Α μπράβο!
Δεν ισχύει ακριβώς αυτό, ήδη από την εποχή του 4-2-4 (δεκαετία '60) οι βραζιλιάνοι ήθελαν τα ακραία μπακ τους να ανεβαίνουν ώστε υποστηρίζουν το κενό που έμενε στα πλάγια από τα μόνο 2 χαφ στο κέντρο.
Δηλαδή, είναι παράδοση ο βραζιλιάνος ακραίος μπακ να λειτουργεί περισσότερο ως χαφ-εξτρεμ παρά ως αμυντικός. Ακόμα και οι κορυφαίοι τους (Ρ. Κάρλος, Ντ. Άλβες κ.α.) τέτοιοι υπήρξαν. Βέβαια είχες (και έχεις) και περιπτώσεις τύπου Ζορζίνιο (Μουντιάλ '94) που ήταν πιο αμυντικογενής ακραίος μπακ. Αλλά η γενική παράδοση είναι η επιθετικογενής.
Ωραίος, το “αντιστρέφοντας την πυραμίδα” διαβάζω και εγώ αυτό τον καιρό!
Αλλά αυτό λέω που λες στο τέλος για τον επιθετικογενή βραζιλιάνο μπακ: Aν και μπακ είναι καλύτερος στο να σε τριπλάρει παρά να κόψει τη δική σου τρίπλα! :lol:
Γαμάει το βιβλίο, ε!
Όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο και βαριούνται τα παρασκήνια να το διαβάσουν ASAP και μετά -κατ’ επιλογήν- να συνεχίσουν και με προτεινόμενη βιβλιογραφία.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος (έχω χάσει πλέον την επαφή), αλλά στη Βραζιλία για χρόνια το 3-5-2 ήταν το αγαπημένο σύστημα των προπονητών. Δεκάρι με 2 αμυντικούς μέσους μέσα και μπακ-χαφς στα πλάγια. Είναι λογικό όλα τους τα μπακ να ανεβαίνουν και να παίζουν με τη σιγουριά του ενός στόπερ από πίσω που θα καλύψει τα λάθη τους.
Το 3-5-2 είναι πολύ μεταγενέστερο σύστημα γενικότερα, το 4-2-4 προήλθε ως μετεξέλιξη του WM (που ήταν μετεξέλιξη του 2-3-5). Πρώτοι το έπαιξαν οι Ούγγροι του Πούσκας αλλά ουσιαστικά κυριάρχησε στη δεκαετία του 60 με τους Βραζιλιάνους (το έπαιξαν στα Μουντιάλ '58, '62, '66, '70 και κέρδισαν τα τρία από αυτά).
Εγώ τον Λεονάρντο τον έβλεπα περρισότερο σαν αριστερό χαφ, δεν ήταν και ότι καλύτερο στα μαρκαρίσματα, αλλά τη σεντρούλα του την είχε:):!:
Τον Ντομί θυμάμαι να έχει καλή σέντρα, ο Λεονάρντο ταχύτητα είχε…
Αν ενώναμε το 1-on-1 (και την αμυντική συμπεριφορά γενικότερα όταν δεν βαριόταν) του Μπράβο, τη σέντρα του Ντομί και την ταχύτητα/τεχνική του Λεονάρντο θα κάναμε αστέρι αριστερό μπακ :!:
Βασικά θα κάναμε τον Γεωργάτο του 1999!! :lol:
Kαι ποιος θα μαρκαρε?
για οσα ματς τον ειδα διαφωνω
Αυτό ενισχύει την άποψή μου.
Αντιλαμβάνεσαι φυσικά ότι ανάλογες φάσεις μπορείς να βρείς για όλους τους αμυντικούς που έχουν παίξει ποδόσφαιρο.
εγω σου ειπα οτι για [B]οσα ματς τον εχω δει[/B] τον βλεπω να τον περνανε σαν σταματημενο
και μου ειπες οτι σου [B]ενισχυω την αποψη[/B]
σου εβαλα δυο ΙΔΙΕΣ φασεις με τον vieirinha γιατι δεν μπορεις να βρεις και τιποτα αλλο απο το ελληνικο πρωταθλημα (Θυμαμαι μια με ναπολεονι νομιζω ,δεν ειμαι σιγουρος)
Και μια φαση με τον van persie που ειναι στο επιπεδο που θελει ο ολυμπιακος να αντιμετωπιζει
αντιλαμβανομαι οτι πολλοι μπορουν να φανε τριπλες αλλά δεν εχω τον εχω δει και να κοβει ποτε σε 1-1
JTN, πραγματικά όμως δε λένε κάτι τα βίντεος που πόσταρες. Κι εγώ μπορώ να σου ποστάρω τον Πατσατζόγλου να κάνει ποδιά στον Ashley Cole. Σημαίνει αυτό κάτι για τον Cole και τον Πατσατζόγλου;
Τα τελευταία 2 χρόνια, σε αμυντικά θέματα, ήταν μακράν το καλύτερο αριστερό μπακ στην Ελλάδα. Μόνο ο Βενετίδης τον πλησίαζε.
άσχετο…μπορεί να θυμηθεί κανείς ποιος ειχε ρίξει ποδιά στον ζινταν μέσα στο οακα?
το θυμάμαι σαν εικόνα, αλλά δεν θυμάμαι ποιος…πουρσανιδης, αμανατιδης?
*συγκλονιστικός ο βενετιδης…δεν είναι τυχαίο οτι όλες τις επιθέσεις τις δεχόμαστε από την άλλη πλευρά(και είναι και αελαρας.!!)
Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο JTN και ποστάρει τα βίντεο που ποστάρει, είναι ότι ο Μπράβο τρώει και μερικές ντρίμπλες ακριβώς επειδή πέφτει πάνω στον αντίπαλο (κάτι που, σωστά λέτε, έκανε και κάνει και ο Βενετίδης). Τα περισσότερα ακραία μπακ, ακριβώς επειδή δε θέλουν να φάνε την ντρίμπλα, κάνουν βήματα προς τα πίσω δίνοντας άπλετο χώρο στον αντίπαλο να σεντράρει με ακρίβεια.
Ακόμα και στις φάσεις με τον Βιεϊρίνια, περνάει η μπάλα αλλά όχι και ο παίκτης. Το να αμυνθείς σε στημένο είναι πιο εύκολο από το να αμυνθείς με την μπάλα σε κίνηση.
- Τα σχόλια στο βίντεο με έκαναν να κρατάω την κοιλιά μου. “Στο πρώτο ματς (του Ιανουαρίου)”, λέει, “δεν του έδειξε κίτρινη κάρτα. Γι’ αυτό και ο Μπράβο ξανάκανε τάκλιν στο δεύτερο (του Μαΐου)”. Δηλαδή αν του είχε δείξει κάρτα το Γενάρη, δεν θα έκανε φαουλ το Μάη? Γιατί, για να μη φάει κόκκινη? :lol:
Αυτό με το ότι ο παίκτης δεν πέρασε, μόνο η μπάλα, ήθελα κι εγώ να το γράψω αλλά είπα να μη με πουν γραφικό :lol: