Αεκαρα

ναι για μενα λεει, γιατι δεν θελει να καταλαβει και βαριεμαι.

ο Νικολιτς δεν παιζει για το 1-0 και το είδαμε στην Αθηνα με την Αντερλεχτ, που το 1-0 θα τον υπερβολευε.

Αυτο που κανει ειναι αν το ματς ειναι 1-0 στο 70’, δεν ειναι Αλμευδα να παιζει με την αμυνα στη σεντρα. Εγινε στην Κυπρο και πρεπει να τους πλακωσε στις σφαλιαρες.

τουναντιον, καταλαβε συντομα ότι το ροστερ ειναι δυνατο μπροστα και πονταρει σε αυτο. Δεν θα δουμε τη φανταστικη μπαλα της πρωτης χρονιας του Αλμευδα, αλλα δεν θα δουμε και μια ομαδα μισο μηδεν και μακάρι παναγιά να πάρουμε ενα πεναλτυ.

Επισης ελπιζω αν παιξει ολη του τη χρονια και το πρωτάθλημα με τον γαυρο στη ΝΦ, να μην κατσουν 11 πισω απο τη σεντρα και μετα να κλαιει.

In other more interesting news, έχει αρχίσει ήδη η γκρίνια στον γαύρο, μετά την Πάφο. Ο Καισσαρης στο γνωστο ποδκαστ, λεει και ξαναλεει οτι ο Μεντι παιζει ενα τυπο ποδοσφαιρου, που πολλοι πλεον, εχουν βρει πως να το απονευρώσουν.

Επειδη τον Νικολιτς τον εχω κοψει για καθηγητη της τακτικης, που δεν κοιμαται, οταν ερθει η ωρα με τον γαυρο, νομιζω θα γινει ματσαρα, χασουμε-κερδισουμε.

1 Like

Ναι, τον Καίσαρη περιμέναμε να μάθουμε τον τύπο ποδοσφαίρου του Μέντι

2 Likes

Δεν ειπα αυτό. Και προσωπικα μου αρεσε η αναλυση γιατι δεν βλεπω γαυρο. Και εσυ μπορει να ξερεις, αλλα ελεγε οτι πολλοι αλλοι γαυροι απορρουν και του στελνουν μυνηματα γκρινιας, γι αυτο και εξηγουσε.

Τωρα, το ποδοσφαιρο του Μεντι μοιαζει να το ξερουν ολοι, εκτος απο τον Αλμευδα απ’οτι φανηκε

Είναι πολύ βολικό να διαμορφώνεις την ιστορία όπως σε βολεύει κάθε φορά, όντως. Αυτό το καταλαβαίνω.

Οι περισσότεροι γαύροι στέλνουν μηνύματα γκρίνιας (στην καλύτερη, οχετούς ασχετοσύνης στην χειρότερη) για τον μπαρτζώκα, οπότε μου είναι η αντιπαθέστερη μερίδα οπαδών εδώ κι έναν χρόνο τουλάχιστον.

Όποιος γκρινιάζει για τον προπονητή που έφερε ευρωπαικό, έστω το μίλκο καπ, και νταμπλ την επόμενη χρονιά θα πρέπει να πάει σε ψυχολόγο.

Τα περί τακτικής μπορώ να τα εξηγήσω πολύ καλύτερα από τον Καίσαρη, αλλά μην τρώω χώρο εδώ, βλέπω αναπτύσσεται εκ νέου και ένα μπιφ για το πρωτάθλημα του ΄23 και θέλω να το απολαύσω.

3 Likes

χαχαχα. όχι ρε, δεν ξαναμπαινω στη διδαχθείσα ύλη. πες και εσυ μια γνώμη αν θες για το πρωταθλημα του '23.

Με τις επιτυχιες του Μεντι, και εγω θα ημουν υπερχαρουμενος προφανως. Δεν ειναι προβλημα του γαυρου το γεγονος οτι ο Αλμευδα επαιζε μονο μια μπαλα και δεν την αλλαζε. Αλλα ο Καισσαρης λεει και κατι ενδιαφερον - ότι και ο Μεντι παιζει μια μπαλα, βρεξει χιονίσει. Και αν πχ ο Χατζάρας τον κερδίσει φέτος (λιγο η ΑΕΚ που ενισχυθηκε, λιγο ο γαυρος που θα ειναι κουρασμενος με Ευρωπη), θα εχει ενδιαφερον η αντιδραση του.

Γενικα νομιζω η χρονια θα εχει πολυ ενδιαφερον - ειδικα αν ο ΠΑΟ παρει και κανενα σοβαρο προπονητη

Ο μόνος που έπαιξε σωστά τακτικά στην Ελλάδα τον Μέντι ήταν ο Παναθηναϊκός σε όλα τα παιχνίδια μέχρι και τον επαναληπτικό του κυπέλλου στο 1-0 του Μουζακίτη (μιλάω για την προηγούμενη σεζόν). Ήταν η μόνη ομάδα που είχε τις περισσότερες σωστές αντιδράσεις στην πίεση του Ολυμπιακού ακόμα και την περίοδο που είχαμε 10/10 στην φυσική κατάσταση. Το πούλμαν δεν το θεωρώ τακτική γιατί τουλάχιστον το 50% των καταστάσεων χρειάζονται και τύχη.
Για την ώρα όποιος παίξει για να κερδίσει και δεν βρει τρόπο να γλυτώσει τα λάθη από την πίεση, θα χάσει με συνοπτικές διαδικασίες

1 Like

Η γνώμη μου είναι σταθερή και δεν αλλάζει, όλα ανεξαιρέτως τα πρωταθλημάτα έχουν κερδηθεί από την καλύτερη ομάδα (σε βάθος σεζόν).

Για Μέντι, άντε να τοποθετηθώ για σένα στο δικό μας νήμα αργότερα.

1 Like

Μεγάλη αλήθεια ότι όποιος κράζει προπονητή που όχι πολύ καιρό πριν του έδωσε τόσο μεγάλη χαρά είναι γιατομπούτσο άτομο, αν και δεν νομίζω ότι είναι θέμα ψυχασθένειας (μόνο ίσως σε ένα γενικό / αφηρημένο επίπεδο όπου έτσι κι αλλιώς η μισή χώρα νοσεί ψυχικώς, με ή χωρίς επιστημονική διάγνωση). Έχω την αίσθηση ότι περισσότερο είναι θέμα οπαδών οι οποίοι είναι α) κακομαθημένοι και με μια ανυπόφορη sense of entitlement που λέμε και στο χωριό (δεν έχω βρει ακόμα επαρκή μετάφραση στα ελληνικά), β) ανικανοποίητοι γενικώς, κάτι βέβαια που πιθανώς όντως παραπέμπει σε κάτι βαθύτερο, γ) έχουν κωμικά κοντή μνήμη, δ) all of the above.

Προσωπικά το ένιωσα πολύ έντονα τον περασμένο Μάιο όταν άκουσα όλη την εξέδρα της Εφές να γιουχάρει τον Αταμάν. Και προφανώς δεν πίστευα στα αυτιά μου, δεν το χωρούσε το μυαλό μου, αν κάνω ποτέ κάτι τέτοιο να ανοίξει η γης να με καταπιεί (π.χ. τον Μουρίνιο ντρέπομαι να τον βρίσω, αν και θέλω) και δεν συμμαζεύεται.

Κατά τ’ άλλα για τον Καίσαρη δεν θα στάξω πάλι οχετό, γιατί βαριέμαι.

2 Likes

Ρε, Ο Μεντιλιμπαρ παιζει μια πιο ισορροπημενη/συγχρονη εκδοχη της μπαλας που παιξαμε επι αρχοντικου νταμπλ με σαμουραι πελάδο.

Προφανως στα μεταξυ μας θα ηταν πολλα με λιγα αφου δεν αλλαζαμε συστημα, και οταν το καναμε δεν ειχαμε παικτες να το υποστηριξουν (ωραιο το 3-5-2 αμα ξεραμε να το παιζαμε).

Τετοιο ποδοσφαιρο, με ομαδες - πουλμαν προφανως θα συναντα προβληματα.

Προχωραμε.

3 Likes

Κύμα συμφιλίωσης στο θρεντ της ΑΕΚ, μπραβο αγορια.

Το μεγαλο ερωτημα, από τον Αλμευδα, στον Μεντι, στον Γουαρδιολα, και τελικα στον Χατζάρα, είναι τι κάνεις, όταν το ποδοσφαιρο που παίζεις σταματήσει να δουλεύει, γιατι παιζουν και οι αλλοι και βρισκουν τροπους να σε αντιμετωπισουν.

Ο Αλμευδα εζησε και πεθανε με τις ιδεες του. Οταν του τραυματιστηκε ο Τσινο και ο Πιου και η ομαδα δεν ειχε γυμναστες και ξεφουσκωσε, ηρθε η κατηφόρα.

Ο Μεντιλιμπαρ φαινεται να παιζει κατι αναλογο, δεν θα γραψω οτι ο Ολυμπιακος πηρε κατι αδικα, αλλα θα γράψω ότι τον ευνόησε περσι η εσωστρεφια ολων των υπολοιπων να εχει μια πιο ανετη σεζον.

Ο Χατζάρας νομιζω θα αλλαζει συστηματα και θα ειμαστε εδω να τα συζηταμε. Προσωπικα θα ηθελα και Σαντος στον ΠΑΟ.

3 Likes

ο Σαντος πέτυχε πολλά σε διάφορα πόστα, άρα η ιστορία του με τον ΠΑΟ λέει περισσότερα για τον ΠΑΟ και λιγότερα για τον ίδιο τον Σάντος.

Πλεον φαντάζομαι ειναι παρωχημένος, αλλά καλός για μια ομάδα που θα παλέψει να μπει πεντάδα.

Ναι εντάξει, ο Παναθηναϊκός είναι σωματείο της πλάκας, τι να κλάσει μπροστά στην Αεκάρα και όλα αυτά τα γνωστά, αλλά κι εσύ καταλαβαίνεις γιατί η αντίδραση ενός ταλαίπωρου οπαδού του άνωθεν σωματείου σ’ αυτό που είπες είναι αυτή, έτσι;

Απ’ την άλλη βέβαια άλλο που δεν θέλεις να επαναληφθεί εκείνη η ιστορία (παρότι εσύ δεν παλεύεις να μπεις πεντάδα αλλά για να πάρεις κούπα), ε; Σωστό κι αυτό.

Γενικά όταν το πλάνο παιχνιδιού της Χ ομάδας σταματάει να δουλεύει (είτε επειδή η Χ ομάδα έγινε χειρότερη, φύγαν/έπεσαν κομβικοί παίκτες είτε επειδή είτε επειδή οι Υ,Ζ κ.ο.κ. ανταγωνιστές γίνανε καλυτεροι, είτε και τα δύο) υπάρχουν δύο λύσεις.

1. Κρατάς το πλάνο (δηλ. τον προπονητή) και παίρνεις καλύτερους παίκτες που ταιριάζουν σε αυτό
  2. Το αλλάζεις (διώχνεις τον προπονητή και φέρνεις άλλον)

Γενικά τα περί ευέλικτων προπονητών που αλλάζουν εκ βάθρων τακτικές είναι παπάτζες, προφανώς δεν αναφέρομαι σε μικρού βεληνεκούς μετατροπές.

Τώρα περί Ολυμπιακού συγκεκριμένα, δεν προκύπτει από πουθενά ότι το Μέντι-μπολ σταμάτησε να δουλεύει, 3 στα 3 με 9-0 έχει στο πρωτάθλημα και έφερε ένα Χ στην ευρώπη, έστω και σε θεωρητικά “εύκολο” ματς. Θυμίζω ότι πέρσι ακριβώς ίδια πράγματα είχαμε δει με Στεάουα (κι αυτοί παίζανε με 10) και Τβέντε,πράγματι έτσι είναι -άμα μπορεί κάποιος να παρουσιάσει ένα σύνολο που θα αμύνεται “σωστά” με 2 γραμμές άμυνας στο 1/3 του γηπέδου τότε είναι όντως πολύ πιθανό να πάρει Χ από τον Ολυμπιακό.

Θυμίζω επίσης ότι ο Ολυμπιακός και φέτος, όπως και πέρσι (που ξεκίνησε με 3 ισοπαλίες και 2 ήττες στα πρώτα 9 ματς πρωταθλήματος και από τότε δεν ξανάχασε εντός συνόρων εκτός από σχεδόν αδιάφορο πλειοφ ματς στην Τούμπα και την πλήρως αδιάφορη ρεβάνς κυπέλλου στη φιλαδέλφεια) είναι σε επίπεδο ετοιμότητας περίπου 3-4 εβδομάδες πίσω απ’ τους υπόλοιπους που πάλευαν καλοκαιριάτικα μπας και δούνε όμιλο.

Σε κάθε περίπτωση, ξέρουμε τι πρέπει να κάνει κάποιος (στην ελλάδα μη μου πει κανείς για Ρεάλ και Μπαρτσελόνα) για να πάρει Χ από τον Ολυμπιακό, μένει να μάθουμε και τι πρέπει να κάνει για να τον νικήσει.

1 Like

man, αν δεν αντέχεις καθόλου το πικάρισμα, εισαι σε λάθος μέρος.

και περσι κλαιγατε από την αρχή της χρονιάς, είχα φάει πέσιμο όταν ειπα οτι ο ΠΑΟ μου φαινεται καλυτερος και τελικα βγηκατε δεύτεροι. μπαλιτσα ειναι, διαφορα γινονται. και όσο και αν κουρασελ η κλαψα σας, προσωπικα δεν θελω τον ΠΑΟ σε κακά χάλια, γιατι ενα πρωταθλημα που ειναι ανταγωνιστικο, ολοι χτυπανε ολους.

Αν φετος τρεξει μονο η ΑΕΚ με τον γαυρο, τα μεταξύ μας θα ειναι do or die. δεδομενου οτι ειναι πιο πισω η ΑΕΚ στην παρουσα φαση, αυτο δεν ειναι καλο για την ΑΕΚ.

Σε απλα ελλήνικος, μακάρι να κερδισει η Πανάθα της καρδιάς μας τον βρωμογαύρο.

Νόμιζα ότι απαντούσα στο πικάρισμα με πικάρισμα, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται έχω μαλακώσει πολύ με τα χρόνια, τι να κάμεις

Κατά τ’ άλλα το πιστεύω ότι είναι κούρασελ η κλάψα μας, βέβαια κι άλλα πράγματα είναι κούρασελ, άσε που ακόμα και με μπακαλίστικους όρους να το δούμε, τύπου από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες τι και τι έχει πάρει η καθεμιά τα τελευταία 5, 10, 15 χρόνια, ίσως κάποιοι “δικαιούνται” να κλαίγονται περισσότερο από άλλους, αλλά τέλος πάντων

1 Like

Δε βγήκαμε εμείς δεύτεροι. Εσείς βγήκατε τέταρτοι

2 Likes

Αυτό που σίγουρα δε δικαιούνται οι ΑΕΚτζήδες είναι να εγκαλούν οπαδούς άλλων ομάδων για κλάψα :joy:

1 Like

Ξαναλέω, όσο γερνάω φλωρεύω, ήθελα να το θέσω έτσι πιο στρογγυλεμένα