Ο Βασίλης έχει μερικές κορυφαίες ερμηνείες σε κλασσικά ελληνκά κομμάτια που δυστυχώς δεν υπάρχουν σε κάποιο δίσκο.
Μεταξυ Παπακωνσταντινου, Αγγελακα και Ανεστοπουλου. Δεν ξερω. Μαλλον Αγγελακας
Argy απο Nightstalker
Σιδηρόπουλος ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!! Μ’έστειλε και σήμερα με το (πάμε όλοι μαζί) "Γουστάρω να σ’ ακούω κούκλα μου όταν μιλάς
να αληθωρίζουν μάτια όταν στην πίστα πηδάς…[SPOILER]
γουστάρω όταν ακούω "Αχ, τι παιδί είν’ αυτό! "
γιατί εσύ ξέρεις στο κρεβάτι τι θα πει ροκ εντ ρολ
Στα σκοτεινά δωμάτια είν’ η ψυχή μας γυμνή
και δεν χωράν εκεί μυστικά
και συ μονάχα ξέρεις πως η αλήθεια είν’ εκεί
που η μοναξιά μου στον καθρέφτη κοιτά
Γουστάρω που όταν κλαίω δεν ρωτάς το γιατί
γιατί εσύ ξέρεις πως ο πόνος μου έχει αιτία τυφλή
γουστάρω σαν γατούλα όταν μου παίζεις κρυφτό
κι όταν φοβάμαι μην σε χάσω να μου λές “σ’ αγαπώ”
και συ μονάχα ξέρεις πως η αλήθεια είν’ εκεί
που η μοναξιά μου στον καθρέφτη κοιτά
Το ξέρω πως δεν είμ’ αυτός
που πάνω του θα στηριχθείς
ούτε λεφτάς κι ίσως γυρνάς
πιωμένο μες στα μπαρ να με βρεις
Ομως εγώ θα σου μετρώ
της πόλης το σφυγμό μ’ αγκαλιές
θα σου χαϊδεύω το μυαλό
με χίλιες και μια νύχτες γλυκές
και εκεί να σ’ αγαπάω ξέρω κούκλα μου εκεί
την μοναξιά μου στον καθρέφτη όταν σπάς"[/SPOILER]
Παπακωνσταντινου,και οχι μονο για τη φωνη
Αλλα και για τι αλλο?
Σιδηρόπουλος
Ήμουν μεταξύ Βασίλη και Παύλου
Λέω Παύλος για καθαρά δίκους μου συναισθηματικούς λόγους
Από αυτούς του poll θα πώ τον Παπακωνσταντίνου, αλλά δεν τον θεωρώ ροκ… Ροκ είναι όλοι οι άλλοι, αλλά οι φωνές τους δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο… Οπότε ως καλύτερες δεν μπορώ να τις ψηφίσω με τίποτα… Αλλά αγαπημένη θα έλεγα του Σιδηρόπουλου…
Έχει διαφορά το αγαπημένη από το καλύτερη… Π.χ. Κάποιος μπορεί να πει ότι ο Ντίκινσον έχει καλύτερη φωνή από τον Λεμυ, αλλά ο Λέμυ είναι ο αγαπημένος μου τραγουδιστής…
ΥΓ. Νομίζω, ο Πανούσης έχει αρκετά καλή φωνή για τα Ελληνικά δεδομένα… Τώρα πρόσεξα ότι υπάρχει στο poll, αυτόν ψήφισα…
Από τις επιλογές του πολλ ψήφισα Τζιμάκο.
Αν το πολλ έλεγε “αγαπημένος τραγουδιστής” βέβαια θα έβαζα κάποιον από τους δύο παρακάτω κυριους:
(Γενιά του Χάους):
(Μωρά Στη Φωτιά):
Mιας και μιλάμε για καλύτερη φωνή, Τζιμάκος άνετα…
και για τα ιδεολογικα
Χμ, καλα.
Υπαρχουν πολυ περισσοτερο συνειδητοποιημενοι καλλιτεχνες απο αυτον, αλλα τελος παντων…
Πράγματι. Ιδεολογικά ο Βασίλης πλέον έχει το προφίλ του “ψευτοεπαναστάτη”. Ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται…
Δεν νομίζω.Δυστυχώς αυτή είναι η εικόνα που έχει περάσει,αλλά ο Βασίλης είναι πάντα ειλικρινής,πάντα παίρνει θέση και δεν είναι το ίδιο εύκολο να συνεχίζεται αυτό για 35 χρόνια,οικογενειάρχης πλέον,είναι εύκολο να βρεθεί “ψεγάδι” για την επαναστικότητα που τον χαρακτηρίζει και είναι καθαρά καλλιτεχνική.
Δεν είναι Αγγελάκας που βρίζει το σύστημα αλλά ο δίσκος με τους επισκέπτες έγινε χρυσός,που δεν θα ξανάπαιζε τρύπες αλλά όλο και κάτι παίζει live.
Δεν είναι ο Σαββόπουλος που πήρε ανοικτά θέση υπέρ της ΝΔ πριν μερικά χρόνια και έφερε και την Καλομοίρα στην τούρτα των γενεθλίων του.
Ακριβώς επειδή παραμένει ρομαντικός,θεωρείται πλέον γραφικός από πολλούς.
Πανουσης ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!
Καλα γι’αυτο τι να κανει?
μέσα στο σύστημα είναι,δεν πουλάει τις κασσέτες του στην ομόνοια,δεν είναι λίγο υποκριτικό εκ μέρους του όλο αυτό?
στο όλο “σύστημα” ήταν και το gagarin open air που γέμισε κόσμο και ήταν headliner.
Δεν κατακρίνει κάποιο μέρος του συστήματος αλλά γενικά σχεδόν κάθε καλλιτέχνη σ’αυτή τη χώρα εκτός απ’τον εαυτό του και τους συνεργάτες του
Ναι, οκ, απλα πρεπει να βγαλει και λεφτα. Δεν τον κατηγορω αν πουλαει κανα σιντι παραπανω. Απ’αυτο ζει.
Μαγκιά του και τ’αξίζει,αλλά μην κράζει το όλο σύστημα,μέσω του οποίου επιβραβεύεται η δουλειά του…