Πολιτικές εξελίξεις

σπρωχνουν τα αιτηματα τους μεσω του νατο οι τουρκοι.αργα ή γρηγορα θα γινοταν κατι με τις πλατες της αμερικης!!!παντως μαλακια ελληνικη βαση να την διευθυνει εστω και εκ περιτροπης τουρκος!!σε λιγο θα πετανε και νομιμα εντος του αιγαιου…

Δηλαδή η Ελλάδα δε σπρώχνει τα αιτήματά της μέσω ΝΑΤΟ έ?

Απορώ πραγματικά που κάποιοι κάνουν λες και ανακάλυψαν την Αμερική.

και η ελλαδα τα σπρωχνει.και καλα εσυ τωρα δε ξερεις οτι οι ΗΠΑ στηριζουν πιο πολυ την τουρκια απο την ελλαδα…και εγω εχω την ιδια απορια με σενα πραγματικα…

[CENTER]ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ[/CENTER]
[CENTER]Αποκλείει δημόσιους υπάλληλους από το να ψηφίσουν![/CENTER]
[CENTER] Την εγκύκλιο που ήδη στέλνεται σε δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, αποκαλύπτει σήμερα ο «Ρ»

[/CENTER]
Να περιορίσει την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στους δημόσιους υπαλλήλους, υπαλλήλους νοσοκομείων, επιχειρήσεων κοινής ωφελείας και σε υπαλλήλους νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου επιχειρεί η κυβέρνηση. Με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, που αποκαλύπτει σήμερα ο «Ρ», ουσιαστικά αποκλείεται από τη διαδικασία της ψηφοφορίας μέρος αυτών των υπαλλήλων, ο αριθμός των οποίων εξαρτάται από τις προϊστάμενες αρχές αυτών των υπηρεσιών.

Ηδη, η εγκύκλιος στέλνεται σε δημόσιες υπηρεσίες, επιχειρήσεις (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ) και νοσοκομεία της χώρας και μάλιστα με την επισήμανση να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να ενημερωθούν όλοι οι υπάλληλοι για το θέμα. Δηλαδή, να ενημερωθούν ότι τους αφαιρείται το δικαίωμα να πάρουν άδεια για να πάνε να ψηφίσουν.

Η εγκύκλιος (αριθμ. 11) του υπουργείου Εσωτερικών που εκδόθηκε στα τέλη Μάρτη έχει θέμα: «Εκλογείς που δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2009 για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Σε αυτήν αναφέρονται ρητά τα εξής:

«…Θα υπάρξουν εκλογείς που για διάφορους εξαιρετικούς λόγους δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις περιπτώσεις αυτές περιλαμβάνονται:
α) Υπάλληλοι του δημοσίου για τους οποίους σοβαρές υπηρεσιακές ανάγκες δεν θα επιτρέψουν να απουσιάζουν από την Υπηρεσία τους, για να μεταβούν να ψηφίσουν στον τόπο, στους εκλογικούς καταλόγους, του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.
β) Υπάλληλοι νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, νοσηλευτικών ιδρυμάτων, οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφελείας κλπ. στους οποίους επίσης, λόγω σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών, δεν θα υπάρξει δυνατότητα χορήγησης άδειας μετάβασης στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.

Οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις παρακαλούνται να κοινοποιήσουν την εγκύκλιο αυτή στους ΟΤΑ α’ βαθμού, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και στους οργανισμούς και επιχειρήσεις κοινής ωφελείας της περιφέρειάς τους και να μεριμνήσουν επιπλέον για την ευρεία γνωστοποίηση των παρεχομένων οδηγιών, με κάθε πρόσφορο μέσο».

Οι συνταγές μαγειρικής καλά κρατούν…

καλα ειναι σοβαροι???απαγορευουν στον αλλο το δικαιωμα της ψηφου???[-X

Αυτά έχει η… “Δημοκρατία”

εν τω μεταξυ μεχρι περσυ οι δημοσιοι υπαλληλοι περιμεναν πως και πως εκλογες γιατι ηταν οι πρωτοι που παιρναν αδειες και πηγαινανε στις ιδιαιτερες πατριδες τους.αλλα ολα αυτα αλλαζουν απο φετος!!!οτι ναναι εντελως…8O:p

λινκ πλιζ? να το βάλω στο ΜΣΝ μου, δηλαδή…

τι αλλο θα δουμε σε αυτη τη χωρα

http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=22/5/2009&id=10971&pageNo=6&direction=1

Κατά την γνώμη μου δεν έχει και τόσο άδικο η κυβέρνηση με αυτήν την εγκύκλιο.Γιατί πχ στα νοσοκομεία κάποιοι θα πρέπει να μείνουν ώστε άμα γίνουν ατυχήματα ή κάποιος πάει στο νοσοκομείο να υπάρχει εξυπηρέτηση.Για αυτό λέει και μέρος του συνόλου των υπαλλήλων και όχι όλοι.Βέβαια για να είναι πιο δημοκρατικό θα μπορούσε να κάνει κάνα νομοσχέδιο ώστε σε αυτούς που δεν δίνεται άδεια να μπορούν να ψηφίσουν στην περιοχή της δουλειάς τους και γρήγορα.Αλλά δεν ξέρω πόσο εφικτό μπορεί να είναι αυτό…

δεν έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου, κάποιος να είχε πρόβλημα γιατί έλειπαν οι γιατροί για τις εκλογές. Γενικά η ΝΔ έχει ξεκινίησει τον υπερ πάντων αγώνα για να μην ψηφίσει ο κόσμος.

Εδώ βγήκε ο Αβραμόπουλος ρε παιδιά και υποστήριξε να προσέχει ο κόσμος που θα πάει να ψηφίσει για τη γρίπη των χοίρων. Πάμε καλά δηλαδή; Τρομοκρατία σε όσους θέλουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και δεν έχουν την παιδεία να καταλάβουν πόσο τεράστιες πίπες είναι ο τρόμος που έχουν δημιουργήσει για τη γρίπη των χοίρων;

Αυτά που λέει ο Κάρβου. Eμ βέβαια, το σενάριο γράφει ότι πρέπει να θριαμβεύσει η αποχή, για να περιοριστούν οι εκλογικές απώλειες, τις οποίες φυσικά τα δύο κόμματα θα ερμηνεύσουν κατά το δοκούν.

Ναι δεν λέω αλλά δεν θα πρέπει να εφημερεύουν κάποιοι γιατροί σε περίπτωση ανάγκης?όσο νάναι δεν γίνεται κάποιος να πάθει κάτι και να πάει στο νοσοκομείο και να του πουν "Συγγνώμη σήμερα ψηφίζουν οι γιατροί,έλα αύριο"Δεν είπα ότι συμφωνώ απόλυτα με αυτό που κάνει αλλά όσο νάναι δεν έχει και απόλυτο άδικο,πρέπει και αυτή να λάβει κάποια μέτρα,άσχετα αν υπάρχουν και άλλοι λόγοι που το κάνει αυτό…

Το έγραφε μέσα στο λινκ, πως μέχρι τώρα το θέμα αυτό λυνόταν εσωτερικά. Δηλαδή έφευγαν οι ετεροδημότες και κάθονταν όσοι ψήφιζαν κοντά στην εστία τους και τα συμφωνούσαν όλα μεταξύ τους. Πλέον όμως, απλούστατα απαγορεύει στους ετεροδημότητες να ψηφίσουν… :wink:

Σε άλλες χώρες υπάρχουν και “κινητές κάλπες” (με συνοδεία δικαστικού κλπ βέβαια) για να ψηφίζουν π.χ. ηλικιωμένοι, άρρωστοι κλπ. Εδώ επίσημα θέλουν να μην υπάρχει μεγάλη αποχή, αλλά κατά βάθος μάλλον θέλουν το αντίθετο. Η αδιαφορία συμφέρει πάντα…

αν είναι έτσι πάω φουλ πάσο:p

και που το στήριξε αυτό? γιατί δλδ αυτοί που θα πάνε να ψηφίσουνε να διατρέχουνε κίνδυνο? γουρούνια θα μεταφέρουνε τις κάλπες και τα ψηφοδέλτια? ή ήθελε να πει εμμέσως ότι οι υποψήφιοι είναι γουρούνια και κινδυνεύουμε? γιατί άμα είναι έτσι, πάω πάσο :lol:

Πέτυχα σήμερα το 10λεπτο σποτ της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές.

Έκατσα και τό’δα.

Σε μια στιγμή σκέφτηκα: “Τι ωραία να ζεις σ’αυτή τη χώρα!”

Μετά κοίταξα απ’το παράθυρο.

Και ξύπνησα.

Ρεσιτάλ τιμιότητας το αποπάνω ποστ.

Εγώ με αφορμήξ το ίδιο σποτ, είχα σκεφτεί: Tι άλλο έχει μείνει σ’ αυτή τη χώρα για να καεί, να διαλυθεί και να ισοπεδωθεί?