Αεκαρα

Εμενα πιο πολυ μου κανει εντυπωση η στροφη των αρδ εναντιων του Νικολιτς. Αυτοι παντα κανουν οτι θελει η διοικηση.

2 Likes

Μου φαίνεται πολύ ύποπτη η έντονη κριτική προς τον Νίκολιτς από επίσημους και ανεπίσημους αρδ. Όταν 2 χρονιές έδιναν το ένα άλοθι μετά το άλλο στον Αλμέιδα, ακόμα και μετά το 6-0 ακόμα και όταν ήμασταν 0/3 στα play offs.

Επίσης πετάει αρκετές σπόντες ο Νίκολιτς ότι περιμένει ενίσχυση. Λέτε να υπάρχει κάποια ρήξη;

Πιθανό να θέλει να τον διώξει ο Ηλιοπουλος και να δημιουργεί κλίμα.

Από μεριάς μου, πούλο, είναι ασόβαρος.
Από την αρχή δεν μου άρεσε που δεν χρησιμοποιούσε Γιονσον, δεν μου άρεσε καθόλου που δεν έβαλε Καλοσκάμη στην λίστα (δεν με ενδιαφέρει αν θέλει να πουλήσει Λιουμπισιτς, που ήρθε στην ΑΕΚ και ξέχασε μπάλα) και γενικά είναι αστεία εικόνα ομάδας, που δεν ήθελε να πάρει άμυνα αλλά έφερε Γκρουκιτς και τον Ζαο τάδε.

για αρχή θα γράψω ότι ο όρος αρδ δεν μου αρέσει.

μετά θα γράψω ότι όσο φανατικος και να εισαι, όταν η ΑΕΚ ζοριζεται με την Ηλιουπολη, δεν μπορεις να μιλας για θετικα συμπερασματα. Δεν νομιζω οτι τον πριονιζουν - νομιζω ότι όλο το σωματείο έχει φρικάρει, που μετά από 2.5 χρονιες πρωταθλητισμου, η ΑΕΚ πλεον φοβαται καθε παιχνιδι πρακτικά.

η χρονιά εξελίσσεται σε γιονσονμαχους vs γιονσονλατρες. Θεωρω απιστευτη γαϊδουρια αυτό που κάνει ο Νικολιτς γιατι στο μελλον, όποιον Δανο προσεγγισει η ΑΕΚ, θα παίρνει ενα τηλ τον Γιονσον να μαθει πως του συμπεριφέρθηκε.

Έχω δυο αναγνωσεις

Α. θελει απεγνωσμένα να του βγει ο Γκρουγκιτς - και λογικο σε ενα βαθμο. Για να βγει ο παικτης, πρέπει και να παίζει όμως. και όταν παίζει όπως παίζει… αλλα αν δεν παιζει, δεν θα “βγει”. φαυλος κύκλος. για μενα, ας τον ξαναδουμε τον Φεβρουάριο όταν θα ειναι ετοιμος - από την αλλη, ο Γιονσον δεν ειναι αρκετα μπαλάτος και το ξέρουμε.

Β. ο Μαριος ειναι Τροχανας, και βαζει τον Νικολιτς να του κανει καψωνια μπας και λύσει το συμβολαιό του τσάμπα, τον Γενάρη. sad but true

Η κατάσταση δεν είναι άσπρο-μαύρο.

Πολλά δε μου αρέσουν στον Νίκολιτς, αλλά είναι 5 μήνες στην ομάδα, και μια ομάδα διαλυμένη ποδοσφαιρικά και ψυχολογικά που πάει να στηθεί από την αρχή αλλά σε δόσεις. Η διοίκηση δεν του έδωσε όλα τα όπλα στη φαρέτρα, ούτε του έκανε όλα τα χατήρια.

Η ομάδα φαίνεται ότι δεν προχωράει μπροστά και για αυτό σωστά θα υπάρχει κριτική. Αλλά ξεκίνησαν πολύ εύκολα οι αφορισμοί, ενώ όταν έφαγες 6 στο Καραϊσκάκή από τους αρδ (εμένα μου αρέσει ο όρος) έβγαινε κλίμα "πάμε να χειροκροτήσουμε και να εμψυχώσουμε ομάδα και προπονητή. Και να σου τα “Αλμέιδαααα” κλπ κλπ κλπ.

Αν άξιζε ο Αλμέιδα πίστωση 1,5 σεζόν, και ειδικά μετά τον εκβιασμό μετά το ματς με ΠΑΟ πέρσι, και ειδικά μετά την 6άρα, γιατί δεν αξίζει ο Νίκολιτς 3 μήνες παραπάνω;

Και γιατί όλη την κριτική να την φάει ο Νίκολιτς και όχι η διοίκηση που δεν έσκασε το Χ ποσό για να πάρει τις πρώτες επιλογές και να μπαλώσει τρύπες έστω και για το πιο βαθύ rotation;

Έγραψα πιο πάνω τη συνολική μου εκτίμηση. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος, αλλά δίνω χρόνο μέχρι τον Γενάρη για να δω κινήσεις από διοίκηση και μήπως θέλει λίγο παραπάνω χρόνο και στρώσει κάπως η ομάδα.

4 Likes

ο Νικολιτς αξιζει όλη τη χρονιά, μονο και μονο επειδη έβγαλε την ΑΕΚ στην Ευρώπη - στην οποια Ευρωπη διαβαζα, εχει να παιξει Μαρτιο, 20 (!) χρόνια.

Ότι λέγεται για αλλαγη προπονητη, ειναι μπαρουφαρα. Πιο πολυ βλεπω αν δεν του παρουν παικτες, να φυγει μόνος, παρά να τον διώξουν.

Με ενοχλει που λενε οι δημοσιογραφοι για ελλειψη σχεδίου - το σχεδιο υπαρχει , αλλα ο Πιερό ειναι ελάχιστος, τι να κανουμε. στα ματς που η ΑΕΚ προηγήθηκε, ειχε ήρεμο βράδυ.

Γενικα το να βαρανε ή να στηριζουν οι δημοσιογραφοι προπονητη, για μενα ειναι και μεθοδευμενο και κάκιστο. Αυτο που μου αρεσει στον Νικολιτς, ειναι οτι δινει εντυπωση ανθρωπου που σκεφτεται μερα/νυχτα τι να κανει. Δεν αφησε τη ζωαρα του στη Ρωσια, με στρωμένη ομάδα, για να έρθει να χάσει απο την Ηλιουπολη. Αλλα επισης δεν φταιει που ο βασικος επιθετικος εχει μονιμα ενοχλησεις, ο δευτερος ειναι στα πιτς απο Σεπτεμβρη και ο τρίτος εχει ερωτικη απογοητευση. πόσους επιθετικους δηλαδή πρέπει να έχει ένα ροστερ που παίζει με ένα μπροστά ;

btw περι Λιουμπι - όταν τον πήραμε (με 5 μύρια ε), ημουν ενθουσιασμενος οτι παιρνουμε ένα σκυλι του πολέμου με πάσα. Τελικα πήραμε ένα γατί, με πάστα, που δεν ξέρει τι θέση παίζει. για να τον βάζουν όλοι, κάτι βλέπουν, αλλα ειναι φοβερα κακος συνεχεια. τα ίδια με γκάτσι. μαλλον εχουν ψυχολογικά.

Γι αυτο ηθελα τετεη και τον αλλο τον Ελληνα - ο Ελληνας, και πειτε οτι θελετε, θα σκιστει και με τον ολυμπιακο και με την Ηλιουπολη. ο καλοσκάμης το πάλεψε μεχρι το 96, όταν οι αλλοι χασανε τις ελπιδες τους από το 70.

2 Likes

Αυτή είναι η παράνοια της φετινής (και όχι μόνο) ΑΕΚ. Δε γίνεται να υπάρχει σχέδιο και αυτό να περιλαμβάνει τον Πιερό. Ή τον Πήλιο, ή τον Ρότα κοκ.

Ή δεν υπάρχει σχέδιο, ή το σχέδιο είναι να αντικατασταθούν σταδιακά όλοι αυτοί (άρα έχουν κριθεί ανεπαρκείς και αναμένουμε. Αυτό ελέγχεται και θα φανεί). Ή δεν υπάρχει σχέδιο, οπότε καληνύχτα.

Αλλά δε μπορείς να λες “έχω σχέδιο με Πιερό και Πήλιο βασικούς”

1 Like

Τελικα μεγαλο λαθος το να μπει ο Λιουμπισιτς αντι του Καλοσκαμη στην λιστα. Ευτυχως αυτο μπορει να διορθωθει στον επομενο γυρο.

Ο Νικολιτς τελευταια κανει περιεργες δηλωσεις και βγαζει μια δυσαρεσκια για διαφορα θεματα. Υποθετω οτι η διοικηση τον κρεμασε σε διαφορα θεματα, οπως Ντεσερς, Μορο κτλ και χρυσωσε το χαπι με μετριες αμφιλεγομενες λυσεις που τωρα που δεν προχωρανε, οποτε βγαζει ενοχληση κ νευρα γτ υπονομευεται η προσπαθεια του. Επισης νιωθω οτι παραειναι πραγματιστης και επειδη ο Ηλιοπουλος η ο Ριμπαλτα δεν μπορουν να μεταδωσουν το μεγεθος της ομαδας και ποσο ενοχλει το να παιζει πχ οπως παιζει, εχει συμβιβαστει με το να προσπαθει σε καθε αγωνα να παρει το αποτελεσμα. Συνδιαστικα και με το κακοφτιαγμενο ροστερ οδηγει σε οτι βλεπουμε εδω και καιρο.
Απο την αλλη αν και τον θεωρω τον λιγοτερο υπαιτιο, εχει και αυτος εμμονες και κακες επιλογες. Ελπιζω να μην ειναι αγυριστο κεφαλι.
Οι μεγαλες ευθυνες και λυσεις για μενα ειναι σχεδον παντα εξαρτωμενες απο την διοικηση, τις προθεσεις και την ικανοτητα της σε επιλογες και χρηματοδοτηση.

1 Like

Παντως το να προσπαθήσεις να κάνεις πιο σφιχτη, μια αμυνα που ειχε να κρατησει το 0 από το Φεβρουάριο του 2025 και να ελπιζεις ότι η ενισχυση μπροστά, θα σε βελτιώσει, δεν ειναι και τοσο απιστευτο πλάνο. Δεν μου αρέσει στο μάτι η φετινή ΑΕΚ, αλλα καταλαβαινω και τον Νικολιτς.

κατα τα αλλα, κάνουμε μια κυκλικη συζητηση φιλοι. Το καλοκαιρι δεν γινοταν να αλλαξει 20 παικτες. ηρθε αργα ο Νικολιτς, δεν ηξερε αν θα μπορεσει να ξεφορτωθει (και με ποσα λεφτα) Λαμελα/Μαρσιαλ (Btw 0 goal+assist ο Γαλλος μάγος που θελατε καποιοι εδω στο τοπικ μας), βρηκε μια ευκαιρια (?) με Γιοβιτς, πονταρε στο Ζινι και κοσμος αρνηθηκε να ερθει σε μια ΑΕΚ που δεν ηξερε καν αν θα παιζει στο μιλκο καπ.

Αρα δεν επανερχομαι εκει. Το θεμα ειναι τι θα κανει με την ομαδα που εχει τωρα, όχι μια θεωρητική άλλη ομάδα με άλλο ροστερ. Και τι μπορει να κανει. Θεωρω κακιστο το γεγονος οτι ολοι μιλάνε, 2 μηνες πριν, για το γενάρη. Ειμαστε μια γκελα μακρια στο πρωταθλημα απο την ολικη καταστροφή της σεζον.

Αλλα εχω πιστη.

1 Like

Επίσης να πούμε ότι το καλοκαίρι που έρχεται λήγουν τα συμβόλαια όλων αυτών που πρέπει να ξεφορτωθεί η ΑΕΚ. Οπότε αυτό κάπως βγάζει μια λογική στο συντηρητικό μεταγραφικά καλοκαίρι, και ανοίγει μια ρωγμή στο μαύρο μέλλον :stuck_out_tongue:

2 Likes

Προφανώς ο Ηλιοπουλος ειναι καβούριας και ψιλοάσχετος.

Μπορω να δεχτώ, χωρις να μου αρεσει σαν φιλαθλος, οτι πρεπει να ακολουθήσουμε αυτο που ειπε ο Ριμπαλτα: Αλλες δυο μεταγραφικές περιόδους ακομα. Δηλαδή πως την καλή ΑΕΚ θα την δούμε στις αρχές της επομενης σεζόν.

Ακομα και με το παραπανω σαν δεδομένο, δεν ειναι αμοιρος κριτικής ο Ριμπάλτα για αυτους που έφερε, κυριως στο τέλος των μεταγραφών της. Γκρουγιτς και Ζοαο (ειδικα ο δευτερος) δεν κάνουν για απολύτως τιποτα και δεν κλεινουν καμμία τρύπα απο τα κενά της ομαδας μας.

Και απο την αλλη εχουμε τον Νικολιτς που οσο εργατικός και να είναι, εχει ηδη βάλει κατα των παικτών δύο φορες (πηγε να τα μαζέψει χθες μετα τον αγωνα ντερμπυ με την Ηλιούπολη) και δειχνει πολύ κακο προσωπο με την μη χρηση των Γιονσον και Οντουμπατζο, ειδικα σε μια θέση οπου ο πρωτος θα επρεπε να παρει ευκαιρίες. Θα το δεχόμουν αν πχ τους ειχε εκτός λιστας η να προπονούνται μόνοι τους. Αποτελει τεράστιο φάουλ που ισως δημιουργεί κακο κλιμα με αισθηση ανισονομιας στην ομάδα.

Απο εκει και περα ισχύουν εννοειται και τα ακόλουθα :smiley: :smiley:

Λαμέλα >>> Ζοαο Μαριο
Μαρσιαλ >>> Ζίνι

1 Like

Δε συμφωνώ για Ζοαο αλλά δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά.

Για Γιόνσον συμφωνώ πως θα έπρεπε να τον βγάλει από τον πάγο έστω και στο χθεσινό ματς. Αλλά για Οντουμπάτζο τι να λέμε ρε παιδιά… απορώ πως δώσαμε 1 εκατομμύριο… Καλύτερα Κοσίδης.

ακόμα και ο Πιερό ήταν πιο χρήσιμος από τον τουρίστα Μαρσιάλ.

Eμένα με προβληματίζει ότι δεν έπαιξε στοιχειωδώς καλά η ομάδα με την Ηλιούπολη. Θα το προτιμούσα το 1-0 με 38 χαμένες ευκαιρίες, παρά λες και παίζαμε ντέρμπι. Και το ροτείσον δεν λέει κάτι, γιατί πολλοί από αυτους τους παίχτες ήταν 11αδάτοι κάποτε.

Η ομάδα δείχνει ότι δεν έχει τίποτα. Ούτε άμυνα, που φάνηκε να στρώνει στην αρχή αλλά τώρα μπάζει από παντού, ούτε επίθεση, ούτε κέντρο. Και είναι οκ να μην σου βγούν 2 παίχτες. Αλλά να μην μπορείς να κάνεις τα βασικά είναι πρόβλημα. Το να παίζεις συντηρητικά με ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ, το καταλαβαίνω, αλλα όχι φοβικά. Στα προκριματικά έτριβες τα ματάκια σου από την μπάλα που έπαιζες, αλλά δεν φοβόσουν. Τώρα , κλασσικα εδώ και 2 μήνες, επίθεση και τρικυμία.
Λέει δεν βάζει τον Γιονσον γιατί δεν του κάνει. Ποιός του έχει κάνει εδώ και 2 μήνες και πιο πλάνο δεν μπορεί να τηρήσει ο Δανός που δεν μπαίνει ούτε σε αγώνα κυπέλλου με την Ηλιούπολη? Φτιάξε το κέντρο σου να μην περνάνε τα πάντα. Και όχι, προφανώς δεν θα δώσει την λύση ο Γιονσον και θα στρώσει όλη την ομάδα, αλλά έχουμε δεί όλους τους ανεκδιήγητους να παίζουν, να μην κάνουν τίποτα και συνεχίζουμε να τον βλέπουμε στον πάγκο.
Η άμυνα είναι κακή, αλλά με πιο δυνατό κέντρο μπορείς να την καμουφλάρεις και να της δώσεις ανάσες. Και παίζει με Γκρουκιτς και Μάνταλο.

Και γω δεν είμαι υπέρ να αλλάζουμε προπονητές έτσι, αλλα όταν βλέπω το κόλλημα με Γιονσον, το κόλλημα με Γκρουκιτς, το κόλλημα με Μητογλου, τις δηλώσεις του προπονητή ότι κάποιοι δεν δείχνουν όρεξη (ρε μλκ δεν τα λένε στον τύπο αυτά, εσωτερικό είναι, τους χάνεις τους παίχτες έτσι), το πλάνο που δεν υπάρχει (τι μπάλα παίζουμε? επιθετικά? αμυντικά?) και ότι ζητάει παίχτες, ενώ έλεγε ότι είναι καλά, έ σόρυ, αλλά αυτός ο προπονητής δεν κάνει.

3 Likes

παιδια η αμυνα κανει ό,τι κάνει και δεν ειναι μακρια από τους αλλους. η επιθεση ειναι το προβλημα.

Περι Ζινι και Ζοαο - Ζινι δεν τον εχουμε δει, Ζοαο θα παιξει οταν παιξει 10αρι (που θελουν να παιξουν ολοι) και με ενα κανονικο επιθετικο, μια χαρα θα παει. τους καψαμε όλους - λες και δεν εριξαν 6 μια βδομαδα πριν.

Έπρεπε να κερδίσουν με άνεση χθες. Δεν είπα να ρίξουν πάλι 6, αλλά ήθελες άνετη νίκη, παίχτες να δείχνουν στο προπονητή ότι πρέπει να παίζουν και όχι να ρίχνει τους βασικούς μπας και γυρίσει το ματς με την Ηλιούπολη. Όταν παίζεις με ομάδα που μπορεί να παίξει μπάλα (Κηφισιά), το ματς γίνεται ντέρμπυ. Άλλο να δυσκολευτείς και άλλο να γίνεται ντέρμπυ. Η άμυνα απέναντι σε μια στοιχειωδώς καλή ομάδα, μπάζει από παντού γιατί δεν υπάρχει κέντρο. Όχι ότι αν υπήρχε κέντρο πίσω θα έκαναν παπάδες, αλλά θα ήταν πολύ πιο συμμαζευμένα τα πράγματα.
Εγώ πάντως έχω φάει κόλλημα με Γιονσον. Έχει τα αρνητικά του ο άνθρωπος, αλλά όταν έχεις ένα τέτοιο σκυλί, συγχρόνως δεν σου βγαίνει τίποτα στο κέντρο, δεν γίνεται να μην μπαίνει, έχει κολλήματα ο ανθρωπος. Τον έχω ικανό να τραυματιστεί το μισό κέντρο και να φέρει Κ19 παιχτες για να παίξουν κέντρο και τον Γιονσον στο πάγκο.
Πάντως όταν ένα προπονητής τα βάζει δημόσια τόσο νωρίς με παίχτες, τα έχασε τα αποδυτήρια. Και αν έχεις χάσει αποδυτήρια, δεν έχει νόημα να είσαι στην ομάδα.

Aυτο ειναι το πιο ανησυχητικο για μενα. Ισως γι αυτο βγηκε και οτι θα τους εβγαζε και για φαι

1 Like

Για το γιόνσον είμαι σίγουρος ότι δεν παρήγγειλε πάντως

4 Likes

:rofl:

Για πείτε ποιους κρατάτε …
Μάνταλο για έναν χρόνο τύπου αλλαγή, Ροτα για 2ο, Κοσιδη για δανεισμό, και επαναφορά Γιονσον.

4 Likes

Γενικά κανέναν. :sweat_smile:

Θεωρώ πως ο Μάνταλος θα ανανεώσει όμως.
Όπως και ο Βιντα με σκοπό να πάρει κάποιο άλλο πόστο στην ομάδα.

Για τον Κοσιδη δεν ξέρω. Μάλλον πρέπει γιατί είναι και μικρός και club grown και χρειάζεται στις λίστες.

1 Like