Είναι γνωστό (σε όσους έχουν ψάξει το όλο θέμα της Μέσης Ανατολής) ότι η πολιτική του κράτους του Ισραήλ - από τη στιγμή της ίδρυσής του μέχρι και σήμερα - είναι σε πολλά σημεία παρόμοια με αυτή της ναζιστικής Γερμανίας του Χίτλερ. Τις προάλλες το είπε ξεκάθαρα αυτό μέχρι και ο Ερντογάν (άλλο αστέρι…). Είναι όμως η αλήθεια… Τα κάποτε θύματα (όχι όλοι τους όμως, κάποιοι σιωνιστές ήταν και είναι συνέχεια βολεμένοι σε οποιεσδήποτε καταστάσεις και εποχές) ακολουθούν τα χνάρια των κάποτε θυτών τους…
Φυσικά στο Ισραήλ υπάρχουν αρκετοί πολίτες που είναι ενάντια στην φασιστική πολιτική των κυβερνήσεών τους, αλλά δυστυχώς αποτελούν ακόμα μειοψηφία. Είναι γενικά πολύπλοκο το όλο θέμα (εδώ δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους οι άραβες, σουνίτες, σιίτες κλπ). Αλλά ο μεγάλος φασίστας της περιοχής είναι ένας και το όνομά του: Ισραήλ (με τις πλάτες των ΗΠΑ βέβαια…)
Πέρα από την προσπάθεια του Κούλογλου να παρουσιάσει τον Ομπάμα ως εάν “θέλει αλλά δεν μπορεί”, και την μάλλον υπερβολική επιμονή στην εσωτερική πολιτική κατάσταση του Ισραήλ, το κείμενο έχει πράγματα να πει.
Να προσθέσω ότι ο ΑΝΤ1 του Κυριακού έκανε το άσπρο μαύρο σε ρεπορτάζ του το βράδυ της Κυριακής (χοχο, λογοπαίγνιο!), όπου ακούστηκε ότι η Χαμάς έχει καταλάβει με πραξικοπηματικό τρόπο τη Λωρίδα της Γάζας και δεν αφήνει τη νόμιμη Παλαιστινιακή Αρχή να ασκήσει την εξουσία της! ΕΛΕΟΣ! Οσες διαφορές κι αν έχει κανείς με ισλαμιστικές οργανώσεις τύπου Χαμάς, το να φτύνει τόσο απροκάλυπτα τη βούληση ενός υπόδουλου λαού και να κρατάει “ίσες αποστάσεις”, δεν είναι απλώς αισχρό, είναι συνενοχή στο έγκλημα (γιατί περί αυτού πρόκειται). Ετσι, χύμα και τσουβαλάτα.
Ευχές Μητσοτάκη με αιχμές για την κυβέρνηση
Την προσφυγή σε διεθνείς οργανισμούς προτείνει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ώστε να «προσδιοριστεί το πρόβλημα» της ελληνικής οικονομίας.
«Τη δύσκολη αυτή ώρα, πρέπει όλοι να δείξουμε υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση και να προσπαθήσουμε με δημοκρατικό διάλογο να προσδιορίσουμε το πρόβλημα, ενδεχομένως με τη βοήθεια ξένων διεθνών οργανισμών και να υλοποιήσουμε με όσο το δυνατόν ευρύτερη δυνατή συναίνεση τις πολιτικές και κυρίως τις μεταρρυθμίσεις, που δεν μπορούν να περιμένουν ούτε μια ημέρα», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, θυμίζοντας έντονα τα όσα πρόσφατα πρότεινε ο Κώστας Σημίτης, περί προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το 2009 θα είναι δύσκολος χρόνος και εμμέσως απέδωσε τα προβλήματα στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ: «Δεκαετίες ζήσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας, δανειζόμενοι και καταδικάζοντας τις επόμενες γενιές? Υπό τις συνθήκες αυτές, είναι φυσικό η βαριά διεθνής οικονομική κρίση, που ξέσπασε φέτος, να μας προσγειώσει και να μας υποχρεώσει να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα».
Ουσιαστικά, υπεραμυνόμενος της πολιτικής που προσπάθησε να εφαρμόσει, όταν ήταν πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Αρνηθήκαμε με πείσμα τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες η σημερινή ευρωπαϊκή και παγκόσμια πραγματικότητα απαιτεί και τις οποίες εφάρμοσαν όλες οι άλλες χώρες της Ευρώπης?».
Σχετικά με τα επεισόδια που συγκλόνισαν την Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ άφησε έμμεσες πλην σαφείς αιχμές, προτείνοντας την επιβολή του νόμου: «Πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα ότι πρέπει να περιφρουρηθεί και να γίνει σεβαστή η δημοκρατική νομιμότητα, την οποία η κυβέρνηση πρέπει να εγγυηθεί και αν υπάρξει ανάγκη, να την επιβάλλει όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Είναι απαράδεκτο μικρές μειοψηφίες να παραβιάζουν αδίστακτα και προκλητικά τη νομιμότητα και να ζημιώνουν τη νομοταγή πλειοψηφία που μένει ανυπεράσπιστη. Πρέπει να καταστεί απόλυτα σαφές ότι όλοι και πάντοτε είναι υποχρεωμένοι να σέβονται το νόμο της δημοκρατίας, γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει κοινωνική γαλήνη, οικονομική ανάπτυξη, δημοκρατία».
Οι δηλώσεις έγιναν σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας, όπου ο κ. Μητσοτάκης έκανε τα πρωτοχρονιάτικα ψώνια του.
Ο πρώην πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας: «Εύχομαι το 2009 να είναι ο πρώτος χρόνος αυτής της νέας ελπιδοφόρου πορείας και εύχομαι σε όλους υγεία και ευτυχία για το νέο έτος».
:(:(:(:(:(:(
Λίγο καθυστερημένες απαντήσεις, οι μέρες δεν προσφέρονται για πολλή κουβέντα στο φόρουμ
Η λογική μου δεν είναι “έτσι γεννήθηκες, ας πρόσεχες”. Η λογική μου λέει πως οι περιβότητες “ίσες ευκαιρίες” -που όπως εξήγησα και πιό πάνω δεν υπάρχουν- είναι μία χίμαιρα και η επιδίωξη του να φτάσουμε σε μία αφετηρία απόλυτα ίσων ευκαιριών για όλα τα μέλη μίας κοινωνίας είναι ουτοπική, αναγκαστικά θα περιλαμβάνει παραβιάσεις ατομικών ελευθεριών/δικαιωμάτων και τελικά δεν θα οφελήσει και σε τίποτα πέρα από την ικανοποίηση μίας “αίσθησης δικαίου” ορισμένων. Και ο ίδιος έγραψες πιό πάνω πως ακόμα και αν ξεκινούσαμε από μία μηδενική βάση θα οδηγούμασταν ξανά σε ανισότητες. Άυτό που εγω πιστεύω πως πρέπει να διασφαλίζεται είναι ένα “μίνιμουμ” ευκαιριών στην εκπάιδευση, στην πρόσβαση στην αγορά, στην χρηματοδότηση.
Προτείνεις λοιπόν να σταματήσουμε τον πλουτισμό ως λύση, πατώντας στην 100% Μαρξιστική βάση πως πρόκειται για “συσσώρευση κεφαλαίου σε βάρος άλλων”.
Εδώ είναι ένα κομβικό σημείο όπου διαφωνούμε, γιατί εγώ δεν δαιμονοποιώ τον πλουτισμό. Ο πλουτισμός είναι που φέρνει την ανάπτυξη μίας κοινωνίας. Η “απαγόρευση” του πλουτισμού είναι που έκανε τις κοινωνίες του “εφικτού σοσιαλισμού” αντιπαραγωγικές κοινωνίες δημοσιοϋπαλλήλων γιατί ακριβώς οι άνθρωποι δεν έιχαν το κίνητρο του πλουτισμού για να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν οτιδήποτε. Θυμάμαι κουβέντα μου με άνθρωπο που πήγε να στήσει εργοστάσιο στην Βουλγαρία τη δεκαετία του '90 και μου έλεγε πως δυσκολευόταν να εξηγήσει στους ντόπιους (και μιλάμε για μηχανικούς όχι για εργάτες) την σημασία του να βγεί συγκεκριμένη παραγωγή σε συγκεκριμένο χρόνο κλπ. γιατί οι άνθρωποι είχαν μάθει αλλιώς: Nα πληρώνονται μετριότατα για μετριότατη δουλειά.
Ναι, στις Δυτικές κοινωνίες σε κάποιους τα χρήματα έρχονται ευκολότερα από ότι σε άλλους, αλλα τουλάχιστον όλοι έχουν ευκαιρίες να βρεθούν με περισσότερα από αυτά που είχαν στην “αφετηρία” της ζωής τους. Δεν με ενδιαφέρει το να μοιράσουμε στα ίσα την υπάρχουσα πίτα (και να χάσουμε χρόνο να μαλώνουμε για το πως ακριβώς θα κοπεί ακριβοδίκαια), όσο το να μεγαλώνει η πίτα συνολικά. Στο τέλος, όλων το κομμάτι θα είναι μεγαλύτερο.
Αντιλαμβάνομαι πως αυτό που γράφω πιό πάνω φαίνεται ανακριβές σε πολλά παιδιά που οι κύριες παραστάσεις τους προέρχονται από την διακυβέρνηση Καραμανλή/Αλογοσκούφη με τις φοροεπιδρομές στην μεσαία τάξη και την άυξηση των ανισοτήτων που ζήσαμε και ζούμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Δυστυχώς μας κυβερνά μία διεφθαρμένη και ανίκανη κυβέρνηση, και αντιλαμβάνομαι πως αυτό στρέφει πολύ κόσμο σε αριστερές ιδέες σαν αυτές που διαβάζουμε και εδώ στο φόρουμ από τόσους χρήστες…
Ζούγκλα, διευρύνεις το θέμα στην ανισότητα μεταξύ αναπτυγμένων και μη χωρών, σαφώς και είναι ένα σοβαρό και μεγάλο θέμα, αλλά η κουβέντα που κάνουμε με τον Mandrake αφορά στις “ίσες ευκαιρίες” στα πλαίσια μίας Δυτικής κοινωνίας.
Γιατί εγώ δεν βλέπω πουθενά “ίσες” ευκαιρίες στη χώρα που ζω?
γιατι ειναι παγκοσμιο φαινομενο η ανισοτητα στον εργασιακο τομεα και οχι πανελλαδικο
Ψέματα!
Βλέπω πλέον (περίπου) ίσες ευκαιρίες στην δυνατότητα ακρόασης μουσικής μέσω του downloading…
Αλλά αυτό είναι παράνομο, είπαμε, ε?
αλλο ο εργασιακος τομεας και αλλο η ακροαση μουσικης στο νετ
Αλήθεια? :o
Κι εγώ που νόμιζα ότι ήταν το ίδιο…
:lol::lol::lol::lol::lol:
Γιατί τις βλέπεις σε καμία άλλη;
Διάβασε αυτό που έγραψα πιό πάνω στον Mandrake.
Καταρχάς καλή χρονιά σε όλους μας.
Μπαίνοντας στη συζήτηση να εξηγήσω ότι προσωπικά δε διαχωρίζω Δυτικές και μη κοινωνίες γιατί πολύ απλά η ευημερία των μεν είναι συνδεδεμένη με τη δυστυχία των δε. Παράδειγμα τα φθηνά εργατικά χέρια των μεταναστών ή η εργασιακή εκμετάλλευση σε υποανάπτυκτες χώρες προκειμένου να βγαίνουν φθηνά καταναλωτικά προϊόντα για τις “Δυτικές κοινωνίες”. Δυστυχώς (και) κάπως έτσι “αυξάνεται η πίτα”, με την εκμετάλλευση ενός κοινωνικού ή εθνικού συνόλου προς κάποιο άλλο.
Πάμε παρακάτω τώρα. Συμφωνούμε ότι ίσες ευκαιρίες σε κοινωνικά συστήματα που στοχεύουν στη συγκέντρωση πλούτου είναι μάλλον ουτοπία. Ωραία. Άρα ανοίγονται δύο δρόμοι μπροστά μας. Αυτός που ακολουθείς εσύ λέει ότι το δεχόμαστε, δεχόμενοι μαζί ότι εγώ θα παράγω όχι μόνο για να καλύπτω τις δικές μου ανάγκες αλλά και μέρος του πλουτισμού της μειοψηφίας. Το “καρότο” στην περίπτωση αυτή είναι ότι δυνητικά (κυρίως νομικά δηλαδή) θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση του, να εκμεταλλεύομαι εγώ κάποιους άλλους δηλαδή. Δε δαιμονοποιώ τον πλουτισμό, περιγράφω μία κατάσταση που ευνοεί τη μειοψηφία σε σχέση με την πλειοψηφία. Μία κατάσταση όπου οι “λίγοι” παίρνουν τα “πολλά” και οι “πολλοί” τα “λίγα” που περισσεύουν. Και όχι μόνο αυτό αλλά έρχονται και σου λένε “δούλεψε να κάνεις τα ‘πολλά’ μας περισσότερα και έτσι θα περισσεύουν και λίγα περισσότερα για εσένα”. Για κάποιο περίεργο λόγο η προοπτική αυτή δε μου φαίνεται πολύ ελκυστική.
Η δική μου λογική λέει ότι η εργασία και η παραγωγή πρέπει να ανήκει σε αυτόν που τις ασκεί. Και ότι μία κοινωνία θα πρέπει να πλουτίζει συνολικά. Συμφωνώ ότι υπάρχει ένα θέμα κινήτρων, δυστυχώς δεν έχω απάντηση για αυτό. Η συνειδητοποίηση είναι μία επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία και δεν μπορεί να έρθει με την επιβολή. Θυμάμαι τον Αλλιέντε (Χιλιανός πρόεδρος για όσους δεν τον ξέρουν) να μιλάει σε συνέλευση εργατών εργοστασίου στη Χιλή για να τους πείσει για το πώς πρεπει να δουλέψουν και ότι είναι δική τους ευθύνη. Μου αρέσει περισσότερο σαν εικόνα από έναν πρόεδρο προσκεκλημένο του ΣΕΒ και των διάφορων λόμπυ. Σε κάθε περίπτωση δε σκοπέυω να παρατήσω την πίστη μου για έναν πιο δίκαιο κόσμο λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης προς το συνάνθρωπό μου και το ζήλο που θα επιδείξει, όλα εξαρτώνται τελικά από την κοινωνία που πλάθεις.
Aς σχολιασω μονον αυτο το κομματι: υπαρχουν παραστασεις στη νεολαια και απο την προηγουμενη διακυβερνηση, που δεν πηγε πισω οσον αφορα τις φοροεπιδρομες, ουτε στη διευρυνση των ανισοτητων. Χαρακτηριστικα ν’ αναφερω το παραδειγμα με τις μεταρρυθμισεις Γιαννιτση-Ρεππα στο ασφαλιστικο, που εθεσαν τη βαση για να κατεδαφισει η σημερινη κυβερνηση. Γενικα δεν ειναι η διεφθαρμενη/ανικανη κυβερνηση που σπρωχνει τον κοσμο προς την αριστερα. Και πριν ειχαμε σκανδαλα, οπως Χρηματιστηριο, Χρυσανθακοπουλο-Παχτα-Βουγια, τωρα υποκλοπες, Ζαχοπουλο κ.ο.κ. Χωρια που στα Siemens-Βατοπεδι-ομολογα εμπλεκονται απο κοινου και τα 2 κομματα εξουσιας.
Η βασικη μου διαφωνια ειναι οτι το κυριο στοιχειο που στρεφει τον κοσμο προς τις αριστερες ιδεες οπως λες ειναι η χειροτερευση των εργασιακων δικαιωματων και του βιωτικου του επιπεδου, απο κοντα με τη θεση που εχει στην παραγωγη και με την ταξικη προελευση του. Ολα τ’αλλα επονται. Εξηγησε μου ομως κατι: ανεξαρτητως ιδεολογικης αφετηριας που εχει ο καθενας μας, που ειναι το κακο να στρεφεται ο κοσμος προς τα εκει? Ακομα και η συντηρητικη λαικη βαση δεν πιστευω να θιγεται απο την υπερασπιση των υπαρχοντων εργασιακων κατακτησεων και την διευρυνση τους, που εναποκειται στις δυναμεις της αριστερας? (ενταξει, εννοειται οχι σε ολες, αλλα δεν ειναι το θεμα μας εκει) Περισσοτερο κερδισμενος θα ειναι ο μεσος εργαζομενος, παρα χαμενος. Τωρα για αυτους που εχουν οποιαδηποτε μορφη ιδιοκτησιας προς τα μεσα παραγωγης, σιγουρα δεν τους συμφερει, αλλα τους περισσοτερους δε μας αφορα αυτο:p
Edit: Δεν ειχα δει το ποστ του μαντρεικ γιατι εγραφα σεντονι, αλλα επιασε το νοημα με την τελευταια του φραση!
Επιμένουν για εργασιακή εβδομάδα 3- 4 ημερών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Σκούφου
ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ- ΒΟΜΒΑ για εργασιακή εβδομάδα 3-4 ημερών, που έχει ήδη προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, εμμένουν οι εμποροβιομήχανοι επικαλούμενοι την οικονομική κρίση. Την πρόταση αυτή, που έχουν ήδη απορρίψει εργαζόμενοι, συνδικάτα και κόμματα της αντιπολίτευσης, επανέφερε χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν εκπρόσωποι φορέων της αγοράς με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ διατύπωσε και πάλι την πρότασή του για εργασιακή εβδομάδα 3- 4 ημερών με στόχο, όπως είπε, την αποφυγή απολύσεων από επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα, σημειώνοντας- αυτή τη φορά- ότι το κόστος των αποδοχών για τις υπόλοιπες ημέρες θα μπορούσε να καλυφθεί μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης του ΟΑΕΔ.
Και στην Ιταλία
Ανάλογη πρόταση διατυπώθηκε χθες και στη γειτονική Ιταλία. Ο υπουργός Εργασίας της χώρας Μαουρίτσιο Σακόνι δήλωσε στις ιταλικές εφημερίδες: «Ας εργαστούμε λιγότερο, για να μπορέσουμε να εργαστούμε όλοι». Ο Ιταλός υπουργός έκανε λόγο για «βραχεία εβδομάδα» τεσσάρων εργάσιμων ημερών με ένα ποσοστό του μισθού που θα καλύπτεται από το Εθνικό Ταμείο Ανεργίας αλλά και ενδεχομένως από ευρωπαϊκούς πόρους. Το σχέδιο αυτό, αν και δεν έχει λάβει οριστική μορφή, φαίνεται να βρίσκει πρόσφορο έδαφος τόσο στα κόμματα της ιταλικής αντιπολίτευσης όσο και στα συνδικάτα που δηλώνουν έτοιμα να συζητήσουν την υιοθέτηση ενός πακέτου μέτρων υπό την προϋπόθεση να προστατευθούν οι εποχικοί εργαζόμενοι και να μη γίνουν απολύσεις.Στην Ελλάδα συνδικάτα και κόμματα της αντιπολίτευσης είναι αντίθετα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ ακόμα και η υπουργός Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη- Πετραλιά είχε διαφοροποιηθεί από τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ. Η υπουργός Απασχόλησης είχε δηλώσει ότι «η κυβέρνηση εμμένει στην πολιτική για πλήρη και ποιοτική εργασία. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση στην κρίση να διαταράξει τις εργασιακές σχέσεις».
ΤΑ ΝΕΑ - 30/12/08
Ρωσική άσκηση στο Αιγαίο
Το ρωσικό αεροπλανοφόρο Κουζνέτσοβ, που πλέει στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ζήτησε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τη δέσμευση περιοχών εντός του FIR Αθηνών για τη διεξαγωγή αεροναυτικών ασκήσεων με τη συμμετοχή ρωσικών αεροσκαφών, όπως έγινε γνωστό από το ελληνικό ΓΕΕΘΑ.
Η ΥΠΑ έκανε δεκτό το αίτημα και οι ρωσικές αεροναυτικές ασκήσεις θα διεξαχθούν νοτιοανατολικά της Ρόδου στις 3,4, 8 και 10 Ιανουαρίου και νοτίως της Κρήτης στις 11 Ιανουαρίου.
Χμμ, για να δουμε θα παει κανεις να διαμαρτυρηθει ΔΙΚΑΙΩΣ στην πρεσβεια της Ρωσιας? Η επειδη οι Ρωσοι ειναι τα “ορθοδοξα αδερφια μας” (μουχαχαχαχαχα:lol:) θα τους αφηνουμε να αλωνιζουν οπου και οποτε γουσταρουν στον χωρο μας… Αμα εκαναν οι Αμερικανοι την ιδια ασκηση στο Αιγαιο θα ειχε καει η αλλη μιση Αθηνα… Αλλα ειπαμε οι Ρωσοι ειναι “αδερφια μας”:lol:
Ζητω το ξανθο το γενος…:lol:
Γεια σου ρε Πουτιν με τις πουτινιές σου :papas::papas::papas:
Συμφωνώ με Γιάννη…
Ρωσία και Κίνα δεν τις ακουμπάμε ποτέ.
οι Ρώσοι είναι φίλοι μας!
και οι ρωσσίδες ειδικά… 8)8)8)8)8)
:p:p:p:p
Αν και θεωρώ τον αφελή αντιαμερικανισμό εντελώς μπανάλ στις μέρες μας, δεν μπορείς να σκεφτείς έστω έναν λόγο που μπορεί να συμβαίνει αυτό?
Αφενος γιατι ο ελληνικος θεωρει (σωστα εν μερει) πως οι ΗΠΑ τον εχουν αδικησει σε καποια θεματα (δεν εννοω για το “Μακεδονια” αλλα περισσοτερο για Κυπρο) και αφετερου γιατι παντα υποβοσκει στην ελληνικη κοινωνια μια ανεξηγητη (απο εμενα τουλαχιστον) συμπαθεια προς τα ορθοδοξα κρατη (Σερβια, Ρωσια).
Το να υπαρχει αντιαμερικανισμος στην ελληνικη κοινη γνωμη για τριτους λογους (Ιρακ κτλ) το θεωρω μεγιστη υποκρισια, οταν υπαρχει Κινεζικη κατοχη στο Θιβετ που περναει απαρατηρητη, οταν υπαρχει μηδενικη αντιδραση στον πολεμο της Ρωσιας ειτε στην Γεωργια, ειτε με τους Τσετσενους, ελαχιστη αντιδραση στο τι γινεται στην Μεση Ανατολη και πληρης ανοιχτη υποστηριξη την δεκαετια του 90 στον σεσημασμενο Καρατζιτς.
Ειναι αστειο το οτι με αφορμη την μεγαλυτερη Ρωσικη ασκηση απο την πτωση της ΕΣΣΔ σε Ελληνικα θαλασσια νερα μερικοι εσπευσαν να πανηγυρισουν οτι ερχεται η απαντηση στην Νεα Ταξη πραγματων κτλ μη διακρινοντας το επικινδυνο παιχνιδι που παει να παιξει η Ρωσια στην πλατη της Ελλαδας