Πολιτικές εξελίξεις

Α) Τί εννοείς ακριβώς;
Β) Αν καταλαβαίνω τη ρητορική σου ερώτηση, επιχειρώ μια πονεμένη απάντηση: Η ψήφος.

Ακριβώς το ίδιο ένιωσα και εγώ όταν το είδα.Αλλά μετά κοίταξα τον Υμμητό και επανήλθα στν πραγματικότητα:(

Να πω και κάτι άλλο.Όσο διαβάζω από καμιά εφημερίδα και διάφορα άλλα υποστηρίζονται δύο θέσεις γενικά.

Η μία θέση που την ασπάζονται αριστερά κόμματα λένε πως στις Ευρωεκλογές θα υπάρξει μάλλον αύξηση μάλλον των αριστερών κομμάτων στην Ευρωβουλή και λένε πως θα γίνει αυτό επειδή ο καπιταλισμός ευθύνεται για την κρίση αυτή και πως δεν ευθύνονται τόσο οι λάθος χειρισμοί αλλά η ίδια η φύση του καπιταλισμού.Έτσι υποστηρίζουν ότι θα υπάρχει στροφή των Ευρωπαίων στα αριστερά κόμματα μιας και έχουν μία ενναλακτική πολιτική αφού η άλλη οικονομική πολιτική έδειξε πως έκανε λάθος

Η άλλη θέση είναι ότι θα υπάρχει στροφή σε ακροδεξιά-ναζιστικά κόμματα γιατί έχει αυξηθεί η ξενοφοβία κυρίως λόγο της ανεργίας και επειδή τώρα λιγοστεύουν οι θέσεις για δουλειά και θα προτιμούν μάλλον περισσότερο ξένους από τα προηγούμενα χρόνια μιας και θα ζητάνε λιγότερα.Αρα θα γίνονται πιο ξενοφοβικοί και θα στραφούν σε κόμματα που πιστεύουν το ίδιο

Οι δύο αυτές προβλέψεις είναι τελείως διαφορετικές μεταξύ τους αλλά και οι δύο πιστεύουν ότι θα υπερισχύσουν.Εσείς ποια από τις δύο πιστεύετε θα υπερισχύσει?

δυστυχως η δευτερη.

Εγώ μας βλέπω για πόλεμο … Όποτε ο καπιταλισμός είχε κρίση ακολούθησε παγκόσμιος. Αυτή είναι η απαισιόδοξη πρόβλεψη :stuck_out_tongue:
Ελπίζω να υπάρξει μια στροφή σε σχέση με τις πολιτικές που ακολουθούνται τώρα. Υπάρχει αναβρασμός, υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται για μια διαφορετική κοινωνία, οπότε όλα είναι πιθανά.
θα δείξει…

Το οποιο με μαθηματικη ακριβεια οδηγει σε γενικευμενη συρραξη αν κρινουμε απο το κοινωνικοπολιτικο περιβαλλον που επικρατησε πριν τους Παγκοσμιους Πολεμους

Εγώ, βλέποντας το ίδιο σποτ γέλαγα και έκλαιγα μαζί. Απο τη μία, είναι μέγιστη καφρίλα ακόμα και να βγάζει η νδ σποτ, με τόσα σκατά που χουμε φάει, και από την άλλη, λίγη τσίπα δεν έχουν? Τουλάχιστον να έλεγε ένα σκέτο “ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ”.

O μονος ανασταλτικος (παρηγοριτικος) παραγοντας που πιθανως να αποφευχθει πολεμος ειναι ο συγχρονος-πυρηνικος κυριως- εξοπλισμος.

Φίλε ζούγκλα, όσο αφορά την Ελλάδα, εγώ είμαι κάπου στη μέση, αλλά κοντά προς το πρώτο δυστυχώς…

Η σημερινή κατασταση μοιάζει με την προ-χουντική.
Πολιτική ασάφεια, δυσαρεστημένος λαός, συχνές ταραχές, παρακρατικοί, διαμαρτυρία από παντού…
Θέλω να πιστεύω πως σήμερα δε συμφέρει τους “συμμάχους” μας μια χούντα, κι αυτό θα μας γλιτώσει…

Ναι ειναι αυτο που λενε πως τα πυρηνικα οπλα δεν εξασφαλιζουν “Ειρηνη” αλλα “Μη Πολεμο”

βέβαια τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, έφυγε ο καρνέτιον άρα υπάρχει ελπίδα γενικά. :stuck_out_tongue:
Αποχωρώ, έχει ωραία εκπομπή στην ΕΤ1 για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Για “συμμάχους” δεν ξέρω, αλλά οι εταίροι μας σίγουρα δεν θα ανέχονταν κάτι τέτοιο, θα έκλειναν τη “στρόφιγγα” άρα δεν υπάρχει ούτε μία στο εκτομμύριο… :wink:

Την χοντρότερη “εκτροπή” που μπορείς να δεις με τα σημερινά δεδομένα την είδες ήδη: Kλέινω τη βουλή, παραγράφονται όλα. :wink:

Αν περιμένουμε από τους “συμμάχους”, σωθήκαμε…
Το θέμα είναι τι κάνει ο καθένας μας για να μην επιτραπεί ξανά καμία χούντα και να ανατραπεί η σημερινή ψευτοδημοκρατία (μην πω και κρυφή χούντα…)

με “πιάσατε” και οι δύο.

Αυτό εννοούσα μιουλ. :wink:

και όντως περί επερχόμενης κρυπτο-χούντας μιλούσα.

Νομίζω πως πολλά θα κριθούν στο επόμενο 6μηνο. Ευρωεκλογές, εθνικές εκλογές , θα αλλάξουν οι ισορροπίες σίγουρα.

Δεν ξέρω και πολλά από ιστορία για να φανεί πειστική η δήλωση μου αλλά άμα δεν γίνει κάτι σε επανάσταση αυτόν τον καιρό με τόση σαπίλα και την οικονομική κρίση μάλλον δεν θα γίνει ποτέ.Δεν ξέρω μπορεί να είναι και νωρίς αλλά φαίνεται τα πράγματα οδεύουν προς κάπου πολύ άσχημα

Καλά, επανάσταση μην περιμένεις. Τουλάχιστον τώρα. Εγώ συμφωνώ με αυτό που ειπώθηκε πιο πάνω. Στο επόμενο 6μηνο θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν πολλά.

Αύριο πάντως συμπέφτει με την συναυλία και το ντιμπέιτ:p

Noμίζω πάντως πως η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη και το να λέμε: “έρχονται εκλογές, θα αλλάξουν ισοροπίες, θα αλλάξει η κυβέρνηση” μου μοιάζει αφελές. Η γνώμη μου είναι πως πρόκειται για ένα σάπιο σύστημα και όχι για μια σάπια κυβέρνηση. Το να στοχοποιούμε την τωρινή κυβέρνηση δεν λέει τίποτα. Το να πέσει μια κυβέρνηση δεν είναι κάτι απίθανο, το να αλλάξει ένα ολόκληρο σύστημα όμως…

πάντως ίδια η κατάσταση δεν πρόκειται να παραμείνει. Και προφανώς είναι διαφορετικό να βρίσκεται η ΝΔ στην κυβέρνηση και διαφορετικό να βρίσκεται Ο Γιωργάκης. Δεν λέω πως θα καταρρεύσει το πολιτικό σύστημα όπως το ξέρουμε ή κάτι ανάλογο, αλλά πιστεύω πως το παρακράτος δεν θα λειτουργεί πλέον με αυτούς τους ρυθμούς σε 6 μήνες. Αν είναι αφελές ή όχι μπορούμε να το δούμε σε 6 μήνες :stuck_out_tongue: