Το αντίθετο το φασισμού δεν είναι το “Διαφωνώ καθετα με αυτό που λες αλλά θα μάχομαι μέχρις εσχάτων για να μπορείς να το λες” ?
Γιατί να υπογράψω λοιπόν?
Βασικά ίσως και να μην κατάλαβα καλά. Υπογράφεις σε αυτά τα site με ποιο αίτημα?
Το αντίθετο το φασισμού δεν είναι το “Διαφωνώ καθετα με αυτό που λες αλλά θα μάχομαι μέχρις εσχάτων για να μπορείς να το λες” ?
Γιατί να υπογράψω λοιπόν?
Βασικά ίσως και να μην κατάλαβα καλά. Υπογράφεις σε αυτά τα site με ποιο αίτημα?
Και νομίζει ο κάθε κακομοίρης πως είναι αρκετό να βγει και να πει 2 βλακείες για να τον πάρει στα σοβαρά ο κόσμος.
Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το ότι ο εν λόγω “κύριος” ζητάει το να κυρηχθεί εκτός νόμου το… 20% περίπου (και παραπάνω, αν μετρήσουμε όσους απέχουν από τις εκλογές ή όσους ψήφισαν κόμματα της επαναστατικής αριστεράς, τα οποία δεν αναφέρει μάλλον λόγω άγνοιας) των ελλήνων πολιτών, ως δεύτερος Παπαδόπουλος και μάλιστα από μία εφημερίδα με την μεγαλύτερη κυκλοφορία…
μια ερωτηση
πιανουν τοπο αυτες οι υπογραφες??
οπως και να χει παντως
αυτο που ζηταει δεν προκειται να γινει ουδεμια στο εκατομμυριο
αμα απο την αλλη μπορουσε να γινει
και θελανε οι αποπανω να το κανουν
δεν τους σταματαγανε ουτε ενα εκατομμυριο blogs με υπογραφες!!
Βασικά μια χαρά τα λέει. Δεν βλέπω που το πρόβλημα.
Ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι αρθρο θέλει. Η ελευθερία στο λόγο δεν πάει ανάλογα με τις πωλήσεις τις εφημερίδας. Έτσι ξέρω εγώ τουλάχιστον.
Και η χούντα ήταν καλή γιατί έφτιαχνε δρόμους και έστελνε τους προδότες του έθνους τους κομμμουνιστές στη φυλακή.
edit:
@Signal: Οι υπογραφές ποιάνουν τόπο, με την έννοια του ότι αποδυκνείουν ότι ο κόσμος δεν πρόκειται να δεχτεί τέτοιου είδους πρακτικές.
Αν αποφάσιζαν την εξόφθαλμη διώξη των αριστερών και γενικά των αμφισβητητών της υπάρχουσας κατάστασης τότε θέλω να ελπίζω ότι θα ήμασταν αρκετοί αυτοί που θα ξεκινούσαμε νέο αντάρτικο στα βουνά, πάντως προσωπικά δεν θα παραδιδόμουν.
@manos: Δεν είπα να του απαγορέψουν να λέει τις αηδίες του (ναί και εγώ συμφωνώ ότι ο καθένας πρέπει να έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει), αλλά είπα να εκφραστεί η διαμαρτυρία και η αντίθεση κάθε δημοκρατικού άνθρωπου σε τέτοιες πρακτικές, που δεν διαφέρουν καθόλου από τη δράση των Γκοτζαμάνηδων και των Φον Γιοσμάδων και να οδηγήσουν στην απομόνωση των φασιστών και των νοσταλγών της χούντας.
Ρε Sharuman ασχολείσαι πολύ νομίζω… τέτοια ζώα σαν αυτόν της Καθημερινής πάντα υπήρχαν.
Πλάκα πλάκα δεν θα ήταν άσχημα να απαγορευτούν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να ξέφευγε πολύς κόσμος από την παγίδα των εκλογών. :lol:
αν δεν υπηρχαν τα μικρα κομματα 8α ηταν καλυτερα γιατι θα ειχαμε ισχυροτερες κυβερνησεις πλειοψηφιας…
τωρα αν διαλυθει το πασοκ οπως κρινω οτι θα γινει θα ειναι οτι χειρωτερο για την ελλαδα.Αυτο γιατι ο καραμανλης δεν 8α εχει ουσιαστικο αντιπαλο, και ελεγχο οπωτε θα εχουμε ενα ειδος κοινοβουλευτικης μοναρχιας
εσυ και ο Τρικουπης
ο βενιζελος το ειχε πει στην αρχη της δεδηλωμενης(καμια σχεση με τον σουμο σημερα)
ναι…και ο Τρικουπης εκανε την επανασταση στον Θερισο :roll:
soz εμπερδευθην
Πώς γίνεται να τα λέει κάποιος ‘‘μια χαρά’’ όταν παρουσιάζει τα γεγονότα διεστρεβλωμένα και μόνο απ’ τη μία μεριά; Μιλάτε για βιαιοπραγίες εναντίον πρυτάνενων και για ομηρίες καθηγητών, ενώ ‘‘ξεχνάτε’’ να μιλήσετε ΓΙΑΤΙ οι φοιτητές φτάνουν μέχρι εκεί΄. Ξεχνάτε να μιλήσετε για νόμο- πλαίσιο που με αγώνες φοιτητών 2 χρόνων απορρίφθηκε από την κοινωνία, ξεχνάτε να μιλήσετε για ΜΑΤ που δεν αφήνουν τους φοιτητές να κάνουν πράξη αποφάσεις των συλλόγων τους, ξεχνάτε να μιλήσετε για πρυτάνεις που μουλωχτά περνάνε το νόμο- πλαίσιο κομμάτι- κομμάτι. Κατά τα άλλα, ναι, μια χαρά τα λέει.
Όχι, δεν μπορεί να γράφει Ό,ΤΙ θέλει. Αυτό δεν είναι ελευθερία, είναι ασυδοσία. Υπάρχουν και σχετικά διατάγματα αν το πας νομικά.
Συμφωνώ με Νάιλιστ και καθηγητή.
Μακάρι να γίνονταν παράνομα ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.
Καλύτερη διαφήμιση δεν θα μπορούσε να υπάρξει.
Δε λεει και μεγαλα ψεματα, αλλα δεν μπορεις να μην αφησεις τον αλλο ν’ ακουγεται. Ειδικα οταν η νεολαια στρεφει εκει τις ελπιδες της. Τωρα αν θεωρει την καταργηση των δυναμεων της αριστερας μια λυση για την αντιμετωπιση του φασισμου, καλο θα ηταν να σκεφτει συνεπειες.
Εντωμεταξύ, ο άνθρωπος είναι βυθισμένος μέσα στην κλασσική άγνοια και τα κόμπλεξ του κάθε “ελληνοχριστιανού”. Το ΚΚΕ απορρίπτει το σπάσιμο των εκλογών (στο οποίο αναφέρεται ο συγκεκριμένος ως “βίαια πράξη”) ως… προβοκατόρικο και σπάει συνελεύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερ των εκλογών πρυτάνεων.
Το ΚΚΕ προσπαθεί να πάρει την εξουσία κοινοβουλευτικά και θεωρεί ότι θα περάσουμε σε σοσιαλισμό μέσα από κοινοβουλευτικές μεταρρυθμίσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμα και βουλευτές που ήταν… υπέρ της ευρωσυνθήκης.
Για τέτοιους εχθρούς του αστικού κράτους μιλάει…
Βασικά με αυτά που γράφει τους κάνει δωρεάν διαφήμιση και τσάμπα μάγκες :lol: :lol: :lol:
Καλά ρε Leper,μην κολλάς στις λέξεις, αυτό ειναι αυτονόητο.
Μάνο, αν ενστερνίζεσαι πάντως το ρητό “διαφωνώ με ό,τι λές αλλά υπερασπίζομαι το δικαίωμά σου να το λες” θα πρέπει κι εσύ να απαιτείς να μην γράφει τέτοια πράγματα ο συγκεκριμένος άνθρωπος.
Σκέψου το λίγο.
Όχι, θα πρέπει απλά να διαφωνώ μαζί του. Δεν πάει οφθαλμός αντί οφθαλμού.
Γενικώς δεν μπορώ ποτέ να απαιτώ να μην γράφει κάποιος κάτι, ακόμα και αν αυτό το κάτι είναι να απαιτεί αυτός να μην γράφω εγώ(!).
Αυτή όμως ειναι άλλη μεγάλη κουβέντα.
Τέσπα, το ξεχειλώσαμε λίγο το θέμα αυτό. Η άποψή μου ήταν ξεκάθαρη και απλή.
Αν οι υπογραφές είναι απλά διαφωνίας σε αυτά που γράφονται, τότε καλώς και να υπογράψω κι εγώ. Αν είναι διαμαρτυρίας από την άποψη ότι διαμαρτύρονται που δημοσιεύτηκε αυτό το άρθρο, τότε διαφωνώ και είπα τους λόγους.
Άντε παω για ύπνο. Καληνύχτες