Πολιτικές εξελίξεις

Ιsis δεν του φορτώνω τα εγκλήματα του παππού του σε καμία περίπτωση. Δεν πιστέυω όμως ότι διαφωνούμε στο ότι οι αντιλήψεις μπορούν να μεταβιβαστούν από γενιά σε γενιά και παραπέρα ακόμα, ειδικότερα όταν εξυπηρετούνται συγκεκριμένοι σκοποί, έτσι δεν είναι?

Ότι και να εξηγήσει ο συγκεκριμένος για τον Οτσαλάν, δε νομίζω ότι ευσταθεί…α, και πχ. ο Βγενόπουλος που εκφράζει με θάρρος τις απόψεις του έχει επαναστατικό πνεύμα? Οι απόψεις ως περιεχόμενο δεν ενδιαφέρουν δηλαδή, απλά φτάνει το πως τις εκφράζει κανείς, και μάλιστα από τα μέσα που τις προβάλουν επειδή τους οφελεί?

οκ, εδω το αποσαφηνισες :)…κλασικο παραδειγμα πατηρ και υιος πλευρης.

ο παγκαλος τις εχει ‘‘πληρωσει’’ τις αποψεις του,εχει τιμωρηθει λογω αυτων και συνεχιζει να τα χωνει ακομη και στην παραταξη του.για το βγενοπουλο δεν ξερω,αλλα ο παγκαλος περα απο το αυτονοητο,να εξυπηρετει τα συμφεροντα του δηλαδη,αναφερεται σε κοινωνικα προβληματα και οχι σε business με ευθυ τροπο.
φυσικα και το περιεχομενο κανει κατι επαναστατικο.
κατ’εμε αν πεις ‘‘κατω τα αφεντικα και η καταστολη’’ δεν λες κατι επαναστατικο,ενω αν πεις ‘‘ναι μεν ο καπιταλισμος μπλα…μπλα…μπλα,αλλα και ο κομμουνισμος μπλα…μπλα…μπλα…’’ ειναι επαναστατικο.
με λιγα λογια επαναστατικο θεωρω κατι το οποιο αμφισβητει ανοιχτα κατι αλλο χωρις κολλημενες αποψεις.

και εγω τον παγκαλο τον παω γιατι βγαινει και λεει αυτο που θελει χωρις να λογαριαζει τιποτα!!!τα χωνει ακομα και στην παραταξη του πραγμα που δε γινεται και συχνα εδω στην ελλαδα…

Παρ’ όλα αυτά το να κατηγορεις κάποιον για τις ιδέες/πράξεις των προγόνων του είναι κάτι ποιυ ξεφεύγει από το… fair play :p, γιατί απλά τον κατηγορείς για κάτι που δεν εξαρταται από αυτόν και δεν μπορεί να το αλλάξει.
Η ουσία είναι πως ο συγκεκριμένος, που παίρνει φόρα και γίνεται “τιμητής των πάντων”, έχει κάνει αρκετά από μόνος του ώστε μόνο γραφικός (όταν δεν έχει εξουσια όπως τώρα) και επικίνδυνος γκαφατζής (ως υπουργός) να χαρακτηρίζεται. Εκτός από το φιάσκο Οτσαλάν,ο συγκεκριμένος ήταν υπουργός εξωτειρκών και την βραδιά των Ιμίων να σας θυμίσω και είχε κρίνει σκόπιμο αντί να βρίσκεται στο υπουργείο του εκείνο το βράδυ (ή δίπλα στον τότε πρωθυπουργό) να είναι σε τηλεοπτικό πάνελ ή παράθυρο (μόνο αυτό ξέρει να κάνει) #-o
Και πολλά άλλα: Eίχε προκαλέσει δύο διπλωματικά επεισόδια με τη Γερμανία λόγω του εξυπνακίστικου και παρορμητικού τρόπου που μιλάει, αν το σκαλίσω και άλλο θα θυμηθώ και άλλα κατορθώματα του…:stuck_out_tongue:

Δεν πρόλαβα να διαβάσω τη συνένταυξη του άπό το λινκ πάντως για να δώ γιατί ενόχλησε κάποιους εδώ, αν προλάβω μπορεί να γράψω σχετικά. Η αλήθεια είναι πως τον βαριέμαι και δεν έχω όρεξη να διαβάζω κάθε του δήλωση γιατί έτσι και αλλιώς κάνει πάρα πολλές και συνήθως ανούσιες…

Αυτό.Τπτ άλλο.

Και μία μίνι παρατήρηση. Ο Πάγκαλος όντως έκανε μια δικτατορία εκείνα τα χρόνια, αλλά ήταν κι από τους υποκινητές του κινήματος στο Γουδί και πάντα δίπλα στο Τρικούπη. Γενικά ήταν προσωπικότητα που είχε εμπλακεί πολύ με την πολιτική και όταν έκανε το πραξικόπημα ήταν εποχές που γινόταν ο πανικός στην Ελλάδα και γινόταν η εκκαθάριση του στρατού από τους προοδευτικούς στρατιωτικούς που στήριζαν Τρικούπη και για αυτό ήταν ο επόμενος στόχος για να συλληφθεί. Βέβαια μετά κυνήγησε τους Κουμουνιστές κι είχε κλείσει ιστορικές εφημερίδες (δικτάτορας γαρ), αλλά αυτό που θέλω να πω είναι και πως ο ίδιος ως προσωπικότητα δεν ήταν τόσο μονόπλευρη όπως ο Παπαδόπουλος π.χ. ή ο Μεταξάς, που ήταν οι άλλοι 2 δικτάτορες του προηγούμενου αιώνα. Έχει και μερικές θετικές πλευρές στο βιογραφικό του ο άνθρωπος…

Μάλλον γονιδιακό είναι το θέμα. Η μεγαλομανία και η μικροτσουτσουνίαση είναι πάγια προβλήματα της οικογενείας φαίνεται :stuck_out_tongue: . Ο Πάγκαλος πάντως, ο Πασόκος, μια ζωή προσπαθεί με τις δηλώσεις του να τραβήξει κανά φλας παραπάνω. Κάκιστος πολιτικός άλλης εποχής . Μου θυμίζει μια διαφορετική έκδοση του Γιαννόπουλου :stuck_out_tongue: Να δείτε που και αυτός προς το τέλος της ζωής του θα το χάσει τελείως.Σαν την Θώδη θα τον κλείσουν στο τρελάδικο.

εχω παρατηρησει παντως οτι οσοι πολιτικοι λενε αυτο που πιστευουν και μιλανε χυμα χαρακτηριζονται σαν “τρελοι”…

Εγώ πάλι (μιας και όλοι είπαν άποψη) νομίζω πως οι πολιτικοί που μιλάνε χύμα, συνήθως είναι οι πιο λαϊκιστές που δεν έχουν τίποτα να πουν κι απλά φωνάζουν και γαβγίζουν μπας και πάρουν κανένα ψήφο από όσους τους αρέσουν κάτι τέτοια (target group αστυφύλακα Θεοχάρη, Γιακουμάτος, Πάγκαλος,κλπ).

@karvou

ναι και αυτο που λες ειναι σωστο!απλα πιστευω χρειαζεται να υπαρχουν και τετοιοι στην πολιτικη ζωη μιας χωρας.

Ο Πάγκαλος δεν είναι ‘τρελός’. Πλασάρει ένα προφίλ του στυλ "εγώ τα λέω όπως είναι’ αλλά στην πραγματικότητα είναι τίγκα λαικιστής όπως λέει και ο Κάρβου. Αν πραγματικά πίστευε αυτά που έχει πει κατά καιρούς έπρεπε να έχει παραιτηθεί από το Πασόκ εδώ και 15 χρόνια . Αλλά αυτό δεν τον βολεύει γιατί γουστάρει να είναι βουλευτής και να τρώει όσο αντέχει. Μια χαρά σύνταξη θα πάρει, είναι στην δημοσιότητα , θα βγει ξανά βουλευτής, θα είναι στην κυβέρνηση. Που να τραβιέσαι τώρα…

τι να πω και αυτο ειναι σωστο!!αλλα οπως και να χει εγω τον γουσταρω ετσι οπως ειναι τον παγκαλο!!!:stuck_out_tongue:
ειτε το κανει δηθεν ειτε για οποιοδηποτε αλλο λογο!!

Παγκαλος = ο εκ του ασφαλους κριτης των παντων. Μεγαλη περιουσια, κεφαλι σε κομμα εξουσιας (με σιγουρο υπουργιλικι σε περιπτωση διακυβερνησης), αγαπημενος των ΜΜΕ για την “αντισυμβατικοτητα” του.
Οντως μεγαλη μαγκια. Κ γω ετσι εκραζα τον οποιονδηποτε χωρις κοστος και φοβο.

το θεμα ειναι οτι ο παγκαλος τα καταφερνει αρκετα τα τελευταια χρονια με αυτο το συστημα και ουσιαστικα ο κοσμος τον δικαιωνει με την ψηφο του.

Φιλε μου αν εσενα η εμενα , που ειμαστε παναγνωστοι, θελησει αυριο ας πουμε το ταδε κομμα εξουσιας να μας χωσει στη Βουλη, πιστεψε με το πιο ευκολο πραγμα. Ειτε με την πιο ευκολη οδο (ψηφοδελτιο επικρατειας - οπου ουσιαστικα δε σε ψηφιζει ο κοσμος) ειτε μεσα απο μια μεγαλη καμπανια απο τα ΜΜΕ. Υπαρχουν πολυ ανιδεοι και αχρηστοι πολιτικοι, που ειχαν ομως τη δυναμη (ΜΜΕ, υποστηριξη απο το κομμα, οικογενειακο ονομα κλπ) και μπηκαν στη βουλη.

δεν αντιλεγω σε αυτα που λες αλλα προφανως αν ο παγκαλος μας μιλαγε τωρα θα μας ελεγε αν εχετε τα κονε και τα @@ καντε και εσεις αυτο που κανω και εγω…και εννοειται οτι στην βουλη ειναι παρα πολλα ατομα που δε θα πρεπε!!!

Δηλαδή παραδέχεσαι ότι είσαι στο target group όσων είναι “λαϊκιστές που δεν έχουν τίποτα να πουν κι απλά φωνάζουν και γαβγίζουν μπας και πάρουν κανένα ψήφο από όσους τους αρέσουν κάτι τέτοια”.

δεύτερο quote επιβεβαίωσης.

Τα είπε όλα ο ΒΑΝ.

με βλεπεις να ειμαι πολιτικος και να ανηκω στο target group το οποιο λες???σχολιο κανω για τον πολιτικο παγκαλο…απλα τον γουσταρω γιατι λεει οτι θελει και τα κανει ολα μπουρδελο οποτε θελει!!!ουτε ειπα οτι τον ψηφισα ουτε τιποτα αλλο…