλώς ή κακώς κουράζεται εύκολα και η αλλαγή του δεν γίνεται για λόγους τακτικής!Δεν έχει σημασία αν η ομάδα νικάει ή χάνει!Γίνεται για να μην παίζει η ομάδα με 10 και για να μπορείς να έχεις τον παίχτη στο επόμενο παιχνίδι!
Η διαφορά είναι ότι στον προηγούμενο προπονητή γινότανε “πόλεμος” για τους γνωστούς λόγους και προσπαθούσαμε να του βρούμε κουσούρια!Ένα από αυτά ήταν η αλλαγή Λεονάρντο (παρά το ότι το εξήγησε αλλά σιγά να μην τον πιστεύαμε τον άσχετο) , ο κόσμος τσίμπησε και γιούχαρε!Τώρα όλα είναι μια χαρά , τα μέσα κάνουνε τουμπεκί ψιλοκομμένο και ακολουθεί και η μάζα…
Σόρρυ αλλά δεν κρίνουμε όλοι με βάση μόνο τα αποτελέσματα!
Δεν εννοούσα εσένα jester…γενικότερο ήταν το σχόλιο μου!8)
ε καλα δεν είπαμε να κάνεις αυτό…απλά οταν τον κάνει αλλαγή και σε ολα τα ματς κερδίζει στον σημείο που γινεται αλλαγή, είναι δύσκολο να γινει επανάσταση.
ειρήνη,!
Το πρόβλημα του Χιμένεθ δεν ήταν πόσο καλός προπονητής είναι.
Για τα ελληνικά δεδομένα ήταν (και είναι) μια χαρά επιλογή.
Νομίζω ότι πριν από αυτόν είχε 9 χρόνια να δει τίτλο η ΑΕΚ (συμπτωματικά και ο Σάντος που είχε πάρει το προηγούμενο κύπελλο κράξιμο έτρωγε από τους περισσότερους).
Ο Χιμένεθ παρασύρθηκε από τη διοικητική ανυπαρξία της ΠΑΕ και άρχισε και αυτός να πουλάει τρέλα. Είναι λογικό για έναν εργαζόμενο, δεδομένου και του χαρακτήρα του, να παρασυρθεί από τις συνθήκες στο περιβάλλον εργασίας του. Όταν έχει δουλέψει τόσα χρόνια σε μια υπεροργανωμένη ισπανική ομάδα και έρχεται εδώ και τον υποχρεώνουν κάτι υπάνθρωποι να πάει στην προπόνηση με ταξί, τι περιμένατε? Τρέλα θα πουλήσει και αυτός.
Για αυτή την ΑΕΚ ο Κωστένογλου είναι ιδανικός ίσως.
Για το κανονικό ποδόσφαιρο όμως, αν θεωρεί κάποιος ότι υπάρχει σύγκριση, ας το γυρίσει σε μπάντμιντον.
σε ολα δίκιο έχεις, μόνο που αυτός ο υπάλληλος ειχε ενα τεράστιο συμβόλαιο για να μπορέσει να συμμαζέψει κάποια απο την τρέλα και οχι να γίνει ενα με αυτήν…
δεν λέμε στην επιτυχίες εγω είμαι εδώ να δουλέψω με όποια συνθήκη και στις αποτυχίες μα τι συνθήκες είναι αυτές…
*ακόμη και δεν έχει πληρωθεί, κάποτε θα τα πάρει…και οχι δεν χάρισε λεφτά στην αεκ όπως λένε η καλές εφημερίδες…διευκόλυνση έκανε…τώρα το πότε θα τα πάρει…αεκ είναι αυτή και ελληνικό ποδόσφαιρο…
**κάντε το με 12 ομάδες το γαμηδι να τελειώνουμε…αύξηση σε 18 λέει σκέφτονται.! #-o
***ετσι και δούμε πάλι καμία αεκ να είναι τελευταία(-ες) αγωνιστική μέσα στο πρωτάθλημα, ο κωστενογλου πρέπει να γίνει άγαλμα στο νεο γήπεδο της αεκ(όποτε…)
βέβαια για να γίνει αυτό, πρέπει να πάρει και κανένα μεγάλο παιγνίδι
Όχι, δεν πληρωνόταν για να συμμαζεύει την τρέλα.
Για να προπονεί και να παρατάσσει την ομάδα πληρωνόταν.
Το ότι στην ΑΕΚ η ανυπαρξία διοίκησης υποχρέωνε τους προπονητές να κάνουν και μέρος της δουλειάς της ενέτεινε το πρόβλημα. Γι αυτό λέω ότι ο καλός πατερούλης Κωστένογλου είναι ιδανικός τώρα για να νταντεύει τους παίκτες. Βοηθείται και από το εύκολο πρόγραμμα της ομάδας για να παίρνει και αποτελέσματα -το υλικό της ΑΕΚ δεν είναι για πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι και τόσο χάλια ωστε να μην κερδίζει εύκολα την Κέρκυρα.
Γι αυτό λέω ότι τελικά όπως ήταν τα πράγματα, ο Χιμένεθ δεν έκανε για την ΑΕΚ αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα δεχτώ και σχόλια τύπου “Άμα τον έλεγαν Κοστέρδε ή Κοστέιρα, θα γινόταν πρωτοσέλιδο” επειδή πήρε 5 νίκες στη σειρά.