Με γλιτωσες απο πολυ γραψιμο,να επιστρεψει μηπως και ο Λιβαι Γκαρσια απο τη Ρωσια?
Και ο Μαρκο Λιβαγια?
Μονο Μακόλεη Κρισάντους
Εψαχνα σοβαρα εμφανιση του μαγου της καρδιας μας πριν καποιο καιρο.
Μπωμπωμπωμπω!
![]()
Τα ρεπορτάζ λένε ότι η Μοντερέι έκανε πρόταση στο ποσό της ρήτρας του Πινέδα, δηλαδή 8 εκατομμύρια.
Μένει να δούμε αν όντως ισχύει, και τι όρους έχει βάλει στην πρόταση, αλλά φαίνεται ότι είναι πιο κοντά από ποτέ στην έξοδο.
Μεγάλος παίκτης, μας έδωσε τίτλους, ήταν κομβικός.
Θα είναι απώλεια (για την ώρα) αλλά 3 χρόνια τώρα μας πρήζει και σε κάθε μεταγραφική περίοδο, οπότε αφού παζαρεύει τις 200.000-300.000 το χρόνο και δε θέλει να παίξει CHL, δικαίωμά του, και μπορεί να αποχωρήσει.
Αν όλα αυτά γίνουν, θα είναι και το πρώτο μεγάλο challenge των Ηλιόπουλου-Ριμπάλτα-Νίκολιτς ώστε να βρουν αντικαταστάση, και σχετικά άμεσα.
Kαλός, χρυσός τις 2 χρονιές που έχει παίξει μπάλα, αλλά έχουν γίνει ζεπελιν σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Πούλο να ησυχάσουμε και ότι βρουν.
Για μενα κακως η ΑΕΚ τοσο καιρο δεν του χει κανει μια προταση αντιστοιχη με του Γιοβιτς. Ειναι ε διαφορα ο πιο κομβικος παιχτης της ομαδας και δεν γινεται να παιρνε τα ιδια η και λιγοτερα απο παιχτες οπως ο Λαμελα η ο Περειρα. Απο την αλλη ειναι λιγο εκνευριστικος ο τροπος που χειριζεται καθε χρονο το θεμα της μεταγραφης, αλλα δεν μπορεις να του προσαψεις οτι αυτο επηρεαζει την αποδοση του.
Αν ειναι να φυγει να παει στο καλο. θα τον θυμομαστε πολυ ομορφα. Ειναι ομως σε πολυ κομβικο σημειο για την ομαδα και θα πρεπει να γινει καποια εξαιρετικη κινηση. Αν ειναι ετοιμοι για αυτο το ενδεχομενα δεν φοβαμαι. Θεωρω οτι με αντιστοιχα λεφτα μπορεις να βρεις τουλαχιστον ισαξιο ποδοσφαιριστη, αρκει να χεις ψαχτει καλα.
Πολύ σημαντικός και κομβικός παίκτης ο Πινέδα αλλά όχι αντίστοιχης αξίας με τον Γιόβιτς.
(Οι άλλοι δύο πληρώθηκαν αδρά λόγω του βιογραφικού τους -που δεν έχει καν τέτοιο ο Πινέδα- και λόγω της φιλίας με Αλμέιδα).
Ωστόσο βλέπω τα πράγματα και από την ανάποδη. Παίκτης επιπέδου Γιόβιτς, όπου έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από μεγάλα ευρωπαϊκά clubs και καταφέρνει να συμφωνήσει με την ΑΕΚ.
Ε δε γίνεται να παρακαλάμε (κάθε χρόνο) τον Πινέδα.
Μην ξεχνάμε ότι τόσα χρόνια δεν έχει φέρει καμία -ΜΑ ΚΑΜΙΑ- πρόταση που να πλησιάζει έστω και τη ρήτρα του. Οπότε αυτό το στοιχείο της διαπραγμάτευσης το έχανε. Η ΑΕΚ ωστόσο του έκανε και αναπροσαρμογή συμβολαίου και επίσης από αυτά που διαβάζουμε/ακούμε (όσο ισχύουν) μαθαίνουμε ότι η πρόταση ήταν κάπως μικρότερη από αυτή του Γιόβιτς, αλλά ήταν στα σίγουρα 2 εκ. το χρόνο συν κάποια μπόνους εύκολα να τα πιάσει.
Εντάξει τι να κάνουμε, ο Γιόβιτς είναι μια κατηγορία μόνος του! Και λόγω του βιογραφικού του, και πέρσι έβαλε 21 γκολ. Δηλαδή ήταν αντίστοιχα κομβικός.
Δεκτό να μην του φτάνει, ο καθένας αξιολογεί τον εαυτό του, αλλά έχει υπογράψει και ένα συμβόλαιο που έχει ρήτρα. Ας φέρει τα λεφτά και να συνεχίσει όπου θέλει.
Επίσης, σύμφωνα με αυτά που έβγαλαν στο σπορτ24, ενώ η ρήτρα είναι στα 8 εκ. σε μία δόση, η πρόταση της Μοντερέι είναι για δόσεις μέσα στη χρονιά. Δηλαδή ούτε αυτό ρε φίλε!
Αν και εκτιμώ αν ισχύει αυτή η προσφορά θα την αποδεχτεί η ΑΕΚ και να πάει παρακάτω. Θα έχει οικονομικό κέρδος, ενώ αν περιμένει να λήξει το συμβόλαιό του θα φύγει ελεύθερος, με ρίσκο την χρονιά που έρχεται να είναι αδιάφορος.
Θα τον ευχαριστήσουμε, και καλό ταξίδι.
Διαφωνω με το σκεπτικο. Ο Πινεδα ειναι ο πιο πολυτιμος παιχτης της ΑΕΚ 4 χρονια τωρα κ δυο φορες αν θυμαμαι καλα mvp του πρωταθληματος. Αυτο ειναι το βιογραφικο του κ δεν γινεται να ειναι ο τριτοτεταρτος πιο καλοπληρωμενος στην ομαδα. Τεσπα ας κανουν οτι θελουν, εγω εχω καημο μια φορα που η ΑΕΚ θα παρει πρωταθλημα να ξεκινησει την επομενη χρονια ενισχυμενη κ κυριαρχη. Ακομα ειναι νωρις, αλλα εχω παλι αμφιβολιες κ για φετος. Μια η πιθανη φυγη Πινεδα, η ηκρινια του Νικολιτς χτες κ λιγο οτι ο Γκεοργκιεφ μας κανει για σεντερ μπακ, οντως φαινεται πολυ ελπιδοφορος, οποτε ισως δεν παρουμε αμυντικο, αλλα ταυτοχρονα δεν κοιταμε κ πλαγιο μπακ, με κανουν λιγο σκεπτικο
Ελπιζω ο Ριμπαλτα ο τρανος να με διαψευσει με μαιστρικες κινησεις κατω απο τα ρανταρ
Μα θα γινόταν ο δεύτερος, πίσω (αλλά πολύ κοντά) στον Γιόβιτς!
Πάντως δεν είμαστε εποχές Νίκου Λυμπερόπουλου, που δεν ξέραμε τι μας γινόταν και παίρναμε παίκτες λαχεία.
Δεν ξέρω αν έχει έτοιμο στόχο ο Ριμπάλτα, και αν θα βγει αυτός που θα έρθει, όμως τα δείγματα που έχουμε πρέπει να μας καθησυχάζουν όσον αφορά το πλάνο που υπάρχει. Και στοχευμένες κινήσεις γίνονται, και χρήματα δίνονται.
Μακάρι να κρατήσουμε χαρούμενο τον Πινέδα και να μείνει και να πας με ένα δίδυμο που ταίριαξε πέρσι συν τον Κάιρινεν. Αν δεν μείνει όμως, η ζωή προχωράει και πλέον η ΑΕΚ έχει τα στελέχη να βρουν τον επόμενο. Αν κιόλας μπουν και τα λεφτά της Μοντερέι για τον αντικαταστάτη του Πινέδα, τότε θα μιλάμε για παίκτη από ψηλό ράφι.
Λογικό να ξυπνάνε τα φαντάσματα του παρελθόντος, όμως φαίνεται να τα έχουμε αφήσει για τα καλά πίσω.
Τώρα ο Νίκολιτς γκρινιάζει για να ξυπνήσει την ομάδα και να τη φέρει σε εγρήγορση. Mind games τα θεωρώ αυτά και πέρσι τουλάχιστον δούλεψαν. Χρόνος υπάρχει και η ομάδα κρατά την περσινή της ομοιογένεια ακόμα και με την φυγή του Πινέδα.
Το ότι δεν κοιτάμε πλάγιο μπακ δεν το ξέρουμε. Ξέρουμε ότι μας λένε οι “ρεπόρτερζ” ότι δεν κοιτάει πλάγιο μπακ η ΑΕΚ.
Άβυσσος η λίστα του Ριμπάλτα!
Εnd of an era και επίσημα.
Με διακανονισμό 50-50 θα γίνει η αποπληρωμή της ρήτρας.
Πήραμε το μέγιστο που μπορούσαμε να πάρουμε έτσι όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες. Εφόσον η επιθυμία του παίκτη ήταν να πάει στην Μοντερέι, δε μπορούσες να κάνεις και πολλά.
Τώρα ξεκινάει το τρέξιμο για αντικαταστάτη.
Κριμα. Θα περιμενω να δω τι θα γινει μεχρι το τελος των μεταγραφων πονταροντας στον Ριμπαλτα, στην επιμονη του Νικολιτς και τον εγωισμο του Μαριου. Αλλα αν για αλλη μια φορα, μετα απο πρωταθλημα και χρηματικη ενισχυση αντιστοιχη ακομα και επιπεδου Γιουροπα Λιγκ, εμφανιστουμε χωρις να εχουμε κανει ποιοτικη αναβαθμιση θα ξενερωσω πολυ.
Η ομαδα χρειαζεται πλεον ενα 8αρι κορυφης και χρειαζεται επιτελους ενα αναπληρωματικο του Ροτα. Μας λενε τοσο καιρο οτι αυτος θα ναι ο Γκεοργκιεφ, και ολην την προετοιμασια την βγαζει σαν κεντρικος αμυντικος και ειναι και πολυ καλος. Επισης χρειαζεται και ενας καλος τριτος αμυντικος, πιο γρηγορος απο Μουκουντι και Ρελβας. Χρειαζομαστε εναν καλυτερο παιχτη απο τον Πηλιο και το Πενραις εφοσον δεν φαινεται να βγαινει ο Πενραις. Και χρειαζεται σιγουρα και εναν παιχτη στον ρολο που ειχαν οι Ζοαο Μαριο και Περειρα εκει στα μεσοαριστερα.
Ψυχραιμία. ![]()
Έτσι και αλλιώς τώρα είναι η περίοδος που φορτσάρουν τα μεταγραφικά (γενικώς).
Αριστερά φαίνεται ότι δε θα πάρεις κάποιον, αν δεν πωληθεί κάποιος (ο Πενραις δηλαδή). Έχω στο μυαλό μου ότι ο Πενράις θα είναι καλύτερος φέτος. Θεωρώ ότι ήταν θέμα προσαρμογής του σε νέο τρόπο παιχνιδιού.
Για αντικατάσταση Ζοαο Μάριο και Περέιρα, θα κινηθεί η ομάδα.
Για δεξιά, θα φανεί πιστεύω στις επόμενες 2 εβδομάδες αν θα αλλάξει το πλάνο με τον Γκεοργκίεφ. Θεωρητικά ψάχνεις ακόμα έναν κεντρικό αμυντικό. Μήπως αυτός ο στόχος γίνει δεξί μπακ; Θα φανεί.
Η ποιοτική αναβάθμιση δεν έχει να κάνει μόνο με τις προσθήκες. Που έχεις κάνει ήδη τον Ζούμπκοφ και τον Κάιρινεν.
Σκέψου φέτος είναι στην πρετοιμασία ο Γιόβιτς και ο Βάργκα. Ακόμα και αυτό θεωρείται αναβάθμιση, μιας και δουλεύουν τακτικά μαζί. Δένει το σύνολο.
Θελω να κραταω μικρο καλαθι γενικα. Δηλαδη δεν ξερω αν πχ ο Ζουμπκοβ θα βγει καλυτερος απο τον Ελιασον που ειχαμε οταν ηταν μεσα στην ομαδα και γουσταρε. Η πχ ποσο καλος θα ειναι ο Καιρινεν ειδικα αν δεν υπαρχει εκει ενας γρηγορος σαν τον Πινεδα. Για τον Πενραις ελπιζω και εγω μιας και μου ειναι συμπαθης, αλλα δεν βλεπω να τον γουσταρουν πολυ. Θα δουμε στο τελος των μεταγραφων τι θα γινει τελικα. Ευχομαι να βγεις αληθινος.
Σιγουρα συμφωνω παντως στο οτι Βαργκας και Γιοβιτς ειναι στην προετοιμασια και θεωρητικα αυτο θα κανει καποια διαφορα.
Σωστή η μετριοπάθεια και να περιμένουμε την εικόνα του γηπέδου.
Αλλά θέλω να σου πω ότι έκανες δύο μεταγραφές παικτών που φαίνεται ότι ήρθαν να αναβαθμίσουν. Δηλαδή κινείσαι προς αναβάθμιση και πήρες παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που ήθελε ο προπονητής να βάλει στο παιχνίδι του.
Το αν θα “βγουν” θα φανεί σύντομα.
Αλλά δεν είσαι σε φάση που έφερνες τον Γιαννιώτα για να μπεις ομίλους CHL, ούτε στο “δε θα πάρουμε για να πούμε ότι πήραμε”.
Είναι μεγάλη πρόκληση σε όλα τα επίπεδα για την ΑΕΚ συνολικά ως οργανισμό η χρονιά που έρχεται.
Πολύ με στενοχώρησε αυτή η εξέλιξη με Πινέδα.
Δύσκολο να γίνουν σύμβολα τέτοιοι παίκτες πλέον.
Από τις μεγαλύτερες καψούρες μου στην ΑΕΚ, εβερ.
Προχωράμε, και δεν ξεχνάμε.
Ο παικτης ηθελε να φυγει,δεν μπορω να ξερω αν θα τον κρατουσε μια βελτιωμενη προταση για προωρη ανανεωση συμβολαιου,ομως αφου ηθελε να παει στον Αλμευδα,ας ειναι.Να δουμε πλεον τι παικτης θα ερθει στη θεση του.
Ιστορικά δεν ξέρω πόσες χρονιές μπορούσε η ΑΕΚ να λέει ότι είχε μακράν τον καλύτερο παίκτη του πρωταθλήματος.
Η φανέλα του Πινέδα πρέπει να μπει στο μουσείο. Πήρε δύο πρωταθλήματα και ακόμη και στη κακη τρίτη χρονιά του μπελαδο , έβλεπα τα ματς για τον Μεξικανό δαίμονα.
Θα μας λείψει, αλλά έτσι είναι , αν αγαπάς κάποιον Άστον να φύγει .
Προχωράμε . Διαβάζω γκρίνιες δεξιά κι αριστερά αλλά έχω πίστη - ο Μάριος δεν φαίνεται να θέλει Γιαννιώτες για να παίξει τσουλου - και λεφτά ήρθαν.
Πρόσεχε πως μιλάς σε παρακαλώ