Αεκαρα

Με μουκουντουντι,ροτα,πηλιο,μητογλου πισω,περειρα,μανταλο για αλλαγες,ειναι αδυνατον να μην δεχθεις γκολ,εδω εβαλε 2 γκολ ο βολος σε αδιαφορο σβηστο,τελειωμενο παιχνιδι.

Το θεμα ειναι τι θα κανεις εσυ μπροστα και με δεδομενο οτι δεν μετουσιωνεις τις ευκαιριες σε αμεσο γκολ.Ο Γκαρσια ειναι μεσα παντως.

εχει να κανει με το timing των goal παντως. στα ματς που στραβωνουν, η ΑΕΚ τρωει πρωτη γκολ, οι αντιπαλοι γυριζουν πισω και μετα, τι καθετη θελουμε, σε μεγαλη περιοχη με 10 παικτες?

παρ’ολες τις γκρινιες για την αμυνα η ΑΕΚ εχει την τριτη καλυτερη τωρα που μιλαμε, που με λιγη λογικη στο φαληρο, θα ηταν ακομα πιο ψηλα. δεν ειναι οτι η αμυνα ειναι τοσο κακη, ειναι που αν φας γκολ μετα δυσκολα γυριζεις παιχνιδια

το θέμα είναι ότι στραβώνει και όταν δε βάλεις γκολ στο πρώτο ημίχρονο…

1 Like

Νομιζω οτι τα στατιστικα λενε αληθειες, αλλα κρυβουν και πολλα προβληματα.
Δεν θεωρω οτι η ΑΕΚ εχει καλη αμυνα. Απλα πιστευω επειδη κανει παιχνιδι κατοχης καλα δεν επιτρεπει στους αντιπαλους να της κανουνε πολλες ευκαιριες. Και αυτο ενα ειδος αμυνας ειναι βεβαια. Απο την αλλη νομιζω οτι τρωει πολλα γκολ σε σχεση με τις φασεις που της κανουνε και δεν εμπνεει καποια φοβερη εμπιστοσυνη οταν η μπαλα ειναι στα ποδια του αντιπαλου και ας ειναι για λιγα λεπτα μεσα σε εναν αγωνα. Ακομα και ο πιο κακος αντιπαλος θα της κανει καποια καλη ευκαιρια.
Και ατομικα να το παρεις δεν εχει καποια φοβερη ποιοτητα εκει η ΑΕΚ. Απο τα πλαγια μπακ μονο ο Ροτα ειναι descent και αυτος πιο πολυ για μενα μπροστα που ναι γρηγορος και κινητικος. Στο κεντρο της αμυνας ο Βιντα εχει μεγαλωσει πολυ, ο Καλενς δεν, ο Μητογλου ειναι καλος και ο Μουκουντι μ αρεσει πολυ. Τερμα ο Στρακοσα μπορει να πιασει κατι πολυ δυσκολο και γενικα ειναι καλος σε αυτο το κομματι, αλλα μεχρι τωρα ειναι πολυ επιπολαιος. Γκαφατζης βασικα. Προχτες εδωσε ετοιμο γκολ στον Βολο. Υπαρχει μεγαλος χωρος για αναβαθμιση σε ατομικο επιπεδο

2 Likes

Βαριά καμπάνα επέβαλε στην ΑΕΚ η ΔΕΑΒ , αφού την τιμώρησε με ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών στα επόμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια της. Σ’ αυτά η «Ένωση» αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό στις 24/01 και τον Πανσερραϊκό στις 09/02.

στον κ*λο μας το διαρκείας…

Το ευνοημενο κρατος των Αθηνων.
Γελοιο αυτο το σκηνικο πραγματικα. Απορω γτ οι ομαδεςωδεν ψαχνουν ποιοι τα κανουν. Μια ζωη δεσμιες των συνδεσμων κ 30 ηλιθιων

1 Like

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί τιμωρούνται ομάδες που παίζουν εκτός έδρας. Υποτίθεται ότι η τιμωρία και γενικότερα ο σκοπός της επιτροπής είναι να λειτουργήσουν επιτέλους αυτά που πρέπει στα γήπεδα. Κάμερες, ονομαστικές θέσεις, security κτλ. Τι φταίει η ΑΕΚ αν ο Βόλος δεν μπορεί να “διατηρήσει την τάξη” στο γήπεδό του; Τι έφταιγε ο Παναθηναϊκός που δεν μπορεί ο Λεβαδεικός; Από τη μία δηλαδή οι ομάδες αυτές θέλουν τους οπαδούς των μεγάλων για να παίρνουν τα λεφτά, από την άλλη δεν έχουν καμμία ευθύνη για το τι συμβαίνει στο γήπεδό τους; Δε βγάζει νόημα.

Για μένα θα έπρεπε να τιμωρείται πάντα ο γηπεδούχος.

4 Likes

εγώ το καταλαβαίνω γιατί τιμωρούνται οι ομάδες που παίζουν εκτός έδρας, και δε βρίσκω αυτό άδικο. απλά δεν μπορώ να καταλάβω το μέγεθος του παραπτώματος ώστε να τιμωρείτε μια ομάδα με κεκλεισμένων των θυρών. ειδικά όταν είναι και 2 αγωνιστικές! και άλλο να δούμε εκτεταμένα επεισόδια ή είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, ή μαζικά να πετάγονται κροτίδες και αντικείμενα. αλλά για 1-2 κροτίδες σε 10-20-30 χιλιάδες κόσμο και μερικές φορές και εκτός γηπέδου, και η όποια ΠΑΕ θα είναι οριακά αδύνατο να ελέγξει. και στο κάτω κάτω τον έλεγχο το κράτος τον έχει δώσει στην αστυνομία αλλά πάλι τιμωρείται ο κόσμος. κλείσε τουλάχιστον το πέταλο πχ… έχω κουραστεί με αυτό το πράγμα τα τελευταία δύο χρόνια. θα το σκεφτώ αρκετά για το διαρκείας του χρόνου…

3 Likes

Ο Παναθηναϊκός τις έφαγε για δύο πυρσούς που ανάψανε κάποιοι βλαμμένοι στο εκτός έδρας με τον Λεβαδειακό. Μία για κάθε πυρσό. Έτσι γίνεται φέτος…

2 Likes

τραγικά πράγματα και που ουσιαστικά δε βοηθάνε και δε λύνουν τίποτα

Καταλαβαίνω και τη δική σου άποψη, αλλά προσπαθώ να καταλάβω τι θέλει να πετύχει η νομοθεσία αυτή.

Αν το θέμα μας είναι απλά να τιμωρούνται ομάδες με την ελπίδα ότι οι οπαδοί μόνοι τους θα καταλάβουν ότι ζημιώνουν την ομάδα τους, ας συνεχίσουν να τιμωρούν με βάση το χρώμα των οπαδών, αλλά το έχουμε δει το έργο. Αν η προσπάθεια είναι ώστε τα γήπεδα τα ίδια (όχι τα τσιμέντα, συνολικά ο χώρος του γηπέδου) να είναι ασφαλή, τότε πρέπει να τιμωρείται ο γηπεδούχος. Είναι δικιά του ευθύνη να ελέγχει το χώρο του, πώς να το κάνουμε. Και της αστυνομίας για ό,τι συμβαίνει έξω και γύρω από το γήπεδο.

Δεν είμαι κατά των πολύ αυστηρών ποινών προς τις ομάδες, είδαμε τα προηγούμενα χρόνια τι συμβαίνει με τις πιο ήπιες ποινές. Αλλά να συμβάλλουν προς έναν στόχο που θεωρητικά θα λύσει το πρόβλημα κάποια στιγμή, όχι απλά εκδικητικά.

1 Like

Ο φιλοξενούμενος τιμωρείται όταν έχει πάρει ως ΠΑΕ τα εισιτήρια και τα έχει μοιράσει εκείνος (ονομαστικά κιόλας υποτίθεται) άρα προφανώς έχει ευθύνη για τα επεισόδια ακόμα και εκτός έδρας, αυτονόητα είναι αυτά.

1 Like

Αυτό είναι ελληνική εφεύρεση και καθόλου αυτονόητο. Τι θα πει πήρε ως ΠΑΕ ή ως άτομα; Κάθε εισιτήριο υποτίθεται αγοράζεται μέσω gov.gr, τα στοιχεία τα έχουν όλοι - και το κράτος ακόμα. Και τι έγινε;

Τι ευθύνη έχει η ΠΑΕ να ξέρει αν ο κάθε ένας που πήρε εισιτήριο έχει μαζί του κροτίδα ή όχι; Θα πρέπει να κάνει έλεγχο στον κάθε οπαδό που αγοράζει εισιτήριο; Με ποια κριτήρια; Η ευθύνη της κάθε ΠΑΕ είναι να παρέχει ασφάλεια στο γήπεδό της και τίποτα άλλο, λέω εγώ,

1 Like

στην προκειμένη (δεν ξέρω τι γίνεται γενικά αλλά νομίζω ο Βόλος έτσι λειτουργεί) ήταν ανοιχτή η αγορά μέσω viva. απλά στο πλάνο του γηπέδου έδειχνε τις θύρες που θα είναι οι φιλοξενούμενοι για να διαλέξεις θέση.

Εγώ μίλησα γενικά για το τι ξέρω ότι ισχύει στο περίπου νομικά όταν υπάρχει οργανωμένη μετακίνηση, όχι για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Επίσης δεν κρίνω τον τύπο ή το μέγεθος της ποινής, προσωπικά μου φαίνεται τραγικό να κλείνουν τα γήπεδα ενώ θα ήθελα τεράστια πρόστιμα.

Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για ελληνικό φαινόμενο, πέρσι πχ η ΟΥΕΦΑ είχε τιμωρήσει τη Λέγκια για επεισόδια εκτός έδρας με την Άστον Βίλα.

1 Like

Τα διεθνή παιχνίδια είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα. Μιλάω για εθνικά πρωταθλήματα

Νομιζω το σκηνικο με τους Κροατες και τον Μιχαλη, που η αστυνομια τους παρακολουθουσε χαρωπη, μας διδαξε πολλα.

Νομιζω οτι η ΠΑΕ δεν θελουν ιδιωτικα σεκιουριτυ λογω 1. κοστους και 2. Liability. Ολοι ξερουμε ποια καλοπαιδα γινονται security. Φανταστειτε τσαμπουκα αναμεσα σε σεκιουριτυ ΑΕΚ και φιλο ΑΕΚ, που ο σεκιουριτυ πλακωνει/μαχαιρωνει τον φιλο. Εμφυλιο θα εχουμε. Και ετσι λενε οι ΠΑΕ, “αστο στο κρατος, να εχουμε να λεμε”.

Παντως με το νεο γηπεδο φαινεται να εχουν εκλείψει κατι επεισοδια παλαιοτερα με τα ΜΑΤ περιξ ΟΑΚΑ. Αν θελουν οι φιλοι που πανε γηπεδο, ας σχολιασουν.

Δεν ειμαι σιγουρος, αλλα νομιζω οτι θελουν να τιμωρουν τις ομαδες οχι επειδη θα καταλαβουν οι οπαδοι μονοι τους, αλλα επειδη οι αλλοι (εσεις με τα διαρκειας) θα αντιδρασετε και θα υποχρεωσετε την ομαδα να παρει μετρα για τους ουνους (+ διαφυγοντα εσοδα, στην τσεπη ποναει περισσοτερο καθε ποινη). Ωστοσο, αυτο ειναι δυσκολο να συμβει.

Σωστα αυτα που αναφερουν ο Μοντε (για ιδιωτικη φυλαξη), ο Κρις (για ονομαστικα εισιτηρια) και ο Παντελης (για το “ετσι ειναι φετος”). Θεωρητικα δεν ειναι υποχρεωση της πολιτειας να ψαχνει εντος γηπεδου τους δραστες, αλλα η καταστολη τους. Ουσιαστικα ειναι βεβαια, διοτι πανε τα ΜΑΤ επι πληρωμη ακριβως επειδη δεν υπαρχει πραγματικη ιδιωτικη φυλαξη.

Μονος μεσος στον παγκο ο Μανταλος. Δυσκολα τα πραματα

1 Like

Σκέψου ότι θα μπορούσε να είναι και στην 11αδα :stuck_out_tongue:

2 Likes