Καλυτερη ελληνικη ροκ φωνη

ΝΤΑΛΑΡΑΣ

και καλα :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

πανουσης και τα μυαλα στα μπλεντερια λεμε :!: :!: :!:

Τι λέτε βρε παιδιά για συστήματα και τέτοια? :lol: Ο μόνος μεγάλος έλληνας μουσικός που κατά τη γνώμη μου έμεινε “εκτός συστήματος” ήταν ο Νικόλας Άσιμος… αν και δεν νομίζω πως έχει νόημα γενικά να το βλέπουμε έτσι. Μαύρο ή άσπρο, “σύστημα” ή τίποτα. Το “σύστημα” είναι τα πάντα, είμαστε και μεις μέσα του, όλα. Και ο Παπακωνσταντίνου, και ο Αγγελάκας, και ο Τερζής που λέει ο λόγος. Απλά υπάρχουν κάποιοι που, όντας μέσα του (δε γίνεται και αλλιώς) ταυτόχρονα επιθυμούν την αλλαγή του, και άλλοι που δεν το κάνουν αυτό και πάνε με το ρεύμα. Και οι Rage Against The Machine ήταν σε μεγάλη πολυεθνική, για παράδειγμα.

Πάντως είναι πολύς ο κόσμος που θεωρεί τον Παπακωνσταντίνου γραφικό, μερικές φορές δεν ξέρουν και οι ίδιοι γιατί. Προσωπικά αναγνωρίζω την αξία του, δε θα λεγα οτι με συγκινεί, ίσως τον βαριέμαι λίγο, αλλά οκ, είχε ερμηνεύσει τον Στρατιώτη και τον Τρίτο Παγκόσμιο του Λοϊζου. Και είχε πει και αυτό για τις πουτάνες και το “να δεις τι σου χω για μετά” με τον Μαχαιρίτσα. Και μόνο γι’ αυτά έχει τον σεβασμό μου.

Ον τόπικ, μου αρέσει η φωνή και των Κατσιμιχαίων. Όσο “ροκ” και αν είναι.

Είπα κι εγώ δεν θα αναφερθεί κανείς στον Άσιμο; Μπράβο, ρε συ ellanor, συμφωνώ απόλυτα με ό,τι λες! Ο μόνος πραγματικά εκτός συστήματος τραγουδοποιός ήταν ο Άσιμος. Ο Πανούσης, για παράδειγμα, έχει πει εκατομμύρια φορές ότι τα παίρνει χοντρά από το σύστημα και ότι μένει στο Κεφαλάρι και είναι γείτονας με τον Νταλάρα! :lol: Τουλάχιστον έχει το γνώθι σ’αυτόν - και το σεβασμό μου…

Κατά τα άλλα, όσο κι αν μ’αρέσει πολύ και η φωνή του Σιδηρόπουλου και η φωνή των Κατσιμιχαίων, δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ ότι ο Παπακωνσταντίνου έχει την καλύτερη φωνή - και δεν είναι μόνο ροκ! Είναι πλέον 60 παρά κάτι και η φωνή του έχει σχεδόν την ίδια ποιότητα με εκείνη που ακούω στο “Δρόμο” του Λοϊζου (1973). Συμφωνώ ότι κάποια στιγμή το κούρασε και έβγαλε δίσκους στο ίδιο ύφος και θεματολογία, αλλά, αν μου βρει κάποιος τραγουδιστή που να τραγουδάει καλύτερα από τον Παπακωνσταντίνου το “Δεν Υπάρχω”, τη “Θεσσαλονίκη” και το “Φοβάμαι”, είμαι πρόθυμη να αναθεωρήσω την άποψή μου. :wink:

Καλός ο Βασίλης, καλός ο Νικόλας, καλός ο Παυλος, καλοί και οι Κατσιμιχαίοι καλοί όλοι αλλά η απόλυτη μορφή του Ελληνικού πενταγράμου είναι ο Πασχάλης!!!

Κυριολεκτικά γαμ…ει και σπέρνει…

Τζιμάκος.
Μόνο.

Όντως κυριολεκτικά :lol: :lol: :lol:

κάγκελα, Πανούσης τοπ, τοπ, τοπ

@Για τον Παπακωνσταντινου

Δε ξερω αμα ειναι ψευτοεπαναστατης η κρυφος δεξιος,παντως τα τραγουδια του αλλα δειχνουν.Ο ανθρωπος μπορει να ναι οτι θελει αλλα τα πολιτικου περιεχομενου τραγουδια του μαρεσουν παρα πολυ και σαν ιδεολογια.

Κανείς δεν νομίζω οτι είπε για δεξιός…

Παπακωσταντίνου για να πάω κόντρα στο Σουφάκι!

Θέλω να συμπληρώσω εδώ τον τραγουδιστή των Εκτός Ελέγχου, ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΑΔΑΤΣΗ. Σίγουρα πρόκειται για μία από τις πιο σκληροτράχηλες και χαρακτηριστικότερες φωνές που πέρασαν από την ελληνόφωνη δισκογραφία.

Aγγελάκας με σχετική άνεση πλέον.

Με το ελληνικό ροκ δεν τα πάω και ιδιαίτερα καλά αλλά οι περισσότεροι από τους πάνω μου αρέσουν πολύ. Σαν περσόνες για μένα ξεχωρίζουν Πανούσης και Πουλικάκος αλλά σαν φωνή νομίζω ότι ο Παπακωνσταντίνου τους έχει όλους τους για πλάκα. Με τέτοια μεταλλική φωνή πάντως μου αρέσει να τον φαντασιώνομαι σε True Epic φάση(κάτι σα Manowar) αν και τα περισσότερα τραγούδια του που έχω ακούσει μου αρέσουν πολύ και σε κάποια έχει και καταπληκτικούς στίχους(ειδικά στο μαύρο γάτο όταν το είχα πρωτοακούσει είχα λιώσει στο γέλιο και όμως έχει τρελό βάθος).

Ο Αγγελάκας έχει τη πιο εκνευριστική φωνή με σχετική άνεση πλέον!

Ψηφιζω Πουλικάκο 1ον γιατί έχει φωνάρα από τη μιά και 2ον δεν είναι και τόσο εύκολο νασαι 65 και να τρέχεις αφιλοκερδως με μιά σκήνη και sleeping-bag στη Μεσοχώρα για να παίξεις … και να μην έχεις και καταθέσεις… σπίτια, κλπ κλπ…
Υ.Γ. :Μεσοχώρα είπα γιατί ήταν το τελευτίο Σαββατοκύριακο…

Τζιμακος 4 life

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ:bow2:

αρτινος

Για μενα ο Παυλαρας (Σιδηροπουλος)

Υπαρχει καποιο thread για τον Σιδηροπουλο? Εψαξα λιγο αλλα δεν βρηκα τιποτα

AΓΓΕΛΑΚΑΣ